Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.441 příspěvků, z toho 128441 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 14. června 2010 ve 23:26® Libor
Libor

osprey> viz. Z lovu – opravdu krásná fotka, gratuluji :-))

Pondělí 14. června 2010 ve 22:51® osprey
osprey

majkyss> Na číslování jsem se vykašlal, každá firma to má jiné. Používám Ownery vel. 6 a jako jemnější variantu Colmic Nuclear NK 800 vel. 10.

Podle nástrahy, návazce, bojovnosti ryb a prostoru pro zdolání.

Malý hák je svým způsobem taky riziko – pokud to ryba vezme hluboko, rozřízne celé patro a nakonec ryba spadne. Jak hluboko to ryba vezme, to se řeší tzv. montáží – délkou a materiálem návazce, váhou zátěže, posvazování těch věcí dohromady.

Pro začátek si to nekomplikuj, ta šestka Owner je solidní věc. Ale na bílou rybu už moc není. Ještě tak na rozežrané cejny a hladové ryby v podjezí.

Pondělí 14. června 2010 ve 22:46® osprey
osprey

majkyss> Obvykle to bývá velké a menší ryby mají potíže to do sebe nasoukat. Můj nejpoužívanější kaprák má 13 mm. A je na ryby tak 45 – 60 cm.

Odchytej sezónu bez feederu. Zkus plavanou, vychytat záběry na policajtovi a podobně. Já už bych dneska zpětně dovedl chytat i bez feederu, ale když si člověk zvykne, je to pohodlné.

Pondělí 14. června 2010 ve 22:43® majkyss
majkyss

osprey> Kolikatka háček je kaprovej?

Pondělí 14. června 2010 ve 22:43® Jak.novi
Jak.novi

osprey> :-D To musel být klíšťák jak vepřík. :-D

Pondělí 14. června 2010 ve 22:41® majkyss
majkyss

velikost háčku nevím. V rybařině jsem řekl, že chci kaprak, tak mi neco dali.Ale co jsem pozoroval rybáře, tak mají to samé co já.

Pondělí 14. června 2010 ve 22:41® cormoran
cormoran

VODA> Gratulace obrovská. Jestli dobře počítám, měli by tam být ještě tři jedlí kapři, tak tři slušní lejni a amur už žádnej. Když se poštěstí, tak by to za vycházku šlo, ne?

Pondělí 14. června 2010 ve 22:38® sgt.mooody

Už se nám to blíží dravčí :-))

Pondělí 14. června 2010 ve 22:37® timbab
timbab

osprey> Já jsem na sobě tuhle jedno vyčíhnul a ono se leklo mého ošklivého pohledu a někam uteklo :-(( :-))

Pondělí 14. června 2010 ve 22:36® osprey
osprey

majkyss> Těch 0.16 mm pro začátek jde. A velikost háčku? A nástraha?

Jinak feeder je anglicky krmítko – je to krmítkový prut. Házíš krmítkem žrádlo do vody a chytáš ryby. Jde to i bez krmítka, ale to už chce cit pro vodu nebo krmit jinak.

Pondělí 14. června 2010 ve 22:34® majkyss
majkyss

hehe :-D

Pondělí 14. června 2010 ve 22:34® osprey
osprey

To all: Dneska mě přepadlo klíště. Fakt macek. Když jsem odjížděl od vody, lezlo mi po předloktí. Tak jsem ho po krátkém boji vyhodil z auta a zbaběle před ním ujel. Ještě pěknou chvíli jsem viděl ve zpětném zrcátku, jak za mnou kluše…

Pondělí 14. června 2010 ve 22:33® majkyss
majkyss

Kmen 16 navazec 16

Pondělí 14. června 2010 ve 22:32® majkyss
majkyss

osprey> Tak on je to Kaprák na kterej se chytá bez policajta.Jen sleduješ špičku.

Pondělí 14. června 2010 ve 22:31® osprey
osprey

majkyss> Chytat se dá na tisíc způsobů. Předpokládám, že tvoje sestava je na menší ryby poměrně hrubá. Další věc, kterou musíš vychytat, než se nahrneš k feederu.

Pro zajímavost – jak silný máš vlasec na návazci?

Pondělí 14. června 2010 ve 22:30® majkyss
majkyss

osprey> JJ super!To jsem potřeboval slyšet:-)

Pondělí 14. června 2010 ve 22:28® majkyss
majkyss

Já chytám vše ale na háček skáčou jen Kapři:-D .Chytam teprve měsíc.

Pondělí 14. června 2010 ve 22:27® osprey
osprey

majkyss> Ty jsi ale v první řadě nepochopil, jak ten feeder funguje. Je to v podstatě kaprák s jemnou špičkou. Když ji vyhodíš, zbyde ti ořezaný kaprák, se kterým můžeš chytat, co chceš, ale není to nic moc.

Hrnout se s feederem do štiky je pitomost. Víš o tom tak málo, že s obyčejným prutem ti to půjde líp. S feederem je třeba začít na bílé rybě a kaprech, osahat si to a pak postupně rozšiřovat pole působnosti.

Vlez do otázky Feeder a zkus postupně zadávat jednotlivé dílčí dotazy.

Já mám svoje feederové články u konkurence, ale připravuju reedici. Začne to vycházet někdy v létě – staré myšlenky v novém kabátě a se spoustou fotek.

Pondělí 14. června 2010 ve 22:25® Jak.novi
Jak.novi

majkyss> Kdy by jsi hlavně chytal, jaké ryby? I když o rabách to zas tolik není.

Tento příspěvek byl editován 14.6.2010 22:25:46 uživatelem Jak.novi.
Pondělí 14. června 2010 ve 22:23® majkyss
majkyss

Je asi velký výběr?Jaký Feeder doporučíte?

Pondělí 14. června 2010 ve 22:11® Prutos
Prutos

majkyss> kdo se bojí, nesmí do lesa :-)

Pondělí 14. června 2010 ve 22:00® Jak.novi
Jak.novi

majkyss> Dá se, pokud tam dáš lanko a lovíš na rybku přiměřené velkosti, jelikož sekáš hned. Nebo když ti v zakrmeném místě loví štika, sejmeš špičku, nasadíš wobler a chytneš ji. Popíchaná se tam moc často nevrací.

Pondělí 14. června 2010 ve 21:58® majkyss
majkyss

Dá se s tím i na štiku?

Pondělí 14. června 2010 ve 21:58® Jak.novi
Jak.novi

majkyss> A měkké to být asi musí. :-))

Pondělí 14. června 2010 ve 21:57® Jak.novi
Jak.novi

majkyss> Pouze pokud se vlasec přehodí přes špičku, a pak nahodíš.

Pondělí 14. června 2010 ve 21:56® majkyss
majkyss

neláme se ta špička při nahození?Je to dost měkké???:-/

Pondělí 14. června 2010 ve 21:56® Jak.novi
Jak.novi

majkyss> Ne, nechápu, na co se vůbec ptáš. :-))

Pondělí 14. června 2010 ve 21:53® majkyss
majkyss

Jak.novi> Nechápeš mou otázku ,protože už Feeder znáš.Já ho viděl jen na fotce.:-)

Pondělí 14. června 2010 ve 21:48® timbab
timbab

majkyss> Feeder využiješ vždycky.

Pondělí 14. června 2010 ve 21:48® Jak.novi
Jak.novi

majkyss> Nechápu tvou otázku. Jak mi máme vědět, zda ten feeder využiješ? Jinak feeder je dobrá technika, schopná nachytat za krátkou dobu spousty ryb. Pak s ní můžeš lovit parmy v proudu, tlouště na třešně, candáty na mrtvou rybku, kapry na kukuřici… je to opravdu všestraná technika.