Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 10. června 2010 v 9:45® skwor
skwor

Jenom pro zajímavost. Poslední dva roky jezdím na jeden menší rybník s feederem (nebo pickerem). Celkem pravidelně tam mezi běžnou feederovou rybou tahám i hady. Ne nic velkého, ale šedesátka se občas chytí, jednu jsem nedávno dával do Z lovu. I když používám malé háčky, tak se mi zatím ani jednou nestalo, že by byl zažraný. Vždycky má háček v pysku, často ani nemusím používat peán. On ten napnutý vlasec má něco do sebe :-) ani se zásekem nemusím čekat.

Čtvrtek 10. června 2010 v 7:19® cormoran
cormoran

sgt.mooody> Je to individuální a závisí to na každým soudruhovi, jak s rybou naloží. Mně osobně je milejší tvůj přístup, kdy dáš rybě i přes možný trápení šanci. Záleží taky na konkrétním případě. Když ti zhltne tkanička 1/0 háček, tak to pro něj asi nebude moc fajný..Osobně když vidím, že je úhoř zažranej, tak se s ním snažím manipulovat tak, abych ho zbytečně netahal na vlasci přes jeho váhu, můžeš mu tak potrhat jícen atp. Dobrej je na to podběrák, akorát pak to odstraňování slizu zabere chvíli času:-)

Osobně si myslím a věřím tomu, že je úhoř celkem houževnatej a že jich většina zažranejch při slušným zacházení přežije..

Tento příspěvek byl editován 10.6.2010 07:20:41 uživatelem cormoran.
Středa 9. června 2010 ve 23:47® acam

Možná ze mě mluví nepříjemný zážitek ale …, no schválně … Potkal jsem kolegu rybáře, potkáváme se docela často a máme si celkem o čem promluvit. Jednou mi vyprávěl, jak vyndal úhoře z takové jedné tišiny/tůně na řece Ohři a že ho ustřihl a pustil, protože to měl hluboko. Já byl přibližně na tom místě po pár dnech na parmách a najednou se tam objevil úhoř. Ta ryba měla „nafouklé, narůžovělé“ břicho a jakoby se chtěla vyplazit na břeh. Tak nějak mi to docvaklo 9-)

Já bych takhle umírat nechtěl … :-((

Středa 9. června 2010 ve 23:04® acam

sgt.mooody> já kdych si mohl vybrat mezi umíráním a bezbolestnou smrtí, tak si vyberu raději bezbolestnou smrt. Ještě že nejsem ryba … :-x

Středa 9. června 2010 ve 22:58® sgt.mooody

jiris> Tak tak,právě doufám že nemají sešitej jícen nebo něco takovího.Zítra to omrknu počkám pár dní a když to bude ok,tak pomažou :-)

Středa 9. června 2010 ve 22:55® sgt.mooody

acam> Tak v tom se tedy lišíme,já souhlasím s jirisem.

Středa 9. června 2010 ve 22:53® acam

sgt.mooody> já jo, já tzv. zmasím každou rybu u které si myslím, že to pravděpodobně nepřežije. Ryba s háčkem v jícnu … :-((

Středa 9. června 2010 ve 22:52® jiris
jiris

sgt.mooody> ryby nejsou žádné slečínky, obzvlášt úhoři. Hodněkrát jsem viděl i vstřebanej háček. Důležitý je, aby se ta ryba dokázala sama nažrat, pokud nemá sešitou držku nebo poškozenej nějakej důležitej orgán, tak to přežije.

Středa 9. června 2010 ve 22:50® sgt.mooody

jiris> Vím vím,mám s nima zkušenosti kád je vysoká a je zakrytá frčí jim tam dvoje vzduchování. Moc jsem se v nich neštoural a většinou jim úřízl silon u tlamky ale háčky jsem neviděl musel bych se podívat.

Středa 9. června 2010 ve 22:47® sgt.mooody

acam> Nemysli si že se mi to líbí,ale věřím že v tom náká naděje je. Tak už to prostě chodí,že to má nákej v sobě ale kuli tomu ho hned nebudu masit..

Středa 9. června 2010 ve 22:44® jiris
jiris

sgt.mooody> jen bacha ať Ti nezdrhnou, úhoři často cestují. Jde jim ten háček vidět nebo jim trčí jen silon?

Středa 9. června 2010 ve 22:43® acam

sgt.mooody> Kdyby to byli poslední exempláře na zemi, tak by to určitě stálo za to je trápit ale …, no dělej, jak myslíš.

Středa 9. června 2010 ve 22:42® sgt.mooody

jiris> Však také jo,počkám pár dnů a když budou v klidu jako zatím do ted tak půjdou zpátky :-)

Středa 9. června 2010 ve 22:40® jiris
jiris

jiris> pro příště zkus háček bez protihrotu, ale bacha pak žížalu musíš dát i na silon před háček. Bezprotihrot jim vyoperuješ lépe.

Středa 9. června 2010 ve 22:39® sgt.mooody

acam> Byla by jich škoda,ale i přesto náká šance je :/..

Středa 9. června 2010 ve 22:39® jiris
jiris

sgt.mooody> nech je v kádi pár týdnů a uvidíš :-) Přinejhorším je zkonzumuješ.

Středa 9. června 2010 ve 22:36® acam

sgt.mooody> Možná ti tady někdo poradí, že jim to vyhnije, ale já tomu nevěřím ani trošku … :-((

Středa 9. června 2010 ve 22:34® osprey
osprey

sgt.mooody> Nevím. Řekl bych, že to bude individuální.

Středa 9. června 2010 ve 22:31® sgt.mooody

Libor> Dik,a nápodobně pěkný kapříci ;-) Tyhle čtyři na fotce mám ted doma v kádi mají v sobě hluboko háčky,ale vypadají že jsou v pohodě tak se právě chci poptat jestli jim to vyhnije a s klidem je můžu jít vysypat zpátky. Ostatní to měli jen za tlamku ale najdou se mezi nimi i hltavci..

foto/diskuze/vseobecna/2010/th-img34895.jpg
Středa 9. června 2010 ve 22:23® Libor
Libor

sgt.mooody> pěkný, souhlasím s cormoranem, asi muselo dát práci je narovnat k sobě ne? :-)

Tento příspěvek byl editován 9.6.2010 22:24:06 uživatelem Libor.
Středa 9. června 2010 ve 22:20® sgt.mooody

cormoran> Jsou hezcí,ten 65 byl nádhernej zelenák akorát než jsem stačil popadnout foták vystrčil ocas z kýblu a byl fuč :-D chytám je na takovim malim mělkym stojáku jdou i na plavačku :-)

Středa 9. června 2010 ve 22:09® cormoran
cormoran

sgt.mooody> Vypadaj hezky silně, u nás když se povede slušnej, tak je to hubeňour..

Středa 9. června 2010 ve 21:07® majkyss
majkyss

To je hezké já dřel v práci!

Středa 9. června 2010 ve 20:55® Sander
Sander

majkyss > pěkná duha, dnes jsem vyžehlil pár ryb s podobným zbarvením.

Středa 9. června 2010 ve 20:40® majkyss
majkyss
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/vseobecna/2010/th-img34886.jpgfoto/diskuze/vseobecna/2010/th-img34887.jpg
Středa 9. června 2010 ve 20:38® majkyss
majkyss

Před pul hodinou to ještě šlo

Středa 9. června 2010 ve 20:33® majkyss
majkyss

Ahojky všem :-) Zrovna v Liberci začalo lejt!

Středa 9. června 2010 ve 20:31® Jak.novi
Jak.novi

Sander> Hlavně se v těch slzách neutop! :-))

Středa 9. června 2010 ve 20:04® Sander
Sander

Nebo ne, vemu si kapesník a jdu se dívat na Poštu pro tebe.

Středa 9. června 2010 v 19:31® Tommy
Tommy

Sander> :-D