Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 22. července 2008 ve 20:05® Sander
Sander

Prutos > copa, se Ti tu nelíbilo??:-)

Úterý 22. července 2008 v 18:51® Miloš01

nezna nekdo revir svratka 7.8A a jak to tam jde

Úterý 22. července 2008 v 18:32® Prutos
Prutos

No jeje, konečně se to tu dá trochu číst pivo

Úterý 22. července 2008 v 18:14® Vydrain
Vydrain

Robur> nevim, komu řikaš náčelník, bo Had to néni, náčelnik je Pif přece :->
A to s tim vocasem – to si pleteš, to je bobří zábava, né vydří, my máme lepčí hry :->

Úterý 22. července 2008 v 18:13® inspo

Sander> no já byl ráno taky vláčet a nic co by stálo za zmínku jsem nechyt :-((

Úterý 22. července 2008 v 17:58® Sander
Sander

inspo > třešeň. Jinak cestou k autu jsem zkoušel vláčet a tradičně bez jediného záběru.

Úterý 22. července 2008 v 17:56® inspo

Sander> a mimochodem…co jim zachutnalo, mohu-li se zeptat

Úterý 22. července 2008 v 17:50® Sander
Sander

inspo > dík.

Úterý 22. července 2008 v 17:50® inspo

Sander> to nejsou tloušti, ale telata :-) gratuluji

Úterý 22. července 2008 ve 14:47® Robur
Robur

Vydrain, třeba co region, to jiný mrav. Jihočeši např. stávají po prdeli a jijó k tomu chleba s vejcetem. No a kousek na sever a ještě východ je to prdelí nahoru a chleba s vajíčkem,:-D

Úterý 22. července 2008 ve 14:43® Robur
Robur

Hele, nenavážej se do náčelníka. My se tak neptáme, jak se kloužeš po ocase. Někde jsem četl, že to je oblíbená vydří zábava. Samozřejmě jsem myslel instruktážní foto z lovu na žehličku:-)

Úterý 22. července 2008 ve 14:32® Vydrain
Vydrain

Robure, ty máš fotku, jak Had vstává po prdeli? To chci vidět, bo si to neumím představit a to mám fantazii bujnou. Když jsem byla malá, tak mi občas táta říkal, že vstávám prdelí nahoru a to jsem chápala, to bylo logický. Ale vstávat po prdeli ...... chm chm chm

Úterý 22. července 2008 ve 14:16® Sander
Sander

Robur > :-D vynikající

Úterý 22. července 2008 ve 12:49® cormoran
cormoran

Kostnak: Kurňa, to je ryba, gratuluju:)

Úterý 22. července 2008 ve 12:24® EDYS
EDYS

HaD> ja tak..a ja furt co se pod tim skrývá.D

Úterý 22. července 2008 v 11:47® HaD
HaD

EDYS> bude vždy navrchu a zvýrazněná.

Úterý 22. července 2008 v 11:27® inspo

EDYS> tobě to pravděpodobně nic nezvýhodní :-)

Úterý 22. července 2008 v 11:24® EDYS
EDYS

HaD> Za 100 fishbonů získáte nárok na zvýhodnění Vaší aukce v Aukční síňi Chytej na Vaše použité rybářské vybavení//co to je??jak mi to zvyhodni tu aukci?

Úterý 22. července 2008 v 11:15® HaD
HaD

kostnak: ty kokso :-)) ) paráda. Na UL?

Úterý 22. července 2008 v 10:53® EDYS
EDYS

Robur> se asi hodne nudis ne?..:-D

Úterý 22. července 2008 v 10:43® Robur
Robur

a to jsem ještě nedodal fotky:-/

Úterý 22. července 2008 v 10:25® HaD
HaD

Robur> si ďábel :-) Vstal jsem dneska „po prdeli“, ale teď sem se dost pobavil a nálada se zlepšila:-)

Úterý 22. července 2008 v 10:12® jiris
jiris

Robur / takovou praci bych taky chtel :-))

Úterý 22. července 2008 v 10:11® Robur
Robur

Vidím, že nikdo nereaguje. To vám tak vyrazilo dech, jak nás David tahá za nohu?:-O

Úterý 22. července 2008 v 9:20® Robur
Robur

Sumec na žehličku: (byl jsem trošku donucen okolnostmi reagovat na níže napsané.)

Ve zkratce: místo vábničky používáme žehličku, nejlépe napařovací co má zespodu ďurky nebo nějaký velmi starý model co se naplňoval uhlím. Tyto modely dosahují nejlepší zvukový efekt. Prostě jsem vysledoval, že úchop vábníčky i žehličky je podobný.

Větší plocha žehličky však přivábí sumce i ze vzdálenosti několika stovek metrů. Co se pak takové rybě plující zdaleka honí hlavou je jasné a je vytočená na maximum. Sem tam se stalo, že sumec vyjel i po dřevěné vábničce. Co se však stane sumci, který zaútočí proti železné plošce žehličky, notabene ještě když je v protipohybu?

Určitě si vzpomenete na základní poučku z matematiky či fyziky: vektory se sčítají.

No a po takovém nárazu to mívá většinou sečtené i sumec. Minimálně zůstává stát zpacifikovaně na hladině. Např. v článcích Davida Havlíčka se píše, že když sumce dostaneme k lodi, tak ho poplácáme po hlavě, že ho to uklidní. Dovoluji si prohlásit, že žehlička je na to nejlepší.

Pozor, při vábení žehličkou je velmi namáhán tenisový loket, takže doporučuji nějaký stahovací pásek, který se upíná kousek pod loket. Také jsem si všiml, že citovaný David Havlíček si zde na tenisový loket hodně stěžoval. Např. zde:

čt 17. července v 15:20:21® HaD gadasnik> no a ne? jedu na slizouny. Včera mě jeden pěknej pěkně vypekl. Dnes je počasí teda šílený, ale dám jim druhou šanci. Snad nebudou tolerantní k mojí bolavé ruce a budu si ji moci pořádným soubojem dorazit. Pak už mě doktor asi nemine – tenisovej loket je kua svinstvo

takže pozorný čtenář mezi řádky jistě vyčte, že tzv. žehlení pro něj zase tak úplně neznáme nebude.

Když se ho však kolega Sander zeptal, zda byl žehlit sumce, viz. Chytej:

po 21. července ve 14:17:59® Sander HaD > já vím že jo, jen jsi zde nedávno psal, že budeš žehlit místní sumce, tak proto…

A co na to Had: po 21. července ve 20:11:57® HaD Sander> co to znamená žehlit?

tak Had prostě dělal, že mu vůbec nerozumí, což vyplynulo i z další diskuse. Prostě mlžil, a to i v dalších příspěvcích.

21:42:42® HaD Sander> to slovo se mi moc nelíbí ale přesto se raději ptám na jeho přesný význam

po 21. července ve 21:46:52® Sander HaD > nebuď suchar, když čeština je tak krásná

Chytat, tahat, lovit atp., to už je staré........­..žehlit, to je to pravé!!

Což mne na Davidovi trochu mrzí, ale třeba se fakt domnívá, že by tato vábící metoda mohla být velmi zneužitelná.

o čemž svědčí i Davidův zápis Z lovu: . Při zavážení mi sumec vzal káču na metrové hloubce přímo z ruky. …

My však už víme, co stálo za tímto úspěchem. Prý na kaču a z ruky. Prdlajs. Sobecky si žehlí a nepochlubí se nám.

Já si ale myslím, že na Chytej chodí jen uvědomělí rybáři a že s dalším nástrojem, který jim dávám do ruky, budou zacházet jak se šafránem.

Davide, promiň:-93;

Úterý 22. července 2008 v 8:51® Robur
Robur

Vydrain, však já se taky vymlouval na změnu slovosledu, kdy jsem žádal kolegy co SE....., a pak jsem to přepsal, deletoval a mazal a to S tam zůstalo a bylo zakomponováno a samozřejmě jsem si to už nečetl. Ale na férovku přiznám, že někde jinde mně ten 2. a 7. pád ulítl. Ale tento případ to fakt nebyl.9-)

Úterý 22. července 2008 v 8:42® Vydrain
Vydrain

Robur – ty jantare, já ti dám překlep, překlepy máš v posledním příspěvku. Víš jak daleko od S na klábesnici je Z ??? Ta kláBesnice je schválně, takhle se mi to slovo líbí víc :-P

Úterý 22. července 2008 v 7:55® EDYS
EDYS

inspo> jo neco tam je..

Úterý 22. července 2008 ve 2:09® cormoran
cormoran

HaD> No to musel bejt super den.:-)) Holt jednou vyhrály fišle no…:-D

Pondělí 21. července 2008 ve 22:47® inspo

EDYS> ale i na aukru je k sehnání spoustu rybářských věcí a někdy i za rozumné ceny