Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.447 příspěvků, z toho 128447 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 8. listopadu 2009 v 11:19® Sander
-
dam > to by bylo moc hezký, ale pokud se budou opakovat tak extrémní výkyvy hladiny jako posledních 12 let, pak se na to sahat bude. Je jasné, že pokud se koryto nijak zásadně nezmění, nemá význam do toho nějak více zasahovat.
- Neděle 8. listopadu 2009 v 11:03® dam
-
Sander> nevěř tomu, jednou se na to šáhne a pak už nikdy, kromě kácení a možná sekání vysoké trávy
- Neděle 8. listopadu 2009 v 11:02® spike
-
Sander> i když do vody dají násaďáky 40cm stejně je na druhý den u vody tolik masařů že jsou hned pryč
- Neděle 8. listopadu 2009 v 11:01® spike
-
Sander> asi tak
- Neděle 8. listopadu 2009 v 10:57® Sander
-
spike > bodeť by voda dala víc, když ji obhospodařují takoví debilové.
- Neděle 8. listopadu 2009 v 10:53® spike
-
A ještě prohlásil myslím: víc voda nedá… Tímto chápu že ho nejspíš vzal nemírového kapříka
- Neděle 8. listopadu 2009 v 10:50® Tommy
-
Sander> A dal bych mu to v měsíčních intervalech !
- Neděle 8. listopadu 2009 v 10:45® Sander
-
Tommy > ámen!
- Neděle 8. listopadu 2009 v 10:44® Sander
-
dam > stačí když se na jaře povede decentní zvýšení hladiny třeba ze sněhové vody a rázem vznikne pro ryby o mnoho lepší prostředí. Otázkou je, zda to povoďáci akceptují a nepustí se do úprav znovu. Zatím platí spíš ta druhá varianta.
- Neděle 8. listopadu 2009 v 10:42® Tommy
-
Sander> Pokud ho vzal,tak ať mu křupe písek mezi zubama a tři dny se nemůže vys..t

- Neděle 8. listopadu 2009 v 10:42® dam
-
sus1> ale ty meandry budou asi stejně v záhozu. Ale nějaké úkryty tak vzniknou, hodně záleží na dopňkové výsadbě stromů a keřů. Většinou už za rok není znát, že se tam něco dělalo. Je dobré. když pár kamenů ujede do vody a vytvoří se za nimi úkryty
- Neděle 8. listopadu 2009 v 10:41® acam3
-
No on ho takhle masil i když ještě nevěděl jestli má míru …
- Neděle 8. listopadu 2009 v 10:39® Sander
-
spike > jo, pouštěl jsem to bez… To ale na situaci nic nemění. Už jen proto že lovec rybu přeměřil – tzn. neměl jistotu zda ho nebude muset pustit. Tohle je učebnicový příklad pro odebrání povolenky za nešetrné zacházení s rybou.
Tento příspěvek byl editován 8.11.2009 10:41:25 uživatelem Sander. - Neděle 8. listopadu 2009 v 10:33® spike
-
Sander> zapni si zvuk uslyšíš že ten kapr má 41cm
- Neděle 8. listopadu 2009 v 10:14® Sander
-
spike > připomíná mi to situace, které jsem vídával letos zjara na pískárně. Tenhle kapr možná mírový byl a jeho osud je zpečetěn (což to zacházení s ním nijak neomlouvá), ale u nás to byly ryby menší, a tudíž si zasloužily o kopanec do vody navíc. Podobní svazozmrdovi na videu mi znechutili další navštěvování té pískovny, pokud mě tam kamarád nedokopal, nejel jsem tam.
- Neděle 8. listopadu 2009 v 10:07® spike
-
- Neděle 8. listopadu 2009 v 9:41® sus1
-
dam> Přesně tak,největší kravina je tom narovnávání koryta.To,že ho trochu rozšíří,budiž ale to rovnání??!!!!
Tady nedaleko u nás se bude tet s tokem dělat to,co bylo dřív,budou
dělat meandry apod.,co prostě dřív bylo.Asi na to konečně někdo
přišel. - Neděle 8. listopadu 2009 v 8:30® dam
-
osprey> taky se motám kolem tohoto průmyslu,někdy bohuže, někdy bohudík…ovšem je to jak kde, záleží na povodí, úřadech a hlavně na projektantovi. Pokud má svou nějakou vizi a za tou si jde, tak mu většinou projde, bohužel nemá někdy vůbec myšlenku, jen si staví takový pořádný pomník…V Chocni u Orlice lidi řvou, ale s řekou se nic nedělá, navyšují se pouze hráze, připravuje se mobilní hrazení a staví hráze nové, skrz zahradkářkou kolonii…tady to logiku má( i když jsou někde betonové), je nutné ochránit město a ne boudičky zahradkářů, které při každé povodni akorát ucpou mosty a hned je vše venku, jo a most se taky vlastně zvedá…takže řeka zůstává tam kde byla a nic se v ní nemění a za městem se vše rozleje na luka. Jako absolutní tragedii beru narovnání koryt a zához po celé délce, bez jízků, bez meandrů prostě bez ničeho…to je nejen pro ryby konečná. Voda naplní koryto a v plné síle udeří o několik kilometrů níže v třeba jediném oblouku a tam je následně slušná tragédie…
- Neděle 8. listopadu 2009 v 5:41® Zoles
-
Tak jo. Mne to taky vadi.Je to barbarismus. Taky uz jsem toho videl dost.
Tento příspěvek byl editován 8.11.2009 05:42:59 uživatelem Zoles.
Ale parmam podobne zregulovane useky nekterych rek docela vyhovujou. Nekdy az
moc. Jdu na ne.
- Sobota 7. listopadu 2009 ve 22:39® osprey
-
Sander: Souhlasím s tebou, ale divím se, proč tak odevzdaně mlčí ti, kterým tohle musí vadit. I když i na to si umím odpovědět

- Sobota 7. listopadu 2009 ve 22:16® Sander
-
osprey > logiku v tom nehledej, zdá se mi že lidi to tak chtějí, aniž by se nad tím hlouběji zamýšleli. Jde jen o ochranu jejich majetku a v případě nějakého průseru jistota ze strany Povodí, že bylo vše dle jejich požadavků a nic nebylo zanedbáno.
Po povodni 2002 jsem se s tímhle problémem setkal, kdy davy zahrádkářů vyžadovali zpevnění břehů pod jejich oplocením a koryto bez jediné tůně, aby nemohlo dojít k opětovnému vymýlání. Takové rovné koryto je něco jako mustr, neutrální stav.
- Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:55® kubas
-
osprey> tak u nás to není 10cm koryto, ale 10cm vody v něm
- Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:51® acam3
-
pipa>

- Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:45® pipa
-
acam3> ja eště horší

- Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:44® osprey
-
kubas> V čem je z protipovodňového hlediska výhodné 10 cm hluboké koryto? V něm přece okamžitě letí voda nahoru. Věř, že se na to dívám dlouho a nikdy jsem v tom nenašel žádnou velkou logiku. Jenom uplácat, uhladit a narovnat.
- Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:41® kubas
-
osprey> ani né, spíš jsou rádi pejskaři
, no oni to dělali právě kvůli povodním, tak proti té to asi bude, ale
jinak ..... - Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:35® osprey
-
kubas> Ale já to nechápu – před povodní to nechrání, státní prachy se dají prošustrovat i jinak. Ochranáři neřvou, rybářské organizace taky mlčí… Vadí to vůbec někomu kromě mě, Sandera a pár podobných šílenců?
- Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:32® kubas
-
osprey: to je jako v Brně skoro, tady taky zmenšili jezy a pod jedním je tak 10cm vody na podzim, chcu to vidět v létě

- Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:19® acam3
-
pipa> na to mám opačný názor. Co naděláš …
Tento příspěvek byl editován 7.11.2009 21:19:23 uživatelem acam3.
- Sobota 7. listopadu 2009 ve 21:07® pipa
-
acam3> ale to bys měl