Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 24. listopadu 2007 ve 22:09® LojzaRybka
-
FInnnp>já mám několik fleků,ale hodně záleží na stavu vody a natom jestli plave tráva
- Sobota 24. listopadu 2007 ve 22:08® FInnnp
-
Tak to je dobre.Ja sice tusim kde jsi ho chytil,ale necham jsi to pro sebe.Jinak me prislo v poslednich dnech desitky mailu kam na ty mniky chodim.
- Sobota 24. listopadu 2007 ve 22:05® LojzaRybka
-
FInnnp>to jsem fotil když jsem byl na kontrole,tam už mníci nejsou,je tam špína s čističky a to oni nemaj rádi
- Sobota 24. listopadu 2007 ve 22:03® LojzaRybka
-
FInnnp>čus,zabral hned jak jsem nahodil,myslel jsem že to vzala štika,to dopadlo a jak jsem pokládal prut tak se rozjel,jsem tomu teda povolil a asi po dvou metrech zasekl,bylo asi 17:00
Sander> mněl 65cm
- Sobota 24. listopadu 2007 ve 22:02® regulus
-
FInnnp> no já třeba nepoznám.
- Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:57® FInnnp
-
LojzaRybka v kolik ti zacali brat.Me vzdy berou az za uplne tmy.Jinak pekne fota az na ten zeleznak.Kazdy pozna kde jsi chytal.
- Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:45® Sander
-
Lojza > kolik měl nej?
- Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:17® LojzaRybka
-
HaD>prosim tě poslal jsem na (z lovu dvě stejný fotky,prosim jednu smázni)Ď.
- Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:14® LojzaRybka
-
byl jsem na mníkách,a už jdou
,venku je krásně
- Sobota 24. listopadu 2007 v 19:12® sus1
-
Kecalka> Mam obojí ale na kapry chodim s teleskopama.S děličkou na feeder.A k tomu držadlu ?!Já mam dlouhé 70 cm a to je až,až.To některá dělička nemá.
- Sobota 24. listopadu 2007 v 18:53® Piranha
-
cormaxx> v pondeli si taky takovy nalapu uz se tesimTento příspěvek sem 25.11.2007 v 01:58 přesunul z diskuze ''Z lovu'' administrátor BoBo-Falknow
- Sobota 24. listopadu 2007 v 17:11® b.gun
-
Kecalka: Kdybys napsala ještě něco podrobnějšího, dalo by se lépe a konkrétněji poradit.
- Pokud je chceš na běžné chytání, bude jistě stačit teleskop, pokud by ses ovšem chtěla na kapry trochu více specializovat, byla by lepší dělička. I mezi teleskopy se dají najít kaprařské speciály, které se svými vlastnostmi blíží děleným prutům, je ovšem nutné počítat s tím, že si za to výrobci také nechají náležitě zaplatit. Dá se říct, že při porovnání poměru cena/kvalita se už takové pruty nevyplatí, za stejnou cenu je lepší koupit pruty dělené.
- Častým argumentem pro koupi teleskopů je jejich kratší transportní délka. Toto nemusí být nutně pravda. Běžné teleskopy jsou sice ve složeném stavu kratší, to je ovšem dáno jejich kratší rukojetí a poměrně blízkým umístěním prvního očka směrem k navijáku. Vzhledem k lepšímu nahazování je ale vhodnější delší rukojeť a větší vzdálenost prvního očka. Takové teleskopy se také vyrábějí, ovšem jejich transportní délka už je pak prakticky stejná, jako u trojdílných dělených prutů (cca 120 cm). U dvojdílných dělených prutů už je pak transportní délka podstatně větší (185–200 cm). Takže záleží na tom, jaké možnosti transportu máš a podle toho se rozhodni.
- Když už se rozhodneš, jaký typ prutu si pořídíš, vstupuje do hry další faktor – tím je místo lovu. Záleží na tom, jestli budeš lovit na malých vodách, nebo na větších plochách nebo řekách. Na menších vodách bude stačit délka prutu 3,30–3,60 m v gramáži 2,5–2,75 lbs, na větší vody už bude lepší prut delší (3,60–3,90 m) s vyšší gramáží (3 lbs → ).
- No a prozatím posledním faktorem pro rozhodování je výše finančního obnosu, který si ochotna do pořízení prutu investovat.
- Sobota 24. listopadu 2007 ve 14:50® sus1
-
Kecalka> 3Lbs
- Sobota 24. listopadu 2007 ve 14:17® Kecalka
-
sus1> jeste se chci zeptat jakou gramaz mas?
- Sobota 24. listopadu 2007 ve 14:12® Kecalka
-
dekuji vsem co mi pomohly v rozhodovani a ja ted jdu koukat na internet na pruty jak teleskop tak delicky dekuji moc ahoj
- Sobota 24. listopadu 2007 ve 13:31® hecht
-
HaD> Kolik lidí bude asi na tom dnešním křtu NA SCHŮDKÁCH ???
- Sobota 24. listopadu 2007 v 10:16® Prutos
-
FInnnp> Gratulace. Je! Když už nic tak se aspoň posuneš laťku zase o kousek výš. Byla by škoda kdyby se i dál uváděl jako nej mník ten z roku 77.
- Sobota 24. listopadu 2007 v 9:09® FInnnp
-
Uz jsem zjistil rekord.Nej Mnik jednovousy je 77 cm 3,0 Kg z roku 1977.Tak nevimm jestli ho mam nekam prihlasit.Uz jsem nekolik trofejnich ryb ulovil a nikdy je nikam neprihlasil.Ani nevim jestli je to k necemu dobre.
- Pátek 23. listopadu 2007 ve 22:32® LojzaRybka
-
Kecalka>ahoj,já mám teda děličky,ale proti teleskopum nic nemám,asi jde oto kdo si naco zvykne,u těch děliček je dobrý to že když se ti na spoje dostane písek tak to snáž otřeš,natož teleskop když necháš ležet někde,třeba na střekovský pláži v ústí,
když prší,tak je potom musíš celí vykoupat,jinak se toho písku nezbavýš
- Pátek 23. listopadu 2007 ve 22:21® sus1
-
Kecalka> Mam dva teleskopy na kapry a vynikající!Takové ty řeči že neni tuhej,že je to špatný a já nevim co ještě jo,je to všechno kravina.V dnešní době je to už na takovej úrovni že je v tom malej rozdíl pro nás laiky.Já mam VMF Allemania II 3,60m a perfekt ve všech směrech.Stojí nebo teda stál jeden 1.800kč + ještě naviják – tak to potom záleží na tobě kolik dom chceš investovat.Řikali mi že je to zbytečný tak drahé pruty,ale neni.Držel sem v ruce a chytal s jinejma co měli u vody a nedá se to srovnat.Dneska sem rád že sem investoval tolik a sem spokojenej.Spousta lidí přišlo a okukovalo a nakonec uznali,že sou lepší než ty jejich,sice asi neradi ale uznali to.Tak asi tak.Kdo má rád děličky tak bude radit děličky a pomlouvat teleskopy,tak že pak už záleží na Tobě.
- Pátek 23. listopadu 2007 ve 21:20® Prichy
-
Kecalka: no na srazu se ten teleskop vyplatil, myslim ze Mary zabral kaprik a nekdo lovil teleskop pak z lodi uprostred rybnika, protoze prut plaval
- Pátek 23. listopadu 2007 v 18:18® Kecalka
-
ahoj vsem chci radu ,rada bych obnovila nadobicko ,jedna se o kaprak prut a nevim delicku nebo teleskop nekdo rika teleskop a nekdo delicku tak babo rad ja jsem mela teleskop a mozna bych brala i delicku tak poradte dik
- Pátek 23. listopadu 2007 v 16:55® Miloš
-
soukromí revír kapr 65cm položená
- Pátek 23. listopadu 2007 ve 12:30® LojzaRybka
-
HaD>tenkrát jsem ti psal že chytnu letos mníka 80cm,ty jsi řekl že hned přijedeš,tuším že jsi řekl do 20minut
nechyt jsem ho já,ale chyt ho neědo jinej a tuším že zase na ohři
- Pátek 23. listopadu 2007 ve 12:24® HaD
-
toulovec> platí, pokud budu mobilní
- Pátek 23. listopadu 2007 v 11:55® FInnnp
-
Kdyz jse me povede letos jeste nejakeho mnika nad 80 cm premluvit klidne ho necham nafotit kym koliv.Ja osobne jsem presvedcen,ze v rece ohri bude plavat i nejaka devadesatka.Je to jen otazka stesti komu se tam obesi.Jinak mniku kolem 70 cm je tam dostatek.
- Pátek 23. listopadu 2007 v 11:10® toulovec
-
jinak HaD tu před lety prohlásil, že když někdo chytí opravdu trofejní rybu, přijede to nafotit kamkoliv v ČR. Myslím že takovýto mník by si to zasloužil. HaD: stále to platí????
- Pátek 23. listopadu 2007 v 11:07® xycht
-
Finnnp: Moc pěkná ryba, gratuluju…na to abys ho vzal máš plný právo a je tvoje věc jestli ho pustíš nebo vezmeš. Trošku to jen kazí ta fotka doma
Jediný co mě štve, že jsem ještě žádnýho mníka nechyt
- Pátek 23. listopadu 2007 v 10:43® LojzaRybka
-
HaD>dosavadní rekord je v čr 77cm asi v roce 1967 nebo 76 a já měl v r06 70cm a toto co chytil Flnnp je fakt mazec
- Pátek 23. listopadu 2007 v 10:40® LojzaRybka
-
FInnnp>blahopřeju k mníkovy,moc pěknej,překonal jsi mě