Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.447 příspěvků, z toho 128447 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 5. prosince 2009 v 18:45® Scanix
Scanix

Sander> treba stika rybku vzdy toci hlavou do sebe, okoun vetsinou taky, ale tloust to asi sezere, jak mu to zrovna jde, mozna ty ozuzlany jsou jen od mensich ryb, ktere tu hlavovou cast nemohly puvodne nasat. Jsem v lovu na rybku uplnej amater, jak jsem zacasl, tak jsem skoncil a vis sam, ze od 16.4. do 31.12. nepoustim vlacak z ruky ;-)

Sobota 5. prosince 2009 v 18:42® Scanix
Scanix

Sander> mozna je to tak, ze ty, co jsem vytah to vzali od hlavy, ty co zuzlali ocasek, mi zanechali jen rozdrzeny zbytek rybicky. Ja sekal vetsinou hned a rybku nastrazoval prositim s hakem ven u hlavy. Pokud jen napichuju hackem, pak nekde mezi hrbetni a ocasni plotvi. Takze proto ten mozna mylny dojem.

Sobota 5. prosince 2009 v 18:38® Sander
Sander

Scanix > mám opačnou zkušenost, tloušť mi bere MF většinou od hlavy. Ale nastražuji ji také dost specificky oproti klasickému mrdnutí na dno. Možná je to škoda, kdyby to bral od ocasu, neměl by šanc.

Tento příspěvek byl editován 5.12.2009 18:39:24 uživatelem Sander.
Sobota 5. prosince 2009 v 18:32® Scanix
Scanix

BlueShark> neni to odlisne napr. od lovu candata na mrtvou. Osobne jsem prave nejvic tloustu nalovil pri „cilenem“ lovu candata na mrtvou rybku, kolikrat do sebe nasoukali i 20cm hrouzka, co se tyka nepromenenych zaberu, tak to poznast z klasicky rozdrcene rybicky pozerakama, vetsinou to tloust bral od ocasu.

Sobota 5. prosince 2009 v 18:20® b.gun

Piranha> Zase špatně, kormorán velký je náš původní druh, proto je také chráněn zákonem …

Sobota 5. prosince 2009 v 18:12® HaD
HaD

Jak.novi> já taky :-)

Sobota 5. prosince 2009 v 18:10® Piranha
Piranha

b.gun> je to rak a rakem zustane a pro mne je to radost ho videt.Co je zac to si priroda sama prebere. Ja jsem rybar ne nejakej rakolog :-)) mam rad vse zivy.Cormoran je taky nepuvodni, premnozenej a zabiji vic ryb nez rak raky, v tom vidim prblem.Dneska se rak vysazuje taky a umele odchovava tak snad nebude zle.

Sobota 5. prosince 2009 v 17:41® Jak.novi
Jak.novi

HaD> už se těším :-)

Sobota 5. prosince 2009 v 17:31® b.gun

Piranha> Protože to není rak říční. Cormoran má pravdu, jde o nepůvodní druh – raka pruhovaného, bývá nazýván též rak americký. Takže tvé nadšení rozhodně není na místě, protože jde o invazívní nepůvodní druh pocházející ze Severní ameriky. Přenáší račí mor, který hubí naše původní druhy raků, ale sám je vůči němu rezistentní. Navíc extrémně rychle dospívá, což přispívá k jeho rychlému přemnožení. Jinak s tím znečištěním v případě tohoto druhu také nemáš pravdu, neboť právě rak pruhovaný se vyznačuje nenáročností na kvalitu životního prostředí, kdy se uvádí jeho vysoká necitlivost vůči organickému znečištění a tolerance na množství kyslíku rozpuštěného ve vodě.

Jakous takous útěchou je, že např. malým sumcům celkem chutná …

Sobota 5. prosince 2009 v 15:37® HaD
HaD

Jak.novi> Koncem ledna vyjdou :-)

Sobota 5. prosince 2009 v 15:37® HaD
HaD

Mega-Fish> no po pravdě, kdyby to byly jen ty tři DVD, tak ani ne, ale mě vždy bavilo mít život a práci pestrou a díky tomu v tomto oboru pracujeme i na projektech ČT apod. a pak je to fuška, všechno to stihnout.

Sobota 5. prosince 2009 ve 14:51® Piranha
Piranha

cormoran> zili tu jste pred rokem 1900 tak proc by to nemel bejt rak ricni puvodni v nasich vodach.Pak to zahnojili bolsevici chemickama a byl fuc, uz je to vse pryc a zase se vraci.

Sobota 5. prosince 2009 ve 13:40® cormoran
cormoran

Piranha> Takovou radost z toho neměj (Z lovu), ten rak na fotce určitě není původním druhem…Ale rybám celkem šmakuje:-)

Tento příspěvek byl editován 5.12.2009 13:40:59 uživatelem cormoran.
Sobota 5. prosince 2009 ve 13:27® BlueShark
BlueShark

Osprey: Máš nějaké zkušenosti s lovem tloušťů na mrtvou? Docela zajímavé a mě to zajímá, ale proč by Ti kapitální třeba nebaštili jinak. Jestli to není tajné, jinak osobkou :-)

Sobota 5. prosince 2009 v 11:12® Jak.novi
Jak.novi

Mega-Fish> HaD točí celej rok např. v Britské kolumbii, na Maledivách atd. A za to klobouk dolů.

Sobota 5. prosince 2009 v 9:42® Mega-Fish
Mega-Fish

HAD> To za rok natočit 3 dvd dá asi hodně velkou práci a času co.

Pátek 4. prosince 2009 ve 22:37® Jak.novi
Jak.novi

HaD> Nemáš zač :-) Tvrdím jen pravdu :-)

Tento příspěvek byl editován 4.12.2009 22:39:45 uživatelem Jak.novi.
Pátek 4. prosince 2009 ve 22:23® Libor
Libor

HaD> kamera je věda viď? no jo, ostaně jako všechno.

Pátek 4. prosince 2009 ve 22:19® HaD
HaD

mega-fish, jak.novi: díky, dávali jsme si záležet :-)

Pátek 4. prosince 2009 ve 21:37® osprey
osprey

Sander> Doufání je krásné. Přijedu, pokecáme, třeba něco chytnem a vyfotíme.

Pátek 4. prosince 2009 ve 21:20® Sander
Sander

osprey > ok. Voda je perfektní, čistá, ledová, bez listí a je jí málo. Když vsadíme na klasickou kartu, může to být žehlírna těch cílových…kdybych nebyl línej, mohl bych tento výrok něčím podložit. Takhle můžem jen doufat :-)

Pátek 4. prosince 2009 ve 20:06® Jak.novi
Jak.novi

Mega-Fish> Jojo, všechny tři DVD jsou boží :-)

Pátek 4. prosince 2009 v 19:02® osprey
osprey

Sander: Poud ti to bude vhod, příští týden bych našel nějaký volný večer pro společný program. Nějaké ty tlouště na mrtvou rybku plus to, co přijde navrch.

Pátek 4. prosince 2009 v 18:13® Mega-Fish
Mega-Fish

Tak už mám DVD dírky,laponsko a fakt bomba nejleší je to laponsko krásná ryba na začátek a na konec taky.Snad SE tam taky jednou podívám.

Už zbívá jen koupit Norsko.

Pátek 4. prosince 2009 v 15:27® Sander
Sander

Fugas > jedeme. Víc v osobce.

Pátek 4. prosince 2009 v 15:04® Fugas

Sander> čau, jedete na ten Orlas?

Pátek 4. prosince 2009 ve 14:20® Sander
Sander

Tak, a dneska na ty mníky vyrazím. Zatím jen tak zlehka, na nový flek (kde chytím pravděpodobně howno), aby mi ty výřady hned nestouply do hlavy :-D

Pátek 4. prosince 2009 ve 13:49® adam
adam

inspo> no na mnikach byva zima

Pátek 4. prosince 2009 ve 13:48® adam
adam

hura na mníky pivo

Pátek 4. prosince 2009 v 11:54® inspo

Já i o mníčkovi i o úhořích. Tyto ryby mě zanechávají chladným. :-)