Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 8. ledna 2008 ve 22:12® Sander
-
Prichy > tam v tom dlouhém příspěvku jsem to psal, že loni tam ty ryby byly i v mrazech mezi svátky, po Novém roce také, ani přes léto to nemělo chybu. Až zhruba před měsícem jsem si nemohl nevšimnout, že to jde od 10 k 5. Nyní už to není na 5, ale blíží se to k nule. V létě tam asi něco bude, ale v zimních obdobích to tam byly až do letoška žně.
- Úterý 8. ledna 2008 ve 22:10® skwor
-
admini: Co mi psali lidi na icq, tak s tím má problémy víc lidí…
- Úterý 8. ledna 2008 ve 22:08® Prichy
-
Sander: abych nekecal, nevim, jak to je ted v zime…mozna jsem si blbe precetl celou debatu. to tam ty ryby nemas ani v lete, nebo je to jen v zime.
U nas je to mist pod mostem, duchodci a lidi s detma tam chodi krmit kacenky…pro mistni, mam na mysli krejcarak - Úterý 8. ledna 2008 ve 22:04® Prichy
-
HaD, dam: musite chlapi uznat, ze musite mit posunuty nazor uz tim, ze chodite mezi lidi, kde pustit rybu je jako jit koupit rohlik do kaufu, nic svetoborneho, nikdo se nad tim nepozastavi, proste je to normalni- dost asi dela to, s kym chodite na ryby, zavody maji urcite take svoje…atd. realitu bych ja, asi stejne jako jiris videl uplne jinde, ale chtel bych asi to co vy.......bohuzel si to asi my vsichni rybari nemuzeme dovolit
- Úterý 8. ledna 2008 ve 22:03® Sander
-
Prichy > tloušti, plotice, proudníci a perlíni. Nebylo tam nic, prostě mrtvo. A beru v úvahu zimní období, Ty asi myslíš léto. Nedovedu si představit hejna plotic a proudníků v proudné vodě o teplotě 1–2°C, motající se mezi kachnami pod mostem. To je spíše letní záležitost.
- Úterý 8. ledna 2008 ve 21:58® Prichy
-
Sander: bavis se pouze o tloustich, nebo o rybach obecne, u nas pravidelne kdyz krmime se synkem kaceny, pod nima jsou ryby a sbiraji, co jim utece, rachot, jakej tam je si dokazes predstavit......bohuzel nedokazu odhadnout, jestli je tam mezi ploticema a proudnikama tlousti…ale proudnici to jsou mega.
jiris: situace se trosicku meni, presto ti musim dat za pravdu. Porad je jeste vetsina tech, kteri si neberou servitky
- Úterý 8. ledna 2008 ve 21:50® jiris
-
dam – cechacek jsem asi jako ty
Fakt nevim kam chodite na ryby, ja jsem u vody nevidel pustit miroveho dravce.....
- Úterý 8. ledna 2008 ve 21:45® skwor
-
HaD: Vyskytl se problém. Vůbec se mi vpravo nahoře nezobrazuje místo pro nick a heslo, takže mám problémy s přihlášením se. Osmaja77 má ten samý problém. Abych se přihlásill, musím napsat nějaký příspěvek.
- Úterý 8. ledna 2008 ve 21:06® dam
-
Scanix> asi by to bylo nejlepší, i moje dušička by měla klid a manželka taky
- Úterý 8. ledna 2008 ve 21:02® Scanix
-
dam: je pravda, ze jedine rozumne reseni je proste zakaz i musky, jak psal LojzaRybka, je to fer vuci vlackarum a navic to nedava „nevhodne“ vyjimky pro nenechavce. Metalita lidi se hned tak nezmeni a bude hur…
- Úterý 8. ledna 2008 ve 21:02® Sander
-
Scanix > jj, snad
- Úterý 8. ledna 2008 ve 21:01® Sander
-
skwor > nejde o znalost vody, ty kachny tam každou vteřinou přistávají a odlétají, takže se tam střídaj jak letadla Hitlera. Nedovedu si představit, že na tohle si těch pár ryb co tam bylo zvyklo. Být tam hloubka a stojatější voda, bylo by to něco jiného. I když možné je všechno…
Každopádně kachny jsou v tom trošku nevinně, kdyby se tam mezi nimi těm rybám nelíbilo, jednoduše se přestěhují a někde budou. A kéž by to byla pravda. Jestli tam někde ± pár km zimují, najdu je.
- Úterý 8. ledna 2008 ve 21:00® Scanix
-
Sander: dle meho proste budou jinde, pokud to maji nastarost kormorani, ryby proste migruji ve snaze uniknout predatorum. To same se deje na Malsi.
- Úterý 8. ledna 2008 ve 20:59® dam
-
jiris> nezlob se, ale jsi opravdu typický čecháček, všechno je špatný dřív než se to spustí, a to se se třeba ani nespustí
- Úterý 8. ledna 2008 ve 20:50® skwor
-
Sander> Tu vodu neznám, takže to nedokážu posoudit
- Úterý 8. ledna 2008 ve 20:39® Sander
-
skwor > zastávám ten samý názor, ale když je tam 70cm vody, těžko si dovedu představit, že cca 50cm pod kachnami vesele plují tloušti. Jsou plašší než ve městech pod mostem. Tohle není zase taková promenáda.
- Úterý 8. ledna 2008 ve 20:37® skwor
-
Sander> Kachny to nebudou. Naopak, v místech, kde lidi kachny krmí mám občas až překvapivě hodně úlovků…
- Úterý 8. ledna 2008 ve 20:29® Sander
-
lucioperce > je to změna, ale přiznám se, že bych radši mydlil tlouště než lézt kolem vyzkoušené vody dvě hodiny kvůli jednomu záseku. Nevím co je jinak, loni v tuhle dobu a o minulých Vánocích jsem si tam jezdil opravdu zachytat. Ve sněhu, i v –6°C, a vždy tak 15 – 20 ryb bylo zaručeno. Mezi nimi i slušné kusy.
V létě to bylo podobné. Nabízí se otázka, kam se ty ryby poděly. Příčin je více než dost – v prvé řadě kormoráni, ale ti jsou tam teprve 2 týdny, a tento úbytek je dřívějšího data.
V druhé řadě je to tam plné volavek. Ale opravdu brutálně. Zatřetí – nevím, jestli rybám vadí neprostupná hladina kvůli kachnám. Loni jich tam bylo jen pár, letos tipuji 50× tolik (!). Začtvrté – ještě loni jsem tam chytal zcela sám. Během Silvestra a dnešního dne bych napočítal přes 15 rybářů, většinou plavačkářů. Jestli ty ryby zabíjejí, nevím. Hloučky rybářů nevyhledávám, tak jsem šel raději jinam. Zapáté – nedávný III.SPA. Koryto je regulované, ryby to možná 10× ustály, ale letošní voda byla poslední kapkou.Když se nad tím tak zamyslím, tak těch pár tlouštíků v táhlém proudu podjezí mají velice malou šanci přežít v tom zregulovaném a obléhaném korytě.
Takže, čemu se vlastně divím…
Znával jsem místa s podobným scénářem. Dnes už je přecházím. A tohle bylo jedno z posledních, skýtajících naději na zimní úlovek.
Jde to s tím chytáním do řiti…
- Úterý 8. ledna 2008 v 19:39® Chose
-
Já se teda nechci hádat,ale podle mě má pravdu Jiris v tom že „známe svoje lidi“ a hájení je taky od toho,aby ty dravce nikdo nevysiloval zdoláváním před třením atp.
- Úterý 8. ledna 2008 v 19:37® LojzaRybka
-
Doudleban> tady na ohři č.7 je zákaz muškaření od 1.12 do 15.3 právě z těchto důvodů
- Úterý 8. ledna 2008 v 19:30® Ftmči
-
jiris: Chytneš, ale už to není o cíleném lovu.Ty 3cm byl takový odhad, s moucha sem začal koketovat teprve vloni, tudíž se nebráním jakémukoliv snížení této hranice. Já to bral podle suchejch much, kde má třeba jepice doceala dlouhý ,,ocas'' tak, aby se po muškaři chytajícím třeba na suho nemohl vozit něaký přehnaný aktivista. Ty 3cm byly spíš prostě takový základ pro diskusi.
- Úterý 8. ledna 2008 v 19:23® jiris
-
Doudleban – a na 3 cm strymra stiku nechytnu?
- Úterý 8. ledna 2008 v 19:14® Ftmči
-
O problematice muškaření a vláčení jsem taky poslední rok dost přemýšlel.Docela mi vadí, když někdo muškaří na 20cm streamer koncem března a nikdo mu nic nemůže. To hájení má něáký důvod, ochrana těch málo přeživších dravců v období přirozeného výtěru. Pokud by někdo povolil celoroční přívlač, začnou hned křičet rybičkáři, že oni chtějí taky chytat. To by mělo za důsledek další zažírání hladových dravců, kteří jsou v tomto období nejvíce zranitelní. Byl bych tedy pro zákaz lovu na mušky větší než cca 3cm do 16.6. na MP.Kdyby jsme žili ve Skandinávii, tak by se dalo uvažovat o režimu chyť a pusť, ale díky české mentalitě mi to nepřipadá vůbec reálné. PS: Vláčku miluji nadevšechno, ale hlavní je ochrana ryb, protože by se za chvíli mohlo stát, že nebude co chytat.
- Úterý 8. ledna 2008 v 18:35® cormoran
-
Sander>To jo, co já bych za něj dal…
- Úterý 8. ledna 2008 v 18:30® lucioperce69
-
sander: ten lipan ale za ten pouhej jeden záběr stál krasavec
- Úterý 8. ledna 2008 v 17:08® jiris
-
HaD / asi u nas chodis malo na ryby nebo mas u vody klapky na ocich.
- Úterý 8. ledna 2008 v 15:06® Cudla
-
Je to obrovský umění vyháčkovat rybu a pustit ,ne jen v době hájení.Jsem rád že jsem se to na starý kolena taky částečně naučil,rybu občas vemu,ale dost jich jde do vody.Nepovažuji „umění rybařit“popsanej úlovkáč, ale říct jí někdy naschle.....
- Úterý 8. ledna 2008 ve 14:11® HaD
-
jiris> dokud dále budeme všichni přemýšlet jako Ty, nidky se tý vlastnosti nezbavíme.
- Úterý 8. ledna 2008 ve 13:49® jiris
-
dam – privlac je HLAVNE o dravcich, tak si nic nenalhávej
To, že je něco hájený neznamená, že si to někdo nenechá, bohužel. Všechno je v lidech a mi na to nejsme připraveni, pochybuju, že někdy budeme. Už vidím jak někdo na řece, kde není ani živáčka natož rs vláčí nedravce, chytne candáta 80 čísel a z láskou ho pustí do vody, nebo do auta?, který ma zaparkovaný nedaleko..... I pro Hada.
- Úterý 8. ledna 2008 ve 13:47® hajan
-
skwor> Jj, zjara jim natrhnem držky.