Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 13. června 2010 ve 22:08® Sander
Sander

hecht > ono je to tak lepší…

Neděle 13. června 2010 ve 22:08® majkyss
majkyss

Tak díky za rady a brou dobrouchrr

Neděle 13. června 2010 ve 22:02® hecht
hecht

Sander> To máš ale smůlu, ono to nejde.Před hafo járama tam jeden chytrej pán utěsnil prosakující prkna ve výpusti nějakejma dekama, ty se následně dostali do té roury pod hrází, no a od těch dob je to nevypustitelné …

Neděle 13. června 2010 ve 21:56® Sander
Sander

hecht > se ti divim, že na tom rybníce řešíš vlasec. Já bych ten rybníček vypustil, kdybych chtěl vyžehlit toho amura.
:-D
Ale pár perlínů bych tam nechal, až tam zas pojedeme přes Budějce na dírky.

Tento příspěvek byl editován 13.6.2010 22:01:09 uživatelem Sander.
Neděle 13. června 2010 ve 21:55® hecht
hecht

osprey> Pokud bych šel na tuhle rybu vědomně, průměrem vlasce bych nešetřil. Pamatuji, jak u nás na Brčálníku před pár lety proběhlo seznámení s cca 80kou amurem, na teleskůpku s nějakou starou 0,16. Po pár výpadech to dal do největšího trsu trávy, obtočil, no a bylo vymalováno. Když jsem letos viděl že tam ještě něco z těchto ryb zbylo, pro jistotu tam dávám 0,25. Až mi to letos veme, budu referovat :-))

Neděle 13. června 2010 ve 21:53® osprey
osprey

majkyss> Musíš chytat tam, kde je a dokázat ji zaujmout. Najdi si tady v článcích články o šikách a můžeš to přelouskat. Je jich tu přes třicet.

Dá se ulovit z hladiny nebo 10 m hluboko, nástrahu můžeš jen tak válet, ale zaútočí i na bolenové nástrahy, které se tahají hodně rychle.

Neděle 13. června 2010 ve 21:51® Sander
Sander

majkyss > :-)
To je tak obecná otázka, že by na její zodpovězení nestačil zbytek večera.
Zkoušej. Ony samy ti daj najevo, jak to maj nejradši.:-)

Neděle 13. června 2010 ve 21:50® majkyss
majkyss

Pořídil jsem nějaké nástrahy

foto/diskuze/vseobecna/2010/th-img34959.jpg
Neděle 13. června 2010 ve 21:49® majkyss
majkyss

poradte ještě prosím jak hluboko a jak rychle vláčet na Štiku?Nebo to mám prostě ruzně zkoušet?

Neděle 13. června 2010 ve 21:48® Scanix
Scanix

osprey> jj, to je problem mensich vod, navic na takove vode neni zadna legrace takovou nalezenou rybu necim prelstit, pro me tohle vetsinou koncilo totalni poplasenim, bo se hnula jedna a tou vlnu rozrusila vse na kilometr daleko :-)

Neděle 13. června 2010 ve 21:46® osprey
osprey

Scanix> Já věřím, na zarostlé vodě je to jiné. Problém je, že u nás jsou jen jednotliví amuři nebo hejnka o pár kusech. A ty musím najít, nebo na ně náhodou narazit a na to poslední roky není čas.

Neděle 13. června 2010 ve 21:39® Scanix
Scanix

osprey> no to jiste ano, ono to bude asi podminkama, co ja vim o amurech, tak je to vetsinou neskutecne zarostala voda a s 0,20mm by tam clovek asi brzo skoncil, jinak souhlasim, ze treba na plavku je to nemyslitelne, ale lidi, co je lapou u nas na merunky, tak mi tohle tvrdili, ja sam nemam amura pres 70cm, takze jen fabuluju a predkladam tvrzeni jinych, nicmene jsem videl fotografie a tak nemam duvod neverit.

Neděle 13. června 2010 ve 21:38® majkyss
majkyss

Scanix> Ty mě strašíš!Sem zvědavej na Štiku.mám hodně nápadu kam na ni jít,ale netuším jak dopadnu!

Neděle 13. června 2010 ve 21:36® osprey
osprey

Scanix> Ty metrové nechytám, na ty do 70 cm mi musí stačit 0.14 mm. Jinak bych si neškrtnul.

82 cm mám na 0.20 mm, celkem to nebyl problém, i když tah to byl slušný. Vašek Turek lape amury kolem devadesáti až metru a myslím, že přes 0.20 mm nechodí. Ale umí a ví.

Neděle 13. června 2010 ve 21:33® osprey
osprey

majkyss> Proč? Problém je sypat ty meruňky tam, kde ti amuři jsou. Není to tak, že nasypeš meruňky a druhý den mydlíš ryby.

A pokud jde o to, že jsou lidi, co umí nachytat ryby, které si zvolí – ano jsou takoví. A pokud to bude umět každý, bude dost problém si na našich vodách zachytat. Taková štika kolem 70 cm je v podstatě chuděrka. Ale taky ji u nás za rok nemusím chytit. A znám jedno krátké období roku, kdy se u nás můžu s jistotou vypravit na amura. Letos jsem to prošvihnul. Musel bych jet jinam, hledat a zkoušet.

Ale když víš co a jak, tak není problém chytit vybranou rybu.

Neděle 13. června 2010 ve 21:32® spike
spike

majkyss> já amura vytáhl na 0,22mm vlasec a to celkem spolupracoval. Amura buď vytáhneš do 10 minut nebo s ním zápolíš třeba i hodinu.

Tento příspěvek byl editován 13.6.2010 21:33:05 uživatelem spike.
Neděle 13. června 2010 ve 21:30® Scanix
Scanix

majkyss> no se slabsim vlascem ja 0.35mm bych na ne nesel :-) Ono chytit fakt velkeho amura je vazne zazitek na celej zivot, ta ryba se nikdy nevzdava a bojuje do posledni chvile…pulka merunky je pro takove jak jednohubka a az nejakeho takoveho ulovis, tak si na me vzpomenes, to mi ver ;-)

Neděle 13. června 2010 ve 21:27® majkyss
majkyss

Scanix> Když to žere pulky merunek tak to si na to pak musím vzít harpunu ne?:-D

Neděle 13. června 2010 ve 21:25® Scanix
Scanix

majkyss> jasne, ze cele, to neni problem pro takovou 70tku sezrat, takze toho se neboj.

Neděle 13. června 2010 ve 21:23® majkyss
majkyss

Scanix> Celé pulky???Nekrájet na menší?

Neděle 13. června 2010 ve 21:18® majkyss
majkyss

hecht> Krásnej kousek

Neděle 13. června 2010 ve 21:18® Scanix
Scanix

majkyss> kuku ti sezere i beloba, ja bych sel do pulek merunek ci svestek, ale je to pracny, pokud nemas prisun denne X kg zdarma, tak i doooost nakladny, takze pro me to neni, ale urcite jini potvrdi, ze to funguje dobre…

Neděle 13. června 2010 ve 21:17® Sander
Sander

hecht > no to buď rád že ti to dopadlo aspoň takhle, já dneska musel vytrhnout pár stran z Řádu, když to na mě přišlo. Jakmile zasvítila v travách moje zadnice, slítli se komáři snad z celý Šumavy, bys koukal ten fofr…

Neděle 13. června 2010 ve 21:16® skwor
skwor

hecht> Koukám do Z lovu, hezký. Kapr na vláčáku je pěkný potahání.

Neděle 13. června 2010 ve 21:16® hecht
hecht

majkyss> To chce výdrž, náš brčálník je zaplevelen perlínem až hanba. Většinu chleba na hladině rozmlátí ti prckové, ale pak se ozve mlask… Víc viz dnes ,,z lovu''

Neděle 13. června 2010 ve 21:16® majkyss
majkyss

No tak to prubnu a čím nejlépe navnadit?Kukuřice?

Neděle 13. června 2010 ve 21:14® spike
spike

By mě zajímalo, jestli když budu krmit jak píšete ve velkém tak jestli na to těm amurům nebudou jezdit kapři:-)

Tento příspěvek byl editován 13.6.2010 21:18:03 uživatelem spike.
Neděle 13. června 2010 ve 21:13® Scanix
Scanix

majkyss> v nadit ve velkem, to znamena X kg denne, jinak se na to nenauci, ale kdyz, tak to znam od znamych od nas z Hnevekovic ci Nechranic, je to mazec a lapnou se tak fakt pekny ryby okolo metru…

Neděle 13. června 2010 ve 21:12® hecht
hecht

Sander> Dneska jsem tam jednoho pozoroval, jak oškubával trs trávy na druhém břehu. Jak sem na něj čuměl, taky jsem začal koutkem úst odkapávat :-)) Ta akustika tam funguje i bez ledu, dnes to mohu potvrdit. Včerejší hafo Nektaru, vykonalo svoje :-))

Neděle 13. června 2010 ve 21:12® Sander
Sander

majkyss > bez pecky, ale je jedno jestli s nebo bez. Ale cíleně bych na ně s třešní nešel, kor na přehradě.