Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:56® HaD
HaD

mannice> určitě jich většina přežije, ale zažil jsem i opak. Proto nehýřím 100% optimismem.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:36profil byl smazán

osprey> Kdo ví..Každopádně rybařina je o štěstí a tak to má být,jednou to můžu být já jindy zase někdo uplně jiný.Můžu si akorát vážit toho skvělýho zážitku,kterej si budu dlouho pamatovat.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:30® osprey
osprey

mannice> Jednou jsem tahal 122 cm na vlasci 0.22 mm hodinu a tři sta metrů jsem s ním brodil a plaval řekou. U nás na řece jsou problém kameny, rybu přes 150 cm s běžným vláčecím cajkem málokdo vyndá. Lepší je přehrada, je tam víc prostoru. Měl jsi kliku, ale to k rybařině patří. Možná to bylo už i tou studenější vodou.

Dobrou noc.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:03profil byl smazán

osprey> Sem ho pošimral po fouskách a šel sám :-))

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:57profil byl smazán

osprey> 100% tně jí ulovil,protože to byla rána do prutu,kterou sem ještě nezažil :-> ..Co následovalo potom,zrovna odevzdanej boj taky nebyl,ale jestli je taková představa tak prosim :-))

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:54profil byl smazán

osprey> to máš pravdu,když vidim kolikrát ty štiky na fotkách s přetřeným ž.obloukem tam trochu nechápu jak je to vůbec možný že přežijou samotnou „nehodu“.. Jak to tu rybu zasáhne,nebo ne kolikrát rybář ani vědět nemůže.Jde spíš o aktuální kondici ryby a ta rozhoduje.Nemyslim si že úmrtnost je nějaká závratná pokud se k nim rybář chová tak,že je chce zpátky vrátit ..

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:51® osprey
osprey

mannice> No přece bys nechtěl tvrdit, že tu gumu ulovil. Normálně ji vdechl a když zjistil, že ho čeká pobyt na dece a návrat do řeky, nechal se po krátkém zdráhání zdolat.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:46profil byl smazán

Sander> Takový narážky sem čekal :-))

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:46® osprey
osprey

mannice> Já jsem křovák a kočovník už dvacet let.

A pokud jde o ryby, co odplavou – to znamená jen to, že měly sílu odplavat. Samozřejmě, že jich většina přežije. Ale já se to snažím vidět dlouhodobě – jak moc to tu rybu zasáhne. Když se třeba loví ryby v zimě, jsou pak méně schopné unikat predátorům.

Spousta štik například přežije i přetržený žaberní oblouk nebo dva, což je záležitost spojená s masivním krvácením. Ale skoro žádná se nedožije příštího jara.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:46® Sander
Sander

mannice > chtěl se porochňat v tý epesní laryse, na nástraze vůbec, ale vůbec nezáleželo.
:-)

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:43profil byl smazán

HaD> Tady důkaz že jsem nešel s 16kou na sumára.Ikdyž neni co dokazovat,ale jen pro představu.Myslim že i nástraha hovoří za všechno.:-93;

Tento příspěvek byl editován 2.11.2010 21:46:16 uživatelem .
foto/diskuze/vseobecna/2010/th-img38729.jpg
Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:30profil byl smazán

HaD> V té době jsem volal jednomu nejmenovanému člověku jestli to fousáč rozdejchá.Bylo mi řečeno,že toho sumci vydržej víc než dost a že to bude bez problému..Když odplul nevidim z něj mrtvolu,ale to jestli některá ryba padne to nemá cenu popírat.Někdy toho ale ryba zvládne víc než by rybář čekal a naopak

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:27profil byl smazán

osprey> Myslel sem to obrazně..Taky už se mi stalo,ale je to už pár let kdy sem chodil na flek kde jsem znal snad každej kámen a když to prohrabala vodní správa,tak jsem byl znovu jak slepej z holí..Ale sou horší věci,třeba ty když někdo vidí,že chytáš a po pár uspěšných dnech pak vidíš nájezdy rybičkářů kteří to pak účelně regulujou. To pak neni jiná volba než,stát se „křovákem“ nebo „kočovníkem“ který je každý den někd jinde :-/

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:20® HaD
HaD

mannice> souhlasím :-) S tím sumcem – to nikdy nevíš. Já taky nevím, kolik mrtvol po mě zbylo. Ale že zbyly a jen o nich nevím, je jisté. Nemá smysl si malovat růžově, že ne.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:18® osprey
osprey

mannice> Když ten neumětel chytá a ty ne, vždycky existuje důvod.

Nejde jen o cajk a umění „to tahat“. Je toho mnohem víc.

Často je mnohem důležitější kdy, jak a kam. A můžeš mít i tyčku od rajčat.

Kdysi jsem přišel pod jez na zahájení a chytil 5 štik, zatímco zbylých 8 lidí jednu dohromady. Jenže to nebylo tím, že bych byl tak dobrej. Já jen věděl, kde která stojí a prostě jsem je obešel. Ti ostatní házeli na blbá místa a házeli tam i ve chvíli, kdy už si místní kudla léčila pod kamenem popíchanou hubu a já letěl za další. Pak přišla povodeň, přehrábla dno a já na tom byl za rok hůř než ostatní, protože jsem ohrabával fleky, co už nebyly. Taky jsem podle toho dopad.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:16profil byl smazán

HaD> Tak on rybář kolikrát ani neovlivní cajkem jaká ryba mu na to zabere.Kdyby to bylo jen o tom,že rybu zdolám aniž bych si to neužil,tak by to nedávalo ani moc smysl.Každej chce tu rybu přeci cítit,jinak by jsme zůstali u prutů jako jsou „lipna“.Já neříkám,že jsem na fousatýho šel záměrně s 16kou a rozhodně si nemyslim,že sem ho unavil k smrti.To jenom konkrétní případ

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:08® HaD
HaD

mannice> jde o to s jakou filosofií do toho jdeš. Zda chceš zažít adrenalin se slabým cajkem a třeba rybu soubojem unavit až doslova k smrti, nebo zda jí chceš prostě ulovit a souboj si tolik sice neužít, ale mít jakousi jistotu, že to jednak přežije a že jí zdoláš. Nevyzdvihuju ani nezatracuji ani jeden pohled. Jen je potřeba si uvědomit, co vlastně děláš.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:05profil byl smazán

osprey> Snaží se existovat,tak je to správný.Ale to že se vedle tebe pak postaví nějakej neumětel,kterej to pak tříská víc jak ty je k udivení.Jak kdyby to ty ryby cejtili,a samy chtěj do tepla kuchyně,místo toho aby byli znovu puštěný.

HaD> Někdy se hold stává,a čim jemnější cajk a větší ryba tim neuvěřitelnější zážitek.:-)

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:54® HaD
HaD

osprey> jdeš do detailů… kdybys viděl, jaký dělají někteří kluci kouzla s rotačkami… Přesto zdůrazním slůvko „ASI“, které jsem použil. Je to neměřitelné a měřit to nechci. Je to o tom jak to vnímám já sám pro sebe.

Add. tajmen: trojkovej mušák určitě neberou ;-) a když Milda vytáhl metrovku na smáka a ten kravskej ocas do 10 g, myslím, že by kdejaký muškař s devítkou prutem vyvalil oči.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:52® osprey
osprey

mannice> Já bych neřekl, že popírají nějaké teorie. Prostě se jen snaží existovat. Teorie vytvářejí lidé a když jim nefungujou, snaží se to nějak okecat.

Já taky vytvářím teorie a taky mi občas nefungujou. Jsem člověk a tak je to OK. Jenže ryby jsou ryby:-))

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:50® osprey
osprey

HaD> Je jasný, že každý chválí to svoje a urážet se není proč, ale znalost entomologie a umění uvázat kdejakou bebechu, to je trošku nad rámec toho, co děláme my vláčkaři.

A taky když jsem dnes doloval z té kudly (Z lovu) toho popa, nadával jsem jak pohan, proč to nemá jednohák bez protihrotu.

Prostě pokud jde o takové to pohrávání si s rybami, je k tomu muškařina jako stvořená. Vláčka je přímočařejší, nekompromisnější a akčnější, v mouše je víc poezie. (projevuje se to i na cajku – srovnej třeba s čím se loví tajmen na přívlač a s čím na jdou muškaři).

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:39profil byl smazán

osprey> Tak rozhodně,je to něco jako muškařina.Tim chci říct,že naco chytat na rybku,když se dá zachytat i na kus gumy,plechu nebo balzy. Mě vláčka odmalička baví,nejlepší na tom je že dravečci popíraj kolikrát všechny teorie které se na jejich jména napsali :-))

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:39® HaD
HaD

osprey> nástrahy jdou také vyrábět a na některých dělám různé úpravy… Pokud by se nějaký muškař urazil, nebylo by to myslím správné a neuměl bych si ho vážit.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:37® osprey
osprey

HaD> Asi bys urazil muškaře – ti si ještě vážou mouchy.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:36® HaD
HaD

osprey> je to tak, na přívlači je úžasné, že je pořád co objevovat a učit se a zjišťovat, že lze ještě to a to a tamto… Pro mě stále více srdcová záležitost. Víc kreativity asi žádný jiný způsob rybaření nenabízí.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:33® osprey
osprey

mannice> U přívlače si neodpočineš, od toho je gaučink. Ale právě proto nerad chytám na rybu. Na to ti stačí zlomek toho, co musíš umět, abys mohl úspěšně celoročně vláčet. A neboj, já se pořád učím a když jsem koukal, jak koukají někteří závodníci na Dropshot, tak i oni. A to je na tom to krásné.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:30profil byl smazán

cormoran> budu to muset vnímat už při náhozu asi a já myslel že si odpočinu :-)) . Hold holky provokujou

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:29® skwor
skwor

HaD> Dneska jsem si přinesl nový dvd přehrávač, takže Přívlač II bude jasná volba :-)

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:26® cormoran
cormoran

Sander> Super fotky se super rybami:->

mannice> Na vodě, co jsem ti psal o tom velkým candošovi, to ty šedesátky dobíraj většinou při propadávání. Málokdy je to cejtit v prutu a často ti tu gumu jen žvejkne a hned vyflusne, nebo ho při dotahování už jenom škrábneš. Chce to koukat na vlasec, nebo si hlídat pořád dopnutej vlas:-)

Tento příspěvek byl editován 2.11.2010 20:27:18 uživatelem cormoran.
Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:25® HaD
HaD

osprey> uvidíme, zda bude čas si vydechnout. Ještě toho mám před sebou mnoho :-(( Dnes jsem ale spal 6 hodin. Úspěch :-D