Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 4. března 2011 v 11:59® inspo
-
sethy> To se ti chce platit třikrát to nekřesťansky drahé vstupné.
- Pátek 4. března 2011 v 11:41® sethy
-
hecht> ve čtvrtek určitě. Co bude dál to se uvidí. Pokud bude čas pujdu klidně i v patek i v sobotu
(jenže to zatím vypadá že čas nebude
)
- Pátek 4. března 2011 v 1:07® hecht
-
sethy> hmm, tak to je lepší bejt doma… Už víš kdy se dostaneš na výstavu ?
- Pátek 4. března 2011 v 0:40® sethy
-
hecht> já u vody dnes byl. Sledoval jsem z mostu jak po řece plave cca 120cm mrtvý sumec
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 23:56® hecht
-
osprey> něčím se člověk odměnit musí. Když se nedostanu k vodě, alespoň očumuji vody a ryby které nikdy neuvidím
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 23:33® osprey
-
hecht> Na TV, DVD a podobné věci nemám čas.
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 23:20® hecht
-
osprey> takže jsi očistěn ?? To já se musím teď alespoň ukájet u NAT.GEOGRAPHIC v rámci vědeckého průzumu tu na mušák mastí Tajmeny.
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 22:56® osprey
-
hecht> Já myslím, že jsi udělal dobře, když jsi zůstal doma. To nebyl lov, to byl očistec.
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 22:52® osprey
-
Doudleban> Já sežral jesena jen jednou, ještě chráněného. Prostě jsem měl jen rybářský řád a ne text vyhlášky. Z toho, jak to prezentují, by nikdo moudrej nebyl. Je lepší než tloušť. Ale ani jednu z těch ryb jsem už deset let nevzal do huby.
On někdo něco narychlo ušil a teď v tom akorát bude zmatek. Normálně to dál pouštěj.
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 22:52® hecht
-
osprey> no já jsem měl sice dnes dovolenou, ale vzhledem k té kose a narůstajícím restům v práci jsem zvolil potupný den u kompu. No hnus velebnosti, začínám pociťovat velkou nevoli na čtvrtletní absencí u vody.Kua, ale jednou to přijde !
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 22:47® džigit
-
Kazan> a nejen u vás na jihu
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 22:38® Kazan
-
Doudleban> jo, to je mi taky úplně šumák, taky je pouštím, ale co tu psal osprey tak je tam u nich někteří lidi docela fest rabují
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 22:33® Ftmči
-
Kazan: Mě je úplně jedno, jestli si je brát můžu, nebo ne. Stejně je brát nebudu. Prostě mě zajímalo, jak to básník myslel. Každopádně proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě
.
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 22:19® Kazan
-
Doudleban> No ono si je vlastně nebylo možno ponechat, jen to nikoho netrápilo. Pokud jsi četl BP dobře, vztahuje se vyjímka jen na určité jihočeské revíry. Na ostatních by jsi ho správně lovit neměl a při ulovení měl šetrně pustit zpět. Jinak se má jednat o nějaký průzkum, podle mě to ušili na poslední chvíli na rychlo, bo na organizacích se o tom moc neví. Podle mě to lidi stejně psát nebudou, kdyby se u organizací kterých se týká hospodaření na příslušných revírech domluvili u každé třeba s třemi rybáři aby jim v průběhu roku zmapovali tok, určitě by měli korektnější výsledky.
Tento příspěvek byl editován 3.3.2011 21:23:19 uživatelem Kazan. - Čtvrtek 3. března 2011 ve 22:10® Ftmči
-
osprey, Kazan: Dík. Jestli to tedy správně chápu, tak mník a jesen byli doteď podle nějakého zákona celoročně chráněni, ale zároveň bylo podle jiného zákona možno si je ponechat (mimo dobu hájení). A letos to tedy JČUS vyřešil výjimkou, takže už nedochází ke střetu těch zákonů? A aby toho nebylo málo, tak to ještě zamotali zapisováním i neponechaných úlovků
.
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 21:40® osprey
-
Doudleban> Na tom není nic složitého. Mník a jesen už nejsou na vymření a lidi je běžně masí, takže se to vlastně zlegalizovalo. Jinak jsou to pořád ještě chráněné druhy, k jejichž lovu je třeba výjimka – tímto vlastně je dáno najevo, že byla JČ svazu udělena.
Teoreticky máš tu rybu zapsat, kdykoli ji chytíš a pokud ji pustíš, asi to tam připíšeš.
Je to hezká teorie.
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 21:40® Kazan
-
Doudleban> Takže asi takhle, mník a jesen jsou celoročně hájené ryby a na jejich lov by měla být vyjímnka ze zákona. Což JČUS konečně učinil, takže teprve nyní se smí legálně lovit.
Co se týká zápisu, kopíruji následující vyjádření pana Kepra
Dobrý den, zapsat do přední strany (průběžné docházky) úlovkového lístku je třeba všechny ulovené jeseny. Ponechané kusy (splňující lovnou míru) budete psát pochopitelně i s konkrétní mírou, ostatní (podměrečné) lze samozřejmě i dohromady – v den docházky, případně s poznámkou „ryby vráceny vodě“. Do sumáře ze zadní strany sčítáte samozřejmě vždycky jen ryby ponechané. S pozdravemIng. Tomáš Kepr rybářský technik JčÚS ČRS České Budějovice
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 21:34® Ftmči
-
Potřeboval bych poradit ohledně výkladu Dodatku k bližším podmínkám JČUS. Konkrétně se jedná o bod 13 u MP i P revírů. Jedná se tam o výjimku, která umožňuje na vybraných revírech lov mníka jednovousého a jelce jesena. Což nechápu, vždyť mník i jesen se mohou lovit zcela běžně. Je tím snad míněno, že namají dobu hájení? Pak je tam psáno, že ponecháné mám okamžitě zapsat, ale zapsat mám i kusy vrácené do revíru! Jak to mám od sebe odlišit? Prostě to nechápu. Osvětlí mi to někdo?
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 21:03® Depuči
-
Kazan> Ja taky chtěl dneska jít na řeku ,odradil mě vítr a sněhový poprašek.
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 20:17® Kazan
-
osprey> já se vypravil do města na kole, bez čepice a rukavic, takže jsem byl rád za teplo domova
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 20:12® osprey
-
Kazan> Taky jsi o moc nepřišel. Pokud jsem zrovna netrefil rybu do hlavy soustem na osmičce vlasci, tak jsem měl prostě smůlu.
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 20:11profil byl smazán
-
osprey>Pěkná ostrá,taky sem chtěl po práci na hoďku k vodě.Nestihnul sem to ale bohužel
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 20:00® Kazan
-
osprey> původně jsem měl v plánu se jít taky vyvětrat k vodě ale protože jsem musel ještě do města a zjistil tu zimu jak v ruském filmu, zbaběle jsem to vzdal
Tento příspěvek byl editován 3.3.2011 19:01:12 uživatelem Kazan. - Čtvrtek 3. března 2011 ve 14:14® HaD
-
sus1>
bezva
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 13:08® sus1
-
Test.
Edit: Bez úpravy velikosti a je tady.
Tento příspěvek byl editován 3.3.2011 12:09:33 uživatelem sus1. - Čtvrtek 3. března 2011 v 10:10® inspo
-
HaD> Palec nahoru za ten vyhledávač.
- Čtvrtek 3. března 2011 v 0:45® HaD
-
kerob> a ani to moc nebolelo
Tento příspěvek byl editován 2.3.2011 23:46:02 uživatelem HaD. - Čtvrtek 3. března 2011 v 0:34® kerob
-
HaD> to je hned o necem jinym
- Čtvrtek 3. března 2011 v 0:25® HaD
-
revoke> moc hezký, máš tam internet, jo?
- Čtvrtek 3. března 2011 v 0:20® jarryn21
-
HaD> To jo
, jen kdyby tolik nefoukalo.