Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 15. března 2011 ve 22:15® Mary
Mary

Prutos> sem příde po nebíčku a tady ti ji snese déšť.

Úterý 15. března 2011 ve 22:14® osprey
osprey

džigit> Radiace? Malá, bledá, tváře divé. A v rádiovce? Tu jsem někde viděl…

Úterý 15. března 2011 ve 22:13® Prutos
Prutos

džigit> A jak vypadá? Abych ji poznal až dojde i sem :-)

osprey> To máš pravdu. Snad to ukočírují a bude důvod.

Tento příspěvek byl editován 15.3.2011 21:13:32 uživatelem Prutos.
Úterý 15. března 2011 ve 22:10® džigit

Mary> hele,nebyla už u vás ta radiace :-))

Úterý 15. března 2011 ve 22:09® osprey
osprey

Mary> A tvrdím, že ne?

Proto píšu, že budeme mít těm padesáti lidem, co u toho zůstali, být za co vděční.

Úterý 15. března 2011 ve 22:03® Mary
Mary

osprey> ale to se týká všech, co voda, vzduch?

Úterý 15. března 2011 ve 21:58® osprey
osprey

skwor> Taky je obdivuju. Mám rád národy, které mají páteř a vnitřní sílu – jako Britové za druhé světové apod.

My jsme taková rozhádaná nedisciplinovaná sebranka:-))

Úterý 15. března 2011 ve 21:56® osprey
osprey

Prutos> Dneska ráno došlo k výbuchu, po němž nastal výrazný únik radiace. Snad došlo i k úplnému obnažení palivových tyčí, což hrozí jejich roztavením a ještě větší ztrátou kontroly. Dokud jsou tyče pohromadě na svých místech, dá se zabránit rozpadu oxidu uranu. Budou se rozpadat jen izotopy vzniklé při aktivní činnosti během provozu a po jejich spotřebování klesne teplota na nějakou rozumnou mez. Jestli se tyče zbortí a obnoví se řetězová reakce samotného paliva, asi už to nikdo neuchladí. Pak by asi vývoj připomínal Černobyl.

Jestli to ti kluci zvládnou, tak zas jednou bude platit ta památná Churchillova věta, že „Nikdy tak mnoho lidí nevděčilo za tolik tak málo lidem“. Omlouvám se za nepřesnost citace.

Úterý 15. března 2011 ve 21:51® skwor
skwor

Já hlavně obdivuju ty lidi. Ta jejich mentalita se tam v téhle době ukázala perfektně. U nás by asi sotva nedošlo k rabování a všichni by poslouchali pokyny záchranářů…

Tento příspěvek byl editován 15.3.2011 20:52:20 uživatelem skwor.
Úterý 15. března 2011 ve 21:49® Prutos
Prutos

osprey> Se zájmem to sleduju. Ni ty bloky odstavili už při zemětřesení, akorát že dobíhají druhotné procesy a nějakou dobu trvá než celý ten kotel vyhladne.
Jen mi nebylo jasné, co se stalo na tom druhém bloku. Či třetím..toho jsem se stejně nedopátral.

Úterý 15. března 2011 ve 21:48® džigit

osprey> ČT 24 zrovna teď,třeba sledovat a neřešit nějaký pochybný články…

Úterý 15. března 2011 ve 21:41® osprey
osprey

spike> Když ti nabídnou takové podmínky jako nabídli, postavil by sis ji možná i na zahradě, kdybys měl prostředky.

Až posléze se ukázalo, co se to spustilo za pitomost.

Ale ber to tak – celý život možná budeš sledovat, jak se lidstvo pere s nedostatkem a cenami energie. Možná jednou budeš mít panely na střeše taky.

Úterý 15. března 2011 ve 21:37® Char
Char

No neni to žádná prdel, ale snad to kucí japonský ukočírujou.

Úterý 15. března 2011 ve 21:37® osprey
osprey

Prutos> Asi tak: stará jaderka. Šest bloků. Tři aktivní v době zemětřesení.

Než se to odstaví, je třeba chladit a není čím. V důsledku toho u dvou bloků explodovala reaktorovna (výbuch vodíku vzniklého rozkladem vody z chladicího okruhu). U třetího bloku dnes ráno došlo k narušení pláště reaktoru.

Ten článek v krátkých zprávách je celekm optimistický, ale vznikl včera, v době, kdy ten nejvážněji poškozený blok vypadal relativně dobře.

Tento příspěvek byl editován 15.3.2011 20:41:48 uživatelem osprey.
Úterý 15. března 2011 ve 21:34® spike
spike

timbab> Jo ty jsou taky k nezaplacení, v okolí je cpou snad všude:-(( .

Tento příspěvek byl editován 15.3.2011 20:35:03 uživatelem spike.
Úterý 15. března 2011 ve 21:33® Char
Char

skwor> ;-)

Úterý 15. března 2011 ve 21:32® timbab
timbab

osprey> Stačej ti pitomci co se vyskytují, když přes Chrudim vezou vyhořelé palivo bo co to je.
Já mám spíš problém se solární elektrárnou na kterou koukám z okna-parádní výhled:-/

Úterý 15. března 2011 ve 21:31® Prutos
Prutos

Char> Mě snad ne, spíš jim. Už jsem cosi našel.

Úterý 15. března 2011 ve 21:30® skwor
skwor

Char> Černej humor :-)

Úterý 15. března 2011 ve 21:27® osprey
osprey

timbab> Ono se ví, že tady jsme v seizmicky neaktivní oblasti a Fukušima byla hodně stará elektrárna. Temelín je zase dál.

Pár pitomců se možná najde, ale neřešil bych je.

Úterý 15. března 2011 ve 21:25® timbab
timbab

osprey> Čekám kdy v souvislosti s tím, budeme mít rakušáky na hranicích s transparenty STOP TEMELÍN.Na Dukovany většinou zapomenou.
Tu situaci v Japonsku jim nezávidím ale to asi nikdo.

Úterý 15. března 2011 ve 21:21® osprey
osprey

timbab> Nakonec se to asi uchladí, mezitím něco uteče.

Těch padesát borců, co se to teď snaží ukočírovat, skončí s nejrůznějšími projevy následků ozáření a možná hodně z nich zemře. Dojde k zamoření okolí, těžko říct v jakém měřítku. Ostatně o tom se právě teď rozhoduje.

Elektrárna se pak na čas odstaví a nakonec asi rozebere.

Ve světě se bude nějakou dobu žbrblat kolem atomu, ale pak lidi zjistí, že buď jádro anebo budou bez televize.

Úterý 15. března 2011 ve 21:19® Char
Char

Prutos> trocha radiace

Úterý 15. března 2011 ve 21:18® Prutos
Prutos

osprey> Co mi uniklo?

Úterý 15. března 2011 ve 20:53® timbab
timbab

osprey> To jo,je to průser.Uvidí se jak to dopadne.

Úterý 15. března 2011 ve 20:50® osprey
osprey

timbab> Docela se to podělalo. Včerejší potíže byly zvládnutelné, to co se stalo dneska ráno, je úplně jiné kafe.

Úterý 15. března 2011 ve 20:42® timbab
timbab

kerob> Tady se taky dovíš dost http://www.sujb.cz/?…

Úterý 15. března 2011 ve 14:03® kerob
kerob

osprey> OK :-)

Úterý 15. března 2011 ve 13:56® osprey
osprey

kerob> Hážu do Krátkých zpráv, myslím, že lidi by měli číst smysluplné texty.

Úterý 15. března 2011 v 11:57® kerob
kerob

http://www.edgeoftheworld.cz/…ch-reaktoru/

sice to neni o rybach, ale v odkazu je pomerne realistickej pohled na „katastrofu“ v jaderny elektrarne Fukusima…autor narozdil od 99.9% novinaru vi o cem pise a zna procesy a opatreni v jadernych elektrarnach. Velice zajimavy cteni a jeste zajimavejsi je srovnani s clankama treba na novinky.cz…