Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 26. února 2007 v 16:13® Prichy
-
Cep: ne uz jsem doma, v praci mam jen Operu
- Pondělí 26. února 2007 v 16:13® Prichy
-
kluci, jde o to, ze „nikdo“ nedokaze, kolik lidi odpracovalo a kolik zaplatilo (ostatni „poplatky“ bych neresil, protoze jsou spjaty se znamkami apod., ktere by nebylo tak jednoduche „natisknout“ )
Profo: v pohode, napisu ti do osobky
- Pondělí 26. února 2007 v 16:11® CeP
-
Regulus. aby sis nerepnul… ale to ti povidam.. na kazdu sv*** se vari voda! pomsta bude kruta. muhaha…
- Pondělí 26. února 2007 v 16:09® CeP
-
Prichy> a zkousel jsi to forum zalozit v nejakym jinym prohlizeci? ja sice jedu vyhradne na Opere, ale tak casto nezakladam, takze ted neodpovim jestli je to problem zrovna Opery, ci vezi nekde jinde. ale zatim jsem zadne zasadni trouble nemel…
- Pondělí 26. února 2007 v 16:09® Sander
-
CeP > pleteš se, dostanu strvrzenku přímo na místě výkonu brigády, kterou pak předložím na svaze. Je to tedy úplně stejné jako to bylo, akorát do ruky dostaneš podepsaný lístek s počtem hodin, místo zápisu do brigádnické průkazky, která už nyní neexistuje.
- Pondělí 26. února 2007 v 16:07® Sander
-
profo > jo, ta po tom zaplacení je mi prakticky k ničemu, ale co když se v té MO udělá nějaká chyba – což je možné, lidský faktor není neomylný – a nebude o mém zaplacení záznam v počítači? Ta stvrzenka mi dává jistotu, že nic nemusím platit dvakrát. A to je asi i důvod, proč se to u nás zavedlo.
- Pondělí 26. února 2007 v 16:06® profo
-
Prichy : rád budu pokračovat v debatě. Neutíkám, ale teď opravdu musím na cca 1,5 hoďky pryč. Jestli tu pak budeš můžem pokračovat. Promiň pak se ozvu ok?
- Pondělí 26. února 2007 v 16:06® CeP
-
Sander> neprehanej…
- Pondělí 26. února 2007 v 16:05® CeP
-
Prichy> za kazdou platbu u nas automaticky dostavas prijmovy doklad jak uz ostatne napsal Sander. nic proti dokladu za povolenku nebo nahradu za neodpracovane brigady, ale doklad za polatbu clenskych prispevku je podle mne uz zbytecny papirovani. tady vidim jako jasny doklad o zaplaceni vylepenou clenskou znamku. stvrzenky za odpracovane brigady ale zadne nemame. byly sice vykazy odpracovanych brigad ale pro ty nepruhledne cachry jak pise Sander se to tu zrusilo. od teto sezony si vse eviduje organizace interne. zucastnis se brigady, a odpracovane hodiny si zapise clen vyboru, nebo povereny pracovnik, ktery brigadu ridi.
- Pondělí 26. února 2007 v 16:05® profo
-
Prichy : dobře pojďme se bavit na všeobecné rovině. Abych věděl jak moc je ta rovina všeobecná (neber to jako útok) děláš něco ve výboru? Jakoukoliv funkci. Já abych jen věděl jak mám reagovat. Já osobně jsem prodejce povolenek a člen DK
- Pondělí 26. února 2007 v 16:03® Prichy
-
Sander: je tam samozrejme dalsi pruser.....napises hodiny a prijmes hotovost…pak se stane to, ze jeden rybnik lovilo 300 lidi
ne…jen me fakt zajima, kde a jak se to dela
- Pondělí 26. února 2007 v 16:03® profo
-
Sander : pak to plně chápu. To má zamezit hlavně těm čachrům s hodinami. Já měl ale na mysli hlavně tu po zaplacení. Ta ti akorát ukazuje, že jsi něco zaplatil a to je vše. Ale myslím, že spolu oba víme o čem mluvíme.
- Pondělí 26. února 2007 v 16:01® Sander
-
Prichy > celý rok se o fungování MO nezajímám, ale myslím, že mi to nahradí výroční schůze.
- Pondělí 26. února 2007 v 15:59® Sander
-
profo > počet hodin, ale v podstatě je to to samé, když znám cenu jedné hodiny.
- Pondělí 26. února 2007 v 15:59® Prichy
-
profo: budeme se bavit ve vseobecne rovine: takze pokud necemu nerozumis, tak se dost tezko hodnoti, zda „neco“ funguje spravne ci nikoli, ovsem do doby, nez se stane to, ze ti „grafy“ klesaji k nule, to znamena, ze „to“ musi poznat proste kazdy. Cili i ty (v uvozovkach) poznas, ze kuchynska linka v sousedovo kuchyni, je o poznani lepsi, i kdyz za ni dal stejne penez apod.
Jestli svrzenka neco vyresi ci nikoli bych zas az tak neresil, je to minimalne slusnost a navic je pak prokazatelne alespon neco.
- Pondělí 26. února 2007 v 15:57® profo
-
sander : ty máš stvrzenku na odpracovanou částku a nebo počet hodin? Tak jak jsi to psal to chápu. to je něco trochu jinýho.
- Pondělí 26. února 2007 v 15:54® profo
-
sander : v drtivé většině je určeným správcem revíru ÚS a tak ten se stará, aby se do revíru dostala předepsaná násada a daném množství dle dekretu. To jak se tam dostane je na jednání MO, která má revír pod patronací a ÚS. Třeba naše MO to má tak, že zarybní z vlastního chovu a ÚS rybu pouze proplatí, To se samozřejmě neobejde bez kontroly z ÚS. Někam a někdy (i podle druhu) dodá ÚS rybu sám až na místo. Opravdu je to na dohodě.
- Pondělí 26. února 2007 v 15:54® Sander
-
profo > stvrzenka na zaplacení nebo vykonání brigád vyřeší hodně moc. Děly se tu takové čachry s hodinami, že zůstával rozum stát. Takhle je to více oficiální a nikdo už si v dnešní době asi nedovolí nějaké průsery.
- Pondělí 26. února 2007 v 15:51® Sander
-
profo > jo, já Ti rozumím. A myslím, že se zde situace malinko blíží k lepšímu a organizace je víceméně soběstačná. Ono to při počtu členů vyšším jak 1500 asi ani jinak nejde, i když je zde revírů na zarybnění pořád spousta. Otázkou je, z jaké míry tomu napomáhá JčÚS, nejenom co se týče dodávky násad atd, ale tak hluboko do toho nevidím.
- Pondělí 26. února 2007 v 15:50® profo
-
Prichy : a navíc nefunguje co? a myslíš, že svtrzenka za to, že jsi dostal povolenku, známku a zaplatil brigády něco vyřeší?
- Pondělí 26. února 2007 v 15:49® profo
-
Prichy : ne ne tohle jsem tím říci nechtěl, ale je spousta lidí, kterým je šuma fuk jak taková MO funguje a chtěj jen chodit na ryby a toť vše. To jsem tím chtěl říct. Jinak jak poznáš, že to nefunguje, když se o to nezajímáš?
- Pondělí 26. února 2007 v 15:47® profo
-
sander : jj to vím, mluvil o tom a dost byl zděšen, že se tohle ještě může stát a že výbor si nezajistí jednoduché a při tom praktické kroky k tomu aby se to nedělo. To jiná MO dojela na to, že podpis na banku měl jen jeden a díky tomu, když se jeho firmy dostala do finančních potíží si prostě převedl prachy MO na účet firmy a myslel, že to projde, ale neprošlo a on si to taky odskákal. Ale přišlo se mu na to až při prověrkách DK koncem roku.
- Pondělí 26. února 2007 v 15:46® Prichy
-
profo: aj jaj......pokud jsi v necem a ono to jaksi nefunguje, tak ti to ma byti jedno?
- Pondělí 26. února 2007 v 15:44® profo
-
sander : No jinak řečeno. Ti může být tok peněz v MO ukradený i tak, pokud nechceš nic jinýho než chodit na ryby. Neber to špatně. Není to žádná narážka. tady spíš jde o to, aby MO byla soběstačnou jednotkou a mohla si třeba chovat ryby sama, byla schopna svou činnost pokrýt finančně (režie, opravy rybníků, atd…)
- Pondělí 26. února 2007 v 15:43® Sander
-
profo > nevím, jak to s těmi penězi tenkrát bylo. A abych pravdu řekl, ani o to nemám zájem. Viník už si odpykává trest. Koupím si tam povolenku a tím pro mě veškeré styky s touto MO na rok díkybohu končí.
- Pondělí 26. února 2007 v 15:42® profo
-
Sander : promiň, ale vložilo se mi to omylem dvakrát, tak jsem to jedno přepsal.
- Pondělí 26. února 2007 v 15:37® Sander
-
profo > jasně že ten člen nemá o toku svých peněz ani potuchy, ale v některých organizacích je takový berdel, že si tu stvrzenku vemu jak na brigády, tak na veškeré jiné výdaje. Jak mám tento doklad v rukou, celé MO mi pak může být ukradené.
- Pondělí 26. února 2007 v 15:36® profo
-
Sander : Tím to ale neber jako hájení tohoto postupu, jen jako vysvětlení proč je to tak. A nevíš náhodou jen tak na okraj co to bylo za many co se zpronevěřili, zda byly z těchto komodit či to byly „pouze“ prachy z pokladny či účtu MO? Na to je ale jiný fígl, jak tomu předejít. Jedním z nich je nutnost minimálně 2 podpisů na manipulaci s bankovním účtem a co se pokladny týče, tak limitní zůstatek. Nadlimit je pak povinnen pokladník odvést na účet s tím, že to podepíšou minimálně ti dva co jsou odsouhlaseni k manipulaci s účtem. Pak se tohle minimalizuje a prachy se neztrácí. O tom co píšeš se zmínil i předseda DK Rady ČRS na školení členů DK v ČB před týdnem.
- Pondělí 26. února 2007 v 15:33® profo
-
Sander : no nevim jestli jsme tak až pozadu, ale za povolenky a členský známky těžko zpronevěříš, protože má daný prodejce hmotnou zodpovědnost a pokud zpronevěří tak nějaká účtenka to rozhodně nezachrání. Oba podepíšou přebraný počet známek či povolenek (každý své) a na konci roku udělají vyučtování a předloží ke kontrole. Prodejce známek na výbor a DK MO a prodejce povolenek na ÚS. Pokud to nesedne, pak má ten či onen problém a je to jen na jeho triku. Co se týká Brigád, tak tam by to nastat mohlo, ale u nás je to tak, že požadavek na brigádnickou činnost předává prodejce povolenek referentu brigád, v podobě seznamu povinných brigádníků,dále pak to předá výboru MO a DK MO. Takže o tom má přehled minimálně 5 lidí. Referent, pak musí na konci roku předložit vyúčtování výboru MO, kde je popsáno kdo odpracoval a kdo platil a tohle musí projít přes DK a ta to musí odsouhlasit. Zde bych stvrzenku pochopil, to ostatní si myslím, že je zbytečný komfort a člen tím, že dostane stvrzenku nemá kontrolu nad tím kam ty prachy jdou. Jen si může říct, že ty jeho třeba mezi těmi zmizelými nebyly a toť vše. jinak nic ve zlém.
- Pondělí 26. února 2007 v 15:09® Cudla
-
Ačkoli naše MO nemá na "telefon ",tak všechna čest jakýkoliv poplatek ti vydají bez ptaní potvrzení o platbě.