Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 9. února 2007 ve 23:48® pif
pif

judas.d:nikdo to nebral.asi nepremávají… regule,včils urazils moje nacionální cítění…pré k Boskovicám.­.taková prdel je ve stínu naší metropole-:)))))

Pátek 9. února 2007 ve 23:45® Kosmik

Prichy> Ne to fakt nemyslím, ale určitý podíl na tom bude.

Pátek 9. února 2007 ve 23:44® Sander
Sander

HaD > to principielně jedno není, zda se jedná o štiky nebo ne. To je dost podstatný rozdíl, i když dnešní „množství“ nelze srovnat s „množstvím“ dřívějším, kdy se nejednalo jen o 80% úlovků ryb do 50cm… Třeba ty parmy okolo 90cm, kterými oplývala naše pstruhovka, kdy se nechaly po tření chytat i do ruky nebo do podběráků mezi kameny…a statisticky se tam během 15 let nechytla jedinná ani o 10cm menší? Tak jakto že statisticky je to jinak? Že by statistická chyba? Omyl.

Pátek 9. února 2007 ve 23:44® judas.d
judas.d

pif> tak co dovolal ses na ten čerták )

Pátek 9. února 2007 ve 23:43® regulus
regulus

Zdravím k Boskovicám -:D

Pátek 9. února 2007 ve 23:39® pif
pif

HaD:mno,skorem deset čísel majó-:)ale je to zázrak,že něco bere poněvadž u kraje je pořád led.

Pátek 9. února 2007 ve 23:38® Prichy
Prichy

Sander: jj

Pátek 9. února 2007 ve 23:38® HaD
HaD

pif> nekecé ! kolik majó centimetró? :-D

Pátek 9. února 2007 ve 23:37® HaD
HaD

Sander> ok. K těm bájným dobám (sice to bylo pro prichyho, ale dovolim si reagovat): tuhle jsem jel z ryb s ospreyem a rikal mi, ze si vede statistiky a ze mel pocit, ze chyta stale mene stik (tusim, ze slo o stiky – ale principielne je to jedno). Pry se pak podival do statistik za hodne let zpet a zjistil, ze chyta tech ryb zhruba stale stejne mnozstvi. V tomhle smeru hraje mozna vice roli pocit, nez fakt.

Pátek 9. února 2007 ve 23:36® pif
pif

HaD:čoveče,pop­řeméšlé otom.....pré kam nejezdit..ty červenky sou skoro na zlaté odznak;-Dfakt,takměř trofejní…

Pátek 9. února 2007 ve 23:32® HaD
HaD

pif> pošli, at vim, kam nejezdit :-D

Pátek 9. února 2007 ve 23:31® Sander
Sander

HaD > ten „podobně zaměřený kolega“ nebyl podobně zaměřený jako já, nýbrž jako ten dříve narozený masožravec. To jsi pochopil jinak, když si to teď přečteš ještě jednou, vyjde Ti úplně jiný smysl věty a jistě pochopíš, o co mi jde.

Prichy > já Ti rozumím a souhlasím. Nicméně nemůžeš srovnávat dřívější vodu s dnešní, kdy je více rybářů než ryb. Jistě jsi také slýchával bájné příběhy starších rybářů…

Pátek 9. února 2007 ve 23:31® Prichy
Prichy

Kosmik: to jako myslis, ze nebyly tak kvalitni rohliky nebo hnojaky? :-D Dnesni rybarina se prehoupla do roviny „pseudovedy“, ale proc? kvuli masarum? Prece si nemuzete myslet, ze to tak je.

Pátek 9. února 2007 ve 23:30® pif
pif

pokud máte někdo zájem,pošlu foto a popis revíru,kde jsem dneska chytil tři červenky…

Pátek 9. února 2007 ve 23:30® HaD
HaD

regulus> no a to je právě ono – podává se to jako by to byl vždy „Václavák“. Ale že by byl „Václavák“ někde v únoru kvůli tloušťům? To je nesmysl… Jooo, kdyby šlo o kapry, pak je to jiná…to se sjedou lidi klidně z půl republiky, to vím, to jsem zažil… A navíc nejde o detailní zveřejňování, ale o úzkostlivé tajení snad i názvu řeky a to podle mě s paranoiou hraničí

Pátek 9. února 2007 ve 23:27® Kosmik

Prichy> Dřív nebylo tak kvalitní náčiní jako dnes. A všelijaky nástrahy.

Pátek 9. února 2007 ve 23:25® Prichy
Prichy

Sander: vis, rybari brali ryby od nepameti, dokonce ji i masili daleko vic, nez dnes, pokud jde o kolisani populace te ktere ryby na nasich rekach, zacinam mit jiny nazor na vec…nez ze by za to mohli masari a u toho tlouste mi to nestimuje vubec..... Nejde o vec jako takovou, ale pripada mi, ze nekdy je to tu tak trochu bez logiky…a to myslim vse, co se odehrava na rybarke scene… …jinak jsem vubec nic nemylel osobne vuci tobe, ani tloustakovi :-D

Pátek 9. února 2007 ve 23:23® regulus
regulus

HaD> šak já vím, jen sem to AHOJ malinko opepřil :-D

Pátek 9. února 2007 ve 23:23® regulus
regulus

Malinko bych se Sandera zastal, možná su taky paranoidní, ale sdílím jeho názor, že zveřejňovat na netu příliš podrobně místo kde to bere a je naprosto jedno, jaký ryby tam berou, není zdravý. Pak se ti stane, že na fleku, kdes měl vždycky klid a solidní úlovky je to v nejlepším případě jak na Václaváku a v horším, že tam už není moc co chytat.

Pátek 9. února 2007 ve 23:21® HaD
HaD

regulus> hádka vypadá jinak…tohle je diskuze o odlišných názorech. A že mají lidé odlišné názory je dobře. Stejně jako u jídel. Musí být sldká, slaná, kyselá… jinak by to byla nuda a přejedlo by se to, ne?

Pátek 9. února 2007 ve 23:18® regulus
regulus

Ahoj, kluci nehádejte se. :-D

Pátek 9. února 2007 ve 23:16® HaD
HaD

Sander> myslím, že z věcného hlediska je fuk, jestli byl adresát prichy, nebo někdo jinej.

Jedinou změnou na tom revíru byl tedy jen a jen odchod toho rybáře? Nic jiného?

Myslel sem, že tlouště nezabíjíš, tak proč se bát podobně zaměřeného kolegy? Myslím, že se bojíš něčeho úplně jiného.

Pátek 9. února 2007 ve 23:09® Sander
Sander

CeP > jasně, proto jsem napsal, že ještě štěstí, že se to stalo právě zde.

HaD > ten první odstavec byl pro Prichyho, nicméně ten kolega zdaleka nemohl vychytat vše, navíc tomu dopomohla velká voda, kdy se ryby přemístily z horních úseků, menší zůstatky ryb okolo 45 do dneška těch 52cm dosáhnou snadno, atd…ale o to nejde. Situace je tam bez jeho přítomnosti nyní o mnoho příznivější.
A tímto narážím na jádro věci – nějaký kolega stejného zaměření si přečte tento vzkaz na síti a podobná situace může nastat kdekoli jinde. Toho se obávám. Jestli zbytečně, nemůže posoudit ani jeden z nás.
A podruhé říkám, že se nemusí jednat o nájezdy…

Pátek 9. února 2007 ve 22:57® HaD
HaD

Sander> apropo, myslíš, že za ty 3 roky dorostli tloušti na 52 cm? není náhodou tloušť středněvěká ryba?

Pátek 9. února 2007 ve 22:56® HaD
HaD

Sander> asi jsi mě nepochopil… neberu Ti, že je pro Tebe tloušť atraktivní či nikoliv ani to zda u Míry někdo masil nebo nemasil, ani neřeším proč co já chytám a zda je to místem nebo ne. Jen říkám, že jsem díky netu nezaregistroval ani u obecně daleko atraktivnějších ryb nějaké nájezdy. A to je to, o čem mluvím. A mimochodem, za těch 25 let co chytám…

Pátek 9. února 2007 ve 22:52® CeP
CeP

Sander> nehysterci. sam pises jakej tam je tlak. parkrat jsem tam taky byl neb mne mira zasvetil a je fakt ze z druhy strany co je ten kemp to jako kdyby na brehu odpocival dikobraz. to ze ukazes jednu fotku s peknym tloustakem neznamena ze se vsichni vybodnou na kapry a zacnou masit tlouste.

Pátek 9. února 2007 ve 22:45® Sander
Sander

Prichy > mohu Ti uvést jeden konkrétní příklad z nejmenovaného úseku řeky, v blízkosti Ospreyova bydliště. Chodil sem asi před třemi lety na tlouště jeden dříve narozený kolega, který tlouště bral. A v doslova nehorázném množství. Chudák Míra na něj doplácel a tudíž takové fotky z té řeky neměl. Až nyní se situace malinko ustálila a začínají se oběvovat jisté perly v podobě slušného množství ryb do 52cm. Proto bych nerad, aby to někde díky mé nepozornosti dopadlo stejně.

HaD > až budeš cíleně lovit velké tlouště, o jejich atraktivnosti změníš názor. Uvidíš. Parmy lovím také, mníky, hady…což se dá považovat za nesrovnatelně cennější a atraktivnější druhy, než je tloušť, ale za 15 let lovu mám jiný názor. Je to asi jen otázkou prostředí, ve kterém lovíš. Také bych si raději stoupl na jez a mordoval sumce, jenže…

Pátek 9. února 2007 ve 22:45® Kosmik

Sander> Chraň si svou řeku, buď rád, že tam máš pěkný tlouště, díky tobě vidím pořádnýho tloušťe aspoň na fotce, u nás se chytne 1 za 10 let. Jinak okolo 20, 30 už je na pováženou. Jinak stím masem to není zas tolik dobré, ale masaři sežerou všechno.

Pátek 9. února 2007 ve 22:34® Prichy
Prichy

Sander: fakt myslis, ze kdyby o tlousti maso byl takovy zajem, tak bys tu mel kazdy den takovou krasnou rybu na fotce?

Pátek 9. února 2007 ve 22:30® HaD
HaD

Sander> zamýšel jsem se už hodně. A pokud třeba někdo šel třeba na sumce na moje místa, nebylo to proto, že jsem to napsal na netu, ale prostě proto, že mě tam někdo z místních viděl a jsou tací, že kdybych to nahodil do lesa mezi šišky, tak to tam druhej den dají oni. To samé bylo co se týče parem, které jsou nesrovnatelně cenějším a atraktivnějším úlovkem, než třeba ten tloušť, kterýho za soupeře moc nepovažuju (vyjma přívlače, kde už musíš bejt sakra dobrej, abys ho dostal).