Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 10. dubna 2008 v 9:32® Robur
-
ale Křetínka nějak netáhne, měl jsem dát něco univerzálního pro všechy regiony, např. Naviják na vláčku. Připomíná mně to, že sumec na vláčku už dlouho nebyl…
- Čtvrtek 10. dubna 2008 v 8:24® Kazan
-
dam> díky, za chvíli je jdu pokoušet zas
- Čtvrtek 10. dubna 2008 v 8:00® dam
-
Kazan, Sander – nádhera, nemám slov
- Čtvrtek 10. dubna 2008 v 7:39® lucioperce69
-
jupí jubilejní 1000 přihlášení
asi to půjdu dneska zapít
- Středa 9. dubna 2008 ve 22:29® regulus
-
Robur> seš chobot, jak sem uviděl fórum O Křetínce, tak hádej co jsem si myslel.
- Středa 9. dubna 2008 ve 22:28® vagi
-
Robur: co tam s tebou na tom školení dělali, že jsi dneska tak akční?
- Středa 9. dubna 2008 ve 22:04® Robur
-
nějak mrtvo ne?
- Středa 9. dubna 2008 ve 21:27® Sander
-
Kazan > moc tomu nevěřím, tyhle ryby ubývaj dost rychle. O pár kusek k 60cm vím, ale ti padesátníci jsou u toho vždycky dřív
- Středa 9. dubna 2008 ve 21:19® Kazan
-
Sander> oni tam větší budou, potíž jak se jim dostat na kobylku
- Středa 9. dubna 2008 ve 21:11® Sander
-
Kazan > já na ně nenadávám, jen mi takovéhle lovy připadají dost stereotipní. Jsou to lovy těžké, a když už veme větší fiška, mám téměř jistotu, že přes 55 to nebude. A to mě štve, už z těch ryb okolo 50cm nemám takovou radost. Chtělo by to alespoň změnit rajón. Ale všechno nové je daleko.
- Středa 9. dubna 2008 ve 21:04® Kazan
-
Sander> Teď jsem jí kvůli tobě přeměřil 20×7cm, od cormorana
. Jinak přesně jak píšeš, zaháknu za podběrák a pak ho odečtu. Je to rychlovka. A nenadávej na 50tky, já měl v poslední době potíž se dostat na 40tku
. Zase jsem si to poměrně dobře vynahradil na ploticích 35,39,36,37,34,36,34,34,36. Jinak ta váha fakt nezabere moc místa, chodím s jedním prutem a vše mám nacpané v tašce od masky tzv. somračce
- Středa 9. dubna 2008 ve 20:48® Sander
-
Kazan > safra ale koupit nějakou malou kapesní, vždy jen zaháknout podběrák a odečíst jeho hmotnost, to by nebylo marné. Jen by to chtělo přestat chytat ty prcanice okolo 50–54cm a začít mydlit větší. Jenže kde…?
Do těch 55cm je to v dnešní době asi maximum, zbytek jsou náhody, na které mohu čekat milion let.
- Středa 9. dubna 2008 ve 20:20® Kazan
-
Sander> no pružinovky bývají někdy dost nepřesné, ale já svojí digitálku pro jistotu taky čas od času kontroluji jestli nekecá.
- Středa 9. dubna 2008 ve 20:17® skwor
-
Sander> Právě kvůli té bojovnosti mě to láká. Dají se tu nachytat i kusy nad 40 (většinou je neměřím – tipuju, že ta na Tvojí fotce bude podobná), akorát budu víc času trávit místo mačky s feederem.
- Středa 9. dubna 2008 ve 20:13® Sander
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Středa 9. dubna 2008 ve 20:12® Sander
-
skwor > celkem bojovné fišky co? Nějaké tu máme na onom spodním toku řeky, o kterém jsem psal níže. Ale cílený lov by mě nebavil, a asi by ani nebyl možný.
- Středa 9. dubna 2008 ve 20:10® Sander
-
Kazan > nějaké údaje mám z dřívějška, ale velice málo a nepřesnou pružinovou váhou. Raději se orientuji na fotky, už bych to spolu s vážením na tom břehu moc protahoval. Navíc trošku lépe stavění tloušti jsou až na spodním toku naší řeky, kam jezdím velice málo, takže zde lovím jen ta proudová torpéda se středně nacpanými bříšky
- Středa 9. dubna 2008 ve 20:07® Kazan
-
Sander> No mě právě taky, proto jsem od února dal váhu zpět do povinné výbavy
. Jinak k vodě chodím především na ryby a ne pro ryby
. Máš taky nějaký tlouštíky zvážený?
- Středa 9. dubna 2008 ve 20:06® skwor
-
Sander> Asi se z tloušťů přeorientuji na podoustve. Ty dokážu chytat v lepších velikostech ve větším množství
- Středa 9. dubna 2008 ve 20:00® Sander
-
Kazan > prošel jsi testem, už jsem se bál, že by jsi odnesl trofejní hájenou fišku :o))) Jinak za údaj děkuji, tyhle hmotnosti mě celkem zajímají.
- Středa 9. dubna 2008 v 19:59® Kazan
-
Sander> k vodě, tak jako foťák, je to stabilní výbava
- Středa 9. dubna 2008 v 19:57® Sander
-
skwor > děkuji.
- Středa 9. dubna 2008 v 19:56® Sander
-
Kazan > nosíš k vodě váhu, nebo jsi vážil až doma?
- Středa 9. dubna 2008 v 19:56® Kazan
-
Sander> dík, potěšil dvojnásob, byla to první ryba na novou matchku.
- Středa 9. dubna 2008 v 19:55® skwor
-
Kazan, Sander: Hoši, serete mě!
Velká gratulace oběma.
- Středa 9. dubna 2008 v 19:50® Sander
-
Kazan > od této délky už tloušť začíná být zajímavý, gratuluji.
- Středa 9. dubna 2008 v 19:37® tomchamik
-
Tento vezírek mám už roky a jsem s nim plně spokojen.Na delších výpravách ho používám v kuse.Na to oko co má dole dám pořádný šutr a vše spouštím na provaze do hloubky.Vše má pak báječnou teplotu. Dovnitř ovšem dávám pití:
- Středa 9. dubna 2008 v 17:21® rgb23
-
sus1> vezírek se ale na rozdíl od rukou nepotí a právě pot i v nepatrném množství je to, co těm rybám slizovou vrstvu rozpouští. HaD: za pár dní ti pošlu fotku jak ty ryby aktuálně vypadají, psal jsem sice ryby vráceny vodě, ale taky že jsem je bral na jinou vodu. Teď jsou na týden v karanténě a pak jdou do nového. Dělám to takhle docela dlouho a s onou plísní co dělá ty bílé flíčky (rod Saprolegnia)jsem ještě problémy neměl. Akorát se jim do vody musí přidávat methylenová modř
- Středa 9. dubna 2008 v 16:03® Medved84
-
Rád bych si kopil stojan na pruty pro lov na položenou. Potřeboval bych poradit z jakýma typy máte zkušenosti.
- Středa 9. dubna 2008 ve 14:28® skwor
-
regulus> S tím focením každé oukleje souhlasím, to je zbytěčné.
rgb23> Srovnávat podběrák a vezírek nejde. Poběrák má jinou síťku a ryby tam jsou chviličku. A ta fotka je vážně humus.