Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 13. února 2005 ve 23:29@ občasný piják
-
předpředloni jsem si myslel, že jsem taky hodně vypálil, měl jsem toho něco přes sto litrů. Plánoval jsem si, že něco aj zakopu. Nějak na to nedošlo. Vypito za 14měsíců. Jó a z toho jsem musel prodat asi tři litry. Ty jsem fakt skoro obrečel. No neprodejte když vás prosí vzdálená rodina. Naučil jsem se zapírat, že nic nemám ať nemusím nic prodávat.
- Neděle 13. února 2005 ve 23:27® Zlinsky_lovec
-
Zijete chytejaci a chytejacky,nebo vam ten CoD stoupl stejne jako deathovi do hlavy???
- Neděle 13. února 2005 ve 23:26profil byl smazán
-
denyg:zlatý děda!!!
- Neděle 13. února 2005 ve 23:26® Zlinsky_lovec
-
Zijete chytejaci a chytejacky,nebo vam ten CoD stoupl stejne jako deathovi do hlavy???
- Neděle 13. února 2005 ve 23:24® Vydrain
-
> denyg: no strejda se věnuje vínu
- Neděle 13. února 2005 ve 23:23® pif
-
test
- Neděle 13. února 2005 ve 23:22® pif
-
op,teď sem se mordoval s rozsáhlím psaním a nešlo to odeslat
- Neděle 13. února 2005 ve 23:21profil byl smazán
-
denyg:vaša rodina sa má!
- Neděle 13. února 2005 ve 23:20® Klon
-
> denyg: a chlastáá
)
- Neděle 13. února 2005 ve 23:19profil byl smazán
-
denyg:nepotrebujete niečo v sklepe opraviť?
- Neděle 13. února 2005 ve 23:19® Vydrain
-
- Neděle 13. února 2005 ve 23:19® pif
-
op. drahanská vrchovina,boskovice a okolí. máme kadlátky 450 metrů nad mořem,takže se šárkou nemám problém,na ňu je tam moc zima. fungujou taky odkopky,sou sem tam taky rezistentní a mužou byt i v nížinách. jinej kraj,jinej mrav,pecky musí pryč!!!kamoš zasadil jakýsy rezstentní jugoslávský kadlátky a je po nich hovno,samá voda a žádné cukr. vono taky dělá hodně,já tomu věřím,možná je to blbost,jak tvrdijó kamoši,že oba dva kotle só na dřevo,já tomu plynu nevěřím,napaluje se to a je to moc rychlí!!-:))kurnik,hezky kecáme,že jo-:))
- Neděle 13. února 2005 ve 23:18® Klon
-
> denyg: a chlastáááááááááá
))))))))
- Neděle 13. února 2005 ve 23:17® kelt
-
> občasný piják: jedna technická – odpecko¨vává se taky proto aby se pecky nepřipálily na dně kotle. Pak to můžeš vylit do ostřikovačů. Je to hořký a je to cítit. Platí pro starší typy kotlů a samopaliče..
)
- Neděle 13. února 2005 ve 23:16® Vydrain
-
- Neděle 13. února 2005 ve 23:14® Vydrain
-
> denyg: no náš strejc se věnuje vínu, skoro vůbec nepálí
- Neděle 13. února 2005 ve 23:13® kelt
-
> občasný piják: jedna technická – pecky se vylupují také z toho důvodu aby se nepřichytly na dně – to je pak po slivovici, je hořká a je cítit. platí pro starší typy kotlů a pro samovypalovače
)
- Neděle 13. února 2005 ve 23:12® Zlinsky_lovec
-
Vydrain:U nas toho ma cela rodina plny sklep. dedek hodne paaliii
- Neděle 13. února 2005 ve 23:11® Vydrain
-
Nejlepčí slíva je ta, která je nalitá ve štopce
)
- Neděle 13. února 2005 ve 23:07@ občasný piják
-
pif odkud jsi? Pecky v kvasu nevadí. Zásadně tam nesmí být žádná stopka. Ta dělá tu dřevnatou chuť a škrábe. Když jsem psal malá a kulatá měl jsem na mysli trn který jse menuje trnka pravá. (tudíž žádná wagenheimova, durancia… nebo já nevím jaká trnka která je šlechtěná, která je odolná vůči šárce a která má větší obsah cukru stejně jako trnka pravá). Ono i na valašsku už je těchto trnů poskrovnu, když vezmeš v úvahu, že po vysazení začne plodit tak nejdřív za 6let a pak třeba chytne šárku. To je opravdu pro otrlé povahy zasadit takový trn.
- Neděle 13. února 2005 ve 22:52® pif
-
op,já nésu z jihu,nevím,jak si na to přišel-:)))unás ce čeká,až přejdou mrazem taky,to není žádná novina. vy jako sbíráte trnky ,co roustou na keřích?-:)))byl sem na valacháh mockrát,mockrát sem se s nima hádal,ale asi to tak má být. unás staří páprdi zastavují mač a nechají ho třeba 3–4 roky ve sklepě a pak to teprv pálí. já v tom nevidím rozdíl. akorát do mače dávám citron a vylópnu tak 80 % pecek,mají hořčinu.žádnej cukr,jak je jinde zvykem,se nesmí dávat,ať radši vyteče o nějakej litr miň,ale ať neškrabe,!!!-:)))
- Neděle 13. února 2005 ve 22:51® Zlinsky_lovec
-
DEATH:Tobe ten CoD stoupnul do hlavy,vid???
- Neděle 13. února 2005 ve 22:46@ občasný piják
-
opět si dovolím nesouhlasit, víš jak vypadá pravá trnka? Je malá a kulatá. Do bečky se dává až po prvích mrazících, kdy je zcvrklá a má největší obsah cukru. Ten je nejdůležitější!! Na J. M. je takových trnů velmi poskrovnu. Většinou jsou tam slívy velké. Je tam relativně hodně sluníčka tudíž slívy dozrávají dříve. Ještě jsem neviděl, že by tam někdo čekal na to až slívy přejdou mrazem. Jiný trn, jiný postup, jiná kořalka. Pravá valašská může být opravdu jen z valašska.
- Neděle 13. února 2005 ve 22:37® Klon
-
> kelt: tak jak si dopadl s pc????
- Neděle 13. února 2005 ve 22:36profil byl smazán
-
ywan:jééžiš tu sa to hodinu baví všeto o chlaste a CoD! Slováci tu sme boli od deťáka obvinení,že chlastáme a ty to tu zaperlíš,že dva dni chlastáš!!!!
- Neděle 13. února 2005 ve 22:35® kelt
-
> DEATH: provedu dle tvých pokynů..
)
- Neděle 13. února 2005 ve 22:34® pif
-
op. tak to mě baví,debata o chlastu-:)))trnky je název švestek nebo katlátek,co oblast,to jiný méno. neberu dorance a podobný křížence. ono to není tím,že jsou jiný klimatický podmínky,je to tím,jak se vypálí,eventuelně,jak se připravuje mač. na maču hodně záleží,úprav je moc a ten ovlivňuje chuť!!
- Neděle 13. února 2005 ve 22:34@ občasný piják
-
já taky. svoju už jsem vypil. když jsem loni na podzim vypálil, tak jsem si dělal legraci, že je tak dobrá, že bude jen do Mikuláša. Na vánoce jsem šel načepovat z demižóna naposledy.
- Neděle 13. února 2005 ve 22:33® ywan
-
ozaj ako bolo na zraze???
- Neděle 13. února 2005 ve 22:30® ywan
-
no čaffffffte lasky moje. som bol 2 dni na chate, spity furt, ale tej slivky by som si dal