Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.446 příspěvků, z toho 128446 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 22. července 2008 v 9:25® HaD
HaD

Robur> si ďábel :-) Vstal jsem dneska „po prdeli“, ale teď sem se dost pobavil a nálada se zlepšila:-)

Úterý 22. července 2008 v 9:12® jiris
jiris

Robur / takovou praci bych taky chtel :-))

Úterý 22. července 2008 v 9:11® Robur
Robur

Vidím, že nikdo nereaguje. To vám tak vyrazilo dech, jak nás David tahá za nohu?:-O

Úterý 22. července 2008 v 8:20® Robur
Robur

Sumec na žehličku: (byl jsem trošku donucen okolnostmi reagovat na níže napsané.)

Ve zkratce: místo vábničky používáme žehličku, nejlépe napařovací co má zespodu ďurky nebo nějaký velmi starý model co se naplňoval uhlím. Tyto modely dosahují nejlepší zvukový efekt. Prostě jsem vysledoval, že úchop vábníčky i žehličky je podobný.

Větší plocha žehličky však přivábí sumce i ze vzdálenosti několika stovek metrů. Co se pak takové rybě plující zdaleka honí hlavou je jasné a je vytočená na maximum. Sem tam se stalo, že sumec vyjel i po dřevěné vábničce. Co se však stane sumci, který zaútočí proti železné plošce žehličky, notabene ještě když je v protipohybu?

Určitě si vzpomenete na základní poučku z matematiky či fyziky: vektory se sčítají.

No a po takovém nárazu to mívá většinou sečtené i sumec. Minimálně zůstává stát zpacifikovaně na hladině. Např. v článcích Davida Havlíčka se píše, že když sumce dostaneme k lodi, tak ho poplácáme po hlavě, že ho to uklidní. Dovoluji si prohlásit, že žehlička je na to nejlepší.

Pozor, při vábení žehličkou je velmi namáhán tenisový loket, takže doporučuji nějaký stahovací pásek, který se upíná kousek pod loket. Také jsem si všiml, že citovaný David Havlíček si zde na tenisový loket hodně stěžoval. Např. zde:

čt 17. července v 15:20:21® HaD gadasnik> no a ne? jedu na slizouny. Včera mě jeden pěknej pěkně vypekl. Dnes je počasí teda šílený, ale dám jim druhou šanci. Snad nebudou tolerantní k mojí bolavé ruce a budu si ji moci pořádným soubojem dorazit. Pak už mě doktor asi nemine – tenisovej loket je kua svinstvo

takže pozorný čtenář mezi řádky jistě vyčte, že tzv. žehlení pro něj zase tak úplně neznáme nebude.

Když se ho však kolega Sander zeptal, zda byl žehlit sumce, viz. Chytej:

po 21. července ve 14:17:59® Sander HaD > já vím že jo, jen jsi zde nedávno psal, že budeš žehlit místní sumce, tak proto…

A co na to Had: po 21. července ve 20:11:57® HaD Sander> co to znamená žehlit?

tak Had prostě dělal, že mu vůbec nerozumí, což vyplynulo i z další diskuse. Prostě mlžil, a to i v dalších příspěvcích.

21:42:42® HaD Sander> to slovo se mi moc nelíbí ale přesto se raději ptám na jeho přesný význam

po 21. července ve 21:46:52® Sander HaD > nebuď suchar, když čeština je tak krásná

Chytat, tahat, lovit atp., to už je staré........­..žehlit, to je to pravé!!

Což mne na Davidovi trochu mrzí, ale třeba se fakt domnívá, že by tato vábící metoda mohla být velmi zneužitelná.

o čemž svědčí i Davidův zápis Z lovu: . Při zavážení mi sumec vzal káču na metrové hloubce přímo z ruky. …

My však už víme, co stálo za tímto úspěchem. Prý na kaču a z ruky. Prdlajs. Sobecky si žehlí a nepochlubí se nám.

Já si ale myslím, že na Chytej chodí jen uvědomělí rybáři a že s dalším nástrojem, který jim dávám do ruky, budou zacházet jak se šafránem.

Davide, promiň:-93;

Úterý 22. července 2008 v 7:51® Robur
Robur

Vydrain, však já se taky vymlouval na změnu slovosledu, kdy jsem žádal kolegy co SE....., a pak jsem to přepsal, deletoval a mazal a to S tam zůstalo a bylo zakomponováno a samozřejmě jsem si to už nečetl. Ale na férovku přiznám, že někde jinde mně ten 2. a 7. pád ulítl. Ale tento případ to fakt nebyl.9-)

Úterý 22. července 2008 v 7:42® Vydrain
Vydrain

Robur – ty jantare, já ti dám překlep, překlepy máš v posledním příspěvku. Víš jak daleko od S na klábesnici je Z ??? Ta kláBesnice je schválně, takhle se mi to slovo líbí víc :-P

Úterý 22. července 2008 v 6:55® EDYS
EDYS

inspo> jo neco tam je..

Úterý 22. července 2008 v 1:09® cormoran
cormoran

HaD> No to musel bejt super den.:-)) Holt jednou vyhrály fišle no…:-D

Pondělí 21. července 2008 ve 21:47® inspo

EDYS> ale i na aukru je k sehnání spoustu rybářských věcí a někdy i za rozumné ceny

Pondělí 21. července 2008 ve 21:38® EDYS
EDYS

HaD> ale je super ze se web rozviji…

Pondělí 21. července 2008 ve 21:38® EDYS
EDYS

HaD> no jo ale aukro je na vsechno tadyk to je spise jen na rybarinu ne??no jo aukro je aukro no..

Pondělí 21. července 2008 ve 21:24® HaD
HaD

EDYS> jak kdo. Bazary jednou docela dost a když kouknu na aukro…

Pondělí 21. července 2008 ve 21:11® EDYS
EDYS

HaD> ja toho moc nemam..jedine ze bych prodal sebe..:-D ale jako hodne lidi si uz momentalne koupi vec novou nez po nekom..teda aspon ja si myslim…

Pondělí 21. července 2008 ve 21:09® HaD
HaD

EDYS> poštovné je při platbě na účet 20 Kč. To sedí. Více těch aukcí? Je to především pro Vás na bazarové běci :-)

Pondělí 21. července 2008 ve 21:08® EDYS
EDYS

HaD> ty tvoje aukce jsou za 20 kc postovne..uz sem se na to asi ptal ale enjak jsem zapomnel..:-D a mohlo by jich byt vice..:-D 9-)

Pondělí 21. července 2008 ve 20:56® sus1

Sander> Ty důchodče??!!:-)

Pondělí 21. července 2008 ve 20:55® Sander
Sander

HaD > asi jen ochutnávaj, je jim zima, jako ostatním fiškám :-(( Byl jsem za posledních 8 dní 3× na hadech, jasno, zima, rosa, úplněk…a bez ryby.

Pondělí 21. července 2008 ve 20:52® HaD
HaD

Sander> sumci mě vypekli. Resp. počasí. Včera jsem byl s kámošem a mě záběr nepřišel, ale jemu ano. A během hodiny hned 4 a všechny za světla. Mínusem bylo, že ani jednoho nezasekl :-((

Pondělí 21. července 2008 ve 20:50® Sander
Sander

sus1 > tyhle slova nemám ve slovníku, ty používaj důchodci.

Pondělí 21. července 2008 ve 20:49® sus1

Sander> Taky u toho páříš nebo seš napařenej???:-D

Pondělí 21. července 2008 ve 20:47® Sander
Sander

HaD > takže jsi na těch fousáčích a fousatých(par­mách) nebyl?

Pondělí 21. července 2008 ve 20:46® Sander
Sander

HaD > nebuď suchar, když čeština je tak krásná :-D

Chytat, tahat, lovit atp., to už je staré........­..žehlit, to je to pravé!!:-D

Pondělí 21. července 2008 ve 20:42® HaD
HaD

Sander> to slovo se mi moc nelíbí :-) ale přesto se raději ptám na jeho přesný význam

Pondělí 21. července 2008 ve 20:28® vagi
vagi

Robur: napiš o tom článek :-1

Pondělí 21. července 2008 ve 20:01® Sander
Sander

HaD > Dejve zapoj fantazii… ;-)

Pondělí 21. července 2008 v 19:46® EDYS
EDYS

Robur> hm..:-D ..jak jsou ty DVD v aukci tak postovne za ne je 20kc?nevis nahodou?

Pondělí 21. července 2008 v 19:43® Robur
Robur

Edys, to jsi daleko od pravdy, lov pomocí žehličky je úplně o něčem jiném, ale je to dost nesportovní, takže nevím, zda by prozrazení neuškodilo našim vodám.:-93;

Pondělí 21. července 2008 v 19:42® EDYS
EDYS

Robur> jn omotaš žehličku trojháky a hodis ji do vody pod proudem…-Da je vyžehleno..:-D

Pondělí 21. července 2008 v 19:41® EDYS
EDYS

HaD> ze ho chytne vypere a vyžehlí..:-D asi doma moc nežehlíž že..:-D

Pondělí 21. července 2008 v 19:29® Robur
Robur

ty woe, vy ještě nežehlíte sumce, něco ti Davide pošlu. Bože, jedna ze základních metod lovu vyhřívajících se sumců pomocí žehličky a Havlíček to nezná… to bych neřekl, spíš mlží o úspěšné metodě