Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 20. července 2010 ve 21:34® žbluňk 13
-
Piranha> Souhlasím s tebou všemi deseti!
Tento příspěvek byl editován 20.7.2010 22:24:15 administrátorem CeP.
Důvod editace: Příspěvek tématicky patří do jiné diskuze. - Úterý 20. července 2010 ve 21:28® stump
-
crazykapr>Pokud se z tohoto navijáku odvíjí vlasec přes brzdu (pokud vůbec funguje) tak slyšíš drnčení. Pokud se odvíjí z z navijáku s vypnutou zarážkou zpětného chodu, pak necvrčí. Tento kolovrátek cvrká jen při navíjení se zapnutou zarážkou zpětného chodu. Chytal jsem s ním před 50-ti lety.
- Úterý 20. července 2010 ve 21:27® hraji
-
V kroužku se nám jednoznačně osvědčilo chytání na biče, není totiž rozdíl ve vybavení, všem se vysvětlují stejné principy a hlavně, bič je na učení jednodušší a přitom stejně účinný
- Úterý 20. července 2010 ve 21:12® stump
-
Robur>Jsem stejného názoru, že pro začínající dítě je vhodný bič. Můj 11 let vnuk mi při pokusech lovit na krátký prut s navijákem vždy znemožnil si sám zachytat. Dal jsem mu 4m bič a pár bíláků a za chvíli chytal jednu plotičku za druhou a já taky.
- Úterý 20. července 2010 ve 21:09® Radek M.
-
Cudla> Podle me je nuda chytat na pipaky.
Nikdy me nenapadlo ze bych si nejaky poridil, i kdyz nekdy je problem ty pruty hlidat a delat pri tom vice cinosti.
Nekdy me ti rybari uplne zarazi. Nahodi a jdou pryc, a potom jak dobehnou jeste seknou takovou silou jak kdyby u toho sedeli.
Nejlepsi jsou ti co maji 3 pruty a s dalsim jdou na privlac.
- Úterý 20. července 2010 ve 21:01® Cudla
-
Do kroužku může dítě chodit od 6-ti let,umí li číst a psát(není podmínkou)Stačí když zkoušející je ochoten udělat zkoušky ústně.Letos sem měl na táboře dva předškoláky,papíry měli oba.Taky bych doporučoval bič,nebo pikr tak do 270cm.Horší varianta je dělostřelec koule a pípáky,což je nyní veliká moda.Bohužel tím se řídí tak 85%tatíků
- Úterý 20. července 2010 ve 20:25® crazykapr
-
Mám takovej malej dotaz…:) Potřeboval bych vědět jestli starý naviják REX, při odvíjení vlasce z cívky má cvrkat nebo nemá…děkuji za případnou odpověď
- Úterý 20. července 2010 v 19:02® Sander
-
Robur > ale 4 a 10 není jako 30 a 36. V deseti, pokud má dítě dobrého učitele, už může plnohodnotně žehlit téměř s čímkoliv.
- Úterý 20. července 2010 v 18:47® Robur
-
no tak tam chodí malé děti. Jinak můj 10letý syn chytá s bičem a pokud dostane prut s navijákem, tak má raději 180vláčák než 240 vláčák. Oba jsou jemné, ale s menším je obratnější.
- Úterý 20. července 2010 v 18:43® Sander
-
Robur > do kroužku chodí čtyřleté děti?
- Úterý 20. července 2010 v 18:41® Robur
-
Splinter.Cell7> ještě zvaž, že já jsem narozdíl od svých oponentů zasloužilý otec, zkus se zeptat Hrajiho, ten tuším vede rybářský kroužek, tak ti řekne s čím mneší robátka chytají jednodušeji
- Úterý 20. července 2010 v 18:40® Sander
-
Robur > to se bavíme o strašných detailech. To dítě fakt neni náročný (aspoň to „naše“). Když má zamotanou špičku, stejně si položí prut vedle sebe na zem a ke špičce dojde (a zpravidla sám rozmotá). Jestli přitom udělá o krok víc je fuk.
Ten krátkej prut je určitě lepší pro hbité záseky, což je při lovu ouklejí nebo plotiček dost důležitý. Nedovedu si představit, že by v jeho letech obouruč sekal ťukance se čtyřmetrovým, levným, těžkým a ocasoidním prutem. - Úterý 20. července 2010 v 18:35® Prutos
-
S bičem bude zápasit. Kloním se ke krátkému proutku s navijákem. Bude mít víc možností jak lovit.
- Úterý 20. července 2010 v 18:26® Robur
-
sander nesouhlasím, předpokládám, že otec si chce taky trochu zachytat a nekomplikovat si život stresem s neustále zamotaným navijákem a dítětem, myslím, že kapřík mu na bič brát nebude , rozhodně ne často, pokud nechytáte na nějakém chovném rybníšku, ale určitě mu budou brát mnohem častěji drobné rybky na palvačku. Samozřejmě je možné podobných výseldků dosáhnout i s plavačkovou udičkou s navijáčkem, ale určitě to ze začátku nebude ono. I 180 cm hraje roli, protože pokud si to má dítko rozmotat, tak to má ke špičce blíže. Lépe se mu nahazuje, protže delším prutem hned píchá do země či vody.
- Úterý 20. července 2010 v 17:59® Sander
-
Splinter.Cell7 > čtyřmetrový bič není nejlepší volba pro tak malé dítě. Nemusí se sice učit s něčím jako je naviják, ale s krátkým prutem se mu bude vzhledem k jeho síle obratněji pracovat.
Není už tak mladý na to se učit s prutem a obyčejným smekáčem. Sestřenky malej ve stejným věku už bez problémů nahazuje i zdolává. Jestli 180 nebo 210 pro to dítě nehraje roli. Ono si vlastně nepotrpí na ničem. Důležitý je mít na slabém vlasci lehčí a správně vyvážený splávek, malý háček, na něm červík nebo rohlík a on už si sám okouká co dál. - Úterý 20. července 2010 v 17:58® Dejwík2504
-
spike>Jojo
to vyhodnocování asi nebude jenom na dopoledne
- Úterý 20. července 2010 v 17:18® Splinter.Cell7
-
Robur> nemusím se bát, že když mu zabere kapřík že se zlomí bič?? já nemám žádné zkušenosti s bičem.....
- Úterý 20. července 2010 v 17:17® Splinter.Cell7
-
.
Tento příspěvek byl editován 20.7.2010 17:19:02 uživatelem Splinter.Cell7. - Úterý 20. července 2010 v 17:11® olda
-
Libor> jsem nečekal že to propálíš zrovna ty,jsem tě měl skoro rád ,ale po dnešku ..
- Úterý 20. července 2010 v 17:08® Libor
-
olda> tak se přiznej.., budeš mí u nás zastání
- Úterý 20. července 2010 v 17:01® olda
-
@ tuči:viz Z lovu,jak víš že ti ho někdo ukradl ? třeba jen dotyčný nemohl vidět sumíka uvázaného za skřele a pustil ho,možné to je.
- Úterý 20. července 2010 v 16:53® Robur
-
pokud s navijákem tak 180, radil bych spíš bič, pak délu 3 – 4 m, bič je pro úplný začátek lepší
- Úterý 20. července 2010 v 16:50® Splinter.Cell7
-
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat potřeboval bych poradit jaky koupit proutek pro kluka ve veku 4 let. Zajímá mě délka prutu jestli 180 nebo 210 cm děkuji
- Úterý 20. července 2010 v 16:47® Prutos
-
HaD> Jak dlouho rozplaváváš uvláčený sumíky? Dokud sami nejeví snahu odplout?
- Úterý 20. července 2010 v 15:48® hraji
-
HaD> uznávám, já sumce buď přímo pustím, nebo ho přímo praštím, aby se netrápil. A na focení s rybama jsem už asi starej. V poslední době fotím všechno, kromě ryb. Asi protože jich nachytám tolik, že mi nejsou vzácností. Nevěnuji se lovu sumců a když ho náhodou chytím, a na své jemné vybavení zdolám, rád jej pustím, protože jsem si užil boj.
- Úterý 20. července 2010 v 15:34® HaD
-
hraji> Já Ti rozumím. Ale chápu člověka, který chytí pěknou rybu a chce si jí vyfotit za světla a současně ji pustit. Né každý dokáže fotit v noci. Ne každý má operativně tu možnost. Pak tu rybu prostě uchová. Vím, že je to zakázané. Ale vím, že šetrnější varianta neexistuje a vím 100%, že na gumě se té rybě nestane nic, kromě trochu otlačeného koutku a trochu odřené tlamy, kde je na to ryba jako sumec – dravec od přírody připravená. Vím, že jsi moudrý muž a vážím si tě. Ale v tomto směru zkušenosti nemáš. Já ano. Se sumci jsem už něco prožil
Tento příspěvek byl editován 20.7.2010 15:37:08 uživatelem HaD.Mimochodem znám případy, kdy byl unavený sumec puštěn, do bahna se zabořil, udusil se a po pár dnech vyplaval mrtvý. Kdyby se na dvě hodiny (nebo i na půl dne) uvázal u břehu, nestalo by se to.
- Úterý 20. července 2010 v 15:18® spike
-
Jak se dívám tak se tipovací soutěž pořádně rozjela. Už je 169 odpovědí
Tento příspěvek byl editován 20.7.2010 15:19:02 uživatelem spike. - Úterý 20. července 2010 v 15:18® hraji
-
HaD> Davide, na MRKu tenhle ublíženec napsal, že chtěl sumce pustit. Tak ho měl pustit a ne ho vázat na provaz. Souhlasím s tím, že ryba může být po zdolání unavená, ale uvázání na provaz jí nepomůže.
- Úterý 20. července 2010 v 15:01® kerob
-
tuči> ja se nestacim divit, jeden tyra zvire a citi se poskozen, ze mu ho nekdo ukrad/pustil a bere to jako nespravedlnost… zlodej vola chytte zlodeje… kam ten svet speje.
Tento příspěvek byl editován 21.7.2010 00:10:57 administrátorem osprey.
Důvod editace: Příspěvek tématicky patří do jiné diskuze. - Úterý 20. července 2010 ve 14:17® Sander
-
tuči > ano, skutečnost sice několik let stará, ale jeden hloupej člověk ze Strakonické organizace někomu ukradl uvázaného sumce na Orlíku. A z hlouposti sobě vlastní neváhal přivolat člověka z redakce novin, aby si v nich pohonil ego.