Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 5. srpna 2007 v 18:29® rarach
-
Sander: Co žere hlavatka, když nemá lipany atd., tlouště a parmy, myslíš že zrovna tohle by Otava potřebovala?
- Neděle 5. srpna 2007 v 16:24® Sander
-
rarach > od Strakonic nahoru zcela určitě, ale se zbytkem řeky si nejsem tak jistý. Potočák víceméně nula, lipan taktéž.
- Neděle 5. srpna 2007 v 16:22® kkarlos
-
nurse02: gratulálung..
njn jak ta rybařina, né vždy na to skočí to co chcem..
- Neděle 5. srpna 2007 v 15:21® rarach
-
Sander: Nasazovat hlavatku na Otavu, by mělo být kvalifikováno jako trestný čin.
- Neděle 5. srpna 2007 ve 14:39® kkarlos
-
brčal: hoj víte tak jak bylo..?
byly nějaké zajímavé zážitky..?
- Neděle 5. srpna 2007 v 0:47® regulus
-
1esliacanova> no fotky a ryba je to krásná, ale 5 tisíc i když slovenskejch (ono je to skoro jedno) tak mi přechází úsměv na rtech. Problém je v tom, že se může kýžené ulovení hlavatky vyšplhat na několik desítek tisíc korun (je jedno jestli českých nebo slovenských), chytit bych si ji chtěl, ale takovej blázen zase nejsu.
- Neděle 5. srpna 2007 v 0:30® Sander
-
HaD > mám to celkem z cesty, takže při mém počtu navštívení tohoto místa za rok, tu budeš muset být minimálně do sta
- Neděle 5. srpna 2007 v 0:22® HaD
-
Sander> takže budu muset počkat, dokud je nechytíš? abych se toho dožil
- Sobota 4. srpna 2007 ve 23:40® Sander
-
rarach > na Otavě hlavatky ubývají, bo se údajně už nenasazují. Úlovky čítají jen pár kusů ročně, zhruba 2–4, což je na tu délku zanedbatelné číslo. Věnovat se jí zde cíleně je podle mně hloupost. Jinak čas letí, doby kdy jsme na tom dnešním místě trávili dny i noci, jsou už více než 10 let staré…
- Sobota 4. srpna 2007 ve 23:36® Sander
-
Parmu 80+ a tlouště 65 už jsem si tam před lety potahal, takže reálné to je, jen doladit cajk a dobře se pomodlit. Ale teprve až bude foto obou ryb, by se dalo přemýšlet, že tam někoho vemu jen s polarizákama, protože tohle se uvidí málokde. (pominu-li mosty na Vltavě atd, kde se takoví tloušti krmí houskami z mostu). Tohle jsou divoké a nehorázně chytré ryby, stačí ukvapený pohyb prutu nad hladinou či moc sejratej xycht, a jste bez šance. To samé prasknutí větvičky na břehu, nebo vytažení čudly na první nához.
A to je teprve otázka záběru. Zdolávání je ta horší část, napadané stromy, skalnaté dno… Parmy ale bohužel ubývají, bývala zde dosti početná hejna, což už není pravda. Dnes čítá hejno zhruba 10–11ks + osamocené skupinky malinkých. A těch také moc není. - Sobota 4. srpna 2007 ve 23:16® rarach
-
Příchy: Hlavatky jsou údajně na Otavě a Metuji, když jsem před 7–8 lety jezdil na Berounku 7, tak se spekulovalo, že tam někdo naschvál taky nějaké vypustil, spíš to ovšem vzniklo, že tam plavalo dost překousnutých ryb(podoustve a že jich tam tenkrát bylo), to prý hlavatka dělá. Po povodních je to tam ovšem všechno jinak.
- Sobota 4. srpna 2007 ve 23:05® Prutos
-
Sander: Kuwa já chci takýýý takový vody u nás
- Sobota 4. srpna 2007 ve 23:02® rarach
-
Alivio: Podle toho co mi Okounobijec napsal, tak na výběr moc háčkou nemáme, přesně řečeno jeden typ.
Sander: Jak dlouho jsi v důchodu, Ty pamětníku?
- Sobota 4. srpna 2007 ve 21:22® HaD
-
Sander: vzal bys mě na takovej flek?
- Sobota 4. srpna 2007 v 17:57® HaD
-
ricci: no to jsou překrásný barvičky. Parma je prostě srdcovka!
- Sobota 4. srpna 2007 ve 14:25® Cajo
-
® ywan – hlavne pleskace… ale nasiel som aj kaprika a nejake jalce… sem tam su aj väcsie ale nie moc, co sa lapli tak aj tie väcsie boli nakazene…
- Sobota 4. srpna 2007 ve 14:19® ywan
-
cajo22: vidieť aj daake velke kusy???by som siel kuknut…a ake druhy?
- Sobota 4. srpna 2007 ve 13:57® 1esliacanova
-
Prichy> U nas sa lovia hlavatky od 1.11–31.12.Lovi sa kaprovych a lipnovych vodach(rieka Vah,rieka Turiec…atd)kto je drzitelom lipnovej povolenky to ma v suchu a samozrejme aj kto ma kaprovu a venuje sa lovu hlavatok.Mame to tu vsak trochu domotane v ryb.zakone no stale mozeme lovit bez specialnej povolenky ktora stoji 1000.-Sk na jeden revir a iba na 5 vychadzok!!! Pre zahranicnych rybarov je to 5000.-Sk
- Sobota 4. srpna 2007 ve 13:26® regulus
-
Prichy> rybka – bavil jsem se na téma hlavatka před nedávnem s Lubanem, jezdí na ně údajně cíleně, ale bez úspěchu. Nevím jak v Čechách, ale na Moravě to patrně nemá vůbec cenu ikdyž jsem zaslechhl, že se kdesi na Vysočině pár kousků vyskytuje. V MRS je hájená od 1.1. do 30.9. na P i MP takže lov až na podzim, na P vodách, kde by asi mohla být pravděpodobněji je v prosinci smolík. V každým případě to bude i na Slovensku, kde se vyskytuje patrně ve větším množství kapku oříšek.
- Sobota 4. srpna 2007 ve 13:21® Cajo
-
® ywan cela priehrada 5530 + 0070 oba reviry – kazda z tých rýb je nakazena pásovnicou… ktoru tam že vraj priniesli cajky… po celej hladine je vidiet ryby ako plavaju a nemozu sa ponorit… je to nieco strasne…
- Sobota 4. srpna 2007 ve 13:15® ywan
-
cajo22 : čo sa tam stalo???pekný humus, nejaká otrava alebo…?Je to na priehrade či na Bielej?
- Sobota 4. srpna 2007 ve 12:44® Shrek
-
Prichy> jsme domluvení,otázkou je jaké má Ruda na mysli.Ale to pořešíme.
- Sobota 4. srpna 2007 ve 12:30® Prichy
-
Alivio: ruda chce nalejt nejaky hacky, tak to klidne muzete spojit…nevim, jestli ti to rikal
- Sobota 4. srpna 2007 ve 12:29® Prichy
-
rypka: Hlavatka Podunajska? Zkusil bych se zeptat cloveka s nickem „knedlik“(tusim, ze par ulovku mel…to all: nebo se pletu kluci?). (Muj deda je jezdil chytat na slovensko a to jen na zacatku zimy.....asi se dost zmenilo od dob komunistu, ale ryba bude brat asi ve stejnem obdobi......necht se vyjadri nekdo, kdo vi)
- Pátek 3. srpna 2007 v 19:01@ ???
-
Alivio> díky,ale to nebude to pravé překvápko,na Kouty jezdí celkem pravidelně..každopád díky za snahu mi pomoct..
- Pátek 3. srpna 2007 v 11:22® pif
-
dědek:namaluj plánek a dovez to.do třech dnů máš čelisti hotový.....
- Pátek 3. srpna 2007 v 10:19® Shrek
-
rybka> 100 km od Prahy znám pouze Mirošovice,Kouty a Pilák.Osobně jsem chytal pouze na Koutech a celkem O.K.Ovšem není to o hlavatkách,ale o pstruzích.
- Pátek 3. srpna 2007 v 7:49® BoBo-Falknow
-
Kubajs: Měl ji raději rozpůlit na třetiny?
- Pátek 3. srpna 2007 v 0:14® fikus
-
Prutos> dnes jsem namočil kroupy a zítra se synem na ně vyrážíme. Jsem zvědavý jestli se dostaneme aspoň přes šedesát.
- Čtvrtek 2. srpna 2007 ve 22:39® Prutos
-
fikus> Nazdár pijáku..ty žiješ
Díky