Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 21. listopadu 2009 ve 2:49® 1Mara
1Mara

acam3> A hele pííííp co kdkyž mu to nemnělo oco jentak chytnout ? Samo od sebe asi né ? nemyslíš ? Jako skrat elektriky a atd, jsou v dnešní době na 90% kravina , jedině nedbalost , ale to je jejich věc , ale to tu ty nermusíš psát pííííp . :-)

Sobota 21. listopadu 2009 v 1:47® acam3

Hele vy, pííííp, a co když mu to prostě jenom chytlo?

Sobota 21. listopadu 2009 v 1:02® cercer
cercer

jen jestli to nebylo ouplně jinač..je krize,mohl přijít o práci a následně nemohl splácet hypotéku..taky bych to raději podpálil,než aby mi ho zabavili..no a nebo ho měl obzvlášť dobře pojištěný,jak říká Robur,se slevou, a jedná se o klasický pojistný podvod:-)

Pátek 20. listopadu 2009 ve 23:02® Robur
Robur

sus, úplně všechny, některá ti dá ještě 50% slevu

Tento příspěvek byl editován 20.11.2009 22:10:00 uživatelem Robur.
Pátek 20. listopadu 2009 ve 21:14® Libor
Libor

Sander> to je hrůza, by mě kleplo, ale jsou i horší věci na tom světě..

Pátek 20. listopadu 2009 ve 20:55® HaDová
HaDová

osprey> no vlastně my to přivezli od dodávací firmy, lis je tuším v Polsku nebo Německu – a nevím, zda je to zajímá – v češtině :-)

Pátek 20. listopadu 2009 ve 20:53® osprey
osprey

HaDová> Takže to máme celý personál té lisovny… A třeba ho viděl i někdo, kdo tam byl na návštěvě. Vlastně ho mohla vidět spousta lidí:-))

Ale já ho neviděl. Zato jsem viděl kus toho filmu, co je na něm.

Pátek 20. listopadu 2009 ve 20:51® kubas
kubas

HaDová> aha, tak to pak jo :-)

Pátek 20. listopadu 2009 ve 20:46® HaDová
HaDová

kubas> nikdo ho vidět nemohl, před chvílí jsme je s havlem přivezli z lisovny :-)

Tento příspěvek byl editován 20.11.2009 19:46:47 uživatelem HaDová.
Důvod editace: Oprava textu (překlepů)
Pátek 20. listopadu 2009 ve 20:20® kubas
kubas

Neviděli jste už někdo to dvdčko Chytáme na dírkách?… přemýšlím co si mám objednat pod stromek :-)

Pátek 20. listopadu 2009 v 19:21® sus1

A která pojištovna pojistí rozestavěnej barák???kde defakto hrozí cokoloiv??Jedině bláznivej šéf pojištovny by to pojistil.

Pátek 20. listopadu 2009 v 18:39® Robur
Robur

klasika, rozestavěnej barák, nejčastější argument lidí – pojistíme to, až to bude hotový, tak doufám, že tihle byli jiní

Pátek 20. listopadu 2009 v 18:38® skwor
skwor

Sander> Pěkný, novostavba..... Dneska se daří všeobecně. Cestou ze školy jsem viděl jednoho chlápka co pronásledoval jiného. Soudě podle jejich výrazů toho prvního čekala pořádná přesdržka, kdyby zastavil. A jenom o dvě hodiny potom jsem ve vedlejší vsi viděl hodně ošklivou bouračku.

Pátek 20. listopadu 2009 v 18:36® 1Mara
1Mara

Sander> Pěkný to bude mít majitel radost .

Pátek 20. listopadu 2009 v 18:06® Sander
Sander

osprey > asi před půl hodinou vedle tebe ve vsi. Docela tragédie, snad se tam nikomu nic nestalo.

foto/diskuze/vseobecna/2009/th-img29118.jpgfoto/diskuze/vseobecna/2009/th-img29119.jpgfoto/diskuze/vseobecna/2009/th-img29120.jpg
Pátek 20. listopadu 2009 v 17:09® olda
olda

osprey:Viz Z lovu,strašně se mně líbí jak si tu přírodu vychutnáváš jsi fakt borec.

Pátek 20. listopadu 2009 ve 13:56® acam3

osprey> Taky jsem si vzal i pár jiných ryb, např. úhoř 60ka, měl to až prde …, to samý okoun, něco málo pod 40 atp. ale jak píšeš, musím k tomu mít nějaký takový důvod …

Pátek 20. listopadu 2009 ve 13:48® osprey
osprey

acam3> I duhák se na některých vodách přirozeně vytírá. Klasikou bývala říčka Loučná. Ovšem na většině toků se nevytírá nebo je efekt tak zanedbatelný, že to nemá cenu řešit.

Já viděl duháka z přirozeného výtěru jednou (dvakrát – toho samého). Byl to dorostenec kolem 20 cm a barevně velmi hezký.

Mám podobný přístup jako ty – s kaprem a duhákem si hlavu nelámu. Na sivena trpí manželka, takže toho pouštím. A sem tam zabiju cokoli, když si to nějak zdůvodním. Letos 4 x Pd, 1 x K, 1 x štika zmasená a 1 x štika dotrhaná.

Pátek 20. listopadu 2009 ve 13:41® acam3

regulus> To já nevím … a je nebo ne?

Pátek 20. listopadu 2009 ve 13:41® acam3

osprey> Já mám takovou zásadu … Rybu, která je v ČR schopná zachovat svůj druh vlastními silami, tj. sama se rozmnožuje v „přírodních“ podmínkách, jsem si pro sebe označil za celoročně hájenou. O sivenovi jsem si to nemyslel.

Pro mě má nesouměřitelně větší cenu např. plotice 40ka než kapr 60ka. Možná je to ujetý ale já jsem si označil i plotici za celoročně hájenou …, kapra nikoliv. Kapr je pro mě konzumní, domestikované zvíře. Tím nechci říct, že bych měl něco proti KAPRAŘŮM, naopak, považuji je z globálního hlediska za nejméně škodlivé rybáře (viz. chytnou kapra, pustí kapra, nemusí se kvůli nim sypat do vody mraky malých násaďáků).

A jak je to v tomto směru s duháke?

Tento příspěvek byl editován 20.11.2009 12:43:08 uživatelem acam3.
Pátek 20. listopadu 2009 ve 13:37® regulus
regulus

acam3> otázka zní, jestli je to pozitivní informace … ????????

Pátek 20. listopadu 2009 ve 13:25® osprey
osprey

acam3> Jestliže ve volných vodách dochází i ke vzniku křížence sivena s potočákem (tygrovaná ryba), musí se siven třít. Na severu republiky se některé populace sivena v malých horských potocích snad i udržují vlastním výtěrem.

Tahle skupinka si ale vybrala velmi nesmyslné místo mimo hlavní tok, myslím, že z toho asi nic nevzejde.

Pátek 20. listopadu 2009 ve 13:15® acam3

osprey> To je pro mě velmi pozitivní informace. Já jsem myslel, že siven se u nás netře. Takže siveni se v našem prostředí (ČR) normálně rozmnožují?

Pátek 20. listopadu 2009 ve 13:03® osprey
osprey

denyg: Díky za pochopení. Zkus se uzdravit co nejrychleji:-)

Pátek 20. listopadu 2009 ve 13:02® osprey
osprey

jiris: Bylo to komplikované. Byl tam kus očištěného dna – zřejmě oblast hnízda. Držela se jí víceméně jedna ryba, ale kolem se motaly další tři. Viděl jsem je i v klubku pohromadě. Celkem se to tam dost mlelo a z té čtveřice jsem rozlišoval jen největší kus se zanícenými ranami (asi po vydřím chrupu) na zádech. Na fotce je to vidět.

Hnízdo prý vzhrabává samice. Takže asi samice a tři samci, kteří se různě motali kolem. Ten nejmenší byl asi dvakrát vyhnán.

Pátek 20. listopadu 2009 ve 12:12® jiris
jiris

osprey> Ahoj, kolik se spolu třelo těch sivenů. Jen dva nebo více? Díky :-)

Tento příspěvek byl editován 20.11.2009 11:12:32 uživatelem jiris.
Pátek 20. listopadu 2009 v 8:13® denyg
denyg

HaDová> Díky moc a omlouvám se za způsobené potíže :-)

osprey> Zdravíčko kolego, podle mě to můžeš nechat tak, jak to je, pokud někdo bude shánět vláčák, tak si projede celý bazar :-) Jinak, zrovna taky marodím a jsem z toho špatnej, chtěl jsem jít o weekendu zavláčet a takhle víkend proležím :-((

Pátek 20. listopadu 2009 v 0:36® osprey
osprey

HaDová> V zásadě ano. Dnes už jsem si troufl i k vodě.

Ale dost jsem toho udělal i při tom marodění. Aktuální stav – 2 do konce:-)

Pátek 20. listopadu 2009 v 0:13® HaDová
HaDová

osprey> v pohodě, myslím, že nyní je to v pořádku. :-) A co chřipka? Už jsi OK?

Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 21:08® osprey
osprey

HaDová> Já už se taky snažil. Ale chudák denyg tam měl dva inzeráty, čehož jsem si nevšiml a znevýhodnil jsem mu ten druhý:-)

Ale napsal jsem mu osobku a nějak to s ním dořeším.