Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 9. srpna 2007 v 1:40® LojzaRybka
-
cormaxx> Zatim je vody dost,ale extrémě rychle klesá
- Čtvrtek 9. srpna 2007 v 1:38® HaD
-
Sander> co máš proti skeltorovi 2–12? já na něj chytám docela dlouho a velká spokojenost
- Středa 8. srpna 2007 ve 20:25® Sander
-
skwor > já vím, tahaj se s ním pěkně, ale když půjdeš po štice a ne po okounech, tak to je asi tak všechno.
- Středa 8. srpna 2007 ve 20:20® skwor
-
Sander> To já se skelouše zbavovat určitě nebudu. Na gumy paráda.
- Středa 8. srpna 2007 ve 20:19® Sander
-
HaD > ty parmy u vás musí trpět. Mě stačilo vidět ty zdejší, jak se v té stojaté vodě motaly. A samozřejmně nejen parmy to snáší špatně…
- Středa 8. srpna 2007 ve 20:13® Sander
-
skwor > pokud skelouše nevezme ode mne Míra, který o něj má zájem, půjde tenhle prut co nejdřív z baráku. 2–12g je na prcanice, a abych ho tu udržoval na týden vláčky po zahájení na P vodě, to je na mě moc velký komfort. Výplatní páska zela prázdnotou, takže každá koruna na autíčko k dobru.
- Středa 8. srpna 2007 ve 20:10® Sander
-
HaD > tak to je zlý. Jinak v povodí místní pstruhovky je teď slabounká bouřka, po dlouhé době alespoň něco.
- Středa 8. srpna 2007 v 19:50® Petas
-
HaD – Tak v to taky doufám, tak právě tu přestalo pršet, ani se nenamočily silnice.
- Středa 8. srpna 2007 v 19:48® kkarlos
-
Nu nic hoší mějte se tu fain, chytejte nadále pěkný ryby a já až do neděle mizím na pstruhy..
tak mi držte palce ať aspoň něco málo chytnu..
- Středa 8. srpna 2007 v 19:39® HaD
-
Petas> no zatím se nic nestalo…osobně jsem průser už čekal. Třeba to projde.
- Středa 8. srpna 2007 v 19:36® Petas
-
Had – tak to je špatný
. Sice osobně dášť nemusim, ale asi se 1. v životě začnu modlit. Jestli brzy nezaprší tak to bude moc zlí
.
- Středa 8. srpna 2007 v 19:30® HaD
-
Petas> tady pršelo silně asi půl hodiny. Teď zase svítí… To je jakoby ani nekáplo…to se možná zvedne na pár hodin průtok ze současných 1,9 kubíku na 2,5 a zase to spadne
- Středa 8. srpna 2007 v 19:28® Petas
-
Had – jak u Vás na jihu, nesprchlo????
- Středa 8. srpna 2007 v 19:27® Petas
-
Tak snad se zas na pár dní situace změní. Aktuálně leje v Praze, v cca 15:00 bouřky v Chebu a v cca 18:00 Jesenice a okolí. Uvidíme kam se to stočí. Vím že je to slabá náplast, ale aspoň maličkoje lepší než nic. Bylo by potřeba aby tak min. 10 dní pršelo drobně, ale pořád.
- Středa 8. srpna 2007 v 19:23® HaD
-
jiris> na jaké řece?
- Středa 8. srpna 2007 v 19:02® jiris
-
HaD – nekdy Ti nafotim jak to s vodou vypada u nas.
- Středa 8. srpna 2007 v 18:54® HaD
-
jiris> určitě, ale pokud mám zprávy a co jsem měl možnost vidět, tak L je na tom opravdu s vodou hodně špatně. Např. Vltava, Otava, Blanice jsou celkem v pohodě. Zato L a Nežárka jsou v pytli
- Středa 8. srpna 2007 v 18:36® jiris
-
HaD – nejedna se o Luznici, spis bych rek chudinka PRIRODA.
- Středa 8. srpna 2007 v 18:34® HaD
-
tak před těmi dvěma dny šlo asi 0,5 kubíku asi 20 km nad Táborem a to zřejmě k nám ani nedoteklo. Lužnici zásoboval asi pouze Tismenický potok svými pár desítkami litrů a pár potůčků proti proudu, což je asi zanedbatelné množství…
- Středa 8. srpna 2007 v 18:31® HaD
-
Sander> no už asi 4–5 měsíců je to s vodou naprosto žalostné. V období na jaře, kdy bývá průtok 20–40 kubíků (někdy i 60–100) teklo řekou asi 6–8 kubíků (obvyklý letní průtok), což předznamenalo, jaké to bude v létě. Obvyklý letní stav je okolo 5–7 kubíků, po dešti či bouřce občas skočí na 10–15 kubíků (někdy i přes 20). Toto léto je průtok někde mezi 1,5–2,5 kubíku, krátkodobě to skočilo na 4,5, což bývá obvyklé letní minimum. Shrnu-li to, je v řece posledních cca 6 měsíců průměrně asi 3–5 x méně vody, než jiné roky. Před dvěma dny byl dokonce 24 hodin průtok nulový, resp. přes asi 2 nebo tři jezy, které byly mým kamarádem sledovány, netekla žádná voda. S tím souvisí i výskyt ryb – jsou letos zkrátka jinde než je obvyklé a riziko hromadného úmrtí otravou či udušením bych přirovnal ke gilotině visící na zpuchřelém provázku, který je zajištěn rozpadajícím se shnilým kolíčkem. Takže asi tolik k chudince Lužnici.
- Středa 8. srpna 2007 v 18:25® skwor
-
Sander> Dneska jsem si na Tebe vzpomněl, bo mi po záseku spadly z nejmenovaného 3m 2–12g prutu dvě slušné ryby
A na břeh se podíval kromě jiného bolen kolem míry a tloušť tak 38–40cm.
- Středa 8. srpna 2007 v 18:20® jiris
-
Sander – u nas uz neni „zadna“ voda.
- Středa 8. srpna 2007 v 17:55® Sander
-
jiris > já nevím, proto se ptám, mám to z nevěrohodného zdroje, docela bych rád viděl, jak takové „historické minimum“ vypadá.
- Středa 8. srpna 2007 v 17:44® jiris
-
Sander – a co myslis, ze neni?
- Středa 8. srpna 2007 v 17:41® Sander
-
HaD > Lužnice je prý na historickém minimu?
- Středa 8. srpna 2007 ve 14:42® jiris
-
HaD – to ma i pif, jen bych k tomu pridal i motyky, ryče, krumpače, bedynky, a jiny dulezity veci, a to vse je propleteny prutama
Pak si veme k vode jeden prut a u vody zjisti, ze jsou vlastne dva
- Středa 8. srpna 2007 ve 14:07® HaD
-
jiris> něco podobného v garáži mám taky
- Středa 8. srpna 2007 ve 14:07® HaD
-
1esliacanova> a joooo
díky
- Středa 8. srpna 2007 ve 13:44® cormaxx
-
LojzaRybka: hihi a já chtěl jet za známim do Vikletic
mno uvidim,jestli tam bude mít loď tak tam zůstanu,jinak pojedu vejš
…dík za rady Je tam hodně vody?
- Středa 8. srpna 2007 ve 13:37® Petas
-
Mám problém
. Ztroskotala zahraniční výprava
za rybami a tak hledám náhradní řešení. Poraďte někdo lokalitu menší přehrady, pískovny, větší řeky s přímím ubytováním. Oblast nejlépe jižní Čechy, ale v podstatě je mi to fuk, když bude hezké prostředí a pravděpodobnost úlovku. Mám celosvaz MP ČRS. Ubytování co nejblíže u vody. „Nechce se mi na chalupu a jezdit za rybami:-'“.