Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 24. října 2006 ve 21:41® rarach

Tohle já nikdy neprovozoval, na to jsem ještě mladej, mne se líbila šoulačka a hlavně míval jsem sqělého psa – jagdteriera. Jo to byl adrenalin s takovým pejskem co naháněl divočáky přímo na střelce a nebo jsem ho párkrát, pár dní kopal od jezevců, jo už je to pryč, nejde dělat obojí najednou + sport a rodinu, zaměstnání, den je krátkej.

Úterý 24. října 2006 ve 21:38® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Nejsem myslivec, nerozumím úhořům, ale chápu, že každé hájení je pro ryby (potažmo pro rybáře) jen dobré.

Úterý 24. října 2006 ve 21:37® Sander
Sander

rarach > neber to nijak osobně, ta jedna věta mne o otm přesvědčila :-) Už Tě to neláká? Co taková čekaná v zateplené kazatekně, všude sníh, kvíkající lončáci… Ne e? Je to adrenalin…

Úterý 24. října 2006 ve 21:32® rarach

Pak je tu to hledisko hospodaření v ČRS a ona známá věc s vysazováním ryb tj. výtěžnost revírů. Více se chytně, více se musí nasadit, ale kde na to vzít? No a je to tu, špatnej systém, dnes jsem si to opět potvrdil u vody! Sander: Již ne, ale zkoušky i zbroják mám.

Úterý 24. října 2006 ve 21:31® Sander
Sander

rarach > nemůžu si odpustit jednu otázku – že Ty s myslivci nemáš mnoho společného, že ne?

Úterý 24. října 2006 ve 21:30® Padis
Padis

jak píše HaD taky jsem někde četl.Že je to kvůli zpětnému tahu.

Úterý 24. října 2006 ve 21:28® rarach

Mi ano, každé byť sebemenší hájení je dobré, zvláště před většinou našich rybářů, navíc každý rok připlouvá i klasickou cestou k břehům Evropy méně monté, nemůže to být ten důvod, je méně a je dražší. Pak je tu taky ten důvod co píše Sander, aspoň jich víc zbude. Stačí číst pánové, jsem only-fly, ale stačí si dát tištěná periodika na hajzl a občas je otevřít.

Úterý 24. října 2006 ve 21:28® HaD
HaD

BigMike> hájení je kvůli zpětnému tahu, které se ovšem díky neprůchodnosti toků stejně neuplatní, takže je to kokotina. Může to ovšem pocházet z Unie jako obecná ochrana úhoře. To ovšem nevím, jen hádám…

Úterý 24. října 2006 ve 21:26® BigMike

rarach> Trapák končí diskusi.
A jestli seženeš jedno rozumné vysvětlení, proč je úhoř nyní hájen, sem s ním! To nám za chvíli zakáží na zahradách chytat v prosinci žížaly. To už by mne tedy naslali fest!

Úterý 24. října 2006 ve 21:25® Robur
Robur

No, ale napadá vás rozumný důvod pro hájení úhoře?

Úterý 24. října 2006 ve 21:22® rarach

BM: Jenom jsem Ti argumentoval kolik se nasazuje a přesto se do těchto vod nedostane nic, tak proč to tam dodržovat . Co máte furt proti duhákovi, co Vám všem udělal. Víte kolik za tím práce ho dostat do revíru, je to stejný jako u jiných ryb. Dám Ti jinej příklad, např. já mám na pstruhové povolence napsáno – Roční povolenka (chytám, ale 7,5 měsíce, to není ani lunární rok, přesto to dodržuju. Nebo myslivci , nejvíc zvířat končí pod koly aut, mění přesto někdo dobu lovu??? Oslovení jsi si zasloužil, ignorant nebo pytlák není tak přesný.

Úterý 24. října 2006 ve 21:16® BigMike

Božínku, Rudo,ty mne vždy uchvátíš svou vytříbenou mluvou, zejména oslovením! Ale i obsahem, nejdříve nadáváš, že máte prázdnou vodu, kam radši ani nepouštíš zpět tlouště a štičky a najednou mne ohromíš množstvím násad! Kdepak, poslanci to s námi nekonzultují, ale přiznám se, že pokud vydají hovadinu o které si myslím, že je opravdu mimo prostor, čas a zdravý lidský rozum, dělám si to po svém. Samozřejmě, nesmí tím vzniknout nikomu žádná újma atd. Otázkou je, jak by se na to koukal „strážce“ zákona!

Úterý 24. října 2006 ve 21:05® rarach

BM: Trapáku, PO se u nás za posledních 18 měsíců vysadilo 5000 ks, Lipana cca 2600 a PD cca 450. Do těch vod kde se vyskytuje hojně tloušť a okoun se dává hovno nebo ještě větší, přesto se to tam musí dodržovat. Konzultujou s náma snad poslanci nové zákony?

Úterý 24. října 2006 ve 21:01® BigMike

HaD> Já vím, nedávám dobrý příklad! Za svým si ale stojím, zákony a nařízení je jedna věc a zdravý rozum druhá! A jestli má někdo výhrady k tomu, jak se k problému stavím, ať mě zbaví výkonu RS a jen mu poděkuji! Já vím, třeba někde za nezapsání docházky berou povolenku, ale už jen to svědčí i inteligenčním nebo spíše osobnostním kvocientu onoho dotyčného! Ať takový rozumbrada radši vyrazí na přehrady a uplatňuje právo na těch, co chytají na 3 a více prutů, do sítí a jiné. Tam by vychladl jak papiňák v závěji!

Úterý 24. října 2006 ve 20:55® BigMike

rarach> Takže vlastně čistíš vodu pro další pokolení duháčků? Myslím, že pstruhovka je o něčem jiném, než hájení úhoře v říjnu:-)) Kolik se jich teď chytí? Ale asi to mysleli dobře, možná se někde dočetli, že se tře někdy v říjnu a listopadu a už nedočetli kde:-)) Jako když chtěli povolit chytání na 3 pruty, protože se někde dočetli, že ve Francii se tak chytá a nějak jim unikalo, že tady se leta chytá na dva. a jiné a jiné!

Úterý 24. října 2006 ve 20:50® HaD
HaD

BigMike> ty ty ty !!!

Úterý 24. října 2006 ve 20:48® rarach

Láďa: Jsem rád, že se nevzdáváš.

Úterý 24. října 2006 ve 20:44® rarach

Bm: To si děláš kozy ne? Mi taky nikdo nevysvětlil proč mám štiky a okouny odnášet ze pstruhovky, kde už žádný pstruzi nejsou a přesto to dělám.

Úterý 24. října 2006 ve 20:27® BigMike

Pikes> Jako člen RS to říkám jasně – vzal bych ho!:-)) Fakt mi ještě nikdo nevysvětlil, proč se teď úhoř hájí! Hlavně by to měli brát v potaz u vodních elektráren a zastavit provoz turbín:-)) )

Úterý 24. října 2006 v 19:57® dudu

Láďa- Tak sori, vy Ultras se mi pletete:-) Tomashe se na nic ptát nemusím, znám tu historii. Jako nezaujatého ani masaře, ani ultrapouštěče mě to pouze připadá, že po něm pěkně jedeš. Zkus být nad věcí, si přece jen o pár pátků zralejší. Ale možná je to jen můj dojem.

Úterý 24. října 2006 v 19:55® HaD
HaD

Láďa> a malinko Tě poopravím – již v roce 2002 byla registrace možná. Nyní je to také jako před lety možnost, nikoli nutnost či snad dokonce povinnost! To jen aby nebyla mýlka

Úterý 24. října 2006 v 19:51® HaD
HaD

Láďa> proti mému vedení nástrah ? ;-) )

Úterý 24. října 2006 v 19:40® Prichy
Prichy

Lado: je ti vic, jsi moudrejsi, tak prece musis poznat, co delat.....pokud ti teda jde o ryby, tak i kdyby ty ryby tomash jedl (jen tak mimochodem k tomu se priznam i ja) tak ho na C&R nepredelas. Takhle to vypada, ze spis jde o neco jineho…bohuzel

Úterý 24. října 2006 v 19:38® Láďa

HaD>nic proti Tvému vedení.Jinak Ivoše jsem pozdravoval

Úterý 24. října 2006 v 19:37® Láďa

dudu>neboj se Tomáš ví moc dobře kolik mi je let.A stačí se podívat jak ty říkáš u konkurence do mé karty a hned vi jak jsem na tom z věkem.jinak v roce 2002 co se tohle forům zakládalo ještě nějaká karta člena neexistovala a ani nebyla třeba.A víš proč?Zkus hledat v příspěvkách a celkové atmosféře těch tolik výjmečných let tohoto serveru a tam najdeš odpověd.Jinak já nikoho za anonymitu nebuzeruju.Ale zrovna Thomas je toho důkazem že je silnej a namachrovanej jen za klávesnicí.Proč se asi zdekoval od sousedů?Zkus se ho zeptat.

Úterý 24. října 2006 v 19:26® dudu

Láďa- mezi námi děvčaty, jak má Tomasch čuchat kolik je ti let? U konkurence buzerujete neregistrovaný, a tady vystupuješ taky skoro jako anonym. Osobně je mě to šumafuk, je to každýho věc co si zaregistruje nebo zda se vůbec nebude registrovat, ale pak se nediv.

Úterý 24. října 2006 v 18:24® HaD
HaD

Tomash> taky si myslím, že ten jouda není zcela na místě.

Úterý 24. října 2006 v 18:10® Láďa

Tomash>zatím jako jouda se chováš ty.A z jakého titulu přemístuješ ryby?Chudák ryba a ty vlastně taky:-( ((( Jinak až mě budeš oslovovat tak si uvědom kolik je tobě a kolik mě.Mohl bych ti dělat fotra.Pokud by mě takhle nazval Mirek či Ruda tak to beru,ale od tebe ne,ne!!

Úterý 24. října 2006 v 17:57® Kolči
Kolči

Pikes: to je snad jedno, jestli to má nebo nemá důvod, ne? Když je ryba hájená, tak je hájená a máš jí pustit…

Úterý 24. října 2006 v 17:56® Sander
Sander

Pikes > nevzal bych ho. Hadů jsem si užil v létě dost. Jenže mně se to netýká, já už vím, že letos se s ním tutově nesetkám… Každé omezení má svůj důvod, i když v tomto případě asi ne zrovna životně důležitý. Každopádně když jsou těch pár měsíců hájeni, o to více a malinko větších jich zůstane na léto, ne? :-)