Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 30. srpna 2009 ve 14:56® dago
-
Děkuji za rady a přeji Vám hodně rybářského štěstí
- Neděle 30. srpna 2009 ve 14:51® 1Mara
-
Tutan> nemá ryb,listek tudíš nemá právo chytat , i když je to manželka
- Neděle 30. srpna 2009 ve 14:49® Tutan
-
Nazdárek pánové. Rád bych půjčil přítelkyni u vody jeden z povolených dvou prutů a nevím, jak se k tomu staví zákony a hlavně rybářská stráž. Povolenku samo nemá a bude sedět vedle mne. Co vy na to? Díky
- Neděle 30. srpna 2009 ve 14:48® 1Mara
-
VODA> Ústecký věci se řeší na fórum Ústí a ne na všeobecný už jsem ti to psal několikrát !!!!
- Neděle 30. srpna 2009 ve 14:41® VODA
-
ten sraz asi prijedem kdyz vidim co tu pises rad si to poslechnu na ostro
1Mara>
- Neděle 30. srpna 2009 ve 14:40® VODA
-
1Mara> Ty jsi nakej chytrej ??????????????
- Neděle 30. srpna 2009 ve 14:31® Tommy
-
inspo> Přečti si to pořádně.Já neříkám,že to cigáro má vyhulit a pak sekat.
- Neděle 30. srpna 2009 ve 14:29® inspo
-
Ta rada s cigárem je tak akorát dobrá na sešití jícnu nějaké malé kudly, která pak někde zdechne.
- Neděle 30. srpna 2009 ve 14:24® 1Mara
-
dago> je fakt že čím rychleji jede s rybkou tak tím je menší , a proto nedávej na řeči že cigáro a sekat. Jakseti ukáže záběr a odvijí se ti vlasec , nebo ti jede kačena pod vodou tak koukej na vlasec za 1 vidíš kterým smněrem jede , za 2 vidíš jak rychle . Z 90% se veliká štika zastaví po pár metrech cca 2–4m a začne jíst , rybku si otáčí při jízdě , malá štička sní pádí dál cca. 3–7m. a pak jí též začne hned jíst . Doba sekání je těžká páááč to co jsem ti popsal jsou jen mé zkušenosti a sekám hned jak se zastaví nebo popojede.to celé trvá cca 1–2-minuty takže si myslím že to je ten správnej čas na sekání . taky záleží hodně na velikosti nástrahy , třeba 15 plotice tak čekám do doby kdy se zastaví , ale okolo 10 cm. sekám hned jak se rozjede a nečekám na nic .Poslední dobou už osobně já nečekám vůbec na nic a nechám jí ject 1–2m a hned sekám . Petrův zdar
- Neděle 30. srpna 2009 ve 14:14® 1Mara
-
Sander> ty kluku ušatá já to přeci takhle vůbec nemyslím
jen píší že jsem mněl zato že právě furt vláčíš páááč na pruty se ti nekoukám a z fotek nerozeznám co je feder , mačka , a vlačecí prut . Nemyslím si že je to jednoduchý uvláčet a nebo uplavčit tlouště , ale fakt jsem mněl zato ze jenom vláčíš tak se hned nečerti . Stejně ti ale děkuji za odpověd . Víš já nechci chytat 50+ ale okolo 30cm , no a už takhle malí jsou vychcaný jako díra do sněhu .
- Neděle 30. srpna 2009 ve 14:13® Tommy
-
dago> Kdysi se říkávalo,když Ti zabere štika tak vykuř cigáro a pak sekej. Takže nech ji zažrat chvilku a sekej.Uvidíš,že se Ti nějaká povede.
- Neděle 30. srpna 2009 ve 14:02® dago
-
Přeji všem hezkou neděli. Obracím se na Vás s prosbou o radu. Vždy jsem chytal jen kapry. Teď se po desetileté pomlce vracím k rybaření a můj syn chce jít se mnou na dravce. Dle způsobu zalovení, myslím, že vím o několika štikách. Na plavanou nám ale neberou. Včera jsem zkoušel mrtvou, cca 8 cm velkou rybku na položenou a dopadlo to přesně podle toho, že o tom nic nevím…zaseknul jsem po cca dvou metrech jízdy, jak mi někdo poradil, a minul jsem. No a ty dotazy: Myslíte si, že dravcům vadí odpor i zcela povolené volnoběžky? Jak dlouho mám nechat rybu ujíždět, než ji zaseknu? Když se rozjede štika, má už rybku s tlamě srovnanou a nebo se zastavuje aby ji srovnala a pak se znovu rozjíždí? Nebo má někdo nějakou universální radu? Děkuji
- Neděle 30. srpna 2009 ve 13:44® inspo
-
Sander> Z tvého příspěvku jsem si vyvodil, že tam u tebe je těžší chytit velkého tlouště přívlačí než jiným způsobem (mimichodem, je to tak asi na většině vod). Nechápu tedy, proč nechápeš to, že pro někoho má ta samá ryba větší cenu, když je chycena přívlačí než třeba plavanou.
Dále píšeš, cituji: „Ačkoliv vláčím rád, nevidím důvod, proč bych chodil vláčet velké tlouště když vím, že chytnu maximálně pár okounků, protože je tu těch velkých strašně málo. I tebe by to po pár vycházkách přestalo bavit.“ Ano, přestane to plno lidí bavit, ale jsou i tací, kteří to prostě nevzdávají a jdou si za svým. A co tvé rybářské ego? Nebyl bys potěšen, kdyby se ti povedl některý z těch tvých krasavců ulovit přívlačí a dokázal si tak sám sobě, že to jde?
- Neděle 30. srpna 2009 ve 13:09® inspo
-
Piranha> Třeba nějakou hezkou pohádku o metrových bolenech z Labe nebo něco podobného
.
- Neděle 30. srpna 2009 ve 12:56® Sander
-
1Mara > proč „jen“ plavaná a feeder? Tyto dvě metody jsou něco míň než vláčka?
Potřeboval by jsi sem zajet a zkusit si, jak těžký je tady ulovit velké tlouště jakoukoliv metodou. Možnost volby máme každý stejnou. Ačkoliv vláčím rád, nevidím důvod, proč bych chodil vláčet velké tlouště když vím, že chytnu maximálně pár okounků, protože je tu těch velkých strašně málo. I tebe by to po pár vycházkách přestalo bavit.
Miluju ty řeči o tom, jak má pro lovce uvláčený velký tloušť dvojnásobnou cenu.
- Neděle 30. srpna 2009 ve 12:28® Piranha
-
inspo> co pak bys chtel slyset brouku
Tento příspěvek byl editován 30.8.2009 12:29:21 uživatelem Piranha.) ja sem rad ze dolezu k PC, rano sem sebou sekl na rybach a ted si lecim koleno.Pekne jsem ho nakřápnul.Ale rybicky jsem nevylil. Ma uz nekdo nejaky info ze srazu, kolik lidi dorazilo, jestli se chytaj pekny ryby a jestli neni lojzarybka nakaši?
)
- Neděle 30. srpna 2009 v 11:48® 1Mara
-
inspo> no jó , ale oni jsou vychcaný jako díra do sněhu páááč hned to okoknou a pak nato hned kašlou víš, měl jsem zato že Sander je lupe na něco speciálního , ale jak už psal tak jen plavaná a feder
- Neděle 30. srpna 2009 v 11:47® inspo
-
Mrtě lidí online a všichni mlčí, ach jooo
.
- Neděle 30. srpna 2009 v 11:39® inspo
-
1Mara> Mi na tlouště fungujou nejlépe stříbrné rotačky do velikosti 1. Nezaleží na značce ani tvaru. A pokud to nedobírají, zkus zrychlit. Nebudou mít tolik času na to zjisjit, že je to nějaká levota. Je to jen můj postřeh, třeba to u tebe fungovat nebude.
- Neděle 30. srpna 2009 v 11:35® 1Mara
-
cormoran> on to nechce prozradit , určitě to je jeho tajemství, taky bych váhal, ale něco doporučit na ně by fakt mohl
- Neděle 30. srpna 2009 v 10:30® cormoran
-
Sander> Nějakou tu speciální třpitku jsi ale mohl prozradit, tuctový třpytky jsou už okoukaný
Jinak hezký fotky ve Z lovu s ještě hezčí rybou
Tento příspěvek byl editován 30.8.2009 10:31:08 uživatelem cormoran. - Neděle 30. srpna 2009 v 0:16® 1Mara
-
Sander> na to já nekoukám na druh udice , jen na fišky
.
- Sobota 29. srpna 2009 ve 23:00® Sander
-
1Mara > jasně, a pak je fotím s mačkou, že?
- Sobota 29. srpna 2009 ve 22:56® 1Mara
-
Sander> Hm tak to je škoda , myslel jsem si že je lapeš na přívlač
Tento příspěvek byl editován 29.8.2009 22:56:44 uživatelem 1Mara.ale děkuji za odpověd .
- Sobota 29. srpna 2009 ve 22:20® Sander
-
1Mara > dráždí je feeder a plavaná, přívlačí jsem měl padesátku loni myslím jednu, z podjezí, kde neměla čas na nic a nevadilo jí ani lanko.
- Sobota 29. srpna 2009 ve 21:45® 1Mara
-
Sander> nevím myslímsito když vláčíš né ? a nebo porad na co by mně šli nejvíc ? co je dráždí ?
Tento příspěvek byl editován 29.8.2009 21:46:37 uživatelem 1Mara. - Sobota 29. srpna 2009 ve 21:40® Sander
-
Dík, ale není k čemu gratulovat, mám to štěstí a bydlím kousek od pstruhovky, kde se jich ještě nechá pár nažehlit.
1Mara > kde jsi zjistil že chodím na tlouště s třpytkou??
Tento příspěvek byl editován 29.8.2009 21:40:26 uživatelem Sander. - Sobota 29. srpna 2009 ve 21:20® Piranha
-
Sander>pekny fotky i ja kritik s detskym fotakem smekam, jak za jinou rybu nez tloust, tak i za cistotu.
PS: na kterejch strankach jsi to stahnul
)
- Sobota 29. srpna 2009 ve 21:07® 1Mara
-
Sander> jakou používáš třpitku na tlouště ? já mám mepsky 00,0,01, ale jen to oklepávaj a né a né je dostat , máš nějakou specielní ? prosím tě i o odkaz na ně , jestli teda můžeš .
Tento příspěvek byl editován 29.8.2009 21:08:33 uživatelem 1Mara.jinak gratulace k lipanům
- Sobota 29. srpna 2009 ve 20:56® -zruseno
-
Sander> Připojuju se ke gratulaci, lipana už jsem dlouho nechytil.