Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 13. července 2006 ve 13:18® Fugas

Neboj, vím jak se k parmě chovat. Čau

Čtvrtek 13. července 2006 ve 13:04® Sander
Sander

Fugas > no moc na ní pak nešahej, aby nechytla plíseň :-)) Noo, myslím, že za určité konstelace počasí a vody je Otava „tou pravou“. Ale mají ještě čas, zatím je zkouším spíše vrámci lovu hadů, kdy se občas splete také. Srpen to jistí, jsem o tom přesvědčen. Nějaká 75+ by se konečně povést mohla, kurňa už… Měj se.

Čtvrtek 13. července 2006 ve 12:57® Fugas

Sander: S Ospreyem už jsem to jednou řešil, dokonce jsem se s ním jedné mise na parmy zůčastnil. Bohužel nebyla už ideální doba a měli jsme tenkrát smůlu. Teda když vynechám ponorku, kterou Míra zapřáh a po slušné chvili boje bohužel ztratil v kamenech… Podle jeho slov životní parma! Na kapra to nevypadalo.Tyhle okamžiky + tvoje slova mi pořád dávaji naději, že si ještě v životě na parmu sáhnu:-) . Doufám že to bude letos.

Čtvrtek 13. července 2006 ve 12:46® Jakub
Jakub

ideální výlet

foto/diskuze/vseobecna/2006/th-img8281.jpg
Čtvrtek 13. července 2006 ve 12:46® Sander
Sander

Fugas > zrovna minulý týden jsme se o parmách bavili s Mírou Horáčkem(Ospreyem) a ten když dělal státnici, věnoval se mimojiné stáří a růstu ryb – většinou tloušťů ale i parem. Zajímavé je, že Otava má co se parmy týče největší přírůstky v celé republice a myslím si, že početnost jejího druhu s tím silně souvisí – úživnost řeky, prostředí atd. Takže i proto nemusíš mít o množství parem na Otavě pochybnosti. Vždy je to hodně ovlivněno technikou lovu a samozřejmě i výběrem místa.

Čtvrtek 13. července 2006 v 11:51® Fugas

Sander: Já na Otavu jedu tak 4× za rok, 2 slušný parmy(60+) už jsem vytáh, ale připadalo mi, že je to spíš náhoda. Každopádně dík za info

Čtvrtek 13. července 2006 v 11:37® Sander
Sander

Fugas >záleží na tom, kde chytáš. Třeba od Přeborouc až do Písku je jich čím dál míň. Perfektní je Slanickej jez, horní podskalí ve Str., Štěkeň…je to hodně míst

Čtvrtek 13. července 2006 v 11:21® kubajzs
kubajzs

Fugas- dyť to řikam furt, že je to blázen

Čtvrtek 13. července 2006 v 11:19® Fugas

tak to slyšim prvně, že je na Otavě parem dost!

Čtvrtek 13. července 2006 v 11:15® Sander
Sander

Fugas > ale ne, parem je dost a dost, Otava je na ně poměrně bohatá, jen stojí na místech, kde je téměř nereálné se k nim dostat. – viz chráněné rybí pásmo ve Strakonicích, nebo dole „Ve Volších“, horní podskalí…

Čtvrtek 13. července 2006 v 11:05® Fugas

Pro mě to bude aktuální možná až v sobotu.Do tý doby se to může hodně změnit. S parmama je to na Otavě těžký, je jich málo…

Čtvrtek 13. července 2006 v 10:58® Sander
Sander

Fugas > tloušti určitě, s parmama to bude trochu složitější, v takové vodě se těžko hledaj, nehledě na to, že v noci se nadlábly k prasknutí a nemuší dneska hejbnout hubou.

Čtvrtek 13. července 2006 v 10:54® Fugas

Sander: Dík, myslíš že ještě půjdou tloušti na třešně? A co parmy?

Čtvrtek 13. července 2006 v 10:40® Sander
Sander

Fugas > Otava je v cajku. Je kalná a trochu vyšší, ale oproti včerejší noci dost klesla – opět kvůli té Volyňce, která opadla o více jak polovinu.

Čtvrtek 13. července 2006 v 10:39® Sander
Sander

kubik69 > ále, zase rybářů jak nam.dáno, nejlepší místa obsazena – samá plotice, jedna vypnutá parma a malinkej had…jel jsem odsud brzo, musel jsem ještě nachytat rousnice

Čtvrtek 13. července 2006 v 9:47® kubajzs
kubajzs

Sander: co včera na hadech ????

Čtvrtek 13. července 2006 v 9:03® Sander
Sander

Fugas > jestli pojedeš na Otavu od soutoku s Volyňkou a dolejc, je vyšší a dost kalná. Včera jsem byl na hadech kousek pod soutokem a Otava byla čistá, stoupla jen malinko. Kalí a zdvihá jí pouze ta Volyňka.
I když – teď už může být Otava zvedlá taky, stoupá vždycky dost pomalu. Dám Ti dyštak vědět za hodinu – jdu přes ní do krámu :-)

Čtvrtek 13. července 2006 v 8:22® Fugas

CeP, Sander: Dejte už s těma povodněma pokoj! Tady u nás v Příbrami zase ani nekáplo… Všude okolo černo, hromy, blesky a nic.. a musím zase zalévat zahrádku růčo:-(( Včera jsem chtěl vyrazit na Otavu ale při pohledu na zamračenou Šumavu jsem to vzdal.Představa toho co tu po každém dešti na jihu čtu mě odradila. Kolik je vody, dá se chytat? Dík F.

Čtvrtek 13. července 2006 v 6:15® CeP
CeP

Sander> to teda byla slupka. v cejeticich tece prez ves takovej potucek, spis curek. vcera jim slo tolik vody ze zaplavil kopu baraku, voda sla prez silnici, na zahradach byl metr vody. starousedlici rikali ze to tam nikdy nepamatuji.. ani pred 4 rokama! skorem se bojim ject do prace co vsechno to vyplavilo…

Středa 12. července 2006 ve 20:17® Sander
Sander

CeP > to byl masakr odpoledne, co? :-) Jen tak pro informaci – Svaryšovský potok (tj. ten, co se vlévá do Volyňky v Mutenicích těsně nad mostem) má už téměř srovnatelný průtok jako v roce 2002. Chudáci zahrádkáři už staví hráze z drnů, ale při rychlosti stoupání 1cm za minutu si budou muset dost máknout :-) Ach jo, co letos to počasí vyvádí…radši si jedu na hady vyčistit hlavu

Středa 12. července 2006 v 18:38® EDDY

Prichy> hmmm tak to je blbé .,.. u nás prší už asi 4 hodky tak uvidíme jaká bude voda:-)

Středa 12. července 2006 v 18:35® Prichy
Prichy

EDDY> tak to budte radi, nas to vzdy obejde…proste horko jako krava a voda cim dal teplejsi......uz asi pujdu na reku, protoze i prehrada prestava byt na castejsi ulovky skoupejsi.

Středa 12. července 2006 v 18:33® EDDY

Prichy> jj jde ale u nás je bouřka jak prase hhh:-)

Středa 12. července 2006 v 18:32® Prichy
Prichy

jde vam icq panove…to bude asi tim horkem :-D

Středa 12. července 2006 v 18:17® skwor
skwor

A ještě něco: Kde by šla sehnat?

Středa 12. července 2006 v 18:02® skwor
skwor

Jak je ta Cultiva velká?

Středa 12. července 2006 v 17:30® EDDY

rarach> kua pořád prší a prší … dnes to asi nedapodne:-( ()

Středa 12. července 2006 v 17:09® red
red

www.dongenlanmasters.nl

Středa 12. července 2006 ve 14:44® rarach

Eddy: Bouřka se přežene a jde se na to ne? Když to bude trochu zakalený, tak to bude mazec. Růžovky a černý a jsi král!

Středa 12. července 2006 ve 14:40® EDDY

kua u nás je bouřka a já chtěl jít na ryby kua :-)) )) zase budu je¨nom vázat hh:-)