Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.447 příspěvků, z toho 128447 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 26. října 2009 ve 20:40® dam
-
osprey> Ano, i to mě baví. Ovšem každý den a na každé vodě to je o něčem jiném a já hledám recept každý den nový…jednou to jsou pstruzi, jednou tloušti, jindy okouni nebo štiky…taková rybařina je pro mě zábavná…momentálně se bavím při slušné horečce, zřejmě následek z boatu

- Pondělí 26. října 2009 ve 20:27® cercer
-
Teda…dneska si nic nedarujete..
Tento příspěvek byl editován 26.10.2009 20:27:46 uživatelem cercer.
ale zajímavé čtení.. - Pondělí 26. října 2009 ve 20:24® osprey
-
Prutos: To přichází s věkem. Já jsem kdysi nachytal 100 plotic za den. A celou dobu tam plaval tloušť a toho jsem chytit nedokázal. Nakonec jsem zjistil, že jediná ryba, o kterou opravdu stojím, je právě ten tloušť a že jsem těch sto rybek popíchal jen kvůli tomu číslu.
- Pondělí 26. října 2009 ve 20:14® Prutos
-
osprey> Dovolím si ještě navázat na to , co se tu řešilo. Smýšlení mám dost podobné tobě, i když méně vyhraněné. Mám rád velké ryby, ledacos pro ně obětuju…ale občas, třeba po období neúspěchů, nebo když mám pramálo času, mě chytně blbá a chci si prostě zachytat. Pokud to chci pojmout akčně (tedy ne sedavý feeder) tak mi zbývají buď naši mrňaví okouni (ty si rád odpustím) nebo soukromák s bohatou obsádkou bojovných salmonidů. Když se to zvrtne v obtížný lov, korunovaný úspěchem tak je to jen dobře. Když ryby prostě berou, dává mi to prostor zkoušet nové techniky,nástrahy a baví mě to taky. A nemusí těch fišů být 200…stačí 100

- Pondělí 26. října 2009 v 19:56® osprey
-
dam: A to je to krásné. Zkoušet, přemýšlet, hledat. Občas vítězit. Nepotřebuješ na to bůhví kolik ryb.
- Pondělí 26. října 2009 v 19:55® Prutos
-
osprey> doufám že to nejsem já jen podle těch překlepů
Když jsem Davidovi konstatoval, že to byla bída, tak to bylo myšleno na
tamní poměry. Když to tam trochu bere,můžou ty čísla být
několikanásobný. Vláčkařů tam bylo dost, většina měla
s přesvědčováním sivenů vážnej problém. Opodál stojícím muškařem
jsem byli dokonce nařčeni, že ty ryby podsekáváme. Zkoušel jsem i duháky
z dálky, ale ti nespolupracovali vůbec. - Pondělí 26. října 2009 v 19:52® dam
-
osprey> já to chápu. Co se týče toho jemnobraní, tak ti pstruzi na komerčních vodách v tom dost vynikají. Ale s ostatními rybami je to velmi podobné. Třeba u štiky je to až zvláštní, takový dravec a dokáže ti nástrahu líbat velmi dlouhou dobu a i několik hodů po sobě, o candátovi taky radši ani nemluvím…, to jen koukáš, jak se ti chvěje špička a nesekneš ho ani náhodou

- Pondělí 26. října 2009 v 19:46® osprey
-
dam: Vy to pořád berete absolutně. Já chytím dost malých ryb nechtěně a někdy si na UL i zajdu. Ale naučil jsem se to nepřehánět.
Prutos: Vím, jak dovedou jemně brát. Totéž umí i štika – speciálně když nemusí s útokem pospíchat. O braní candátů kolují legendy.
A jinak – tenhle příspěvek, to už jsi ty. Tamto předtím bylo jako když smutníš, že nebrali na dopad a nebylo ti dáno jich popíchat aspoň padesát.

- Pondělí 26. října 2009 v 18:45® Prutos
-
osprey> No, napsal jsem to trochu nešťastně. Tušíš správně, spokojen jsem byl. Určitě víc než kdybych je chytal na hod. Ryb bylo všude plno, nechtěly to..bylo třeba vymýšlet a hódně si s tím hrát. Bylo to napívané a balivo mě to. Nevěšil bys, jak jemně dokáží salmonidi brát. Víc než 50% záběrů jsem pouze viděl, kdybych čekal na potah či pocuk, byl bych bez ryb.
- Pondělí 26. října 2009 v 18:25® dam
-
osprey> poslal jsem nějaké fotky po TR, ale on není v Táboře, bude až příští týden, článek má také, ale tem mohu přeposlat jinak jsem pozorně přečetl rozpavu mezi tebou a Davidem, ale to zde nevyřešíte. Každý z vás má SVOU pravdu a přes ní tak trochu nejede, nebo nechce jet vlak…je to vždy o lidech a ty jen tak k něčemu nepřinutíš. Zmiňuješ tady hlavně vláčku, máš pravdu, spousta lidí chytá malé ryby, ale to jim zakázat nemůžeš a pouze můžeš mít jiný názor a jiný přístup. Ovšem to nevím, kam potom chodíš na ryby a kde víš, že tam zrovna ta malá ryba není… Já vláčel velou sobotu a chytal krásné okouny a všechny jsem pustil a nemůžu říci, že bych na ně šel cíleně, prostě jsem se do nich trefil. Při lovu jsem sledoval jak sadí kapry a co se během hodiny semlelo,to jsem ještě nezažil…ale bohužel to nemohu nikomu vyčítat, má stejné rybářské právo jako já a nakláda s ním po svém… Už jsem několikrát ve světě lovil a s klidným svědomím mohu říci, že tam je jen několik revírů, kde nějaké ryby jsou, všechny jsou komerční a za slušné vstupné, ale v jiných revírech toho moc není, protože to všechno sež… a nenasazují vůbec nic. Nevím, jsetli by tě toto nějak naplňovalo. Pokud to tak jednou dopadne u nás, tak na rybařinu kašlu. Nechci se po zbytek života potkávat se stejnými rybáři na stejných pár revírech a chytat pořád ty samé ryby.....
- Pondělí 26. října 2009 v 17:59® 1Mara
-
Jdu na pivko , tak se tu klucí mnějte

- Pondělí 26. října 2009 v 17:56® osprey
-
albin> Že jsi to ty, ještě se k tématu vrátím. Nejde o to vůbec nechytat na malé nástrahy. Já taky chytám UL. Jde o ty počty a způsob, jak to děláš.
Vyrazíš na pstruhovku a popícháš každého 15 cm ocáska, co si na to troufne?
Úplně primárně šlo o to, jestli by uvláčených 20 ryb nemohlo člověku stačit. Pak může třeba nabít větší nástrahu, testovat novinky – prostě skončit s tím výlovem a nepřehánět to.
- Pondělí 26. října 2009 v 17:51® 1Mara
-
osprey> To máš pravdu tam se ryby nešetří to jsem viděl i na videjích.

- Pondělí 26. října 2009 v 17:51® albin
-
No než jsem to sesmolil tak jste to uzavřeli.ám to ale smůlu.

- Pondělí 26. října 2009 v 17:49® albin
-
osprey>Určitě máš svoji pravdu.Každopádně to tak jednoznačné jak to prezentuješ není.Podle mě záleží od revíru,druhu,chování k rybě atd.Samozřejmě,že je lepší nabít velkou rybu než malou(musím ještě podotknout,že naposledy jsem chytal na rybku někdy před dvěma lety),ale když jdu vláčet,chci si sáhnout na rybu.A když mám třeba jen hodinu nebo dvě čas co dám asi na vlasec?Mikronástrahu.Potože něco většinou chytím.Kdysi jsem četl v jednej knížce od polského autora,že chytání velkých ryb přívlačí je řehole.Že týdny ba dokonce měsíce nechytíš nic,ale potom to stojí za to.Všichni by jsme chtěli aby to stálo za to,ale bohužel měsíc bez ryby by asi leckoho(včetně mě)odradil.Dále můžeme polemizovat,kde má ten co líčí na velké dravce brát nástražní rybky.Opět bude lovit menší jedince.A co horní míra ryb.Hodně se o ní diskutuje.Tím pádem by jí nemělo cenu vůbec zavádět.Tak jak to píšeš nemělo by „chyť a pusť“ vůbec význam(tímto se nechci zařazovat k těmto ortodoxářům).Někde na FaH jsem slyšel jednoho anglického kapraře jak říká,že státy střední evropy má rád protože tam na revírech nikdy neví co chytí,v Anglii prý mají všechny ryby svá jména,kolikrát se chytily.A na závěr.Pokud se vysazují štičky,candátci,ale i kapříci,nezpůsobí jim výlov,transport a sypání do vody větší stres,než ulovení na háček a následné puštění?Nemyslím to vůči tobě nijak zle,je to můj názor.V každém případě si zaslouží mnohem hlubší polemizaci než může server nabídnout.
- Pondělí 26. října 2009 v 17:45® osprey
-
1Mara> No, začali jsme s tím u sivenů.
Ale viděl jsi třeba, jak se váží ryby na plavačkových závodech?
Už toho nechám. Je to komplikované téma.
- Pondělí 26. října 2009 v 17:40® 1Mara
-
osprey> No to stebou souhlasím
určitě pstruhům a lipanům to
dobře nedělá , ale bílé ryby je to snad jedno né ?
No je fakt že vědět že se někde zdržujou malí candáti tak se taky
radči na vláčku , nebo rybyčku vykašlu a pojedu jinam . - Pondělí 26. října 2009 v 17:38® Sander
-
spike > to i ten co projde čističkou odpadních vod vlastně skončí ve vodě.
1Mara > výborně.
- Pondělí 26. října 2009 v 17:38® osprey
-
1Mara: 60 – 70 cm, to už považuju za velké ryby. Pokud vypadají, že nejsou úplně v cajku, vždycky si je můžeš nechat. Podměrečnou rybu bys neměl. Mimochodem – protože celosvazový průměr je asi půl candáta na rybáře, tak jsi vlastně nadprůměrný „masař“
Ale hlavu si s tím rozhodně nelam.Ne, celá ta debata je o tom, jak moc má smysl ryby tahat z vody a dokolečka jim rozpíchávat tlamy. Některé druhy jsou na to celkem háklivé.
- Pondělí 26. října 2009 v 17:35® spike
-
Sander> ve vodě:) určitě ve vodě..aspon doufám
- Pondělí 26. října 2009 v 17:33® 1Mara
-
Sander> Samozřejmně že plave dál a uf jsem si oddechl páááč toho mněl docela dost , ale kamarád Cormorám mi poradil jak jí přivést co nejlíp ke vzpamatování a po pěti minutách majestátně odplula tam kde sem jí nechtěně zasekl
Tento příspěvek byl editován 26.10.2009 17:35:27 uživatelem 1Mara.
sic to poslední foto , ten co mi ho
podebýral vyfotil trochu pozdě , ale fakt byla vrácena vodě , a ani bych
takovou rybu nikdy nevzal bylo by to jako bych jí hned hodil do
popelnice .-)

- Pondělí 26. října 2009 v 17:30® Sander
-
1Mara > gratuluji.
Kde že ta ryba skončila?
- Pondělí 26. října 2009 v 17:28® 1Mara
-
osprey> No asi za B"
, ale ta první otázka mně jde taky
proti srsti páááč matečnou rybu bych vodě vrátil , já radči
pruhovanýho okolo 60–70cm, a to ještě tak dva až čtiři do roka , jinak
vše ostatní jde zpět 
- Pondělí 26. října 2009 v 17:26® spike
-
1Mara> gratluju aspon na někoho se sv. Petr nevykašlal:-d Já ho mám v příjmení a na láčku mě nic neskáče:(
- Pondělí 26. října 2009 v 17:22® osprey
-
1Mara> A kdo víc plundruje naše vody – ten, kdo nabíjí velkou rybku, jednou za týden chytne velkého candáta a sežere ho anebo borec, který na malé nástrahy vytahá deset podměrečných candátků, z nichž dva zdechnou?
- Pondělí 26. října 2009 v 17:18® 1Mara
-
No todle až uvidí kéma Sus ten se pomněje
) - Pondělí 26. října 2009 v 17:17® 1Mara
-
osprey> No asi jako HaD vněčem stebou souhlasím a vněčem né , ale to není pro mně tak důležité jako se ubránit lidem co plundrujou naše vody .

- Pondělí 26. října 2009 v 17:17® osprey
-
HaD: Já zas neříkám, že by se ryby neměly chytat vůbec.

- Pondělí 26. října 2009 v 17:15® osprey
-
1Mara> Máš dva úžasný zážitky. A článek ti z toho rád pomůžu udělat. Ovšem nijak to nesouvisí s tím, o čem se tu dohaduju.
Píšu o tom, že lovit obrovské počty pořád stejných zpravidla ne moc velkých ryb je do značné míry zbytečné a ve svém výsledku i proti zájmům nás rybářů. Zejména to platí pro pstruhy a podměrečné dravce.
- Pondělí 26. října 2009 v 17:14® HaD
-
osprey> já ale přeci nenabádám k porušování zákonů a RŘ