Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 20. července 2010 ve 21:34® žbluňk 13

Piranha> Souhlasím s tebou všemi deseti!

Tento příspěvek byl editován 20.7.2010 22:24:15 administrátorem CeP.
Důvod editace: Příspěvek tématicky patří do jiné diskuze.
Úterý 20. července 2010 ve 21:28® stump
stump

crazykapr>Pokud se z tohoto navijáku odvíjí vlasec přes brzdu (pokud vůbec funguje) tak slyšíš drnčení. Pokud se odvíjí z z navijáku s vypnutou zarážkou zpětného chodu, pak necvrčí. Tento kolovrátek cvrká jen při navíjení se zapnutou zarážkou zpětného chodu. Chytal jsem s ním před 50-ti lety.

Úterý 20. července 2010 ve 21:27® hraji
hraji

V kroužku se nám jednoznačně osvědčilo chytání na biče, není totiž rozdíl ve vybavení, všem se vysvětlují stejné principy a hlavně, bič je na učení jednodušší a přitom stejně účinný

Úterý 20. července 2010 ve 21:12® stump
stump

Robur>Jsem stejného názoru, že pro začínající dítě je vhodný bič. Můj 11 let vnuk mi při pokusech lovit na krátký prut s navijákem vždy znemožnil si sám zachytat. Dal jsem mu 4m bič a pár bíláků a za chvíli chytal jednu plotičku za druhou a já taky.

Úterý 20. července 2010 ve 21:09® Radek M.
Radek M.

Cudla> Podle me je nuda chytat na pipaky.

Nikdy me nenapadlo ze bych si nejaky poridil, i kdyz nekdy je problem ty pruty hlidat a delat pri tom vice cinosti.

Nekdy me ti rybari uplne zarazi. Nahodi a jdou pryc, a potom jak dobehnou jeste seknou takovou silou jak kdyby u toho sedeli.

Nejlepsi jsou ti co maji 3 pruty a s dalsim jdou na privlac.

Úterý 20. července 2010 ve 21:01® Cudla
Cudla

Do kroužku může dítě chodit od 6-ti let,umí li číst a psát(není podmínkou)Stačí když zkoušející je ochoten udělat zkoušky ústně.Letos sem měl na táboře dva předškoláky,papíry měli oba.Taky bych doporučoval bič,nebo pikr tak do 270cm.Horší varianta je dělostřelec koule a pípáky,což je nyní veliká moda.Bohužel tím se řídí tak 85%tatíků

Úterý 20. července 2010 ve 20:25® crazykapr
crazykapr

Mám takovej malej dotaz…:) Potřeboval bych vědět jestli starý naviják REX, při odvíjení vlasce z cívky má cvrkat nebo nemá…děkuji za případnou odpověď

Úterý 20. července 2010 v 19:02® Sander
Sander

Robur > ale 4 a 10 není jako 30 a 36. V deseti, pokud má dítě dobrého učitele, už může plnohodnotně žehlit téměř s čímkoliv.

Úterý 20. července 2010 v 18:47® Robur
Robur

no tak tam chodí malé děti. Jinak můj 10letý syn chytá s bičem a pokud dostane prut s navijákem, tak má raději 180vláčák než 240 vláčák. Oba jsou jemné, ale s menším je obratnější.

Úterý 20. července 2010 v 18:43® Sander
Sander

Robur > do kroužku chodí čtyřleté děti?

Úterý 20. července 2010 v 18:41® Robur
Robur

Splinter.Cell7> ještě zvaž, že já jsem narozdíl od svých oponentů zasloužilý otec, zkus se zeptat Hrajiho, ten tuším vede rybářský kroužek, tak ti řekne s čím mneší robátka chytají jednodušeji

Úterý 20. července 2010 v 18:40® Sander
Sander

Robur > to se bavíme o strašných detailech. To dítě fakt neni náročný (aspoň to „naše“). Když má zamotanou špičku, stejně si položí prut vedle sebe na zem a ke špičce dojde (a zpravidla sám rozmotá). Jestli přitom udělá o krok víc je fuk.
Ten krátkej prut je určitě lepší pro hbité záseky, což je při lovu ouklejí nebo plotiček dost důležitý. Nedovedu si představit, že by v jeho letech obouruč sekal ťukance se čtyřmetrovým, levným, těžkým a ocasoidním prutem.

Úterý 20. července 2010 v 18:35® Prutos
Prutos

S bičem bude zápasit. Kloním se ke krátkému proutku s navijákem. Bude mít víc možností jak lovit.

Úterý 20. července 2010 v 18:26® Robur
Robur

sander nesouhlasím, předpokládám, že otec si chce taky trochu zachytat a nekomplikovat si život stresem s neustále zamotaným navijákem a dítětem, myslím, že kapřík mu na bič brát nebude , rozhodně ne často, pokud nechytáte na nějakém chovném rybníšku, ale určitě mu budou brát mnohem častěji drobné rybky na palvačku. Samozřejmě je možné podobných výseldků dosáhnout i s plavačkovou udičkou s navijáčkem, ale určitě to ze začátku nebude ono. I 180 cm hraje roli, protože pokud si to má dítko rozmotat, tak to má ke špičce blíže. Lépe se mu nahazuje, protže delším prutem hned píchá do země či vody.

Úterý 20. července 2010 v 17:59® Sander
Sander

Splinter.Cell7 > čtyřmetrový bič není nejlepší volba pro tak malé dítě. Nemusí se sice učit s něčím jako je naviják, ale s krátkým prutem se mu bude vzhledem k jeho síle obratněji pracovat.
Není už tak mladý na to se učit s prutem a obyčejným smekáčem. Sestřenky malej ve stejným věku už bez problémů nahazuje i zdolává. Jestli 180 nebo 210 pro to dítě nehraje roli. Ono si vlastně nepotrpí na ničem. Důležitý je mít na slabém vlasci lehčí a správně vyvážený splávek, malý háček, na něm červík nebo rohlík a on už si sám okouká co dál.

Úterý 20. července 2010 v 17:58® Dejwík2504
Dejwík2504

spike>Jojo :-) to vyhodnocování asi nebude jenom na dopoledne :-)

Úterý 20. července 2010 v 17:18® Splinter.Cell7
Splinter.Cell7

Robur> nemusím se bát, že když mu zabere kapřík že se zlomí bič?? já nemám žádné zkušenosti s bičem.....

Úterý 20. července 2010 v 17:17® Splinter.Cell7
Splinter.Cell7

.

Tento příspěvek byl editován 20.7.2010 17:19:02 uživatelem Splinter.Cell7.
Úterý 20. července 2010 v 17:11® olda
olda

Libor> jsem nečekal že to propálíš zrovna ty,jsem tě měl skoro rád ,ale po dnešku ..:-D

Úterý 20. července 2010 v 17:08® Libor
Libor

olda> tak se přiznej.., budeš mí u nás zastání :-)

Úterý 20. července 2010 v 17:01® olda
olda

@ tuči:viz Z lovu,jak víš že ti ho někdo ukradl ? třeba jen dotyčný nemohl vidět sumíka uvázaného za skřele a pustil ho,možné to je.

Úterý 20. července 2010 v 16:53® Robur
Robur

pokud s navijákem tak 180, radil bych spíš bič, pak délu 3 – 4 m, bič je pro úplný začátek lepší

Úterý 20. července 2010 v 16:50® Splinter.Cell7
Splinter.Cell7

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat potřeboval bych poradit jaky koupit proutek pro kluka ve veku 4 let. Zajímá mě délka prutu jestli 180 nebo 210 cm děkuji

Úterý 20. července 2010 v 16:47® Prutos
Prutos

HaD> Jak dlouho rozplaváváš uvláčený sumíky? Dokud sami nejeví snahu odplout?

Úterý 20. července 2010 v 15:48® hraji
hraji

HaD> uznávám, já sumce buď přímo pustím, nebo ho přímo praštím, aby se netrápil. A na focení s rybama jsem už asi starej. V poslední době fotím všechno, kromě ryb. Asi protože jich nachytám tolik, že mi nejsou vzácností. Nevěnuji se lovu sumců a když ho náhodou chytím, a na své jemné vybavení zdolám, rád jej pustím, protože jsem si užil boj.

Úterý 20. července 2010 v 15:34® HaD
HaD

hraji> Já Ti rozumím. Ale chápu člověka, který chytí pěknou rybu a chce si jí vyfotit za světla a současně ji pustit. Né každý dokáže fotit v noci. Ne každý má operativně tu možnost. Pak tu rybu prostě uchová. Vím, že je to zakázané. Ale vím, že šetrnější varianta neexistuje a vím 100%, že na gumě se té rybě nestane nic, kromě trochu otlačeného koutku a trochu odřené tlamy, kde je na to ryba jako sumec – dravec od přírody připravená. Vím, že jsi moudrý muž a vážím si tě. Ale v tomto směru zkušenosti nemáš. Já ano. Se sumci jsem už něco prožil :-) Mimochodem znám případy, kdy byl unavený sumec puštěn, do bahna se zabořil, udusil se a po pár dnech vyplaval mrtvý. Kdyby se na dvě hodiny (nebo i na půl dne) uvázal u břehu, nestalo by se to.

Tento příspěvek byl editován 20.7.2010 15:37:08 uživatelem HaD.
Úterý 20. července 2010 v 15:18® spike
spike

Jak se dívám tak se tipovací soutěž pořádně rozjela. Už je 169 odpovědí:-)

Tento příspěvek byl editován 20.7.2010 15:19:02 uživatelem spike.
Úterý 20. července 2010 v 15:18® hraji
hraji

HaD> Davide, na MRKu tenhle ublíženec napsal, že chtěl sumce pustit. Tak ho měl pustit a ne ho vázat na provaz. Souhlasím s tím, že ryba může být po zdolání unavená, ale uvázání na provaz jí nepomůže.

Úterý 20. července 2010 v 15:01® kerob
kerob

tuči> ja se nestacim divit, jeden tyra zvire a citi se poskozen, ze mu ho nekdo ukrad/pustil a bere to jako nespravedlnost… zlodej vola chytte zlodeje… kam ten svet speje.

Tento příspěvek byl editován 21.7.2010 00:10:57 administrátorem osprey.
Důvod editace: Příspěvek tématicky patří do jiné diskuze.
Úterý 20. července 2010 ve 14:17® Sander
Sander

tuči > ano, skutečnost sice několik let stará, ale jeden hloupej člověk ze Strakonické organizace někomu ukradl uvázaného sumce na Orlíku. A z hlouposti sobě vlastní neváhal přivolat člověka z redakce novin, aby si v nich pohonil ego.