Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 27. října 2009 ve 20:13® spike
spike

1Mara> jak to myslíš po žížalkách?? a proč se vlastně ty řeky regulují, ted u nás regulují taky jednu řeku ale bojím se že ryby z toho úeku zmizí, aspon na čas.

Úterý 27. října 2009 v 19:56® Libor
Libor

Sander> to je ten foťák opravdu tak pomalej že nestihne vyfotit bagr?

Úterý 27. října 2009 v 19:15® 1Mara
1Mara

Sander> Krasavcí :-) To výš kam dnes ta regulace vlítne tam je po žížalkách :-(( u nás na Běle je to samý :-((

Úterý 27. října 2009 v 19:03® jirka28
jirka28

1Mara> nadhera

Tento příspěvek byl editován 27.10.2009 19:41:39 administrátorem osprey.
Důvod editace: Příspěvek tématicky patří do jiné diskuze.
Úterý 27. října 2009 v 17:35® Jak.novi
Jak.novi

Uz mám taky profil na faebooku :-) http://www.facebook.com/…gstarted.php#…

Úterý 27. října 2009 v 8:13® Robur
Robur

Tomáš123> najeď si na úvodní stranu Chytej a máš tam vyhledávač, zadej Plumlov a najdeš fórum, kde se to řešilo, ale nevím, zda vyřešilo, tam se zeptej

Úterý 27. října 2009 v 6:34® Zoles
Zoles

adam> Nediskutuj, radsi chyt rybu!!! Az prijedes tak si to uzijem.:-D

Pondělí 26. října 2009 ve 23:41® HaD
HaD

dam> a zřejmě hodně štik, ne? Zitra cinknu, potrebuju nejaky fotky z Norska.

Pondělí 26. října 2009 ve 23:17® dam
dam

HaD> Čeče, voda 11st. a několik jich zvednul, ale nic neochutnalo, nej ježatec měl Radek myslím 36, ale já je neměřil, nemám totiž už pár let metr a vše jen tak odhaduji na rukojeti…jinak cest je spousta, ale jak píšeš, je na každým, jakou cestou se dá, někdo těží, nekdo chytá a někdo se jen kochá…

Pondělí 26. října 2009 ve 23:13® Tomáš123

Zdravim vsechny!Nevedel jsem kam mam zaradit dotaz:chtel jsem se prosim vas zeptat zda nekdo nevi informace o vylovu Plumlova…zatim se ke me dosali 2 nepotvrzene terminy a nevim kterej si mam vybrat…Chtel bych se podivat na ty fousky…predem diky a lovu zdar Tom

Pondělí 26. října 2009 ve 22:58® HaD
HaD

Jak.novi> taky :-)

Pondělí 26. října 2009 ve 22:51® regulus
regulus

Jo kurnik, málem jsem zapomněl, ruský vlaštovky sou tady. :-)) )

Ráno mě cosi krákalo za voknem, tak jsem přemejšlel, jestli je to CeP nebo není …

Tento příspěvek byl editován 26.10.2009 21:53:08 uživatelem regulus.
Pondělí 26. října 2009 ve 22:51® Jak.novi
Jak.novi

HaD> Těma projektama myslíš dvd filmy z vaší dílny ?

Pondělí 26. října 2009 ve 22:50® kubas
kubas

HaD> jo však v poho, už se na to těším a myslím že nejen já :-)

Pondělí 26. října 2009 ve 22:48® HaD
HaD

Osprey, dam: nejhorší, nebo možná i nejlepší je, že to myslíme všichni dobře. Jen máme každý trochu jinou cestu a tou jdeme. Kéž by bylo těch cest ještě více a mohlo a hlavně kráčelo po nich více lidí…

dam: chytili se nějací velcí ježatci? A co tiki, vyklepnul nějkýho fouska? Myslel jsem na vás, když už jsem nemohl být s vámi.

Pondělí 26. října 2009 ve 22:45® HaD
HaD

kubas> no! dobrá otázka… Prostě je to teď na vedlejší koleji a musím dokončit pár projektů, které nás živí. Pak se na to vrhnu…

Pondělí 26. října 2009 ve 21:59® adam
adam

KOukam ze se tady zacina doopravdy diskutovat!! :-D :-D :-D

Pondělí 26. října 2009 ve 21:57® kubas
kubas

HaD: kdy bude nějaký videjko z MS????

Pondělí 26. října 2009 ve 21:56® adam
adam

1Mara> jak to myslis s výměnou ..nechapu neva,urcite je to sranda..fotky budou priste..i dalsich zdejsich potvor vse do 13cm.. :-)
na rekach mrtvo!! …

Pondělí 26. října 2009 ve 21:43® dam
dam

osprey> já měl o víkendu problém s boleny, mlátili kolem mě jak divý. Strávil jsem s nimi mrak času, ale pak jsem byl radši hluchej a slepej a snažil se zase okounovat:-D

Pondělí 26. října 2009 ve 21:40® dam
dam

osprey> Ano, i to mě baví. Ovšem každý den a na každé vodě to je o něčem jiném a já hledám recept každý den nový…jednou to jsou pstruzi, jednou tloušti, jindy okouni nebo štiky…taková rybařina je pro mě zábavná…momentálně se bavím při slušné horečce, zřejmě následek z boatu9-)

Pondělí 26. října 2009 ve 21:27® cercer
cercer

Teda…dneska si nic nedarujete..:-) ale zajímavé čtení..

Tento příspěvek byl editován 26.10.2009 20:27:46 uživatelem cercer.
Pondělí 26. října 2009 ve 21:24® osprey
osprey

Prutos: To přichází s věkem. Já jsem kdysi nachytal 100 plotic za den. A celou dobu tam plaval tloušť a toho jsem chytit nedokázal. Nakonec jsem zjistil, že jediná ryba, o kterou opravdu stojím, je právě ten tloušť a že jsem těch sto rybek popíchal jen kvůli tomu číslu.

Pondělí 26. října 2009 ve 21:14® Prutos
Prutos

osprey> Dovolím si ještě navázat na to , co se tu řešilo. Smýšlení mám dost podobné tobě, i když méně vyhraněné. Mám rád velké ryby, ledacos pro ně obětuju…ale občas, třeba po období neúspěchů, nebo když mám pramálo času, mě chytně blbá a chci si prostě zachytat. Pokud to chci pojmout akčně (tedy ne sedavý feeder) tak mi zbývají buď naši mrňaví okouni (ty si rád odpustím) nebo soukromák s bohatou obsádkou bojovných salmonidů. Když se to zvrtne v obtížný lov, korunovaný úspěchem tak je to jen dobře. Když ryby prostě berou, dává mi to prostor zkoušet nové techniky,nástrahy a baví mě to taky. A nemusí těch fišů být 200…stačí 100 :-)

Pondělí 26. října 2009 ve 20:56® osprey
osprey

dam: A to je to krásné. Zkoušet, přemýšlet, hledat. Občas vítězit. Nepotřebuješ na to bůhví kolik ryb.

Pondělí 26. října 2009 ve 20:55® Prutos
Prutos

osprey> doufám že to nejsem já jen podle těch překlepů :-) Když jsem Davidovi konstatoval, že to byla bída, tak to bylo myšleno na tamní poměry. Když to tam trochu bere,můžou ty čísla být několikanásobný. Vláčkařů tam bylo dost, většina měla s přesvědčováním sivenů vážnej problém. Opodál stojícím muškařem jsem byli dokonce nařčeni, že ty ryby podsekáváme. Zkoušel jsem i duháky z dálky, ale ti nespolupracova­li vůbec.

Pondělí 26. října 2009 ve 20:52® dam
dam

osprey> já to chápu. Co se týče toho jemnobraní, tak ti pstruzi na komerčních vodách v tom dost vynikají. Ale s ostatními rybami je to velmi podobné. Třeba u štiky je to až zvláštní, takový dravec a dokáže ti nástrahu líbat velmi dlouhou dobu a i několik hodů po sobě, o candátovi taky radši ani nemluvím…, to jen koukáš, jak se ti chvěje špička a nesekneš ho ani náhodou:-D

Pondělí 26. října 2009 ve 20:46® osprey
osprey

dam: Vy to pořád berete absolutně. Já chytím dost malých ryb nechtěně a někdy si na UL i zajdu. Ale naučil jsem se to nepřehánět.

Prutos: Vím, jak dovedou jemně brát. Totéž umí i štika – speciálně když nemusí s útokem pospíchat. O braní candátů kolují legendy.

A jinak – tenhle příspěvek, to už jsi ty. Tamto předtím bylo jako když smutníš, že nebrali na dopad a nebylo ti dáno jich popíchat aspoň padesát.:-)

Pondělí 26. října 2009 v 19:45® Prutos
Prutos

osprey> No, napsal jsem to trochu nešťastně. Tušíš správně, spokojen jsem byl. Určitě víc než kdybych je chytal na hod. Ryb bylo všude plno, nechtěly to..bylo třeba vymýšlet a hódně si s tím hrát. Bylo to napívané a balivo mě to. Nevěšil bys, jak jemně dokáží salmonidi brát. Víc než 50% záběrů jsem pouze viděl, kdybych čekal na potah či pocuk, byl bych bez ryb.

Pondělí 26. října 2009 v 19:25® dam
dam

osprey> poslal jsem nějaké fotky po TR, ale on není v Táboře, bude až příští týden, článek má také, ale tem mohu přeposlat jinak jsem pozorně přečetl rozpavu mezi tebou a Davidem, ale to zde nevyřešíte. Každý z vás má SVOU pravdu a přes ní tak trochu nejede, nebo nechce jet vlak…je to vždy o lidech a ty jen tak k něčemu nepřinutíš. Zmiňuješ tady hlavně vláčku, máš pravdu, spousta lidí chytá malé ryby, ale to jim zakázat nemůžeš a pouze můžeš mít jiný názor a jiný přístup. Ovšem to nevím, kam potom chodíš na ryby a kde víš, že tam zrovna ta malá ryba není… Já vláčel velou sobotu a chytal krásné okouny a všechny jsem pustil a nemůžu říci, že bych na ně šel cíleně, prostě jsem se do nich trefil. Při lovu jsem sledoval jak sadí kapry a co se během hodiny semlelo,to jsem ještě nezažil…ale bohužel to nemohu nikomu vyčítat, má stejné rybářské právo jako já a nakláda s ním po svém… Už jsem několikrát ve světě lovil a s klidným svědomím mohu říci, že tam je jen několik revírů, kde nějaké ryby jsou, všechny jsou komerční a za slušné vstupné, ale v jiných revírech toho moc není, protože to všechno sež… a nenasazují vůbec nic. Nevím, jsetli by tě toto nějak naplňovalo. Pokud to tak jednou dopadne u nás, tak na rybařinu kašlu. Nechci se po zbytek života potkávat se stejnými rybáři na stejných pár revírech a chytat pořád ty samé ryby.....