Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 16. září 2010 ve 13:49® kerob
kerob

hraji> co je bezna vazelina? Nevhodna vazelina se z prevodu rychle vymacka a navijak pak bezi temer nasucho. Opravdu se neda pouzit „najaka“ vazelina. Osu navijaku vazelinou ani nenamzes. Navic v zime je kazdy tuhnuti maziva v navijaku znat. Takze ano, navijak lze mazat beznou vazelinou, ktera ovsem musi mit nejaky parametry… jinak to nikdy nebude to prave.

Čtvrtek 16. září 2010 ve 13:48® Kazan

kerob> no vidíš, já to mažu 15 let naředěnou vazelínou, jen z toho důvodu aby to při nižších teplotách netuhlo a navijáky jsou spokojené také.

Tento příspěvek byl editován 16.9.2010 13:49:43 uživatelem Kazan.
Čtvrtek 16. září 2010 ve 13:44® kerob
kerob

Kazan> dulezity je spis bod kdy vazelina tuhne, bezny horni teploty, do kterych se navijak dostane zvladne jakakoliv vazelina, ale spusta jich je uz pri 5 stupnich tuha a moc nefunguje. S tim Stradicem nemas pravdu, osa urcite vazelinou mazana neni (a ani byt nemuze) a perka a dalsi sekundarni casti navijaku jsou vetsinou mazany vazelinou hustsi nez prevody. Bylo to tak pred 15ti lety a je to tak i nyni. Neznam konkretni vyrobky tak abych byl schopen presne rict kterej konkretni typ a od ktereho vyrobce na co pouzit, ja mam lety osvedceny mazadla, ale ty se prodavaj v prumyslovym baleni a ja si vzdy betru jen trochu od kamarada, ktery je pouziva v praci. Navijakum se to libi.

Čtvrtek 16. září 2010 ve 13:40® hraji
hraji

Tak jak všichni shimanisté jistě ví, v posledních několika letech dodává Shimano ke svým navijákům pouze olej a spoléhá na to, že se vnitřek navijáku namaže pouze a jen rozstřikujícím se olejem. Ale oni tomu chlapi od Shimana nerozumí. Navijáky jsou z hlediska zatížení a teplotního rozsahu zařízení snad s nejnižšími nároky na mazadla. Nehrozí ani přehřátí a ani zatížení mezi jednotlivými částmi převodu nejsou nijak velká a zásadní. Myslím si, že i naviják namazaný naprosto běžnou vazelínou bude fungovat. A bude fungovat dlouho a bez problémů.

Čtvrtek 16. září 2010 ve 13:26® Kazan

kerob> no hlavně že jsi napsal co přesně si má koupit za typ mazání na mazání navijáku. I ta nejsračkovatější červená vazelína je do 80 °C. Co se týká mazání navijáku, tak i stradic vyrobený v Japonsku (mám ještě ten starý bytelný) byl mazaný celý jen bílou vazelínou. Tica je mazaná obyč. červenou a nějak jsem si nevšiml že by jí to ubralo na funkčnosti.

Čtvrtek 16. září 2010 ve 13:10® kerob
kerob

manous> z myho pohledu je to naopak docela pitomost, michat ruzna maziva dohromady neni dobrej postup, lepsi je koupit takove mazivo, ktere lze pro dany ucel, teplotni rozsah… bez uprav pouzit. Vybirat je z ceho. Redit vazelinu je imho cesta k pruseru (pokud se nejedna o navijak jako treba Reex, Stabil…). Navic v navijaku se neco maze olejem a neco ridkym plastickym mazivem. Na neco se dava husta vazelina…

Čtvrtek 16. září 2010 ve 12:59® manous
manous

Kazan>Dobrej nápad zředit tu vazelínu,to by mohlo být to pravé.Díky moc…

Čtvrtek 16. září 2010 v 9:44® Srneček
Srneček

osprey> Ok překopíruji to.

Čtvrtek 16. září 2010 v 7:44® Kazan

manous> vezmi si vazelínu červenou, nebo bílou, rozhodně né černou(grafitku) a nařeď si jí trochu konkorem, slilikonovým olejem, nebo klidně použij ten hydraulický co máš. Směs si pěkně promíchej, a štětečkem jí nanes znovu do vyčištěného navijáku.Pokud chytáš s navijákem přes zimu dělej si směs o něco řidší než v létě. Nebude ti potom vazlína tak tuhnout, jak se stává u ostatních navijáků a přichází pocit že naviják jde ztuha. Letitý a osvědčený postup.

Čtvrtek 16. září 2010 v 1:45® hecht
hecht

Sander> Tý voe, to se tady chvilku neukážu a ty máš takovýhle žůžo dobrodrůžo. Dostaneš ode mě asi šňůrku na krk na ten mobil (používaj to důchodci, aby neztráceli). Mě se zdálo, že když jsem ti volal v út. večer po škole,o mém plenění lipanů, že v tom sluchátku nějak žbluňká :-))

Čtvrtek 16. září 2010 v 1:40® hecht
hecht

Char> Kdybys to radši nechal uležet, a lemtal to jako normální víno, ale pánešek muší chlastat kvasnicák :-))

Čtvrtek 16. září 2010 v 0:50® osprey
osprey

Srneček> Tak tohle neznám. Bohužel ti nedokážu poradit. Zkopíruj, prosím tě, tenhle příspěvek do Diskuze s adminy, ať si ho tam přečte Radim (programátor).

Středa 15. září 2010 ve 23:19® Srneček
Srneček

proč když otevřu fotku tř. Z lovu,ta mě zmodrá celá stránka a fotka nikde.Zminima­lizováno a ne a ne to zmaximalizovat.dík

Středa 15. září 2010 ve 22:20® timbab
timbab

manous> Sežeň vazelínu na jemnou mechaniku.

Středa 15. září 2010 ve 22:17® manous
manous

timbab> No uvidim skouknu to a něčím to namažu.Vazelína by byla nejlepší,ale připadá mi to,že to naviák brzdí.Stříkl jsen do něj hydraulický olej a teď se točí jak o život,ale,jak říkáš,trošku to propouští:-(( …Díky za radu…

Středa 15. září 2010 ve 22:10® timbab
timbab

manous> Nevím ale řekl bych že olej vyteče.Používám vazelínu na kola nebo nejlíp na převody RC modelů.

Středa 15. září 2010 ve 22:09® manous
manous

olda>Tak dík za radu,to mám za ty fotky:-D

Středa 15. září 2010 ve 22:08® manous
manous

Šnek>Díky za radu…

Středa 15. září 2010 ve 22:06® manous
manous

spike> Díky za radu.Zkusím ten olej na zbraně…

Středa 15. září 2010 ve 22:04® manous
manous

Dejwík2504> Dobrej nápad,to mě nenapadlo,zkusím to.Díky

Středa 15. září 2010 ve 21:43® kubas
kubas

No ještě že se ta Sparta do té Ligy Mistrů neprobojovala, to by byla ostuda :-D

Středa 15. září 2010 ve 21:35® Jak.novi
Jak.novi

Jinak co se týče diskuze o chlastu,

KOFOLA BEST OF!! :-)

Středa 15. září 2010 ve 21:31® Jak.novi
Jak.novi

petrcech> Taky se těším. :-)

Středa 15. září 2010 ve 21:28® Char
Char

kubas> v pohodě, s tím nemám problém, to bych ho musel vylemtat kýbl :-)

Středa 15. září 2010 ve 21:25® kubas
kubas

Char> jen abys před tím nemusel navštívit ještě jinačí místnost :-D

Středa 15. září 2010 ve 21:22® Char
Char

ještě dosrknu zbytek burčáku jdu taky do pelechu :-)

Středa 15. září 2010 ve 21:16® petrcech
petrcech

Jupíí bude chytáme přívlačí 2.

Taky du, tak čau.

Středa 15. září 2010 ve 21:12® Sander
Sander

Já nemusím, bo mě do pondělka budil mobil. Teď už ho nemám, tak vstávám kdy chci.

Středa 15. září 2010 ve 21:12® petrcech
petrcech

Dejwík2504> Tak čus.

Středa 15. září 2010 ve 21:11® petrcech
petrcech

Dejwík2504> V jednom bufetu u Moravy ještě před třemi roky prodávali kombajnovku ve sklince.

Jo jo, kofola to jo.