Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 9. července 2010 ve 13:48® tomashr

Sander> Tak na okraj – mám doma dost unikátní knížku někdy z 50tých let, která poskytuje návody na domácí stavbu řady lodí, včetně pramic. Popravdě to má hodně co do sebe, je asi blbost dělat dnes klasickou těžkou dřevěnou, ale například tam popsaná varinta menší pramičky se dnem ze sololitu by určitě sloužila skvěle, dokonce by se při dnešních materiálech a barvách dala asi znatelně vylepšit. Přitom to není nic složitého…
Je docela zajímavé, že jsou Česi sice skoro až úchylní domácím kutěním i v oblasti naprostých nesmyslů, ale zrovna v oblasti lodí se to moc nevidí – přitom cenově je to zajímavé, materiál by byl někde kolem 5 tisíc (možná i k 3 tisícům), což je o hodně méně, než cena kupované pramice.

Pátek 9. července 2010 ve 13:13® Fugas

CeP> hmm, dobrej nápad. Nedávno jsem byl u známých na chatě na Kamýku a když jsem byl ráno venčit hafana, překvapilo mě kolik tam leželo v kopřivách nepoužívaných lodí.Ale to bych musel dopátrat, nerad bych jí někomu čornul:-) . A nebo budu čekat až voda zase nějakou přinese. Moje první pramička( dřevěná) připlula jednoho dne do zátoky, Dlouho se k ní nikdo nehlásil:-) , tak jsme jí s bráchou celkem masivně opravovali(tekla), přeasfaltovali a ještě pár let sloužila, ta byla parádní.

Pátek 9. července 2010 ve 12:56® Jak.novi
Jak.novi

spike> Dneska to tu bude můj poslední den mezi váma (pak se vám ale vrátím ):-)) .

Tento příspěvek byl editován 9.7.2010 12:56:49 uživatelem Jak.novi.
Pátek 9. července 2010 ve 12:04® CeP
CeP

Fugas> skoc do auta a objed zatoky kolem chatovych oblasti na Slapech. hledej lode obracene dnem vzhuru na brezich se znamkami dlouhodobeho lezeni v teto poloze a PTEJ SE.
ja kdyz byl celou sezonu na Slapech (2004) tak jsem tam taky schanel lodku a ne a ne koupit. pritom po brezich jich byly hromady otocene dnem vzhuru, na nekterych uz slusna vrstva mechu. kdyz uz jsem mel za par tydnu koncit, potkal jsem se u vody s jednim domorodcem. kecali jsem o rybach a o vsem moznem. jako kluk pamatoval kdyz prehradu v padesatych letech staveli a napousteli. Tak a ten mi rekl, ze sposta tech lodi vlastne ani nema majitele, nebo o ni vubec nevedi, anebo ani nemaji zajem. casto se stane ze chaticku po prarodicich vlastni vnoucata ci pravnoucata a ty bud maji jine zajmy, nebo ji rovnou prodaji novemu majiteli a o lodi mu nereknou, protoze o ni treba sami nevedi. a tak se stane ze tam ty lode zbuhdarma lezi a chatraji. tehdy mi ukazal nejmene pet lodi ktere bych mohl okamzite odvezt. jedna byla dokonce sice mirne poskozena, ale laminatova a ja vul tu sanci promarnil jen kvuli takovemu pitomemu duvodu ze k ni byl fakt spatnej pristup a doma bych ji nemel kam dat.

Tento příspěvek byl editován 9.7.2010 12:05:23 uživatelem CeP.
Pátek 9. července 2010 v 10:12® HaD
HaD

Sander> kámoš teď jednu za bůra sehnal. Ale sháněl dlouho. Takovej kup většinou uděláš třeba od starýho dědy, kterej končí s chytáním apod. To se ale na net těžko dostane…

Pátek 9. července 2010 v 7:16® Fugas

Sander> to bude těžký, taky bych takovou srágoru potřeboval, loni si tu mojí někdo nevždy vypůjčil:-( . Sleduj třeba aukro, občas se tam něco objeví.. Já už uvažoval i o nafukováku nebo nějaký pidilodi typu rejnok,sportyak abych to tam nemusel nechávat, ale to není ono:-| .

Pátek 9. července 2010 v 5:12® spike
spike

A jéje tady to bude zabité, všichni odjíždí někam na dovolenou:-)

Čtvrtek 8. července 2010 ve 23:11® Libor
Libor

HaD> zrovna jsem Ti chtěl gratulovat, teď jsem se vrátil od vody, mušil jsem tlouště. Dobré jídlo je ale dostatečná omluva :-)

Čtvrtek 8. července 2010 ve 22:29profil byl smazán

hezkej cejňák,příjde mi že byl těsně po tření.Co myslíte vy?

Čtvrtek 8. července 2010 ve 22:18® Jak.novi
Jak.novi

mannice> Já ne, já budu mít Antinal. :-D

Čtvrtek 8. července 2010 ve 22:15profil byl smazán

Jak.novi> Ty seš neskutečnej,každýmu přeješ srágoru,protože víš že za pár dnů pro ní máš nejlepší předpoklady ty :-D

Čtvrtek 8. července 2010 ve 22:14® Jak.novi
Jak.novi

HaD> :-)

Čtvrtek 8. července 2010 ve 22:11® HaD
HaD

Jak.novi> kdepak, jen se nacpal :-)

Čtvrtek 8. července 2010 ve 22:07® Jak.novi
Jak.novi

HaD> Jsi vařil? :-))

Čtvrtek 8. července 2010 ve 22:01® HaD
HaD

Libor> předčasně jsem to z důvodů přežrání se plněnými paprikovými lusky vzdal :-D

Čtvrtek 8. července 2010 ve 21:56® Sander
Sander

Nevíte kde seženu nějakou srágoru pramici, použitelnou, ale žádnou fiflenu, aby mi ji někdo nevyčóroval?
V bazarech je to bída.

Čtvrtek 8. července 2010 ve 20:17® sus1

A pak že ropáci neexistujou.:-)
http://www.novinky.cz/…skvrnou.html

Čtvrtek 8. července 2010 v 18:29® spike
spike

Jak.novi> Kdo hledá najde, já jsem chodil než mně bylo 16 3 roky sbírat oharky.:-)

Tento příspěvek byl editován 8.7.2010 18:29:40 uživatelem spike.
Čtvrtek 8. července 2010 ve 13:59® cormoran
cormoran

Tommy> :-D

Čtvrtek 8. července 2010 ve 13:55® Tommy
Tommy

cormoran> Neboj,dyť už mě znáš:-)) jako med :-D

Čtvrtek 8. července 2010 ve 13:49® cormoran
cormoran

Tommy> Aha, a já myslel, že se tam jenom tak flákáš:-)) Taky jsem chtěl jako malej lítat, ale už mě to přešlo. Ten pád z výšky na hubu je někdy dost cejtit:-D A nezapomeň, náš zákazník, náš pán, takže nahoď americkej úsměv a buď milej:-)

Čtvrtek 8. července 2010 ve 13:39® Tommy
Tommy

cormoran> Ty koni,mezitím lítám a obsluhuju vysíráky:-) Teda dneska jich tu je,jako když vypustěj ústav:-))

Čtvrtek 8. července 2010 ve 13:35® cormoran
cormoran

Tommy> Ty chodíš do práce tak akorát odpočívat jak tak koukám:-))

Čtvrtek 8. července 2010 ve 13:33® Tommy
Tommy

cormoran> Máš recht,já sem v práci porád:-)) Ale u mě to je spíš z blbosti:-D

Čtvrtek 8. července 2010 ve 13:26® HaD
HaD

Libor> :-)) ))

Čtvrtek 8. července 2010 ve 13:25® cormoran
cormoran

Libor> To doslova:-) Docela často tu slýchám o nezastavitelných jízdách s proudem až do posledních závitů na cívce. Mám z takovej bejků trochu respekt, ale asi bych to chtěl zažít:-)

Čtvrtek 8. července 2010 ve 13:21® Libor
Libor

HaD> ok, napíšu si upomínku do mobilu a večer kouknu do zlovu :-)

Čtvrtek 8. července 2010 ve 13:19® Libor
Libor

cormoran> zkouším, zkouším :-) , já na stojáku chytil akorát jednoho malého na gumu, jinak jsou všechno říční bejci :-)

Tento příspěvek byl editován 8.7.2010 13:20:18 uživatelem Libor.
Čtvrtek 8. července 2010 ve 13:17® cormoran
cormoran

Tommy> Která, ta s tím přivýdělkem? Musíš je trochu hnát do „práce“, ať jim nemusíme závidět, že válej špeky doma:-)

Čtvrtek 8. července 2010 ve 13:13® Tommy
Tommy

cormoran> Dobrá rada nad zlato:-)