Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:54® osprey
-
1Mara> Tu zprávu? Jo, narazil jsem na to.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:52® osprey
-
Dejwík2504> Kdyby v jícnu, někteří snad až v řiti
Ale někdy se to povede i v tlamě. Záleží na spoustě věcí.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:51® 1Mara
-
osprey> To myslíš vážně ?
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:50® 1Mara
-
Dejwík2504> Než stačíč seknout , tak to většinou mají až v jícnu
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:50® osprey
-
Tak jsem při hledání krátkých zpráv na síti narazil na článek, na co všechno si turisté na dovolené stěžují – posuďte sami (cituji):
K nejbizarnějším záznamům patřil stesk, že na pláži bylo moc písku a že v moři plavala ryba. »Nikdo nám neřekl, že v moři budou ryby. Děti byly v šoku,« napsal stěžující si turista.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:49® Dejwík2504
-
osprey> Zažírají se tak, že to mají až hluboko v jícnu?
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:28® 1Mara
-
osprey> No já ho ještě nikdy nechytil , ale prakticky otom něco vím . A souhlasím stebou , je to krásná ryba
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:18® osprey
-
1Mara> V pohodě. Samozřejmě já je nemasím, uříznu jim to u tlamy. Ale jestli jsem jich za život chytil deset, tak je to moc. Zato jsem měl mníka 17 měsíců v akváriu. Dostal jsem ho v líhni. Kdyby nebyl tak chladnomilný, byla by to nejlepší ryba, co jsem kdy měl.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:15® Kazan
-
osprey jinak samozřejmě uznávám že takto postavený RŘ není v pořádku a měl by být dán do souladu s platnými zákony.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:13® 1Mara
-
osprey> No chtěl jsem tím říct , že jim to vůbec nevadí, a přijimají potravu dál . To jen aby i ostatní věděli , že masit ho jen proto že je zažranej , je blbost . Toť vše .
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:12® Kazan
-
osprey> myslím že každý rybář předpokládá že RŘ je v souladu se zákony které stojí výše nad ním a že pokud se liší, má ČRS řádně vyjednanou vyjímku. Co se týká té mládeže, ta nemá nikde manuál že za určitých okolností by mohla pod 18 let chlastat, nebo případně kde si zažádat o vyjímku se nalévat
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:09® osprey
-
1Mara> Kdes je měl těch 14 dní?
A pokud jde o mě, radši ať se většina těch ryb připravuje na výtěr a futruje se než aby se pokoušela 14 dní vyblejt můj zažranej háček.
Mě stačí, když si takhle ospravedlním toho jednoho dva. Prostě mám ryby rád.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:06® osprey
-
Kazan> Ale jo, jistě. Jenže to, že by mládež do 18 neměla chlastat je dáno celkem jasně a taky je to každýmu buřt. A věta, že dvojitá plná čára není zeď, ta je legendární.
O neschopnosti svazu dělat věci pořádně jsem se už párkrát vyjadřoval. Ale chytej prý má se svazem dobré vztahy a tak to nesmím přehánět.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:03® 1Mara
-
osprey> Z asi 30 ks. všichni vyvrhly háčky a někteří až po tejdnu a 14 dní. A i přesto že byly chyceni , tak přijímaj normál potravu .
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:02® Kazan
-
osprey> řekl bych že to není až tak chyba obyvatel naší zemičky ale rybářského řádu. Pokud by tam bylo uvedeno Celoročně je hájen mník, jesen … tak by je nikdo nebral. Pokud tam mají doby hájení, lze předpokládat že si je lidi mimo tuto dobu budou ponechávat. Pro případy že tu někdo vytáhne zas zákon o rybářství, vodě prováděcí vyhlášky atd. všichni jezdíme auty, približovadly používáme komunikace a pokud si každý šáhne do vlasního svědomí, kdo z nás zná všechny zákony týkající se dopryvy komunikací a co já vím ještě ( to byl jen příklad)
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:01® 1Mara
-
Sander> No narovinu , jsem svědek kterej a né jednou ale na hodně kusech mníka viděl že byly zažraný a ani jeden nepošel a žijou dodnes .
- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:58® osprey
-
1Mara> Určitě neumře každej. A určitě to každej nevyvrhne.
Pro mě je ta ryba příliš cenná, aby pro mě znamenala jen jednu z mnoha čárek na výřadu toho, co jsem chytil. Ale ten zážitek chytit tu jednu dvě, to je fajn.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:57® Sander
-
1Mara > to by mě teda zajímalo, jak jsi k takové zkušenosti přišel. Dal jsi mníkovi džípíesku a sleduješ že se po roce ještě hýbe?
- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:55® 1Mara
-
osprey> No zvlastní zkušenosti a přesvědčení vím , že zažranej mník neumře , normálně ten háček vyvrhne .
- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:55® Sander
-
osprey > koukals na Rafovo péefko?
Tento příspěvek byl editován 31.12.2010 11:55:29 uživatelem Sander.Doporučuji.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:53® osprey
-
Dejwík2504> Je jeden důvod, proč já málo chodím na mníky – oni se dost zažírají. A pouštět zažrané ryby se mi nechce. Vlastně ani nechodím na mníky, já chci jednou za rok nebo ob rok tu rybu vidět. Většinou ani nechytám na dva pruty, ale na jeden na cit. V životě jsem jich chytil pár a stačí mi to.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:48® Dejwík2504
-
osprey> Já vím, že to nejde nijak dokázat, ale jde jen o to, že se to „nesmí“…
Tento příspěvek byl editován 31.12.2010 11:49:21 uživatelem Dejwík2504. - Pátek 31. prosince 2010 ve 12:37® osprey
-
Dejwík2504> Vzhledem k tomu, že nikdo, kdo tě vidí u vody chytat, nemůže tvrdit, že chytáš jeseny nebo mníky, tak ti to nikdo nemůže zakazovat.
Takže se mníci i jeseni chytají. A dokonce i zabíjejí a berou. Dodržování zákonů není silnou stránkou obyvatel naší zemičky.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:35® pruhac
-
Ahoj všichni,přeji Vám do nového roku pevné zdraví,hodně lásky a mnoho úspěchů a krásných úlovků a zážitků.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:34® Dejwík2504
-
b.gun> Takže se vlastně bez udělení vyjímky (v ČRS) nesmíš cíleně vypravit na mníky, jeseny aj.. V MRS žádná vyjímka ani neexistuje, takže taky tak.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:34® Poky
-
skwor> Čau no tak vono od vánoc nebylo moc času se sem dostat,sem měl celej tejden dovolenou a já snad skoro vůbec nebyl doma,pořád sme s LADY někde lítaly,takže jediný co sem s navijákem stihnul,tak sem na něj dal vlasec a dal ho na profíka,toť vše,od tý doby je vercajk odloženej.Ještě mě čeká vyplnit papíry,naštěstí to bude jedoduchý,mám tam asi 5 kaprů,3 líny a 1 štiku
- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:21® skwor
-
Poky> Čau, tak jak si hraješ s navijákem?
Od Vánoc jsem Tě tu snad neviděl, tak nebyla příležitost se zeptat
- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:21® skwor
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Pátek 31. prosince 2010 v 11:50® Poky
-
Ahoj všem příznivcům Petrova cechu,všem Vám přeju do Novýho roku hodně štěstí,zdraví,lásky a co se týče rybařiny,tak spoustu krásnejch úlovků a hlavně zážitků
- Pátek 31. prosince 2010 ve 4:04® b.gun
-
Dejwík2504> Vyhláška č. 197/2004 Sb. k provedení zákona o rybářství v § 15 odst. 1 písm. c) praví, že ryby ulovené v rybářském revíru, které jsou chráněny podle zvláštních předpisů, musí být šetrně vráceny zpět do rybářského revíru, ve kterém byly uloveny › tj. jsou celoročně hájeny. Odkazovaným zvláštním předpisem je zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, jehož prováděcí vyhláška č. 395/1992 Sb. v Příloze III. vyjmenovává ve třech stupních ochrany (kriticky ohrožené, silně ohrožené, ohrožené) zvláště chráněné druhy živočichů, mj. např. mníka jednovousého či jelce jesena.
Aby bylo možno lovit a ponechávat si zvláště chráněné druhy ryb, musí mít uživatel revíru udělenu výjimku k této činnosti od příslušného správního orgánu ochrany přírody a krajiny (obvykle odbor životního prostředí KÚ). Žádost o udělení výjimky musí být řádně odůvodněna a udělit ji lze pouze na skupinu živočichů ve stupni ochrany „ohrožené“. Na lov živočichů ve stupni ochrany „kriticky ohrožené“ a „silně ohrožené“ výjimku udělit nelze.
MRS tuto výjimku na své revíry udělenu nemá, tudíž je mník i např. jesen na jeho revírech celoročně hájen. Tudíž kdyby měla být ochrana dovedena do důsledku, bylo by možno Looserův cílený lov chráněného druhu hodnotit jako porušení zákona o ochraně přírody a krajiny a mohlo by to být „oceněno“ dosti tučnou finanční sankcí …A jen tak na okraj jedna poznámka k tématu ohrožených druhů – stejný stupeň ochrany (ohrožené) požívá i kormorán velký, takže pokud někdo chodí cíleně plašit k vodě odpočívající kormorány, tak i v tomto případě se jedná o porušení zákona, neboť chráněné živočichy se nesmí ani úmyslně rušit v přírodě …