Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 11. prosince 2006 ve 21:30® Sander
Sander

Geronimo > he, to jsem se zase nasmál :-) Můžeš mi sdělit selektivní způsob lovu, že za tmy chceš chytat pouze velké ryby? Ať už hady či cokoliv jiného kromě sumce? Pokud by tě napadl lov hadů na mrtvé rybky, to vypust z hlavy. To zkouším pořád a tkaniček se nezbavíš. Jen je méně záběrů.

Přesně tak, chci návod, jak chytat hady za krajíček. Stejný návod, jaký jsi se mi snažil vnutit u mníka.

Čoveče, z tebe se klube rybář netušených možností :-)

Pondělí 11. prosince 2006 ve 21:22® Georgino
Georgino

Sander:A co ti mám napsat??Návod jak chytat hady za krajíček?Tak takovej bohužel neznám.Ale je fakt že tam nějakej průvěs nechávám (tak půl metru?), takže moc zažranejch jich netahám.úhoře nebo kapra většinou seknu.Cejny a tkaničky opravdu chytat nemusím.Za tmy chci chytat velký ryby.

Pondělí 11. prosince 2006 ve 21:14® Sander
Sander

Geronimo > to jsem změnil záměrně jen kvůli tobě. Že se z toho vyvine debata, jsem netušil. Každopádně řeší to tu samou problematiku, na kterou jsi narážel, takže to nešoupej pod kobereček a odepiš. Jak říkám, strašně rád se nechám poučit. Hadů se nechá ulovit i 12 za večer, moc by mi to pomohlo.

Pondělí 11. prosince 2006 ve 21:12® Georgino
Georgino

Sander:Měníš téma na hady jo? :o)

Pondělí 11. prosince 2006 ve 21:10® Sander
Sander

Prichy > oni hltouni jsou, ovšem těch 60cm průvěsu v mírném proudu jim nestačí na to, aby se zažrali. Už dobré čtyři týdny jsem zažraného mníka v ruce neměl. Jestli je to způsobeno přibývající zimou, těžko říct. Teoreticky by měl ve studenější vodě reagovat pomaleji a v teplé naopak, čemuž by ty letní zažranci odpovídali. Ale to fakt nevím, třeba jen plácám.

Hady na feeder jsem začal lovit až letos. Nemá to chybu, zažraní jsou jen výjimečně, jenže 2 pruty s krásně vyjíždějícím policajtem jsou holt o něčem jiném. Obšem mám na mysli lov za úplné tmy.

Láďa > nevím, co myslíš většími hady, přes 85 jsem se zatím nedostal, ale ty záběry popisuješ dobře. Ovšem ty tkaničky, kterých je u nás asi 99.99999% – to je hrůza! Donutilo mě to kupovat rychloreznoucí malé háčky od Maruta, jinak si poradit neumím. Zkoušel jsem je lovit i na cit, abych předešel zažrání, ale spíše se mi zdá, že jak se toho ten had dotkne, už je pozdě a má to tam nasoukaný… :-((

Pondělí 11. prosince 2006 ve 21:01® Prichy
Prichy

S hadama mam nejake zkusenosti, asi bych to tak jednoduse nepausalizoval, ale kdyz jdou tkanicky, vetsinu jich vratime do zivlu bez poskozeni....­..nejlepe je to samozrejme, kdyz to clovek muze vyzkouset, kdyz tedy jdou… Ale co rikate takovemu chytani hadu na feeder??

Jinak sandere, aniz bych nekdy v zivote byl na mnikach, tu rybu vubec videl ,jsem slysel, ze jsou to hltouni (vsak papulu na to maji :-D ), tak docela koukam, co pises,…navic, kdyz vim, ze mas velike zkusenosti

Pondělí 11. prosince 2006 ve 20:53® Láďa

Sander>člověče an hady se snažím taky chodita dokonce je někdy i chytnu,ale co se týká zažrání tak poslední dobou nic moc.Většinou na kraji huby a věř že jim nechávám takového prostoru že si kolikrat říkám že mu to opravdu musí vylézt druhou stranou.Jejich záběry jsou hrozně opatrné a zdlouhavé a hlavně od těch větších.

Pondělí 11. prosince 2006 ve 20:48® Sander
Sander

Geronimo > nemělo smysl měnit způsob lovu. Smysl mělo se sebrat a změnit místo, což jsem také udělal! 5 si jich nechalo háček, už je to 6 let zpět. Dovolím si ještě jednu otázku – zkoušíš chytat hady, případně, jak se snažíš předejít zažrání když víš, že každá ryba nemusí být pouze had, ale třeba kapr, menší sumec, cejn… prostě ryby, které se v hltavosti hadovi jen těžko vyrovnávají, tudíž je třeba jim těch 60cm průvěsu věnovat? Nepospíchej, promysli si to. Třeba mi něco uniklo a rád se poučím. Hadům se věnuji poměrně dost.

Pondělí 11. prosince 2006 ve 20:46® Láďa

Geronimo>kurva chlape ty nevíš že ten chytrej je nejchytřejší.Ale ještě je to dobrý,až tě nazve sklerotickým joudou a bude ti nabízet pár přes držku,tak to bude teprve O.K.

Pondělí 11. prosince 2006 ve 20:44® Tomash
Tomash

aha, já jsem ale hloupej

Pondělí 11. prosince 2006 ve 20:43® hajan

Uf, to je nervák. Jen houšť a větší kapky.:-)

Pondělí 11. prosince 2006 ve 20:42® Georgino
Georgino

Tomash:To byla jen otázka.Má jinej názor než já, to ale neznamená že chytá špatně.

Sander:Jasně že vím že období je důležitý, proto jsem to napsal!Jenom nechápu že když jsi měl v létě každýho zažranýho že jsi nezměnil způsob lovu, dobu záseku nebo něco??Ale to je jedno.Končím debatu mník.

Pondělí 11. prosince 2006 ve 20:35® Tomash
Tomash

Sander:Hele ty necháváš mníky brát čtvrt hodiny?Kde maj ten háček když je vytáhneš?Nekouká jim už z řitního otvoru?

To jsi mu psal, že chytá dobře?

Pondělí 11. prosince 2006 ve 20:32® Sander
Sander

Geronimo > to, že je lovíš v létě, ale DOST radikálně mění situaci. Asi nemáš potuchy, jak je důležité období, ve kterém je lovíš… Tak teď už je mi to jasné! Asi máš na mysli lov malinkých mníčků po nasazení, kdy se jich nechá na rousnici při lovu hadů vytěžit, co hrdlo ráčí. Jen jednou jsem se takového lovu zúčastnil a narovinu ti mohu říci, že to bylo naposled! Zažranej byl každej…

Měl jsi to napsat hned, předešel bys zbytečným nedorozumnění.

Pondělí 11. prosince 2006 ve 20:31® Tomash
Tomash

Geronimo> Ty si kokot jako poleno :-D

Pondělí 11. prosince 2006 ve 20:27® Georgino
Georgino

Tomash:Co to zase kecáš? Já jsem o Sanderovi nepsal že chytá špatně.Seš krapet mimo Afro Hair Under Trees Lovere.

Pondělí 11. prosince 2006 ve 20:23® Tomash
Tomash

Geronimo> Byl si někdy chytat se Sanderem? Jak vůbec můžeš napsat, že je tahá za žaludek? Nebo, že chytá „podle tebe špatně“? Sander se jistě obhájí sám, ale tohle bohulibé mlácení hubou mě už fakt žere. Jiná voda, jiný mrav. Prober se

Pondělí 11. prosince 2006 ve 20:18® Georgino
Georgino

Davish:A jak tam visel?Asi to neměl zrovna na krajíčku co?Já prostě sekám hned protože mníci jsou strašný žrouti.Jasně že se někdy stane že seknu do prázdna, ale lepší než abych je tahal za žaludek.

Pondělí 11. prosince 2006 ve 20:07® Davish
Davish

Geronimo> když mníky sekáš hned po prvním drbnutí, tak to možná jednoho mníka z deseti záběrů vytáhneš, logický by bylo, když dostaneš škubanec od mníka, tak chvilku počkat a až pak zaseknout neboť je známo, že když mník zabere, tak pak většinou stojí na místě a požírá nástarhu, tak¨že si pak rybář mislí, že už to dávno pustil, ale kolikrát se mi stalo, že když sem přehazoval udici, tak už tam ten mník visel.

Pondělí 11. prosince 2006 v 19:59® Georgino
Georgino

Sander:Ještě doplním že moje zkušenosti jsou z léta.

Pondělí 11. prosince 2006 v 19:58® Georgino
Georgino

Sander:Neveř, já zase nevěřím tobě.Klidně se můžeš zeptat u sousedů Bulka nebo Mr.Sticka, byly několikrát na mníkách se mnou.

Pondělí 11. prosince 2006 v 19:08® vanuz
vanuz

Had> no tak za takyto faux pas ma zaradis do zlosovania :-)

Pondělí 11. prosince 2006 v 18:54® hajan

kelt> Pokusy s karbidem ve flašce už mám dávno za sebou, tak jsem se chtěl vyhoupnout o úroveň výš. Myslím, jestli tady padne ještě nějakej dobrej tip na odrybňování vodní říše, mohly bysme těch úrovní přeskočit víc, a konečně se těm slizkejm mrchám dostat na kobylku.:-)

Pondělí 11. prosince 2006 v 18:39® kelt
kelt

hajan> mám z tebe velmi dobrý pocit – je vidět že jsi na správné cestě :-)) Nicméně jak správně podotkl Padis poměr cena jedné hlavice versus účinnost je velmi nevýhodná. Doporučuji zakoupení hloubkového agregátu..Krom toho že má minimální náklady na provoz je i o něco tišší :-)) ))

Pondělí 11. prosince 2006 v 18:26® Padis
Padis

hajan>asi tak řekl jsi to přesně

Pondělí 11. prosince 2006 v 18:20® hajan

Padis> Mno řekl bych, že techniku mají zvládnutou docela dobře, ale umění vyhledat ryby budou muset trošku vypilovat.

Pondělí 11. prosince 2006 v 18:12® Tomash
Tomash

hajan : super video, běžně používám. Feeder se tomu říká :-)

Pondělí 11. prosince 2006 v 17:54® Padis
Padis

Padis> 1 ryba

Pondělí 11. prosince 2006 v 17:54® Padis
Padis

hajan> no jde o to aby nedopadl jako oni.1 ryby na tohle docela slabý úlovek

Pondělí 11. prosince 2006 v 17:53® EDDY

hajan>lol to je mazec:-)) )