Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 25. února 2008 ve 22:44® rarach

Kazan:Já jsem se nechal inspirovat myslím medvědem, zašel jsem k nám do rybářství a měli to, ale už je to nějakej rok zpět.

Pondělí 25. února 2008 ve 22:07® Kazan

Prutos> šlo mi jen o to jestli není nějaká vychytávka, rád se přiučím, asi se všichni shodneme na tom že na rybu která nejde na pekáč, je lepší sahat co nejméně.

Pondělí 25. února 2008 ve 22:03® Prutos
Prutos

Kazan> kovová verze patří do muzea, oddělení nepraktických krámů :-) Jinak souhlasím, že větší rybu je lepší si trochu přidržet.

Pondělí 25. února 2008 ve 22:00® Kazan

Prutos> už jsem to našel, znám, z dob začátků rybaření kovovou verzi, upřímně řečeno i tak jsem rybu musel přidžet, nebavím se o nějakých ouklejkách a podobných velikostech ale o rybkách 30 a výš.

Pondělí 25. února 2008 ve 21:55® Prutos
Prutos

rarach> V koncovém nářadí ani ne,ale u plavky můžu háček chytit peánem za ramínko. Mušku bych tím asi zničil..nebo se mýlím?

Pondělí 25. února 2008 ve 21:55® Kazan

rarach> kde se dá pořídit vyprošťovač mušek, nebyl by nějaký odkaz?, abych viděl aspoň jak to vypadá.

Pondělí 25. února 2008 ve 21:53® Prutos
Prutos

Kazan> Na menší háčky je super vyproš´tovač. Mám stonfo little,ale určitě to dělá víc výrobců. Forpas s ním nepoškodím a rybu se mi taky ještě urazit nepovedlo.

Pondělí 25. února 2008 ve 21:51® rarach

Taky tedy nevidím rozdíl, zrovna plavačka a moucha je na tom s koncovým nářadím hodně podobně.

Pondělí 25. února 2008 ve 21:49® Kazan

Prutos> nyní se bavím čistě o plavačce :-)

Pondělí 25. února 2008 ve 21:46® Prutos
Prutos

Á…pánové,omluva. Nějak mi uniklo že se bavíte o mušce. Moje zkušenost je z feederu a plavky,ale uznávám že tam je to jednodušší.

Pondělí 25. února 2008 ve 21:42® Kazan

Prutos> no právě že u malých háčků a slabých vlasců to většinou končí utržením háčku, odháčkovat rybu z většího háčku a silnějšího vlasce umím taky, ale z desítky vlasce a 14tky háčku už mi to nejde a rybu si musím přidržet aby se mi nezmítala, neurazila návazec, nebo při pokusu zachytit háček peánem, jsem ho sám nepoškodil.

Pondělí 25. února 2008 ve 21:42® rarach

Prutos: A kolik ryb ti odplave i s mouchou? Vyndavat mouchu peanem bez přidržení ryby, je nejlepší návod, jak si peanem poškodit forpas. Existuje celkem spolehlivý vyprošťovač mušek, který stojí necelé kilo.

Pondělí 25. února 2008 ve 21:27® Sander
Sander

skwor > zítra opět po práci na to samé místo, ale tentokráte s fídrákem :-) Teď jsem přivezl 20kg šrotu, tak bude i čím krmit, i když konkrétně tam kde jsme mydlili dnes to není třeba.

Pondělí 25. února 2008 ve 21:27® skwor
skwor

Sander> To mě čeká příště. S feederem s 2 OZ špicí a 40g olůvkem.

Pondělí 25. února 2008 ve 21:25® Sander
Sander

skwor > kdepak, ale při tom všem honění fišek s mačkou v ruce je třeba si občas zajít posedět.

Pondělí 25. února 2008 ve 21:25® Prutos
Prutos

Kazan> Háček chytím peanem a fišku vyháčkuju aniž bych na ni musel sáhnout. No problem..

Pondělí 25. února 2008 ve 21:24® skwor
skwor

Sander: Měníš tlouště za kapry? :-D Slušný výsledek, mě teď lákají ty parmy.

Pondělí 25. února 2008 ve 21:19® Kazan

regulus> nemohl jsem si nepovšimnout že přes 90% ryb odháčkováváš ve vodě aniž by jsi na ně sahal. Rád bych se nechal poučit jak na to, mám ty procenta poněkud menší, namočenou ruku, případně přidžení ryby ve vodě je samozřejmostí. Háčky používám se zamačkanými hroty, ale zvlašť u menších velikostí háčků a slabších vlasců, si tu rybu bohužel přidržet musím.

Pondělí 25. února 2008 ve 21:18® Olihen
Olihen

VODA> n žížalka:-'Tento příspěvek sem 26.2.2008 ve 03:12 přesunul z diskuze ''Z lovu'' administrátor CeP

Pondělí 25. února 2008 ve 21:15® VODA
VODA

Olihen> krasna štička na co zabrala potvurka jedna určite kukuřice coTento příspěvek sem 26.2.2008 ve 03:12 přesunul z diskuze ''Z lovu'' administrátor CeP

Pondělí 25. února 2008 ve 20:19® monaster
monaster

o tomhle by šlo diskutovat hodiny. taky jsem dostal stejnou otázku ale položenou záludněji.

Kdo ti dal právo rvát ryby za hubu z vody, zkus se nechat za ret přitáhnout na háčku.

ok část pravdy v tom je :-) na druhou stranu nejspíš to bude onen lovecký pud. komu se z nás ještě nezdálo o potápějícím se splávku nebo předoucí brzdě navijáku?

jím ryby nadprůměrně pokud vezmeme tabulková čísla. vetšinou kupované. ty co chytím převážně pouštím. a ty kupované tresky nemají kosti. takže škodím defakto dvakrát z toho jednou skrytě.kdybych odnesl kapříka co jsem chytil a nepustil ho nemusel někdo jiný zabít tresku. dobře kapr dostal svobodu. když toho kapra sním ten rybář co tu tresku chytil a dalších třeba 5 lidí z lodi, z konzerváren a tak přijde o práci. a takhle se dá špekulovat hodiny.

no nic sečteno podtrženo chce to nějakou rovnovánu. slovo kompromis mi trochu připomíná částečně odfláknutou věc.

jinak bych byl pro jednu věc za kterou po mně nebudete házet kamení ale půjdu rovnou se sudem betonu na noze do Seče. Při výdeji povolenky opětovné přezkoušení či proškolení typu bacha Franto tady se měnila míra a tak. nestane se pak jako jsem byl svědkem, že jsou odnášeny podměrečné ryby jen pro neznalost rybářovu. nebude se tady 100 lidí ptát do roka co je povinná výbava při rybolovu. zkoušky udělal kdekdo před 15 lety, ale že se měnila míra mu uteklo.

omlouvám se, že jsem se tak rozepsal a místy je můj tok myšlenek trochu širší :-)

Pondělí 25. února 2008 v 19:04® regulus
regulus

No zajímavá debata, nezbývá mi než s Pupákem a Ospreyem souhlasit.

ekolozka – odpověď na tvoji původní otázku ohledně fyziologie a ekologie zní asi ano, ale z jakého důvodu tomu tak není ti už odpověděli jiní. Každej z nás má máslo na hlavě jak trefně napsal Osprey a nevím, do jaké míry si ostatní jsou ochotni připustit, že jsme přinejmenším trošinku zvrhlí, protože taháme ryby za hubu z vody povětšinou z důvodů zábavy nikoliv kvůli potravě. Domnívám se, že především ortodoxní C&R se na to z tohoto pohledu nedokáží podívat. Na svoji obhajobu -:))) můžu říct, že dělám alespoň to, že na 90–95% ryb vůbec nesahám, odháčkovávám je ve vodě, některým udělám i exkurzi do kuchyně. -:))) Ty materiály by mě taky docela zajímaly, pošlu kontakt mailem.

Pondělí 25. února 2008 v 15:26® pupak

tomchamik> sezralo mi to cast textu . . .

nepatrim k lidem co prijedou na pstruhovku a nahazuji uz od auta:-)) jsem linej jak ves, takze vetsinu casu na rybach stravim v horizontalni poloze a kocham se . . .

Pondělí 25. února 2008 v 15:20® tomchamik
tomchamik

pupak> :-D

Pondělí 25. února 2008 v 15:19® pupak

tomchamik – nepatrim k lidem co prijedou na pstruhovku a nahazuji uz od auta:-)) )

Pondělí 25. února 2008 v 15:13® tomchamik
tomchamik

pupak> Pak je další stránka věci,to,že jedeme třeba 3 kluci i 200km na ryby a třeba na týden,na pstruhovce by jsme se odchytali za chvilku a pak někde zalehnout a čekat na druhý den. To samé na MP,chytneš 2 kapry a budeš je týden máchat ve vezírku,to je fakt raději pustím,s tím,že si toho jednoho vezmu na konci.(poslední den ryby zásadně neberou):-D

Pondělí 25. února 2008 v 15:06® pupak

tomchamik – kapr je velmi odolna ryba to je bez diskusi.

Pondělí 25. února 2008 v 15:03® tomchamik
tomchamik

ekolozka> chytám přes 20let a k šetrnosti jsem se těžce prokousával i přes masařinu.Změna přišla v době,kdy jsem ryby začal pouštět,protože se mi je nechtělo kuchat a někomu nutit.:-((

pupak> Tak to máš pravdu,já chytám spíše na MP a snažím se o kapry a sumce,co se týká šance na přežití u kapra 70+ a pstruha 25 je jasné kdo má větší šanci.

Pondělí 25. února 2008 ve 14:54® pupak

tomchamik> to je vec nazoru . . . podotykam ze inklinuji spis k pstruhovym revirum, osobne mam radsi na pstruhovce rybare co si chyti sve 2–3 rybky a maze domu za maminou nez „sportovce“ co tam popicha a pomorduje 50–100 pstruhu a domu si nic neveme . . . vysledky jeho cinnosti pak lezi na dne tuni druhy den