Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 26. srpna 2009 ve 13:08® sgt.mooody
-
Jo jooo tak dobrý každej sme si svůj názor prosadily tak hlawně klid
- Středa 26. srpna 2009 ve 13:06® 1Mara
-
HaD> já jó , Skwore promin .
- Středa 26. srpna 2009 ve 13:05® HaD
-
skwor> Nečerti se přeci. Logický důsledek přemnožených sumců, kteří vyžrali řeku a musí být tedy hladoví jak medvěd po zimním spánku, musí být intenzivní braní a velmi hojné úlovky. Pokud tomu tak není, je něco z toho co říkáš jinak. Protože zkrátka není možné, aby byla řeka plná sumců, kteří vše sežrali, ale chytit se nedají.
- Středa 26. srpna 2009 ve 13:05® Libor
-
1Mara> bylo to myšleno že nikdo z daleka nemůže znát tu danou vodu.
- Středa 26. srpna 2009 ve 13:02® HaD
-
hraji> s pstruhem to jiné ale není. Přirozeného nepřítele nemá a jen vodě škodí. Žere malé pstruhy a lipany. Jako sumec kapry, tlouště apod. Přesto se s názorem „vybíjet velké pstruhy“ setkávám ojediněle. Nebo velké štiky, okouny, candáty. Všichni přeci škodí. Proč? Připadá mi to jako „hon na velké sumce“.
Kdyby všichni velké ryby pouštěli, asi by problém byl, jak říkáš. Ale kdyby je kdyby. To nikdy nebude. Nicméně zprávy typu „ryba skončí na talíři“ prostě určité skupině rybářů nikdy nebude znít libě. A jsme demokratická společnost, tudíž na to má právo. Stejně tak jako má dotyčný rybář si tu rybu vzít. Souhlasíš?
- Středa 26. srpna 2009 ve 13:00® sgt.mooody
-
Libor> Ale pokud jsis nevšiml nezminoval jsem se o způsobu lovu,zamozřejmě že je snadnější lovit sumce na nástražní rybu či rousnice,ale když je na té vodě sumců přece přemnoženo tak si myslim že by neměl být problém nákýho pulce na zvukovího woblera přesvědčit
A hlavně v pohodě a s úsměvem!
jen mi ta skworova odpověd na všechny nesedla a nejsem jedinej.
- Středa 26. srpna 2009 ve 13:00® 1Mara
-
Libor> a jinak já s velkým
- Středa 26. srpna 2009 ve 13:00® 1Mara
-
Libor> No to máš asi pravdu , ale já mu dal slušnou otázku a slušnost je odpovědět a odtoho ta dizkuze jé né ? No a jestli tvrdí že je zdruhé strany republiky a mi ho soudíme tak to je hustý !
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:56® Libor
-
Hlavně s úsměvem a v pohodě chlapi
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:56® Libor
-
1Mara> napsal jsem skworovi do osobky at to neresí, na to konto napsal tu svou reakci. Takže zas tak špatnej neni, navíc nikde nepsal o tobě.
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:54® Libor
-
sgt.mooody> tak ať necvaká, já se přikláním ke skworovi, nechytají se na vláčku, na rybu to jde mnohem snadněji , těch je dost.
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:52® 1Mara
-
skwor> Todlencto jsi napsal inteligentně . Dík za odpověd ! Nikdo aspoň teda já jsem ti nenapsal nic špatného a štvemi že takovýdle lidi jako jsi ty si nedokáže pokecat s normálním rybářem a dáváš mu najevo svou inteligenci .Fak kluci mají otobě v tomdle pravdu . No nic jen jsem ti řekl něco od srdce chlapče milí .
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:52® Robur
-
chci být též nastolovačem biologické rovnováhy a gril by se mohl jmenovat peacemaker či jak se to píše v tom blbém jazyce
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:51® sgt.mooody
-
Je úsměvné když někdo tvrdí že je někde v ČR přemnoženo sumců když je tomu tak nechápu proč je nechytá
vim že na Labi je třeba malejch pulců opravdu dost ale taky se daj chytit
..nevim tohle mi někdy opravdu necvaká
..
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:42® skwor
-
Posuzování od lidí z druhého konce republiky je vcelku úsměvné. Vím svoje, dál to neřešte. Díky.
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:42® Piranha
-
kety.vydra> on je velikej rozdil vzit si domu kapra 45cm, amura 55 a sumce 80cm, nebo sumce 190,200 cm kapra 21 kilo a 100cm amura.Ja nikdy nerekl ze jsem 100% chyt a pust, rad si odnesu rybu kdyz mam na ni chut, je to hezkej obed v nedeli takovej kaprik, nebo par okounu, ale nikdy bych nesejmul trofejni rybu.Mne nevadi ze si vezmes rybu, ale neuznavam brani trofejni ryby.Diky takovejm se ted musi a ja rikam ze je to nezbytny udelat K70 a byl bych rad aby se to zridilo i u ostatnich uslechtilich ryb. Jinak asi bude opravdu lepsi tuto debatu uzavrit, nic se tu nevyresi, ja jsem reagoval na novinky.cz a nechci tu virit debatu do aleluja proste si stojim za svim, je to sprostej masar ten chlap a doufam ze se poradne zesere
)
)
)
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:40® 1Mara
-
osprey> Jo to by šlo ještě sem nemněl sumíka
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:38® sgt.mooody
-
osprey>
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:38® Libor
-
osprey> udírna je lepší
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:35® osprey
-
skwor: Pokud jich je tolik, jak říkáš, tak už v tom je zárodek jejich konce. A jak dorostou do 90 cm, nic vám nebrání je probrat. Rád ti v tom přijedu pomoct. Pár známých by se určitě rádo přidalo (Flip,Scanix, hecht, HaD,…). Vezmeme přenosný gril a nastolíme vám tam biologickou rovnováhu
Já jsem ještě v ČR vodu s přemnoženým dravcem neviděl.
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:30® sgt.mooody
-
1Mara> Nemám ted k dispozici internet tak musim chodit k ségře
a navíc jsem utopil foták
..ale když můžu tak se sem mrknu ale moc se tu neprojevuju
napíšu ti os.
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:24® 1Mara
-
sgt.mooody> názdááár Mooody
ty taky žiješ jó ?
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:19® sgt.mooody
-
1Mara> Souhlsím s tebou dědulo
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:14® jiris
-
Robur> Ahoj, sraz mi nevychází. V tomto termínu jsem mimo čr, zřejmě až do 14.9. Takže tak.
Užij si branný závod
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:14® 1Mara
-
Všichni tvrdíte že sumců je jak nsr… , ale kolik znich u nás v republice mají 2m. a výš ?? těch malejch je mrak ! já si za svým stojím a pro Skwora tak proč je nevláčíš ? taháš spousty jiných druhu ryb a stěžuješ si tu že spousta druhu ryb u vás zmizelo , tak se rok nebo dva zaostři na sumíky a opět tam budeš mít to co dřív .
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:11® Robur
-
čau Jirisu, co ty a sraz, máš to za rohem. Chose nejede, takže ti nikdo nebude brát gumy a závod též není, takže tě bohužel zase nepřechytám
Tento příspěvek byl editován 26.8.2009 12:11:33 uživatelem Robur.Jinak 11. září jedu do Vyškova na nějaký branný den.
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:08® jiris
-
hraji> no prave jde o vodu. Na Hracholuskach se ten sumik ztratil.
- Středa 26. srpna 2009 ve 12:07® jiris
-
skwor> jak píše David, když jich je tam tolik, tak by se chytali na hod. Ale realita bude asi jiná.
Všude je sumců jak......... a nemůžu skoro žádného chytnout, ono to tak slavné nebude…
- Středa 26. srpna 2009 v 11:49® hraji
-
HaD> souhlasím s tím, chránit ryby tam, kde to má smysl, chránit sumce přes dva metry nemá smysl. O rozmnožování nemá ani cenu mluvit. Uvědomme si, že sumec, když překoná první rok života, nemá v přírodě žádného nepřítele, pouze člověka. Z hlediska lovce trofejí je samozřejmě taková ryba velmi ceněná, ale když je budou všichni pouštět, bude voda za chvíli plná trofejních ryb a nikdo nepřemýšlí, co budou žrát, a ony musí žrát, aby vyrostly. Podívej se na kapraře, kapra 70 cm v době mého mládí ( o kterých se tak často a tak rádo říkává, že byly vody plné ryb) chytil sem tam někdo a zcela vyjímečně. Byla to událost roku, stačí si projít ročníky Rybářství 1973 až 1985. Dneska se kapři o délce 70 cm chytají i na svazovkách dost často a všichni sní o dvacetikiláčích a metrových kaprech. Kam to bude směřovat? Budeme za deset let cpát do krmení anabolika, aby si občas někdo mohl chytit vysněného třicetikilového kapra? A hlavně, budeme zcela bez rozmyslu a zdravého rozumu prosazovat pouštění velkých ryb (K70) na rybníčcích, kde je již dnes tolik ryb, že nemají dost přirozené potravy a od vysazení spíš hubnou? Trofeje ano, ale ne za každou cenu.
- Středa 26. srpna 2009 v 11:38® skwor
-
HaD> Na vláčku se nějak pravidelně nechytají, nebo aspoň nevím o nikom komu by se to dařilo.