Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 17. listopadu 2006 v 15:05® Prutos
-
kkarlos> Jesti myslíš ty starý, velký a pružný dikety tak to byly myslim folpy(i) disky.
- Pátek 17. listopadu 2006 ve 14:46® EDDY
-
Já to ze zálohou udělal po svém… nejen že se dá zálohovat na dvd nebo cd… já jsem si pořídil čuplík a mám k němu několik HDD okolo 40 GB takže mám zazálohováno na nich a mimo PC takže když se o PC pokusí nějakej tenvir či jinej problém data mám vždy v pořádku
a při dnešních cenách HDD to neni ani tak drahý…
- Pátek 17. listopadu 2006 ve 14:43® kkarlos
-
CeP> já vím že to je falsh, já jen opakoval..
- Pátek 17. listopadu 2006 ve 14:32® Sander
-
kkarlos > no já nevim co to je.
CeP > čoveče nějak se to stahování přerušilo, nemáš v tom prsty?
))
- Pátek 17. listopadu 2006 ve 14:32® CeP
-
kkarlos> flAsh disk
- Pátek 17. listopadu 2006 ve 14:31® kkarlos
-
Sander> muhehe, flush disk..
hej, to je něco jako velká disketa… teda pokud myslíme to samé…
- Pátek 17. listopadu 2006 ve 14:31® Sander
-
CeP > jenže on mi ten počítač skládal sám, tak komu jinému jsem ho měl svěřit
- Pátek 17. listopadu 2006 ve 14:30® CeP
-
Sander> to je teda peknej salat! dyz bydli kousek ode mne tak jsi moh rovnou dorazit az sem.
cenzura – muhehe… pochopils dobre
))
- Pátek 17. listopadu 2006 ve 14:29® Sander
-
CeP > promiň, já su kokot…
- Pátek 17. listopadu 2006 ve 14:27® sv.va
-
ctu si tady po par dnech,a nestacim se koukat.hadate se tu,jak male holky u kocarku s panenkama.
- Pátek 17. listopadu 2006 ve 14:22® Sander
-
CeP > tak tak… Ostatně, ten kolega bydlí kousek od Tebe – já ho prásknu – nějakej Jan Salát
)
C E N S O R E D
- Pátek 17. listopadu 2006 ve 14:19® CeP
-
Sander> komu jso proboha ten svuj compik svjeril? co to bylo za joudu?? no alespon vis kam priste nepujdes. vsechno spatne pro neco dobre.. hehe…
- Pátek 17. listopadu 2006 ve 14:16® CeP
-
se zalohovanim na placky mam zhruba stejne zkusenosti jako zedus. vetsinou se to tyka CD, DVD jen v nekolika malo pripadech. nekdy se mi stalo ze data byla necitelna uz po roce a pul. a mockrat mne vyskolily i Verbatimy; zvlaste ta jejich barevna rada. taky jsem toho docela dost precetl a zjistil jsem ze „VYPALOVANÉ“ CD/DVD „NEJSOU VHODNÉ“ ! ! ! pro dlouhodobe uchovavani dat. za urcitych podminek a ve vhodnem klimatickem prostredi jsou placky dokonce; svjete div se nachylna k plisnim. projevuje se flekatenim! stalo se mi u nekolika kusu medii Tevion a Octron. pokud jsou nejake placky sichr, pak lisovane, ale kdo by si asi nechal vylisovat serii min 5000ks, ze.
) nezbyva nam tedy nic jineho nez preci jen zalohovat palenim. v tom pripade striktne dodrzuju nekolik zasad.
- palim na nejnizsi rychlost kterou mechanika umozni
- pro dulezite zalohy pouzivam vyhradne media Taiyo Yuden (edit : tato media pouziva i mnoho dalsich znacek)
- vypaluju dve zalohy najednou, nekdy i tri.
- po vypaleni uchovavam media v temnu pri co nejstalejsi teplote, tedy ve spodnim supliku skrine na chodbe
soucasny pocet takto ulozenych placek se blizi ke stovce a nektera starsi 5 let. vsechny stale citelneTento příspěvek byl 17.11.2006 ve 13:18 editován administrátorem CeP
- Pátek 17. listopadu 2006 ve 14:15® Bosanac
-
Sander> A hned zalohuj tuto fotku
))) Promin , nedalo mi .
- Pátek 17. listopadu 2006 ve 13:36® skwor
-
Sander: Hustý, dej to do „Otázky selského rozumu“
- Pátek 17. listopadu 2006 ve 13:19® Sander
-
Vidět máti, co se děje v její nepřítomnosti v kuchyni, tak mě zabije! A obratem bych letel z baráku
) Ale výlov neměl chybu. I kdyby na každého pátého perlínka zabral mník, nemohl bych si stěžovat
Kolegovi jsem nachytal násadu kapra, co víc si přát…
- Pátek 17. listopadu 2006 v 10:14® kostnak
-
regulus, tu istu skusenost, ako zedus , mam aj ja, ale s dvd-ckami verbatim. po 3 rokoch sa filmy este daju pozerat, kedze stolove prehravace vyuzivaju streaming (chyba sa prejavi zastavenim obrazu na chvilu), ale prepalit ide tak jedno z piatich.
- Pátek 17. listopadu 2006 v 8:46® Shrek
-
BoBo-Falknow> co Ty tady takhle brzo?Že Ty zase razíš někam na ryby?
- Pátek 17. listopadu 2006 v 7:44® BoBo-Falknow
-
@ zeus: No ale já jsem vybíravej, takže nevím nevím
- Pátek 17. listopadu 2006 ve 2:04® regulus
-
zedus> no to bych se asi na ty ryby vůbec nedostal. Jen těch digitálních mám přes 5 tisíc za poslední asi 3 roky a ty normální ti počítat nebudu, jsou to stovky kinofilmů.
- Pátek 17. listopadu 2006 v 1:38® zedus
-
regulus> Já si rád prohlížím starý fotky.
- Pátek 17. listopadu 2006 v 1:31® regulus
-
zedus> nechcu ti brát iluze, ale i kdybych tu za 30 let ještě byl, tak si určitě fotky úlovků 2006 prohlížet nebudu. Dopadne to jako se stohama fotek, co jsem za celej život udělal. Budou ležet ve skříni a ani pes po nich neštěkne. Možná se někdy moji vnuci na některý mrknou, ale spíš to dopadne tak, že natáhnu bačkory a celej obsah tý skříně skončí v kontejneru.
- Pátek 17. listopadu 2006 v 1:17® zedus
-
regulus> To je fuck co to bylo, já tomu nevěřím.
Prostě se vidím jak po 30 letech vytáhnu starou zaprášenou krabici, dávno zapomenutou někde v garáži a v ní najdu zaprášený DVD a jediný co z něj přečtu bude nápis fotky úlovků 2006 a nebude to jenom tím, že bude fyzicky poškozené.
- Pátek 17. listopadu 2006 v 1:07® regulus
-
zedus> IMATION je taky de facto NO NAME. -:)))Dlouhodobě používám VERBATIM a TDK a nemůžu si stěžovat.
- Pátek 17. listopadu 2006 v 0:51® zedus
-
regulus> Už mám docela slušnou sbírku médií co se pokakaly. většinou jsou to no name, ale ty DVD o kterých jsem mluvil byly imation, jooo to byly časy jedno stálo 60kč.
- Pátek 17. listopadu 2006 v 0:50® Prichy
-
regule: no porad to lidi kritizujou, ja mam zatim nejhorsi zkusenost s DVD RAM (ztrata nastrihaneho videa), ale snad uz technologie postoupila o kousek dal
- Pátek 17. listopadu 2006 v 0:42@ ???
-
BOBO – stebou bych chtěl mít dvojdomek vole…
- Pátek 17. listopadu 2006 v 0:37® regulus
-
zedus> jo strejda sýček promluvil. -:))) No abych nekecal. Nestalo se mě, že by se mě ztratily data z CD nebo DVD (u DVD asi za stejnej čas jak píše Zedus) nicméně nelze to vyloučit. Je okolo toho spousta hypotéz a nedokážu relevantně posoudit, co je na tom pravdy. Z druhé stramy vím z doslechu o případech kdy se z „no name“ nosičů ztratily data za rok. Četl jsem nějakou recenzi, že by měla data na DVD vydržet minimálně 50 let a opět nemůžu zaručit, co je na tom pravdy. Pokud se výroby fotografií z datovýho materiálu týče, tak pokud se vyrábí fotky fotocestou, tak je pravděpodobný, že vydrží nejmíň tak dlouho, co vydržely fotky vašich babiček, případně prababiček z první republiky, pokud se to tiskne, tak o stálosti barev nejsu vůbec přesvědčem. Nicméně doporučuji zálohu na dvou různých médiích. Je to sice trochu paranoidní, ale zichr je zichr.
- Pátek 17. listopadu 2006 v 0:20® zedus
-
No když už jsme u toho zálohování, tak nic nevydrží věčně. Za ty roky co se motám kolem IT se mění formáty zařízení každejch několik let. Navíc se spolehlivostí je to taky nic moc. DVD co jsem pálil cca před 4 rokama jsou teď nečitelná, je pravda, že za tu dobu technologie asi pokročila kousek dál, ale můžu vám říct, že se lidstvo žene do průseru, co po nás zůstane? Nic lesklý placičky, na který budou děcka čučet leda tak místo zrcátek a nebudou chápat na co to tenkrát bylo.
Doporučuju zálohovat, ale každejch řekněme 2–3 roky všechno přepálit znovu. Jinak tový fotoalbum má taky svoje kouzlo.
- Pátek 17. listopadu 2006 v 0:16® Tomash
-
BoBo-Falknow>
jj