Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.438 příspěvků, z toho 128438 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 3. listopadu 2010 v 1:12® Raf
Raf

HaD> Davide, myslim, že pravidelní návštěvníci ho zaregistrují stejně i bez detailu. Ten je tam zbytečný. Stačil by náhled titulek. Osobně bych to, když už bych musel, udělal chytře. Flashovej banner s tím že by se prsa vyvalily až při najetí myši. Běžný návštěvník nezaregistruje, zájemce to nadchne. Být to na nějakym externím webu neřeknu ani slovo. Míru vkusu ale tady nastavujete vy a je to tedy jen vaše volba. Já vám úspěch stále přeju, ale na tohle mám svůj názor. Podle všeho v tom nejsem sám.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:56® HaD
HaD

mannice> určitě jich většina přežije, ale zažil jsem i opak. Proto nehýřím 100% optimismem.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:36profil byl smazán

osprey> Kdo ví..Každopádně rybařina je o štěstí a tak to má být,jednou to můžu být já jindy zase někdo uplně jiný.Můžu si akorát vážit toho skvělýho zážitku,kterej si budu dlouho pamatovat.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:30® osprey
osprey

mannice> Jednou jsem tahal 122 cm na vlasci 0.22 mm hodinu a tři sta metrů jsem s ním brodil a plaval řekou. U nás na řece jsou problém kameny, rybu přes 150 cm s běžným vláčecím cajkem málokdo vyndá. Lepší je přehrada, je tam víc prostoru. Měl jsi kliku, ale to k rybařině patří. Možná to bylo už i tou studenější vodou.

Dobrou noc.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:03profil byl smazán

osprey> Sem ho pošimral po fouskách a šel sám :-))

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:57profil byl smazán

osprey> 100% tně jí ulovil,protože to byla rána do prutu,kterou sem ještě nezažil :-> ..Co následovalo potom,zrovna odevzdanej boj taky nebyl,ale jestli je taková představa tak prosim :-))

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:54profil byl smazán

osprey> to máš pravdu,když vidim kolikrát ty štiky na fotkách s přetřeným ž.obloukem tam trochu nechápu jak je to vůbec možný že přežijou samotnou „nehodu“.. Jak to tu rybu zasáhne,nebo ne kolikrát rybář ani vědět nemůže.Jde spíš o aktuální kondici ryby a ta rozhoduje.Nemyslim si že úmrtnost je nějaká závratná pokud se k nim rybář chová tak,že je chce zpátky vrátit ..

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:51® osprey
osprey

mannice> No přece bys nechtěl tvrdit, že tu gumu ulovil. Normálně ji vdechl a když zjistil, že ho čeká pobyt na dece a návrat do řeky, nechal se po krátkém zdráhání zdolat.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:46profil byl smazán

Sander> Takový narážky sem čekal :-))

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:46® osprey
osprey

mannice> Já jsem křovák a kočovník už dvacet let.

A pokud jde o ryby, co odplavou – to znamená jen to, že měly sílu odplavat. Samozřejmě, že jich většina přežije. Ale já se to snažím vidět dlouhodobě – jak moc to tu rybu zasáhne. Když se třeba loví ryby v zimě, jsou pak méně schopné unikat predátorům.

Spousta štik například přežije i přetržený žaberní oblouk nebo dva, což je záležitost spojená s masivním krvácením. Ale skoro žádná se nedožije příštího jara.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:46® Sander
Sander

mannice > chtěl se porochňat v tý epesní laryse, na nástraze vůbec, ale vůbec nezáleželo.
:-)

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:43profil byl smazán

HaD> Tady důkaz že jsem nešel s 16kou na sumára.Ikdyž neni co dokazovat,ale jen pro představu.Myslim že i nástraha hovoří za všechno.:-93;

Tento příspěvek byl editován 2.11.2010 21:46:16 uživatelem .
foto/diskuze/vseobecna/2010/th-img38729.jpg
Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:30profil byl smazán

HaD> V té době jsem volal jednomu nejmenovanému člověku jestli to fousáč rozdejchá.Bylo mi řečeno,že toho sumci vydržej víc než dost a že to bude bez problému..Když odplul nevidim z něj mrtvolu,ale to jestli některá ryba padne to nemá cenu popírat.Někdy toho ale ryba zvládne víc než by rybář čekal a naopak

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:27profil byl smazán

osprey> Myslel sem to obrazně..Taky už se mi stalo,ale je to už pár let kdy sem chodil na flek kde jsem znal snad každej kámen a když to prohrabala vodní správa,tak jsem byl znovu jak slepej z holí..Ale sou horší věci,třeba ty když někdo vidí,že chytáš a po pár uspěšných dnech pak vidíš nájezdy rybičkářů kteří to pak účelně regulujou. To pak neni jiná volba než,stát se „křovákem“ nebo „kočovníkem“ který je každý den někd jinde :-/

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:20® HaD
HaD

mannice> souhlasím :-) S tím sumcem – to nikdy nevíš. Já taky nevím, kolik mrtvol po mě zbylo. Ale že zbyly a jen o nich nevím, je jisté. Nemá smysl si malovat růžově, že ne.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:18® osprey
osprey

mannice> Když ten neumětel chytá a ty ne, vždycky existuje důvod.

Nejde jen o cajk a umění „to tahat“. Je toho mnohem víc.

Často je mnohem důležitější kdy, jak a kam. A můžeš mít i tyčku od rajčat.

Kdysi jsem přišel pod jez na zahájení a chytil 5 štik, zatímco zbylých 8 lidí jednu dohromady. Jenže to nebylo tím, že bych byl tak dobrej. Já jen věděl, kde která stojí a prostě jsem je obešel. Ti ostatní házeli na blbá místa a házeli tam i ve chvíli, kdy už si místní kudla léčila pod kamenem popíchanou hubu a já letěl za další. Pak přišla povodeň, přehrábla dno a já na tom byl za rok hůř než ostatní, protože jsem ohrabával fleky, co už nebyly. Taky jsem podle toho dopad.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:16profil byl smazán

HaD> Tak on rybář kolikrát ani neovlivní cajkem jaká ryba mu na to zabere.Kdyby to bylo jen o tom,že rybu zdolám aniž bych si to neužil,tak by to nedávalo ani moc smysl.Každej chce tu rybu přeci cítit,jinak by jsme zůstali u prutů jako jsou „lipna“.Já neříkám,že jsem na fousatýho šel záměrně s 16kou a rozhodně si nemyslim,že sem ho unavil k smrti.To jenom konkrétní případ

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:08® HaD
HaD

mannice> jde o to s jakou filosofií do toho jdeš. Zda chceš zažít adrenalin se slabým cajkem a třeba rybu soubojem unavit až doslova k smrti, nebo zda jí chceš prostě ulovit a souboj si tolik sice neužít, ale mít jakousi jistotu, že to jednak přežije a že jí zdoláš. Nevyzdvihuju ani nezatracuji ani jeden pohled. Jen je potřeba si uvědomit, co vlastně děláš.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:05profil byl smazán

osprey> Snaží se existovat,tak je to správný.Ale to že se vedle tebe pak postaví nějakej neumětel,kterej to pak tříská víc jak ty je k udivení.Jak kdyby to ty ryby cejtili,a samy chtěj do tepla kuchyně,místo toho aby byli znovu puštěný.

HaD> Někdy se hold stává,a čim jemnější cajk a větší ryba tim neuvěřitelnější zážitek.:-)

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:54® HaD
HaD

osprey> jdeš do detailů… kdybys viděl, jaký dělají někteří kluci kouzla s rotačkami… Přesto zdůrazním slůvko „ASI“, které jsem použil. Je to neměřitelné a měřit to nechci. Je to o tom jak to vnímám já sám pro sebe.

Add. tajmen: trojkovej mušák určitě neberou ;-) a když Milda vytáhl metrovku na smáka a ten kravskej ocas do 10 g, myslím, že by kdejaký muškař s devítkou prutem vyvalil oči.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:52® osprey
osprey

mannice> Já bych neřekl, že popírají nějaké teorie. Prostě se jen snaží existovat. Teorie vytvářejí lidé a když jim nefungujou, snaží se to nějak okecat.

Já taky vytvářím teorie a taky mi občas nefungujou. Jsem člověk a tak je to OK. Jenže ryby jsou ryby:-))

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:50® osprey
osprey

HaD> Je jasný, že každý chválí to svoje a urážet se není proč, ale znalost entomologie a umění uvázat kdejakou bebechu, to je trošku nad rámec toho, co děláme my vláčkaři.

A taky když jsem dnes doloval z té kudly (Z lovu) toho popa, nadával jsem jak pohan, proč to nemá jednohák bez protihrotu.

Prostě pokud jde o takové to pohrávání si s rybami, je k tomu muškařina jako stvořená. Vláčka je přímočařejší, nekompromisnější a akčnější, v mouše je víc poezie. (projevuje se to i na cajku – srovnej třeba s čím se loví tajmen na přívlač a s čím na jdou muškaři).

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:39profil byl smazán

osprey> Tak rozhodně,je to něco jako muškařina.Tim chci říct,že naco chytat na rybku,když se dá zachytat i na kus gumy,plechu nebo balzy. Mě vláčka odmalička baví,nejlepší na tom je že dravečci popíraj kolikrát všechny teorie které se na jejich jména napsali :-))

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:39® HaD
HaD

osprey> nástrahy jdou také vyrábět a na některých dělám různé úpravy… Pokud by se nějaký muškař urazil, nebylo by to myslím správné a neuměl bych si ho vážit.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:37® osprey
osprey

HaD> Asi bys urazil muškaře – ti si ještě vážou mouchy.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:36® HaD
HaD

osprey> je to tak, na přívlači je úžasné, že je pořád co objevovat a učit se a zjišťovat, že lze ještě to a to a tamto… Pro mě stále více srdcová záležitost. Víc kreativity asi žádný jiný způsob rybaření nenabízí.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:33® osprey
osprey

mannice> U přívlače si neodpočineš, od toho je gaučink. Ale právě proto nerad chytám na rybu. Na to ti stačí zlomek toho, co musíš umět, abys mohl úspěšně celoročně vláčet. A neboj, já se pořád učím a když jsem koukal, jak koukají někteří závodníci na Dropshot, tak i oni. A to je na tom to krásné.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:30profil byl smazán

cormoran> budu to muset vnímat už při náhozu asi a já myslel že si odpočinu :-)) . Hold holky provokujou

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:29® skwor
skwor

HaD> Dneska jsem si přinesl nový dvd přehrávač, takže Přívlač II bude jasná volba :-)

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:26® cormoran
cormoran

Sander> Super fotky se super rybami:->

mannice> Na vodě, co jsem ti psal o tom velkým candošovi, to ty šedesátky dobíraj většinou při propadávání. Málokdy je to cejtit v prutu a často ti tu gumu jen žvejkne a hned vyflusne, nebo ho při dotahování už jenom škrábneš. Chce to koukat na vlasec, nebo si hlídat pořád dopnutej vlas:-)

Tento příspěvek byl editován 2.11.2010 20:27:18 uživatelem cormoran.