Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.439 příspěvků, z toho 128439 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 17. ledna 2010 ve 20:53® spike
spike

osprey> teď na sněhu to jde dobře poznat ale já jsem ještě žádné neviděl.

Tento příspěvek byl editován 17.1.2010 19:54:14 uživatelem spike.
Neděle 17. ledna 2010 ve 20:53® osprey
osprey

petrcech> Nemám zkušenost. Říká se, že ano, šetří se snad na kvalitě materiálu, ale to neposoudí ani mnohem fundovanější jedinci než jsem já. Ale třeba Prutos má Číňana, nedá se říct, že by ho šetřil a zatím mu drží.

Ohlídej si, aby to prodávali s náhradní cívkou, často to má jen jednu.

Neděle 17. ledna 2010 ve 20:50® osprey
osprey

Sander: S tím, co jsi níže napsal, souhlasím. Na Otavě vydra zdaleka není takový problém. Právě proto, že ryby mají prostor.

spike: Přítomnost vydry snadno poznáš podle stop. Málokteré zvíře tlapká podle vody a každou chvíli do ní vleze. U nás už jsou všude. I v centrech měst. Na větších vodách je vydra v pohodě, malé docela rabuje…

Neděle 17. ledna 2010 ve 20:49® petrcech
petrcech

osprey: Je hodně velký rozdíl v kvalitě mezi slammerem z číny a USA?

Neděle 17. ledna 2010 ve 20:48® spike
spike

Sander> aha ale celkem mě udivil výskyt bobra na jedné štěrkovně kde často chytám. Nejblížší řeka štěrkovny je 2km.

Tento příspěvek byl editován 17.1.2010 19:50:08 uživatelem spike.
Neděle 17. ledna 2010 ve 20:46® Sander
Sander

spike > nejspíše jsou, ale v takovém množství, že když narazíš na jejich stopy, máš spíše štěstí.

Neděle 17. ledna 2010 ve 20:45® spike
spike

Sander> u nás vydry nejspíš nejsou. Nebo jsou a nevím to. U nás jsou hlavně ondatry a bobři.

Neděle 17. ledna 2010 ve 20:44® Sander
Sander

cercer1 > je tam celkem srozumitelně napsáno, kdo je tím myšlen.

Neděle 17. ledna 2010 ve 20:44® Sander
Sander

osprey > také si všimni, že se příspěvek „dnes v 18:31® Sander“ věnuje jen kormoránovi, na kterého jak.novi narážel. Situace na Otavě s vydrou je podle mě standartní, aspoň tam nahoře. Když vyžehlím tlouště v úseku, který jsem dneska fotil, je prakticky nulová šance na to, že zrovna něj sežere vydra. U vás je naprosto odlišná situace – menší voda, snažší voda, v poměru větší hustota ryb i vyder.

Tento příspěvek byl editován 17.1.2010 19:47:46 uživatelem Sander.
Neděle 17. ledna 2010 ve 20:42® cercer
cercer

Libor> no…vlastně my všichni,kdo máme klasický papíry od své organizace,které jsme členy..i když věřím,že sander to tak nemyslí..

Tento příspěvek byl editován 17.1.2010 19:43:20 uživatelem cercer.
Neděle 17. ledna 2010 ve 20:39® osprey
osprey

Sander> Že by vydry nechodily tam, co rybáři? Nám v Protivíně začínala odrostlá mláďata lovit mezi nahozenými pruty jen se trochu zešeřilo a jednou mi jedna málem sebrala zdolávaného tlouště z prutu.

Je to dva roky. Tu zimu jsem na onom fleku chytil patnáct jesenů a asi šest cejnů. Plus jiné druhy. Loni jen jednoho jesena, cejni se nekonali. Tloušťů třetinu. Chytalo nás tam víc a až mnohem později mi došlo, že to těm vydrám vlastně ulehčujem. A ryba schovaná mezi kameny? To je přece přesně to, co vydra potřebuje.

Tento příspěvek byl editován 17.1.2010 19:40:03 uživatelem osprey.
Neděle 17. ledna 2010 ve 20:39® Libor
Libor

Robur> já ani dodnes nevím co (kdo) to je.

Tento příspěvek byl editován 17.1.2010 19:39:26 uživatelem Libor.
Neděle 17. ledna 2010 ve 20:38® Sander
Sander

Robur > už jsi mě na to upozorňoval, ale myslím že občas nastane případ, kdy je to celkem vhodné.

Neděle 17. ledna 2010 ve 20:22® Robur
Robur

svazozmrd se neříká, urážíš pořád valnou většinu rybářů a sebe taky, chce to více noblesy…

Neděle 17. ledna 2010 ve 20:21® spike
spike

Sander> jsou jak špačci na hrozny.

U špačků si vyžádáš na úřadě povolení, naletí ti do vinohradu hejno, sestřelíš 2 a už se neukážou.

Tento příspěvek byl editován 17.1.2010 19:22:45 uživatelem spike.
Neděle 17. ledna 2010 ve 20:00® Sander
Sander

spike > jde, ale nejspíš se nechce.

Neděle 17. ledna 2010 v 19:43® spike
spike

O kormoránech toho moc nevím( a jsem rád) ale poslední dobou čtu jen kritiku na ně.

Proti nim nejde nějak zakročit?

Neděle 17. ledna 2010 v 19:31® Sander
Sander

Jak.novi > ano, to jsi možná pochytil od ospreye, který to zde nedávno psal. Nevím, nemám důkazy, ale myslím že to tak být vůbec nemusí. Píchlá fiška se dost možná po zdolání zašije tak dobře, že ji kormorán třeba ani nenajde – viz třeba okoun, potočák, kteří po puštění s největší radostí vymetou kořeny až kam to jde, a nejlépe v co nejhlubším místě. Stejnětak tloušť, jakožto momentálně nejčastěji lovená fiška, stáhne se do hloubky, kde je voda pomalejší či úplně stojí, ještě ke všemu bývá pod ledem, a zde nabere sílu. Pro kormorána je pak určitě snadnější kořistí ryba zdravá, ale lépe dostupná, schovaná třeba jen u boku kamene někde v půl metru vody.

Třeba je to blbost. Kormorána jsem tam dneska neviděl ani jednoho, tipuji, že už se tam prostě neuživí. Rybu jsem také neviděl, takže jsem vlastně nikomu ani ničemu neublížil.

Neděle 17. ledna 2010 v 19:29® regulus
regulus

Robur> nevím jestli to, co jsi psal má souvislost s fotbalem, ale já si fakt nepamatuju, že by se za Lužánkama hrál nějakej mezinárodní zápas (pomíjím poháry v dobách Zbrojovky) a už vůbec ne reprezentace, možná tak do 20 let nebo dorostu, ale můžu se mýlit, pokud se jednalo o nějakej přátelák tak mi to možná uniklo, nicméně už na začátku devadesátých let se argumentovalo tím, že stadion nesplňuje požadavky FIFA a UEFA, teda pokud se dobře pamatuju.

V každým případě to nic nemění na faktu, že máme jeden stadion zbouranej, druhej se vesele rozpadá a třetí (plaveckej) vesele kráčí v jejich šlépějích.

Neděle 17. ledna 2010 v 19:27® kety.vydra
kety.vydra

Sander> Možná je to krátkozraké,možná je to otřepané,mě to tak vyhovuje,a že je voda zamrzlá mi nevadí.Taky jsem psal o zamrzlé přehradě,ne o tekoucí vodě,kde je ryba pro ty černé mrchy jasný terč (bohužel).Myslím,že po roztání ledů,ryba zase dostane „záhul“ zkrz rybářský tlak.To je jen můj pocit a názor a je mi jedno jetli s tím někdo souhlasí nebo ne.od toho je tady ta diskuse je:-)

Neděle 17. ledna 2010 v 19:20® Jak.novi
Jak.novi

Sander> Podle mě když nějké ryby popícháš, pak si kormorán rád vezme znavenou rybu.

Neděle 17. ledna 2010 v 19:14® Sander
Sander

kety.vydra > z mého pohledu trochu krátkozraká a otřepaná fráze. Ryby si od rybářů odpočinou, to je fakt, ale otázkou je co je lepší – odpočinout si od rybářů, nebo se stát obětí kormorána nebo vydry? Když jsou u vody rybáři, kormorán a vydra se k nim moc nepřiblíží.

To, že nějakej svazozmrd vydá za padesát kormoránů je věc druhá. Proto jsem hned zezačátku napsal, že se jedná o můj pohled. Plavačkový háček bez protihrotu versus kormorání zobák – jasná volba.

Neděle 17. ledna 2010 v 19:14® Jak.novi
Jak.novi

Sander> V takovém případě bych kašlal na hanbu.

Tento příspěvek byl editován 17.1.2010 18:14:35 uživatelem Jak.novi.
Neděle 17. ledna 2010 v 19:07® spike
spike

malej.uzasnak> dej sem foto. Taky jsem si nedávno jeden dělal

Tento příspěvek byl editován 17.1.2010 18:09:54 uživatelem spike.
Neděle 17. ledna 2010 v 19:04® malej.uzasnak

vyrobil jsem si pouzdro na návazce ale nevim jak pripevnit část s obratlíkem poradte posílejte prosím Osobní poštou

Neděle 17. ledna 2010 v 19:01® kety.vydra
kety.vydra

Souhlasím se Skworem,jsem chtěl dodat:-)

Neděle 17. ledna 2010 v 19:01® kety.vydra
kety.vydra

Souhlasím,jsem na tom úplně stejně.Ryby si od nás na chvíli odpočinou,dopřeju jim to.Já „žiju“ ještě z loňska a k vodě mě to taky zatím netáhne.A zamrzlá a zasněžená přehrada má taky svoje kouzlo:-)

Neděle 17. ledna 2010 v 18:59® spike
spike

Sander> :-) včera když jsem chytal tak na vodě byl led 0,5–1cm. Jinak na hlavním toku není vůbec.

Tento příspěvek byl editován 17.1.2010 18:02:43 uživatelem spike.
Neděle 17. ledna 2010 v 18:53® skwor
skwor

Sander> Letos mi ta zima zatím ani nevadí, což se celkem divím (ani k vodě mě to netáhne).

Neděle 17. ledna 2010 v 18:48® Sander
Sander

spike > já už radši nic netipuju.

Teď jsem viděl na Nově Vltavu v Praze, nemají tam ani led, tak nevim jestli si mám na ten třítýdenní pobyt přibalit i pruty. By mě asi hanba fackovala vyžehlit první rybu v centru toho vošklivýho města…asi to vydržím…