Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.438 příspěvků, z toho 128438 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 3. března 2010 ve 14:54® CeP
CeP

kubajzs> Celou „kauzu“ Stekenskeho jezu uz nejakou dobu se zajmem sleduju, tak si dovolim kubajzsuv uvodni prispevek doplnit, ze na toto tema uz strakonickym denikem probehlo nekolik vstupu. Chronologicky od nejmladsiho to byly clanky: Co si myslíte o plánované vodní elektrárně ve Štěkni? dne 25.2.2010, před nim: NÁZOR: Neberte nám náš krásný jez! ze dne 7.2.2010 a temto jeste predchazela cela stranka o Stekni 1.2.2010. Ta bohuzel neni na internetu dostupna. Zaroven doporucuji precist i diskuze pod uvedenymi clanky.

„VIDEO Z JEZU“:
Tento příspěvek byl editován 3.3.2010 13:58:57 uživatelem CeP.
foto/diskuze/vseobecna/2010/th-img31677.jpg
Středa 3. března 2010 ve 12:36® BigMike

hecht> dělal jsem u soukromníka 6 let. Jak ty říkáš za 2 někdy i za 3, dycky bylo špatně, dycky ho člověk chtěl někde okrást, nikdy nebyl spokojen i když si lidi chválili. Tím že jsem makal jak šroub jsem si k většímu platu nepomohl, kdykoliv jsem se ozval, byly z toho hádky na celé dny a prima atmosféra na celé týdny. Tak jsem se rozhoupal a šel. Každé ho je svobodná volba jestli zůstane a bude trpět příkoří a nadávat a nebo půjde o dům dál a po čase bude opět trpět příkoří a nadávat:) Nemysli si, že je to na dráze med! Je fakt, že když mi přijde výplata, je to zajímavější než u soukromníka, ale už nikdo nevidí to, že kdybych nedělal na směny, neměl ranní nástupy třeba ve 2 nebo ve tři, neměl 2 x za směnu přerušíno třeba i na 5 hodin a musel někde v tu dobu hnít nebo se procházet po různých prdelích světa atd. a neměl za to příplatky, neměl bych výplatu nic moc. A že má prostě dráha už století volné jízdenky? Když dáš někomu jako benefit oběd nebo něco fyzického, může to někde chybět, ale ruku na srdce, jestli jede ve vlaku 20 lidí a nebo 30 a z toho 10 s režijkou, nikomu neubude. Ono s těma režijkama spíš jde o to, z jaké částky by se vypočítávala daň. Jeden to vidí takto, druhý jinak! Osobně do a z práce jezdím autem:)To samé s poskytnutím nocležny. Věř mi, že kdybys někdy viděl třeba stav naší nocležny v Pelhřimově, kde se nepovléká, nezametá, nevytírá, vozíš si sebou spacák abys se aspoň v té špíně trošku higyenicky natáhl, jen by sis odplivl. A za takový necleh chce někdo paušálně stanovit cenu jako za hotelový pokoj (tř.500,–) a z toho chtít daň? Nebo jezdíš 17 hod. po všech čertech, z toho ti počítají jen tř.9, nemáš se pomalu kde najíst protože na většině nádraží už není ani ta nádražní restaurace a dostaneš za to 80 Kč stravenku z které 40Kč zase vrátíš ve výplatě zpět. Pořád píší, že je to věc zaměstnavatele, ale kde myslíš, že on tu daň, kterou by odvedl státu sebere? V 1. řadě u mě a tím to jeho nic nestojí, v důsledku to zaplatím já. A může můj zaměstnavatel stávkovat? Nemůže, takže musí nastoupit odbory a alespoň tímto posledním, dle zákonů legálním krokev vyslovit nesouhlas a dát najevo, že to takhle dál nejde! A jen pak politici a úplatní či tendenční novináři štvou lidi proti sobě aby jeden druhému záviděl nějaký pochybný benefit. Jak píšeš, ty u soukromníka nemůžeš stávkovat, nejsou tam odbory – tak je založ, udělajte kolektivku!:) Já vím, dopadneš jak já, všichní stáhnou ocas, budou sice nadávat, ale do odborů nevstoupí nikdo! A pak budou vnitřně možná závidět těm, kteří silné odbory mají a nenechají si pískat! a nejde jen o dráhu, v jednání je 18 odboprových svazů – dráha je jen dobrý terč! A když jsme u toho jak to na dráze vypadá, jak jsou staré vagony a pod.. Myslíš si, že je to od minula chyba mě jako vlakvedoucího nebo výpravčího v Kotěhůlkách? Že my nechceme lepší prostředí, jezdit bez zpoždění, míz z práce dobrý pocit a ne se den co den nervovat a nechat si v lepším případě jen nadávat? Tuto firmu vede už desetiletí stát, dosazuje své „managery“ kteří jen kecají, berou prémie a benefity v statisících i když firma neprosperuje jak má a skoro ob rok se na svých postech mění (dozajista není odchodné jen pusinka a potřesení rukou), na 1 člověka v provozu připadá 1 kancelářský který jen vymýšlí sobě práci a provozákovi jen škodí a ještě ho kontroluje a poučuje!? Beru to tak, že kdyš se mají zdaňovat benefity, tak všem! U nás jde o stokoruny, možná ani to ne, ale jsou v této republice jiní vyžírkové, kteří berou snad benefity i na to když se uprdnou, ale korunu z toho neodvedou! A nejedná se o desítky korun, ale desetitícíce do roka!!! Takže se stávkou souhlasím – je to jediná cesta jak těm panákům nahoře dát najedvo, že nemohou vše! Když se teď povolí, do deseti let tu máme robotu a právo první noci!Proč by si to nemohli odhlasovat, zákon je pak zákon!!!:))

Středa 3. března 2010 v 11:02® kubajzs
kubajzs

Přidám sem jeden link ze Strakonického deníku a zeptám se na Váš názor k této stavbě.

Štěkeňští elektrárnu na jezu nechtějí

Určitě někdo z Chytejáků v těchto místech někda chytal (Osprey, Sander, Hecht, CeP, atp.). Jak se stavíte k tomu, že by ve Štěkni měla být elektrárna? Ovlivní to rybí populaci?

Tento příspěvek byl editován 3.3.2010 15:51:19 administrátorem CeP.
Středa 3. března 2010 v 0:47® čabi
čabi

CeP> jj,jikrnačky plný břicha jiker a mlíčácí jak struhadlo

Středa 3. března 2010 v 0:41® hecht
hecht

BigMike> takže ta stávka je normální a správný prostředek ? Nevím, já z toho mám pocit, že je to spíš hra pánů odborářů a lidí co všelijak tahaj za šňůrky. Pokud je někdo nespokojen s tím jak se pracuje ve státní sféře, doporučuji si vyzkoušet soukromej sektor.Tady nejsou zaručeny žádné výhody díky odborům, v této době se na člověka v naháže většinou práce za dva a pokud se Ti to nelíbí …Je dobré si to vyzkoušet, pokud chce člověk něco dokázat a k něčemu si pomoct, tak muší pořádně zatnout zuby a makat a makat. Za svůj život jsem si k ničemu nepomohl proto, že je to vyjednáno nějakou kolektivní smlouvou a podobně. Vždy jsem musel víc makat, a pokud už to k tomu nebylo, tak změnit špajz a vydřít si to jinde. Je to jen můj názor, nechci tím nikoho nasr… ani urazit.

Středa 3. března 2010 v 0:03® timbab
timbab

malej.uzasnak> a značka toho boili je jaká(výrobce)?

Úterý 2. března 2010 ve 23:59® osprey
osprey

malej.uzasnak> Je to jako s autem – barva je důležitá trochu, velikost o něco víc, ale nejdůležitější je, co je pod kapotou.

Úterý 2. března 2010 ve 23:55® malej.uzasnak

timbab> né rozdíly sou i ve valikosti :-93; já si koupil toiz metho mix

Tento příspěvek byl editován 2.3.2010 22:56:21 uživatelem malej.uzasnak.
Úterý 2. března 2010 ve 23:54® timbab
timbab

osprey> jde o to aby neměl všechny stejný a rozdíl byl jen v barvě :-D

Úterý 2. března 2010 ve 23:47® osprey
osprey

malej.uzasnak> Věř, že daleko víc než na barvě těch koulí záleží na tom, z čeho je to udělaný – základní suroviny, aminokomplexy, ochucení,…

Úterý 2. března 2010 ve 23:37® malej.uzasnak

mám hnedý žlutý a zelený boilies a chci vedet jaky bude na piskovne lepsi myslim si ze z. ale poradte

Úterý 2. března 2010 ve 22:39® osprey
osprey

CeP> To byli někteří už v prosinci. Ale to bylo ještě teplo…

Úterý 2. března 2010 ve 22:34® CeP
CeP

čabi> kurna.. uz jsou pekne strupaty. (viz. Z lovu)

Úterý 2. března 2010 ve 20:58® BlueShark
BlueShark

No bylo to pro Tebe, ale jakoby otázka na něj, špatně jsem to napsal :-))

Úterý 2. března 2010 ve 20:24® spike
spike

BlueShark> já v Africe nikdy nebyl:-D nevím kdes k něčemu takovému přišel:)

Úterý 2. března 2010 ve 20:19® BlueShark
BlueShark

Spike: A jak bylo loni v Africe? Povídej přeháněj…

Úterý 2. března 2010 v 19:00® spike
spike

bejbra> nejak se mi nechce věřit očím. V březnu zelené stromy a kraťase.

Úterý 2. března 2010 v 18:44® Jak.novi
Jak.novi

Bejbra- To už to je u vás na kraťasy? Nějak se mi to nezdá.

Úterý 2. března 2010 v 18:23® MadMack

BigMike> naprostý souhlas. Nejsem zaměstnanec ČD, ale na dráze dělám. S hodně průvodčíma se znám a tak vím že se třeba 2dny nedostanou domů. Přespávají na ubytovnách a pokud mají přerušení jen 3 hod tak na komandech na lavicích nebo jen na židlích. A nakonec je ve vlaku napadne feťák co se chce načerno svézt.

Úterý 2. března 2010 v 17:53® BigMike

Je to mimo mísu, ale dám to sem aby lidi věděli:) Musel jsem jinde reagovat na ty bláboly co se šíří tiskem a modrásci!

Stávka. Ono se píše jen o železničářích a režijkách, ale to je naprosto zmanipulované a tendenční tvrzení! Jde především o všechny zaměstnanecké výhody – levnější jídlo v závodní jídelně, stravenky, služební mobily, služební auta, rekondiční pobyty ( na dráze po 20ti letech nepřetržitého zaměstnání) atd. Jedině odbory dopravních podniků a zejména ty železniční jsou v tomto státě schopny se těmhle vyžírkům postavit!!! Ono by za toto zachování nezdanitelných výhod stávkovala půlka republiky, ale bojí se a nebo prostě nemohou! Viz policisté, hasiči, vojáci , zdravotníci a jiní. Ti také čerpají rekondiční pobyty atd. ale stávkovat nemohou! Jde v podstatě o stokoruny, ale zato ti vyžírkové z parlamentu a podobných grup mají nezdanitelné náhrady v řádu desetitisíců! Na ty si sáhnout nedají! Oni jsou jiná liga, ti privilegovaní, my jen lúza která neefektivně precuje a jen by chtěla stávkovat a stávkovat! V současné době je to jediný nástroj, jak dát těmto „elitám“ najevo, že si už nenecháme pískat, že už není kam ustupovat! Normální člověk nemůže vůbec nic, mohu jít někam křičet, mávat transparentem a jsem jak tydýt! Včera jsem četl MF dnes, jak jsou nádražáci zvýhodněni, mají pracovní týden 37,5 hod a třeba 36 dní dovolené! Onen autor už si nezjistí, že když člověk dělá na směny, má ze zákona právo na 36 hod. pracovní týden. Už si nezjistí, že jeden pracovní den nádražáka čítá 5 h.9 minut. Tudíž když má 11 hod. směnu a chce si za ní vzít dovolenou, odečte se mu z fondu dovlené 2 dny! Takže má den volna, ale ubydou mu dva! A to ještě ta směna začíná zpravidla ve 2 hod. ráno, tudíž se nádražák „dosyta“ vyspí, poté má během šichty 2 přerušení, třeba i 2× po 3 hodinách, které se nepočítají do fondu pracovní doby!!! Takže je v práci 17 hodin, počítá se mu 11! Po těchto počtech je jasné, že oněch 35 dnů dovolené je o něčem jiném než nám autor podsouvá! Takže se tendenčně štve zbytek národa proti dopravákům, kteří jdou stávkovat a MOHOU za všechy normální pracující!!!

Úterý 2. března 2010 v 17:52® spike
spike

Jak.novi> :-D to jo

Úterý 2. března 2010 v 17:51® Jak.novi
Jak.novi

spike> No to se někdo má, když má prázdniny!!! :-))

Úterý 2. března 2010 v 17:45® spike
spike

Jak.novi> dík už dlouho jsem neměl takovou radost z ouklejky:). Ale zajímavé čísla 10 vycházka roku 2010:)

Tento příspěvek byl editován 2.3.2010 16:46:08 uživatelem spike.
Úterý 2. března 2010 v 17:43® Jak.novi
Jak.novi

spike> Gratuluji k první rybce! :-)

Pondělí 1. března 2010 ve 22:45® spike
spike

Magdalenka> je ale je to jen tím, že s rybama vyrůstal a pořád se mu opakovalo aby je nechal:)

Ryby v jezírku si na něho už zvykli, a když pije vodu tak si kolem něj bezobav jezdí. Ovšem u vody se mnou byl jednou a stačilo, chvilku neposeděl a dělal různé naschvály:)

Pondělí 1. března 2010 ve 22:42® Magdalenka
Magdalenka

spike> Ale tohle by si tvůj pes určitě nezasloužil. To je 9-) opravdový rybí milovník. :-)

Pondělí 1. března 2010 ve 22:24® spike
spike

Sander> nedávno jsem na to koukal:)

Pondělí 1. března 2010 ve 22:17® Sander
Sander

spike > jasně, Ruda je fajn inspirace :-)

Pondělí 1. března 2010 ve 22:15® spike
spike

Sander> co ses díval na poslední plavky:-D jak tam pan Hrušínský nalákal na háček pomocí klobásy potulujícího se psa?:-D

Pondělí 1. března 2010 ve 22:12® Sander
Sander

spike > v dubnu ho ještě nenastražuj, na sumce se smí až po půlce června.

:-D