Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 24. července 2007 ve 23:59® cercer
cercer

All:Tak mě tu máte!!měl jsem zavirované PC(totálně mrtvýýýý)a měnil jsem poskytovatele…ten měsíční absťák NIKOMU nepřeju!!!:-( :-D

Úterý 24. července 2007 ve 23:11® Tomash
Tomash

cormaxx> Hmm, ani ne tak odborník jako haluzman. Všimni si, že mám každý rok tak jednoho, dva velký. Je to o štěstí se do něj trefit, ale nezlobil bych se, kdyby to bylo častěji. Takhle vím, že mám už letos „vybráno“ :-D

Úterý 24. července 2007 ve 22:59® cormaxx
cormaxx

teď tomu už taky věřim,když promluvil odborník na takový fišle:-)

Úterý 24. července 2007 ve 22:26® Tomash
Tomash

Ten okoun tu délku má v pohodě. Váhu bych taky věřil 9-)

Úterý 24. července 2007 ve 22:06® cormaxx
cormaxx

skwor:taky jsem na to koukal,nechci se lovce nějak dotknout,ale podle mě tolik nemá,hlavně když jsem zrovnal velikost jeho(lovce) prstů a prstů tomáše tak mi nepřijde že by byli ty fišky stejně velký;-)

Úterý 24. července 2007 ve 21:59® jiris
jiris

skwor – nedivil bych se kdyby to ten okoun mel. Fotky klamou.

Úterý 24. července 2007 ve 21:55® kkarlos
kkarlos

jůůů. koukám že to tu stále žije a živě se tu debatuje a delcé váze a zdolávání.. :-) a můj názor na to..? :-) he, jen tiše sedím v koutku a poslouchám velké může páč sem sám chytil jen pár amurků.. :-D nehádejte se a jděte radši spolu na pivo u toho se to dycky nějak vyřeší.. :-)

Úterý 24. července 2007 ve 21:49® Sander
Sander

skwor > no mohl ty ruce natáhnout více, pak by to bylo věrohodnější. Jenže více už to asi nešlo… :-D :-D

Úterý 24. července 2007 ve 21:49® Scanix
Scanix

Tomash: Za tim si stojim, par desitek kusu teto velikosti jsem letosni jaro nachytal, tak nevim proc ten smajlik ci sklebik. Nemam, co bych k tomu dodal. 9-)

Úterý 24. července 2007 ve 21:43® jedenact

Taky myslim ze to je blbost nejaka.

Úterý 24. července 2007 ve 21:41® skwor
skwor

all: Co říkáte na toho okiše na prvním místě v trofejích? Ta velikost mi nesedí…

Úterý 24. července 2007 ve 21:00® Sander
Sander

Pánové asi takhle – pokud vidím, že nějaká ryba stojí zato, (což je asi tak jednou do roka), zdolávám velice opatrně, zvláště v závěru, bez ohledu na to, jak se ryba momentálně cítí. Zrovna před třemi dny jsem přišel o velkou rybu po 20 minutovém boji možná i díky netrpělivosti a přílišnému dotažení brzdy, protože už mi mizel vlasec na cívce. Takže ať si každý zdolává jak chce, ještě jsem neviděl, aby ryba padla vysílením ( ale to neznamená, že tomu nevěřím), a podle mého soudu zdolávat amura 55cm 15 minut lze v proudu s jemným cajkem a nevhodnou akcí prutu celkem snadno.

Úterý 24. července 2007 ve 20:54® Tomash
Tomash

Scanix> „Kdo chce, at se s rybou zdolava treba hodinu, me to jen prijde nesportovni a je vseobecne znamo, ze nektere ryby po neumerne dlouhem zdolavani uhynou“ Taky je všeobecně známo, že můžeš rybu seknout hned při záseku a má háček až v pr… a neuděláš nic. S tím, že ryba vysílením uhyne souhlasím, ale rozhodně nesouhlasím s tím, že je nutné při zdolávání pospíchat – tím spíš se neubráníš chybě a rybu urveš, pak ti stejně tak uhyne v případné vázce ukotvená na háčku s návazcem. Jsou to všechno spekulace, ale začínal jsi na tom, že za 30 sekund vytáhneš amura 55cm :-93;

Úterý 24. července 2007 ve 20:51® Tomash
Tomash

HaD> amura (nevím, proč píšu bolena), bez whau

Úterý 24. července 2007 ve 20:24® skwor
skwor

Tomash> Loni jsem tahal bolena 57cm s prutem 1,5–7g a vlascem 0,18mm za větší vody v silném proudu, ale byl z vody určitě do pěti minut…

Úterý 24. července 2007 ve 20:09® HaD
HaD

Tomash> bolena 57 přes 10 minut na 0,18? Whau. Takový boleny bych chtěl chytat…

Úterý 24. července 2007 v 19:03® Scanix
Scanix

HaD: ne-e, toho amura chytil nekdo jinej, jen Tomash me presvedcuje, ze 15min na amurka 55cm je nutnost. Je to v pohode, asi jsem divnej a nebo chytam liny ryby, protoze treba stika 83cm na 0.25mm monofil si vzala 4m a pak stala asi 20sec na miste nez jsem si ji vzal. Mam proste jen serizenou brzdu na nosnost vlasce a verim v akci prutu, rybu jsem neutrh, leda o prekazku a nebo evidentni chybou. Jak rika Sander, asi mame ve Vltave nejaky unaveny amury, verim, ze amur 70+ na 0.14mm si 10min vezme, ale to je jedno. Kdo chce, at se s rybou zdolava treba hodinu, me to jen prijde nesportovni a je vseobecne znamo, ze nektere ryby po neumerne dlouhem zdolavani uhynou. Tim nemyslim, ze snad 15min je buhvijaka doba, ale zkuste si vazne vzit stopky a zjistit, jak dlouho rybu zdolavate ve skutecnosti.

Tomash: Uz to hlavne neres, vim, ze jsi se „specializoval“ skoro na kazdej rybi druh, ale ja jen vic verim svemu vybaveni a je to v klidu.

Úterý 24. července 2007 v 18:35® Tomash
Tomash

Scanix> Právě, že jsem se jeden čas na amury „specializoval“ a tahal je. Je fakt, že těhle menších kolem 55cm jsem tolik nenachytal, jako těch 70cm+, ale pamatuju si dobře a mám i natočené na kameře, že jsem bolena 57cm tahal přes 10min a to jsem měl na feederu 0,18mm a celkem jsem ho rval. A bylo to na rybníce. Proto mi přijde nelogické, někoho „osočovat“, že ryby tahá zbytečně dlouho. Jinak amuři kolem těch 70cm a víc mi dali i 25min práce, ale to už jsou o dost větší ryby, no :-1

Úterý 24. července 2007 v 17:31® HaD
HaD

Scanix> hele ale toho amura tuším nechytl Tomash, ne?

Úterý 24. července 2007 v 17:09® HaD
HaD

ORIMP: pěknej „bolínek“ :-)) )Tento příspěvek sem 24.7.2007 ve 21:32 přesunul z diskuze ''Z lovu'' administrátor BoBo-Falknow

Úterý 24. července 2007 v 15:13® Sander
Sander

Scanix > Peťo záleží na proudu a nejspíš i na „lenosti“ ryb, vím, že na Tvém místě se nechalo vyndat takových amurů za odpoledne i téměř 10ks a na 0.12 kmen se neozvala brzda. Oproti tomu u nás loňský lehce pod 60 také na 0.12 mi dal přes 10 minut práce. A postavou jsou to stejné ryby.

Úterý 24. července 2007 ve 14:55® Scanix
Scanix

Tomash: Nezlob se na me, ale tech amuru ve velikosti 45–55 jsem z jara nachytal mraky na multipicker 2.7m od DAMu s 2oz spici a mozna to bylo studenou vodou, ale kazdopadne 2–3 mensi vypady u brehu a bez podberaku 0.14mm forpasem a jestli ne do 30sec tak do 1minuty. Zkuse obcas podivat na hodinky, jako 15minut je fakt hrozna doba. Ja moc velekejch ryb nechyt, ale kdyz neco zdolavam 5min, tak to uz musi byt, preci nechci rybu zabit vycerpanim a zaroven nemusim hazardovat, abych ji upalil, ale amur 55cm neni jeste takovej bojovnik, abych ho musel trapit 15min. Jsem si myslel, ze ty zrovna to budes videt lip, ale asi jsem se mylil.

cormaxx: jasne, ze zalezi od ryby, ale obecne si myslim, ze 5min je az kam. Mozna mate subjektivni vnimani casu, ja chytam na vzdalenost max 5–10m na rece v mirnem proudu a casto i pri tme. Nechci to nejak hrotit, ale me ten cas prisel trochu prehnanej, to je vse.

Úterý 24. července 2007 ve 14:45® HaD
HaD

Robur> good idea

Úterý 24. července 2007 ve 14:45® HaD
HaD

Robur> já Ti dám maily :-)

Úterý 24. července 2007 ve 13:44® Robur
Robur

hele admini, neměl by se ten článek o srazu posunou tak nějak na čelní místo, je možné, že spoustu nově přihlášenýc či déle nepřihlášených ani nemusí nic vědět, pak to dopadne tak, že se budu muset dívat furt na ty stejný xichty…, což nemyslím ve zlém:-)

Úterý 24. července 2007 ve 13:39® Robur
Robur

všichni povinně napište Davidovi nějaký mail:-)) ):-P

Úterý 24. července 2007 ve 13:38® gadasnik

HaD> …a už funguje sám nebo točíš u modemu klikou jak u flašinetu ??:-D

Úterý 24. července 2007 ve 13:16® HaD
HaD

4all: tak už jedu! regulus a gadasnik: na telecomu prý byla nějaké stará jednotka a nešlo to automaticky, ale technik musel nějaké zařízení vyměnit. Jenže Skynetu, od kterého mám připojení, to neřekli. Holt monopol. Hnus. 6 dní mi nejel net. Teď se z pošty atd. poseru :-((

Úterý 24. července 2007 v 7:20® profo
profo

CeP : no nevím. od té doby co jsem se oženil mi nějak ten rozum bych řekl občas chybí, ale nezoufám, mám manaželku..:-D

Pondělí 23. července 2007 ve 23:31® regulus
regulus

CeP> a kdy je funus:-D :-D :-D