Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 9. srpna 2007 v 1:40® LojzaRybka
LojzaRybka

cormaxx> Zatim je vody dost,ale extrémě rychle klesá

Čtvrtek 9. srpna 2007 v 1:38® HaD
HaD

Sander> co máš proti skeltorovi 2–12? já na něj chytám docela dlouho a velká spokojenost

Středa 8. srpna 2007 ve 20:25® Sander
Sander

skwor > já vím, tahaj se s ním pěkně, ale když půjdeš po štice a ne po okounech, tak to je asi tak všechno.

Středa 8. srpna 2007 ve 20:20® skwor
skwor

Sander> To já se skelouše zbavovat určitě nebudu. Na gumy paráda.

Středa 8. srpna 2007 ve 20:19® Sander
Sander

HaD > ty parmy u vás musí trpět. Mě stačilo vidět ty zdejší, jak se v té stojaté vodě motaly. A samozřejmně nejen parmy to snáší špatně…:-(

Středa 8. srpna 2007 ve 20:13® Sander
Sander

skwor > pokud skelouše nevezme ode mne Míra, který o něj má zájem, půjde tenhle prut co nejdřív z baráku. 2–12g je na prcanice, a abych ho tu udržoval na týden vláčky po zahájení na P vodě, to je na mě moc velký komfort. Výplatní páska zela prázdnotou, takže každá koruna na autíčko k dobru.

Středa 8. srpna 2007 ve 20:10® Sander
Sander

HaD > tak to je zlý. Jinak v povodí místní pstruhovky je teď slabounká bouřka, po dlouhé době alespoň něco.

Středa 8. srpna 2007 v 19:50® Petas
Petas

HaD – Tak v to taky doufám, tak právě tu přestalo pršet, ani se nenamočily silnice. :-|

Středa 8. srpna 2007 v 19:48® kkarlos
kkarlos

Nu nic hoší mějte se tu fain, chytejte nadále pěkný ryby a já až do neděle mizím na pstruhy.. :-) tak mi držte palce ať aspoň něco málo chytnu.. :-D

Středa 8. srpna 2007 v 19:39® HaD
HaD

Petas> no zatím se nic nestalo…osobně jsem průser už čekal. Třeba to projde.

Středa 8. srpna 2007 v 19:36® Petas
Petas

Had – tak to je špatný:-(( . Sice osobně dášť nemusim, ale asi se 1. v životě začnu modlit. Jestli brzy nezaprší tak to bude moc zlí:-( .

Středa 8. srpna 2007 v 19:30® HaD
HaD

Petas> tady pršelo silně asi půl hodiny. Teď zase svítí… To je jakoby ani nekáplo…to se možná zvedne na pár hodin průtok ze současných 1,9 kubíku na 2,5 a zase to spadne :-((

Středa 8. srpna 2007 v 19:28® Petas
Petas

Had – jak u Vás na jihu, nesprchlo????

Středa 8. srpna 2007 v 19:27® Petas
Petas

Tak snad se zas na pár dní situace změní. Aktuálně leje v Praze, v cca 15:00 bouřky v Chebu a v cca 18:00 Jesenice a okolí. Uvidíme kam se to stočí. Vím že je to slabá náplast, ale aspoň maličkoje lepší než nic. Bylo by potřeba aby tak min. 10 dní pršelo drobně, ale pořád.

Středa 8. srpna 2007 v 19:23® HaD
HaD

jiris> na jaké řece?

Středa 8. srpna 2007 v 19:02® jiris
jiris

HaD – nekdy Ti nafotim jak to s vodou vypada u nas.

Středa 8. srpna 2007 v 18:54® HaD
HaD

jiris> určitě, ale pokud mám zprávy a co jsem měl možnost vidět, tak L je na tom opravdu s vodou hodně špatně. Např. Vltava, Otava, Blanice jsou celkem v pohodě. Zato L a Nežárka jsou v pytli :-((

Středa 8. srpna 2007 v 18:36® jiris
jiris

HaD – nejedna se o Luznici, spis bych rek chudinka PRIRODA.

Středa 8. srpna 2007 v 18:34® HaD
HaD

tak před těmi dvěma dny šlo asi 0,5 kubíku asi 20 km nad Táborem a to zřejmě k nám ani nedoteklo. Lužnici zásoboval asi pouze Tismenický potok svými pár desítkami litrů a pár potůčků proti proudu, což je asi zanedbatelné množství…

Středa 8. srpna 2007 v 18:31® HaD
HaD

Sander> no už asi 4–5 měsíců je to s vodou naprosto žalostné. V období na jaře, kdy bývá průtok 20–40 kubíků (někdy i 60–100) teklo řekou asi 6–8 kubíků (obvyklý letní průtok), což předznamenalo, jaké to bude v létě. Obvyklý letní stav je okolo 5–7 kubíků, po dešti či bouřce občas skočí na 10–15 kubíků (někdy i přes 20). Toto léto je průtok někde mezi 1,5–2,5 kubíku, krátkodobě to skočilo na 4,5, což bývá obvyklé letní minimum. Shrnu-li to, je v řece posledních cca 6 měsíců průměrně asi 3–5 x méně vody, než jiné roky. Před dvěma dny byl dokonce 24 hodin průtok nulový, resp. přes asi 2 nebo tři jezy, které byly mým kamarádem sledovány, netekla žádná voda. S tím souvisí i výskyt ryb – jsou letos zkrátka jinde než je obvyklé a riziko hromadného úmrtí otravou či udušením bych přirovnal ke gilotině visící na zpuchřelém provázku, který je zajištěn rozpadajícím se shnilým kolíčkem. Takže asi tolik k chudince Lužnici.

Středa 8. srpna 2007 v 18:25® skwor
skwor

Sander> Dneska jsem si na Tebe vzpomněl, bo mi po záseku spadly z nejmenovaného 3m 2–12g prutu dvě slušné ryby :-( A na břeh se podíval kromě jiného bolen kolem míry a tloušť tak 38–40cm.

Středa 8. srpna 2007 v 18:20® jiris
jiris

Sander – u nas uz neni „zadna“ voda.

Středa 8. srpna 2007 v 17:55® Sander
Sander

jiris > já nevím, proto se ptám, mám to z nevěrohodného zdroje, docela bych rád viděl, jak takové „historické minimum“ vypadá.

Středa 8. srpna 2007 v 17:44® jiris
jiris

Sander – a co myslis, ze neni?

Středa 8. srpna 2007 v 17:41® Sander
Sander

HaD > Lužnice je prý na historickém minimu? :-(

Středa 8. srpna 2007 ve 14:42® jiris
jiris

HaD – to ma i pif, jen bych k tomu pridal i motyky, ryče, krumpače, bedynky, a jiny dulezity veci, a to vse je propleteny prutama :-D Pak si veme k vode jeden prut a u vody zjisti, ze jsou vlastne dva :-P

Středa 8. srpna 2007 ve 14:07® HaD
HaD

jiris> něco podobného v garáži mám taky ;-)

Středa 8. srpna 2007 ve 14:07® HaD
HaD

1esliacanova> a joooo :-) díky :-)

Středa 8. srpna 2007 ve 13:44® cormaxx
cormaxx

LojzaRybka: hihi a já chtěl jet za známim do Vikletic:-D :-D mno uvidim,jestli tam bude mít loď tak tam zůstanu,jinak pojedu vejš;-) …dík za rady Je tam hodně vody?

Středa 8. srpna 2007 ve 13:37® Petas
Petas

Mám problém:-(( . Ztroskotala zahraniční výprava:-( za rybami a tak hledám náhradní řešení. Poraďte někdo lokalitu menší přehrady, pískovny, větší řeky s přímím ubytováním. Oblast nejlépe jižní Čechy, ale v podstatě je mi to fuk, když bude hezké prostředí a pravděpodobnost úlovku. Mám celosvaz MP ČRS. Ubytování co nejblíže u vody. „Nechce se mi na chalupu a jezdit za rybami:-'“.