Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 22. ledna 2005 v 0:58® mirmen

jiris: je to jenom diskuzní prostor, nic víc. Neupírám Ti právo na Tvůj názor zrovna tak, jako ho neupírám nikomu jinému. Nahodil jsem téma podle mého názoru, a je to jen téma, které si každý musí přebrat podle svého a nikomu nedávám jakoukoliv povinnost, aby se tím řídil nebo podle toho něco na sobě měnil. Můj příspěvek nebyl až tak osobní, jak si možná myslíš. Před pár dny jsem seděl v hospůdce s pár kamarády, kteří nejenže rybaří, ale také někteří čas od času prolítnou přes pár rybářských stránek na netu. Něco slupnou jako malinu, něco je nezaujme, něco odradí. Prodrbalo se ledasco, rybářské stránky taky. Kamarád- vláčkař, říkal jen tolik. Přečtu si pár článků a reference na nádobíčko, do chatu nemá smysl zajíždět, stejně je to o ničem. K tomuhle názoru mu stačí, když 2–3 dny za sebou prolistuje 30–50 zápisů za sebou, kde 2–3 lidé probírají 80–90% věcí, které s rybařinou moc společného nemají. Nemusím s ním sice souhlasit, ale stejně mě jeho názor k přemýšlení přiměl. Jaká bude podoba chytej? Doufám, že jen lepší a lepší. Určitě to prověří čas.

Sobota 22. ledna 2005 v 0:52® Láďa_vydra

mirmen: jsou lidi kteří se prostě nezapojí já jsem sem chodil skoro rok než jsem sem něco napsal. Ty lidi jsem neznal a neměl jsem jim co říct . Začal jsem psát až po srazu. A myslim že většina novejch jenom čte a časem se rozhoupou

Sobota 22. ledna 2005 v 0:43® jiris
jiris

Jo a zapomněl sem, myslím si, že i věcné příspěvky by nepřiměli většinu nezapojujících se návštěvníků k reakci.

Sobota 22. ledna 2005 v 0:40® jiris
jiris

Dobře vyjádřím se k tomu. Nebudu to rozepisovat do detailů jen to napíši jak to vidím já. První poznámka je „jak a co“ do dané diskuse patří nebo nepatří, já sám nevím zda koupi vláčecích nástrah mám řešit v diskusi, přívlači nebo snad přes ICQ? Diskusi mnoho návštěvníků nečte, v přívlači to určitou část návštěvníku zaujme (třeba se na něco zeptají, možná přiobjednají) druhou část návštěvníků to naštve „proč to tu vlastně řeší“ to je jen pro věcné příspěvky. Na ICQ se to nedozví nikdo. Nikoho to nenaštve, ale také se nikdo nic nedoví a třeba by to přitom pro něho bylo přínosem. Další problém by byl asi v tom, že pokud by se psali příspěvky věcné, web by téměř nežil. Každý den by do různé části přibylo několik „věcných“ příspěvků. Někdy i žádný. V diskusi by bylo plno, a tak by se všichni přesunuli na ICQ a podobné komunikační výmysly. A opět bylo by ticho. To je asi tak vše, co jsem k tomu měl. Berte to jak můj subjektivní dojem a teorii přesouvacího dopadu. Celý článek může být ovlivněn i tím, že jsem se v 22:04 celkem nasr. l. end

Sobota 22. ledna 2005 v 0:39® HaD
HaD

mirmen: zajímavý. hmmm. budu o tom přemýšlet. jenže to by asi obnášelo dost zásadní zásah do systému :-(( ty hosté-hodně jich znám, ale nevim zda by na to měli chuť. přeptám se

Sobota 22. ledna 2005 v 0:35® mirmen

HaD: to nevím. Nahazovat : téma týdne? Nějakou upoutávkou pod hlavičkou rubriky?Například: začne být aktuální marmyška, kliklo by se na TÉMA TÝDNE-MARMYŠKA, otevřelo by se to na celou stránku a v jednom sloupečku by vyskákaly názvy článků p. Fikara. Nějak by se vtáhlo téma zpracované ve článcích do diskuzí, keteré by se tím trochu oživily. Noví návštěvnící by si přečetli STARONOVÉ články, ve skutečnosti díky času AKTUALIZOVANÉ články a měli by možnost se ptát, zapojit do rubriky a podrubriky s aktuálně prodiskutováváným tématem. je to jen z hlavy psaných pár myšlenek. Jiný námět na oživení rubrik. Co kdyby rubrika měla čas od ČASU hosta ??!! NAPŘÍKLAD DO RUBRIKY VLÁČKA BY JSI POZVAL PANA FIKARA, Keprta aj.) , s tím, že by jejich návštěva v rubrice byla avízovaná třebas měsíc dopředu. Nashromáždily by se nějaké ty dotazy ( třeba i na jejich knihu či názory ). Anebo v případě dalších lidí angažujících se například v závodní rybařině, tak proč je nezkoušet pozvat . Nevím jak, zda na jeden – dva pátky po sobě na cca hodiny jejich času, hm.

Sobota 22. ledna 2005 v 0:35® HaD
HaD

Láďa_Vydra: raději si to ani nepředstavuju :-D

Sobota 22. ledna 2005 v 0:27® Láďa_vydra

HaD: a dovedeš si představit ten chaos když to budeš přesouvat sem?

Sobota 22. ledna 2005 v 0:24® HaD
HaD

Láďa_Vydra: moc se nesměj, nebo to s tebou budu řešit „operativně“ :-D a něco ti odoperuju

Sobota 22. ledna 2005 v 0:21® HaD
HaD

mirmen: jak přimět nové diskutovat? Nevím, ve fóru se řada lidí zapojí, v diskuzích tolik ne. Fórum je víc k věci, než se téma vyčerpá. Ono taky si všimni, že i stálí „draci“ konkrétní téma zadávají spíš do fóra a ne do diskuze, která spíš slouží pro pokec spřízněných duší. Možná je to dobře, možná ne. nevim. budu se muset hluboce zamyslet :-D

Sobota 22. ledna 2005 v 0:20® Láďa_vydra

HaD: pak tě budem říkat cenzuro a dopadne to tu jak u konkurence:-)

Sobota 22. ledna 2005 v 0:19® Klon
Klon

mirmen- to vypadá dobře určitě to vyskouším a uvidím,ale přece jen ty dravci jsou dravci

Sobota 22. ledna 2005 v 0:17® mirmen

Klon: kapr chcde česnek, slaninu, pepř a ostrý koření. Péct vcelku ( samozřejmě po vykuchání a odšupení). Lze podlévat – ke konci – 1–2 deci červeného vína. A - mimochodem – není od věci dát ke kapříkovi i špetičku zdánlivě neslučitelného koření, tj. libečku. Kapřík snese i 1–2 polévkové lžice nastruhaného jablka, kterým se posype hřbet cca 10 minut před dopečením. I zarytí rybonežravci oceňují, že na tomhle něco je :-)

Sobota 22. ledna 2005 v 0:13® Klon
Klon

mirmen: přišly na houskový boilies a kaprová ryby jako taková my moc nejede,takže si dám tak na vánoce apod. jen aby se neřeklo.

Sobota 22. ledna 2005 v 0:11® Klon
Klon

HaD: nevím zkus na to založit téma a každý se k tomu může vyjádřit a když né tak si to aspoň přečte a sám si dá na to pozor,jinak bych doopravdy nedělal nějaký větší zákroky. viz. níže apod.

Sobota 22. ledna 2005 v 0:09® mirmen

Klon, na co přišli kapříci a proč je nejíš ? :-)

Sobota 22. ledna 2005 v 0:08® mirmen

Třeba nějaká baba poradí, co ty na to, Helenko? :-)

Sobota 22. ledna 2005 v 0:07® mirmen

HaD: a co když by jsi zase pro změnu " řadu lidí přiměl, aby se zapojila" ? :-) Já fakt nevím, neznám strukturu účastníků , návštěvníků. Každý má svou motivaci, proč je tady a co vlastně chce.

Sobota 22. ledna 2005 v 0:07® HaD
HaD

tak a teď „BABO RAĎ“

Sobota 22. ledna 2005 v 0:02® Klon
Klon

HaD: asi tak pochopil si mě dobře,a zato to nestojí a to další vysvětlování ajajaj

Sobota 22. ledna 2005 v 0:00® HaD
HaD

Klon: . a řadu lidí bych asi nas. al…

Sobota 22. ledna 2005 v 0:00® Klon
Klon

mirmen : souhlas asi tak ale to je furt do kola,jak si psal musí káždý v sobě najít tu „přehazovačku “

Pátek 21. ledna 2005 ve 23:57® Klon
Klon

HaD . to je právě ono každý bude mít určitě linii jinak posunutou,a proto bych to nijak víc neřešil,a zbytečně bys měl práci navíc a místo toho můžeš dělat něco jinýho. Takže můj názor je že i když to je někdy tak a někdy onak NEŘEŠIL BYCH TO, a navíc když někam dám příspěvek tak ho tam potom hledám a takhle bych zbytečně hledal všude s tím kam si mi to jenom přesunul,a nakonec by to dopadlo že by jsme nehledali nic jiného než svoje příspěvky a abys to každýmu oznamoval že si mu to přesunul tam a tam je takxy hovadina no nemyslýš????

Pátek 21. ledna 2005 ve 23:56® mirmen

HaD. to nedokážu posoudit. Web se vyvíjí, někam směřuje. Ta role „přesouvače“ je asi nepředstavitelně nevděčná, protože si nedovedu představit, jak stanovit kriteria.
A zda je má smysl vůbec stanovovat. Zdánlivě si protiřečím, ale jen se snažím popsat dojmy, které někdy mám. možná, že určitá cesta je právě v tom, že to například teďka probíráme a že si sami, každý z nás- účastníků diskuzí – promyslíme, kdy máme co říci, kdy si chceme jenom pokecat , poplkat a kdy si sami v sobě najdeme brzdu, lépe řečeno – "přehazovačku ", kdy sami navrhněme – opusťme konkretní rubriku a vlítněme na pokec na chat, do všepojímající rubriky DISKUZE.

Pátek 21. ledna 2005 ve 23:51® mirmen

Klon:To chápu. Když se podívám trochu do budoucnosti, tak například očekávám, že přibude víc lidí, kteří jako Big Mike vyrábějí vlastní vláčecí nástrahy a že se v rubrice vláčka sem tam objeví i nějaká další handmade :-) . Že se tam objeví třeba i zmínky na téma dovoz apod. A spousty dalšího. Mám na mysli, že hodnota rubrik i webu jako takového bude stoupat tím, že bude o náměty, nápady apřipomínky k věci přínosnější i pro mnohé další návštěvníky, kteří určitě mají také co říct. Nedokážu najít způsob, jak něco určovat nebo eliminovat. Snad jen a jedině jako výzvu ve smyslu, mluvme k věci a obohaťmě prostor o nějaké podněty, fakt nevím. Nadiktovat se to samozřejmě nedá.

Pátek 21. ledna 2005 ve 23:44® HaD
HaD

4ALL: myslíte si, že bych měl být tvdrší a určité věci přesouvat? Ale jaké? Problém je trochu v hledání té ideální linie – co je nad ní a co už pod ní…?

Pátek 21. ledna 2005 ve 23:40® Klon
Klon

mirmen: Určitě očekávám když vlezu do toho šuplíku takočekávám že tam bude něco k tématu a že se něco dozvím co nevím atd. a né něco jiného což se někdy stává,takže s tebou souhlasím,ale pravda je taková že těžko můžem určovat co tam patří a co ne,protože když se aspoň z 1% týká toho tématu tak to tam vlastně patří,nebo co pro nás není tak důležitý a dali by jsme to do diskuze tak třeba pro někoho jiného to má ten smysl. Nevím jestli jsi mě pochopil jak to myslým ale asi tak :-)

Pátek 21. ledna 2005 ve 23:32® mirmen

Klon,Had, jiris and další: jak to vlastně vidíte? Jakou má průměrný návštěvník stránek vůbec představu? Co asi tak čeká, když otevře šuplík, nazvaný tak nebo onak?
A co vlastně dělá web webem? Láká tam otevřenost a prostor bez pravidel nebo zajímavost něčím, tématem, technikou?
A možná je celá řada dalších věcí a nápadů, které jsem nepojmenoval. Co člověk, to zřejmě názor. Klidně s tím ven, určitě to může být k něčemů dobré. Jsem jenom člověk, tvor omylný a to , co mi připadá důležité, tak samozřejmě pro jiného takový význam mít nemusí. A rozhodně si nekladu nějaké ambice ve smyslu, že bych chtěl nastavovat laťky a rovnat kohokoliv do laťe. Spíš bych uvítal, kdyby každý na chytej našel to, co očekává:-)

Pátek 21. ledna 2005 ve 23:26® mirmen

Ještě bych chtěl říst, jiris, denyg aj. , neberte to nijak osobně, v tom to skutečně není. Jsem velice rád, že HaD a další tlačí tenhle website kupředu a děkuju jim za jejich práci. Spíš by bylo namístě hledat, pátrat, bouchat do rubriky věnované tématu zajímavosti, novinky, staré perličky odsouzené skoro k zapomění aj. a hlavně – snažit se ( ne účelově, pro snahu samou o sobě) to oživit, přitáhnout další. Hodně lidí má pocit, že se diskuze na téma odehrávají jen mezi pár skalními známými. A někdy by ( a to i v jiných rubrikách, aby se nedevastovala jejich hodnota) bylo namístě hodit odkaz: víš co, přejděme do diskuze. Takže i já těm, kteří se chtějí vyjádřit, na téma – co je pro viz. url dobré – navrhuju!!! přejděme do DISKUZE !!!

Pátek 21. ledna 2005 ve 23:25® Klon
Klon

HaD,mirmen – tak přesně tohle patří do diskuze . Názorný příklad:-D