Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 9. dubna 2008 ve 12:51® sus1

ryb23:Příště radši vyfot kapra jak si ho neseš domů,to bude lepší.

Středa 9. dubna 2008 ve 12:48® sus1

ryb23: Vem si jenom,že když ji držíš chvilku v rukouch kolik toho ,, slizu''ti na nich zůstane??!! a tet když jsou 2 hodiny ve vezíku kde se mrskají o sít??!!Kolik myslíš že toho na nich ostane???nemluvě o dalším, což již tady napsal kolega??!!!!!

Středa 9. dubna 2008 ve 12:41® HaD
HaD

rgb23> každej vezírek ryby poškodí. Ekovezírek (sak) relativně nejméně. Tenhle typ vezírku je po pár hodinách poškodí dost významně – orvané ploutve, sliz šupiny. Kdybys některé z těch ryb vyndal z vezírku a dal do vany, koukal bys druhý den na ty bílé ploutve a za pár dní možná na mrtvolky. Ihned to vidět není. Srovnání s podběrákem je nesmysl – tam je ryba pár vteřin, ne hodiny.

Středa 9. dubna 2008 ve 12:31® CeP
CeP

regulus> hajzle! ukrad si mi myslenku. budu te zalovat u nejvyssi rady HDU!! ;-)

Středa 9. dubna 2008 ve 12:10® regulus
regulus

rgb23> tak v prvé řadě, už mě fakt nebaví neustále psát, že není normální fotit každou čudlu se zdůrazněním, že byla vrácena vodě když je v době chycení hájená, nemá míru nebo to prostě není ani na gril, o tom že nestojí ani za fotku taktně pomlčím. To co jsi vyfotil a napsal ty, jak čtu, taky nemá cenu komentovat, zcela evidentně jsi sežral Šalamounovo hovno, rozumíš tomu nejlíp, rybám se fakt nic nestalo … :-( Přitom naprosté většině lidí je jasný, jak ty ryby v tom vezírku za chvilku vypadají a nikde jinde než v kuchyni by z něj skončit neměly. Nehodlám to dál nijak komentovat, protože to nemá cenu.

Středa 9. dubna 2008 v 8:34® sus1

Alfons> Co si neberu,tak to vezírku nedávam.To jen tak na okraj.Možná že se rozhodoval ,že si je vezme,tak je tam asi proto měl.:-D

Středa 9. dubna 2008 v 8:30® sus1

Prutos> Já ho používam a je ok.

Středa 9. dubna 2008 v 7:20® Alfons

rgb23 – když jsis ty ryby nebral proč jsi je rval do vezírku a válel po zemi? to fakt nechápu!=-| Tento příspěvek sem 9.4.2008 v 08:25 přesunul z diskuze ''Z lovu'' administrátor CeP

Středa 9. dubna 2008 v 0:53® hecht
hecht

rgb23> no na tomhle taky něco je. Vzhledem k této diskusi se ale taky poohlédnu po tom EKO vezírku.
I když ho ale stejně moc často nenamočím…

Středa 9. dubna 2008 v 0:40® rgb23
rgb23

Prutos> taky už přesluhuju večerku, takže to balím. Jenom mě na tom baví, že když sem hodím fotku pár plotic ve vezírku, které to mimochodem všechny bez problému rozdejchají, je to veřejné pohoršení… ale když sem někdo hodí fotku okouna nebo štiky z přívlače, je to oukej, a nikdo nic neřeší. Oproti vezírku je přece vláčka začátkem dubna běžná realita a na hájení se přece nehraje…9-)

Středa 9. dubna 2008 v 0:33® Prutos
Prutos

rgb23> výrobce neznámý…zítra někde vyhrabu ten svůj a výrobce tý igelitky ti napíšu :-) Padám chrr

Středa 9. dubna 2008 v 0:29® rgb23
rgb23

Prutos> ale jinak ten obrázek je perfekt:-) , kdo je výrobce?… prostě takovej modrej žok s hustýma očkama, něco mezi prostěradlem a igelitkou9-)

Středa 9. dubna 2008 v 0:28® havel
havel

rgb23> Prutos myslel kamenný obchody…:-))

Středa 9. dubna 2008 v 0:16® rgb23
rgb23

Prutos> nejsem z kameňákova a nehodlám zatím vezírek měnit. Až mi zdechne nějaká ryba, kterou jsem v něm měl, začnu o tom ale rychle uvažovat.

Středa 9. dubna 2008 v 0:11® Prutos
Prutos

rgb23> Třeba toto. Kupodivu na netu to není skoro k sehnání,ale u nás v kameňákách běžně. Do kolize s RS a BP by jsi se dostat neměl.

foto/diskuze/vseobecna/2008/th-img17401.jpg
Středa 9. dubna 2008 v 0:09® havel
havel

rgb23> tak podle toho co píšeš, ani nevíš co to sak je…:-|

Středa 9. dubna 2008 v 0:02® rgb23
rgb23

Prutos> bez uzlíků a ok… Ten můj vystupující uzlíky taky nemá, bez ok by to mohlo být třeba sešité prostěradlo, nebo rovnou igelitka. Nevím ale jestli bych to obhájil před rs. Pevně věřím, že můj vezírek určité druhy ryb při správném zacházení poškozuje minimálně, což mám i odzkoušené. Jediná ryba z něj nevypadla s poškozenou ploutví, nebo bez urvané šupiny. Ale ano, kapra nebo štiku bych do něj nedal. U plotic a cejnů běžných rozměrů do 30ti čísel se ale opravdu poranění nebojím… Pokud je nebudu valchovat v rukách přes vezírek nad vodou, pak jim prostě téměř vezírkem ublížit nejde.

Úterý 8. dubna 2008 ve 23:48® Prutos
Prutos

rgb23> modrej, černej..to je fuk. Zkrátka takovej pytel z husté tkaniny bez uzlíků a ok o který by si fiška mohla potrhat ploutve či odrat šupiny. To neznáš?

Úterý 8. dubna 2008 ve 23:42® rgb23
rgb23

Prutos> myslíš takovej ten modrej žok s hustějšíma očkama bez výztuh, nebo něco vyrobené třeba z recyklo papíru?:-)

Úterý 8. dubna 2008 ve 23:41® LojzaRybka
LojzaRybka

kostnak>pěkná ryba,ale kde má ploutve?„přejel ho vlak?“:-O

Úterý 8. dubna 2008 ve 23:39® LojzaRybka
LojzaRybka

chosebaits>no teď jsem to zapnul a hned koukám na ten bordel co připlaval s Kadaně:-((

Úterý 8. dubna 2008 ve 23:38® Prutos
Prutos

rgb23> věřit-nevěřit. Klávesnice snese všechno…kup si aspoň eko sak :-x

Úterý 8. dubna 2008 ve 23:34® rgb23
rgb23

Prutos> nebylo to kvůli fotce, bylo to kvůli transportu do jiné vody, a věř že to rozdejchaj všechny bez problému. A na malé ryby vezírek jako struhadlo v žádném případě nefunguje, pokud se nedotýká dna… Věř mi, dělal jsme kolem toho docela dost na vejšce kvůli diplomce:-)

Úterý 8. dubna 2008 ve 23:28® rgb23
rgb23

CeP> ono je možná hlavně rozdíl v tom, co se obecně říká, že rybám vadí, a co jim opravdu ublíží… Ale jinak ano, trošku to tady uměle hrotím:-) Jenom tvrdím, že vezírek není pro ryby to nejhorší zlo, a valná většina ryb krátký pobyt v něm rozplave zcela bez problému.

Úterý 8. dubna 2008 ve 23:25® Prutos
Prutos

rgb23> To myslíš fakt vážně? Taky jsem měl takovej vezír a neříkej mi že ryby v něm neutrpí žádnou újmu. Funguje docela dobře jako struhadlo na šupiny a sliz. Kdyby nakonec skončily v sladokyselém nálevu tak prosím,ale pytlovat kupu fišek kvůli hnusné fotce je ujetý. 8-(

Úterý 8. dubna 2008 ve 23:21® CeP
CeP

rgb23> soude podle tve profese bys mel vedet jak se k rybam chovat co nejsetrneji. evidentne v tom ale mas bud zmatek, nebo jsi fakt blbej jak dlabany necky, pac jinak bys tady to dole nenapsal. :-O

Úterý 8. dubna 2008 ve 23:14® rgb23
rgb23

regulus> nebo ještě jinak, pokud narážíš na to, že se ryby ve vezírku poraní, souhlas u dravců, pokud se zachytí tlamou za očka sítě. Odření x otření ochranného slizu při styku mokrá látka vezírku a šupiny je minimální a pokud nedojde ke krvavé odřenině x vytrhnutí šupiny, ryba otřené místo zregeneruje a zaslizí v průběhu několika hodin. Infekce plísní u zdravých ryb je minimální. Už ono samo poranění tlamy háčkem, je pro rybu z hlediska infekce „mnohem větší průser“. Takže co navrhuješ … chytat ryby na pánev, nebo je nechytat vůbec?

Úterý 8. dubna 2008 ve 22:57® rgb23
rgb23

regulus> a kapr v podběráku je na tom podle tebe lépe?

Úterý 8. dubna 2008 ve 22:56® regulus
regulus

rgb23> ty ses normálně posral v kině, to snad nemyslíš vážně. :-O :-O :-O

Úterý 8. dubna 2008 ve 22:51® rgb23
rgb23

Scanix> nemyslím, že vezírek těm rybám nějak výrazně ublíží, pokud se neplácají na mělčině a permanentně neošváhají.