Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 5. prosince 2009 ve 21:25® skwor
skwor

Kazan> Já neměl ani náznak záběru :-)

Sobota 5. prosince 2009 ve 21:22® Kazan

osprey> tak to jsem dnes dopadl asi nejhůř, dvě okované štiky a dva okouny tak kolem 25cm.

Sobota 5. prosince 2009 ve 21:09® Sander
Sander

skwor > dost na to abych ho pozval na štědrovečerní véču.

Sobota 5. prosince 2009 ve 21:01® skwor
skwor

Sander> Hezké. Kolik měl?

Sobota 5. prosince 2009 ve 20:59® osprey
osprey

Sander> Okouni a kudly. Málo. Flip měl čtyři úkusy, jedna byla zřejmě velká. Já měl tři okouny (tak 27 – 30 cm) a kudlu na popa, úkus žádný. Čtvrtého okouna jsem ztratil, když jsem ho na bezprotihrotém háku nechal jezdit ve vodě, aby si kolegové mohli nahodit do hejna pod ním.

Sobota 5. prosince 2009 ve 20:58® Sander
Sander

Char > děkujem.

Sobota 5. prosince 2009 ve 20:51® Char
Char

Sander> gratulace, nádherný ryby

Sobota 5. prosince 2009 ve 20:43® Sander
Sander

osprey > dík.

A vy jste dopadli jak?

Sobota 5. prosince 2009 ve 20:30® osprey
osprey

Sander: Gratulace.

Piranha: Když ti nevadí, že náš původní rak je nahrazován zavlečenými druhy… Tenhle americký rak vydrží skoro všechno a už někdy před 18 lety, když jsem byl na vojně, mi tam vyprávěl kolega spolubojovník, že je jich na Labi dost.

Sobota 5. prosince 2009 ve 20:28® BlueShark
BlueShark

Scanix: Jasná, já když chytal na živou, vždy rychle, zbrklé a rázné jízdy byli tloušti (ojediněle bolen). Tloušť rybičku (mě) vzal vždy ze zadu a rozerval ji požerákama nebo doslova ukousl. Jen na mrtvou jsem ho zatím nechytil, asi je to tím, že jsem na ni ani nikdy moc nechytal :-)

Sobota 5. prosince 2009 ve 20:25® Sander
Sander

Libor > přiznám se že o ty ryby mi ani tak nešlo, ale jsem rád že se povedly.

Sobota 5. prosince 2009 ve 20:22® Libor
Libor

Sander> hezky jste si zachytali, ten canďour má ale kukadla..

Sobota 5. prosince 2009 ve 20:15® Piranha
Piranha

b.gun> no jo no, sedet u wikipedie by ti slo co :-p Je mi to zatim fuk, i pres to ze tu ten kormoran na labi zimuje, tak se kazdy rok chyta porad dost ryb a zatim nevidim zadny ohrozeni.Horsi by bylo kdyby ty hnusaky napadlo letet na vylet nekam na jizeru, nebo jinej pstruhovak.To radeji at jsou tady na labi.Tech tloustu co jsou tady premnozeny si muzou vzit dost, samozrejme skoda kazdy ryby.

Sobota 5. prosince 2009 ve 20:14® Sander
Sander

Scanix > duhák je debil, nikdy nebrat jako vzor. :-)

Sobota 5. prosince 2009 ve 20:14® Jak.novi
Jak.novi

HaD> :-)

Sobota 5. prosince 2009 v 19:55® Scanix
Scanix

Sander> tak to jo, to by skoro svadelo k pouziti dropshotu ;-)

Sobota 5. prosince 2009 v 19:54® Scanix
Scanix

Sander> tezko rict, ale i u okounku mi obcas rozdrtili ocas, sam sem videl treba i duhaka, jak do sebe souka okounka ocasem napred, ale ti jsou uplne jina kategorie :-) ..asi je to spis o nahode.

Sobota 5. prosince 2009 v 19:47® Sander
Sander

Scanix > z velký, z kamenné hradby, sotva povolíš v tahu, vázka.

Sobota 5. prosince 2009 v 19:47® Sander
Sander

Scanix > nejsem si jist, zda by do sebe tloušť soukal ocasem napřed malého okounka. Ale možné je všechno, třeba se chová jinak u každého uloveného druhu.

Sobota 5. prosince 2009 v 19:46® Scanix
Scanix

Sander> jinak pekne candaty jste lapli, vse na sanderbait? Z jake hloubky jste je tahali, ocka maji vykuleny dost.

Sobota 5. prosince 2009 v 19:45® Scanix
Scanix

Sander> treba stika rybku vzdy toci hlavou do sebe, okoun vetsinou taky, ale tloust to asi sezere, jak mu to zrovna jde, mozna ty ozuzlany jsou jen od mensich ryb, ktere tu hlavovou cast nemohly puvodne nasat. Jsem v lovu na rybku uplnej amater, jak jsem zacasl, tak jsem skoncil a vis sam, ze od 16.4. do 31.12. nepoustim vlacak z ruky ;-)

Sobota 5. prosince 2009 v 19:42® Scanix
Scanix

Sander> mozna je to tak, ze ty, co jsem vytah to vzali od hlavy, ty co zuzlali ocasek, mi zanechali jen rozdrzeny zbytek rybicky. Ja sekal vetsinou hned a rybku nastrazoval prositim s hakem ven u hlavy. Pokud jen napichuju hackem, pak nekde mezi hrbetni a ocasni plotvi. Takze proto ten mozna mylny dojem.

Sobota 5. prosince 2009 v 19:38® Sander
Sander

Scanix > mám opačnou zkušenost, tloušť mi bere MF většinou od hlavy. Ale nastražuji ji také dost specificky oproti klasickému mrdnutí na dno. Možná je to škoda, kdyby to bral od ocasu, neměl by šanc.

Tento příspěvek byl editován 5.12.2009 18:39:24 uživatelem Sander.
Sobota 5. prosince 2009 v 19:32® Scanix
Scanix

BlueShark> neni to odlisne napr. od lovu candata na mrtvou. Osobne jsem prave nejvic tloustu nalovil pri „cilenem“ lovu candata na mrtvou rybku, kolikrat do sebe nasoukali i 20cm hrouzka, co se tyka nepromenenych zaberu, tak to poznast z klasicky rozdrcene rybicky pozerakama, vetsinou to tloust bral od ocasu.

Sobota 5. prosince 2009 v 19:20® b.gun

Piranha> Zase špatně, kormorán velký je náš původní druh, proto je také chráněn zákonem …

Sobota 5. prosince 2009 v 19:12® HaD
HaD

Jak.novi> já taky :-)

Sobota 5. prosince 2009 v 19:10® Piranha
Piranha

b.gun> je to rak a rakem zustane a pro mne je to radost ho videt.Co je zac to si priroda sama prebere. Ja jsem rybar ne nejakej rakolog :-)) mam rad vse zivy.Cormoran je taky nepuvodni, premnozenej a zabiji vic ryb nez rak raky, v tom vidim prblem.Dneska se rak vysazuje taky a umele odchovava tak snad nebude zle.

Sobota 5. prosince 2009 v 18:41® Jak.novi
Jak.novi

HaD> už se těším :-)

Sobota 5. prosince 2009 v 18:31® b.gun

Piranha> Protože to není rak říční. Cormoran má pravdu, jde o nepůvodní druh – raka pruhovaného, bývá nazýván též rak americký. Takže tvé nadšení rozhodně není na místě, protože jde o invazívní nepůvodní druh pocházející ze Severní ameriky. Přenáší račí mor, který hubí naše původní druhy raků, ale sám je vůči němu rezistentní. Navíc extrémně rychle dospívá, což přispívá k jeho rychlému přemnožení. Jinak s tím znečištěním v případě tohoto druhu také nemáš pravdu, neboť právě rak pruhovaný se vyznačuje nenáročností na kvalitu životního prostředí, kdy se uvádí jeho vysoká necitlivost vůči organickému znečištění a tolerance na množství kyslíku rozpuštěného ve vodě.

Jakous takous útěchou je, že např. malým sumcům celkem chutná …

Sobota 5. prosince 2009 v 16:37® HaD
HaD

Jak.novi> Koncem ledna vyjdou :-)