Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 13. června 2010 ve 22:08® Sander
-
hecht > ono je to tak lepší…
- Neděle 13. června 2010 ve 22:08® majkyss
-
Tak díky za rady a brou dobrou
- Neděle 13. června 2010 ve 22:02® hecht
-
Sander> To máš ale smůlu, ono to nejde.Před hafo járama tam jeden chytrej pán utěsnil prosakující prkna ve výpusti nějakejma dekama, ty se následně dostali do té roury pod hrází, no a od těch dob je to nevypustitelné …
- Neděle 13. června 2010 ve 21:56® Sander
-
hecht > se ti divim, že na tom rybníce řešíš vlasec. Já bych ten rybníček vypustil, kdybych chtěl vyžehlit toho amura.
Tento příspěvek byl editován 13.6.2010 22:01:09 uživatelem Sander.
Ale pár perlínů bych tam nechal, až tam zas pojedeme přes Budějce na dírky. - Neděle 13. června 2010 ve 21:55® hecht
-
osprey> Pokud bych šel na tuhle rybu vědomně, průměrem vlasce bych nešetřil. Pamatuji, jak u nás na Brčálníku před pár lety proběhlo seznámení s cca 80kou amurem, na teleskůpku s nějakou starou 0,16. Po pár výpadech to dal do největšího trsu trávy, obtočil, no a bylo vymalováno. Když jsem letos viděl že tam ještě něco z těchto ryb zbylo, pro jistotu tam dávám 0,25. Až mi to letos veme, budu referovat
- Neděle 13. června 2010 ve 21:53® osprey
-
majkyss> Musíš chytat tam, kde je a dokázat ji zaujmout. Najdi si tady v článcích články o šikách a můžeš to přelouskat. Je jich tu přes třicet.
Dá se ulovit z hladiny nebo 10 m hluboko, nástrahu můžeš jen tak válet, ale zaútočí i na bolenové nástrahy, které se tahají hodně rychle.
- Neděle 13. června 2010 ve 21:51® Sander
-
majkyss >
To je tak obecná otázka, že by na její zodpovězení nestačil zbytek večera.
Zkoušej. Ony samy ti daj najevo, jak to maj nejradši. - Neděle 13. června 2010 ve 21:50® majkyss
-
Pořídil jsem nějaké nástrahy
- Neděle 13. června 2010 ve 21:49® majkyss
-
poradte ještě prosím jak hluboko a jak rychle vláčet na Štiku?Nebo to mám prostě ruzně zkoušet?
- Neděle 13. června 2010 ve 21:48® Scanix
-
osprey> jj, to je problem mensich vod, navic na takove vode neni zadna legrace takovou nalezenou rybu necim prelstit, pro me tohle vetsinou koncilo totalni poplasenim, bo se hnula jedna a tou vlnu rozrusila vse na kilometr daleko
- Neděle 13. června 2010 ve 21:46® osprey
-
Scanix> Já věřím, na zarostlé vodě je to jiné. Problém je, že u nás jsou jen jednotliví amuři nebo hejnka o pár kusech. A ty musím najít, nebo na ně náhodou narazit a na to poslední roky není čas.
- Neděle 13. června 2010 ve 21:39® Scanix
-
osprey> no to jiste ano, ono to bude asi podminkama, co ja vim o amurech, tak je to vetsinou neskutecne zarostala voda a s 0,20mm by tam clovek asi brzo skoncil, jinak souhlasim, ze treba na plavku je to nemyslitelne, ale lidi, co je lapou u nas na merunky, tak mi tohle tvrdili, ja sam nemam amura pres 70cm, takze jen fabuluju a predkladam tvrzeni jinych, nicmene jsem videl fotografie a tak nemam duvod neverit.
- Neděle 13. června 2010 ve 21:38® majkyss
-
Scanix> Ty mě strašíš!Sem zvědavej na Štiku.mám hodně nápadu kam na ni jít,ale netuším jak dopadnu!
- Neděle 13. června 2010 ve 21:36® osprey
-
Scanix> Ty metrové nechytám, na ty do 70 cm mi musí stačit 0.14 mm. Jinak bych si neškrtnul.
82 cm mám na 0.20 mm, celkem to nebyl problém, i když tah to byl slušný. Vašek Turek lape amury kolem devadesáti až metru a myslím, že přes 0.20 mm nechodí. Ale umí a ví.
- Neděle 13. června 2010 ve 21:33® osprey
-
majkyss> Proč? Problém je sypat ty meruňky tam, kde ti amuři jsou. Není to tak, že nasypeš meruňky a druhý den mydlíš ryby.
A pokud jde o to, že jsou lidi, co umí nachytat ryby, které si zvolí – ano jsou takoví. A pokud to bude umět každý, bude dost problém si na našich vodách zachytat. Taková štika kolem 70 cm je v podstatě chuděrka. Ale taky ji u nás za rok nemusím chytit. A znám jedno krátké období roku, kdy se u nás můžu s jistotou vypravit na amura. Letos jsem to prošvihnul. Musel bych jet jinam, hledat a zkoušet.
Ale když víš co a jak, tak není problém chytit vybranou rybu.
- Neděle 13. června 2010 ve 21:32® spike
-
majkyss> já amura vytáhl na 0,22mm vlasec a to celkem spolupracoval. Amura buď vytáhneš do 10 minut nebo s ním zápolíš třeba i hodinu.
Tento příspěvek byl editován 13.6.2010 21:33:05 uživatelem spike. - Neděle 13. června 2010 ve 21:30® Scanix
-
majkyss> no se slabsim vlascem ja 0.35mm bych na ne nesel
Ono chytit fakt velkeho amura je vazne zazitek na celej zivot, ta ryba se nikdy nevzdava a bojuje do posledni chvile…pulka merunky je pro takove jak jednohubka a az nejakeho takoveho ulovis, tak si na me vzpomenes, to mi ver
- Neděle 13. června 2010 ve 21:27® majkyss
-
Scanix> Když to žere pulky merunek tak to si na to pak musím vzít harpunu ne?
- Neděle 13. června 2010 ve 21:25® Scanix
-
majkyss> jasne, ze cele, to neni problem pro takovou 70tku sezrat, takze toho se neboj.
- Neděle 13. června 2010 ve 21:23® majkyss
-
Scanix> Celé pulky???Nekrájet na menší?
- Neděle 13. června 2010 ve 21:18® majkyss
-
hecht> Krásnej kousek
- Neděle 13. června 2010 ve 21:18® Scanix
-
majkyss> kuku ti sezere i beloba, ja bych sel do pulek merunek ci svestek, ale je to pracny, pokud nemas prisun denne X kg zdarma, tak i doooost nakladny, takze pro me to neni, ale urcite jini potvrdi, ze to funguje dobre…
- Neděle 13. června 2010 ve 21:17® Sander
-
hecht > no to buď rád že ti to dopadlo aspoň takhle, já dneska musel vytrhnout pár stran z Řádu, když to na mě přišlo. Jakmile zasvítila v travách moje zadnice, slítli se komáři snad z celý Šumavy, bys koukal ten fofr…
- Neděle 13. června 2010 ve 21:16® skwor
-
hecht> Koukám do Z lovu, hezký. Kapr na vláčáku je pěkný potahání.
- Neděle 13. června 2010 ve 21:16® hecht
-
majkyss> To chce výdrž, náš brčálník je zaplevelen perlínem až hanba. Většinu chleba na hladině rozmlátí ti prckové, ale pak se ozve mlask… Víc viz dnes ,,z lovu''
- Neděle 13. června 2010 ve 21:16® majkyss
-
No tak to prubnu a čím nejlépe navnadit?Kukuřice?
- Neděle 13. června 2010 ve 21:14® spike
-
By mě zajímalo, jestli když budu krmit jak píšete ve velkém tak jestli na to těm amurům nebudou jezdit kapři
Tento příspěvek byl editován 13.6.2010 21:18:03 uživatelem spike. - Neděle 13. června 2010 ve 21:13® Scanix
-
majkyss> v nadit ve velkem, to znamena X kg denne, jinak se na to nenauci, ale kdyz, tak to znam od znamych od nas z Hnevekovic ci Nechranic, je to mazec a lapnou se tak fakt pekny ryby okolo metru…
- Neděle 13. června 2010 ve 21:12® hecht
-
Sander> Dneska jsem tam jednoho pozoroval, jak oškubával trs trávy na druhém břehu. Jak sem na něj čuměl, taky jsem začal koutkem úst odkapávat
Ta akustika tam funguje i bez ledu, dnes to mohu potvrdit. Včerejší hafo Nektaru, vykonalo svoje
- Neděle 13. června 2010 ve 21:12® Sander
-
majkyss > bez pecky, ale je jedno jestli s nebo bez. Ale cíleně bych na ně s třešní nešel, kor na přehradě.