Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 28. května 2008 ve 13:16® dam
-
DEATH> já si myslím, že to platí i pro tebe
- Středa 28. května 2008 ve 12:48® DEATH
-
Zdravím mám dotaz… Na stránkách ryb. svazu jest uvedeno ohledně zvýhodněné ceny ryb lístků toto – Cena pro žáky základních škol, studenty českých odborných škol ve studijních oborech, případně učebních oborech s výukou rybářství, odborné pracovníky na úseku rybářství, mají-li provozování rybářství v pracovní náplni, rybářské hospodáře a osoby ustanovené jako rybářská stráž. Dělám průmyslovku, to snad je odborná škola ne ?
- Středa 28. května 2008 v 8:05® dam
-
hecht> děkuji moc…je neuvěřitelný zájem o pruty, které jsou už v přípravě a mám pocit, že ani nebudeme schopni pokrýt trh.....materiál na Genesisu a Professionalu je skoro totožný, jen mají rozdílnou povrchovou úpravu…docela mě hřeje to, že takový materiál zatím nikdo neukázal, už se těším na testování
- Úterý 27. května 2008 ve 23:30® hecht
-
dam> Tak to už se těším, budu pokukovat po něčem ještě jemnějším než je ten Genesis L, aby mu nebylo smutno.Byl jsem v Plzni a majitel jedněch r.p. mi říkal že až uděláte vláčák na tom blanku jako máte ty PROFESSIONAL feedry, tak to prý bude teprve bomba
Ještě jednou gratulace k výsledku na MS.
- Úterý 27. května 2008 ve 21:50® vagi
-
regulus: to víš, mám strach… Já potřebuji pravidelný přísun. Pitný režim se musí dodržovat. Takové, ze zdravotního hlediska naprosto podstatné, věci nelze zanedbávat.
Ale to mně nedošlo, že tam třeba nebude šťáva, tak radši vezmu taky pumpičku, ale předtím nachladím a natlakuji chlazením. Nemusí se pak tolik pumpovat.
)
- Úterý 27. května 2008 ve 20:53® yerrx
-
jeste nejakou malou chatku a shanim si cislo majitele jestli by neprodal…www.srandaweb.com
- Úterý 27. května 2008 v 10:09® joplt
-
b.gun> díky moc – za zcela vyčerpávající informace. (Jednalo se mi koupi pilkrovacího prutu 20–30 lb tzn. cca 550 – 850 g)
- Úterý 27. května 2008 v 8:11® dam
-
hecht> na příští rok je už ve vývoji až nečekaně velké množství nových prutů a navijáků, budu je celý podzim testovat a od jar budou na pultech. Teda pokud projdou, ale snad ano. BUde spousta kombinací délek a gramáží a poměrně zajímavých
- Úterý 27. května 2008 v 0:26® b.gun
-
joplt: Je třeba si uvědomit, co vlastně uvedené jednotky znamenají. V librách se obyčejně uvádí tzv. testovací křivka prutu – tzn. pod jakým zatížením se prut ohne do pravého úhlu. Od testovací křivky se dá přibližně odvodit vrhací zátěž prutu, obyčejně uváděná v gramech – tzn. ideální hmotnost nástrahy/zátěže, na jejichž odhoz je prut určen. Tato hodnota je po odvození ovšem pouze orientační, neboť každý prut je jiný a záleží i na konstrukci a materiálu, ze kterého je vyroben. Chování prutu se bude typ od typu lišit, nehledě na to, že při vhodném způsobu nahazování se dá odhodit i mnohem těžší zátěž, než je doporučováno jako maximum. Není nad to, vyzkoušet si prut osobně s různými zátěžemi a získat tak vlastní zkušenost o tom, která zátěž je pro daný prut nejvhodnější a co si s daným prutem můžeš dovolit.
A k samotnému převodu – 1 libra = 454 gramů. Libry vynásobíš gramy a výsledek vydělíš 16 (např. 2 libry = (2 • 454) : 16 = 908 : 16 = 57 g) a získáš orientační hodnotu o určité maximální vrhací zátěži. Pokud budeš chtít orientačně optimální vrhací zátěž, odečti od předchozího výsledku 20% – výsledek je cca 45 g. Co se týká tebou uváděných 20–30 lbs, tak tam by optim. zátěž byla cca 450–680 g, max. zátěž potom cca 570– 850 g. Pro představu ještě přikládám tabulku s orientačními převody pro několik základních hodnot. - Úterý 27. května 2008 v 0:01® regulus
-
joplt> kdyby jsi měl v kartě mail, tak ti pošlu převodní tabuku.
- Pondělí 26. května 2008 ve 23:45® cercer
-
Vagi:Ty jsi zlato!!!!Bohužel to vypadá,že se k Tobě dostanu až po dovolenejch
doufám,že podáš hlášení,jak dopadlo zahájení a jak jsi bolínky pocuchal!
- Pondělí 26. května 2008 ve 23:28® vagi
-
cercer: měl jsem moc práce a zveleboval chajdu, abys měl pohodlíčko, až přijedeš na ty hracholusský boleny.
Červen je skoro tu.
- Pondělí 26. května 2008 ve 23:00® joplt
-
Dobrý večer – moc toho o chytání nevím, proto se ptám, můžete mi někdo vysvětlit jak se přepočítá akce prutu z liber na gramy ? Konkrétně když je uvedeno 20–30 lb – kolik je to gramů.
- Pondělí 26. května 2008 ve 20:00® CeP
-
regulus> muheheheee. tedkonc si mne rozesmal. Brno je asi tak vinarskej kraj jako Strkanice primorsky letovisko
- Pondělí 26. května 2008 v 18:48® Vydrain
-
Robure, podívej,kdo se ti vrátil?
))
- Pondělí 26. května 2008 v 18:14® HaD
-
Kazan> já na ně chytám. Kluci nevím, ale ptali se na ně.
- Pondělí 26. května 2008 v 17:04® Kazan
-
skwor> uvidíme, mám uděláné i dvě tandemky, čekají na testíky
- Pondělí 26. května 2008 v 17:02® Kazan
-
HaD> jedině Béďa N. a Jirka Š., a používají se na závodech vůbec, chytá se na ně něco?
- Pondělí 26. května 2008 ve 14:50® regulus
-
sus1> to je jednoduchý, víno na různé akce nepatří (samo kromě několika koštovacích demižónů), páč bych odjížděl až o den později odpoledne a ještě se strachem. Jednak ho mám rád, za druhý ho jsu schopnej vypít velmi podobné množství jako piva s prakticky stejnými následky, ale má to jednu zatraceně blbou vlastnost, špatně se to odbourává a zatraceně dlouho to vydrží v krvi.
Doma ho piju po sedmičkách, to je celkem neškodný. Jelikož
a víno obsahují každé jiné blahodárné esence, tak to střídám. No a co bych chcel, aby se ve vinařským kraju psaly pořekadla o škopku, to necháme vám.
- Pondělí 26. května 2008 ve 14:33® skoda
-
Zdravim.Prosím poraďte.Chtěl bych si koupit echolot v ceně do 10 000 korun.Můžete mi někdo doporučit značku typ.Děkuji
- Pondělí 26. května 2008 ve 14:27® skwor
-
Kazan> Já Ti říkal, že ty rotny chytají líp než Meppsky
A zatím mám všechny.
- Pondělí 26. května 2008 ve 12:30® sus1
-
regulus: na Moravě se říká:„Ryba, dyňa, sviňa, žádajů si vína“. -co je na tom pravdy??
o pivě nic??
- Pondělí 26. května 2008 v 11:03® HaD
-
Kazan> ozvali se Ti nějací závodníci kvůli rotačkám? Docela je o ně zájem
Já jim je rozdávám
- Pondělí 26. května 2008 v 10:47® Kazan
-
Piranha> Davide až pojedu do ,,Ausigu,, tak ti přivezu čokoládovou medaili za ,,Největšího tlučhubu,,
- Pondělí 26. května 2008 v 9:43® ORIMP
-
MS:SLOVENSKO DRUHÉ! 5.Laco Mlynarovič,6.Maťo Forbák Gratulujem a ,,smekám" klobuk pred českou repre,pod vedením dama.
- Pondělí 26. května 2008 v 0:14® hecht
-
Gratuluji vláčkařské elitě. Dle pořadí jednotlivců to skoro vypadá že tam snad kromě nás ani jiný národ nechytal
DaMe to by chtělo vytvořit nějaký spešl model prutu ,, edice MS přívlač 2008''
- Neděle 25. května 2008 ve 22:24® Cudla
-
to jsem se všim starej zářil jak vánoční stromeček,ale to by asi udělal každej táta .Já to pamatuju s Alešem
- Neděle 25. května 2008 ve 22:13® ladamaj
-
Cudla> no jasně byl šťastnej jako blech a ten prut byl 100ka žárovka no prostě spokojenej to nečekal Láďa z nej mněl radost a kdyby žil můj táta tak by mněl z nej skratka radost
- Neděle 25. května 2008 ve 21:24® Cudla
-
No to jim hned musím říct aby ti tam synka hned hodily,mněl smůlu jedna rybka a vyhrál on.Doufam že si vybral dobře cen bylo dost.
- Neděle 25. května 2008 ve 21:22® Sander
-
skwor > nevím, staré zranění asi.