Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 24. června 2006 v 16:41® Bečvan
-
Alivio> Tak jo. Třeba měly (nebo neměly) své dny. Tak díky. A co ty stránky?
- Sobota 24. června 2006 v 16:35® Shrek
-
Bečvan> zmenši háček,zmenši nástrahu,občas to pomůže
- Sobota 24. června 2006 v 16:12® Bečvan
-
Alivio> Samozřejmě, že jsem prokrmil. Rybky se sjely, drbaly do nástrahy, dokonce sem tam se spláveček i potopil, ale nic z toho. Zkoušel jsem sekat dříve i později, ale výsledek nula. Jakoby přijely, očichaly a ty starší řekly těm mladším: „tak toto je přesně to, čeho se nesmíte dotknout“.
- Sobota 24. června 2006 v 15:53® Shrek
-
Bečvan> no takže ve vlasci to nejspíš nebude,zkus si to pořádně prokrmit,já to dělám tak,že rozkrojim housku nebo rohlík podélně napůl,švihnu jí kousek od břehu,zapálim si a až když jí začnou čudly oždibovat,tak začnu chytat.Pak to lítá samo.
- Sobota 24. června 2006 v 15:48® Bečvan
-
Alivio, stejně jako ty, pouze vlasec 0,14.
- Sobota 24. června 2006 v 15:45® Shrek
-
Bečvan> ale tos měl napsat hned.Jak silnej vlasec jsi na tom biči měl,jakou velikost háčků,kolika gramovej splávek?To vše má vliv.Já chodím s vlascem 0,12,používám háčky velikosti tuším 12,splávek 1g,chytám poze na červy nebo rohlík a nalapu toho vždycky mraky.
- Sobota 24. června 2006 v 15:33® Vaclav
-
BigMike: O pekle? Tak to ti věřím, soudě podle toho, jak bledý byl Jirka, když si to pokusil vytrhnout. Pak se rozhodl pro chirurgii…
- Sobota 24. června 2006 v 15:31® Bečvan
-
No, já to dal jako příklad. Teď si uvědomuju, že asi ne moc nejšťastnější. Včera jsem měl snahu chytal nástražní rybky na bič. Dopadlo to přesně jak minulý týden. Po několikahodinovém snažení 2 kusy. Zkoušel jsem na těsto, červy, hnojňáčky. Různé vzálenosti, různé ponory, různé velikosti háčků. Někde asi dělám chybu. Proto třeba jsem hledal někde něco, kde by to bylo popsané od A do Z i s nějakou radou a fíglema. Abych si to pročetl a třeba něco změnil nebo vyzkoušel jinak. Uź mi rozumíš o co mi jde? A tak to může být s čímkoliv. Třeba o lovu candáta. Varianty, fígle atd. Ale pohromadě. Ne jedna otázka, jedna odpověď. Vím, že asi to, co chci, se nebude líbit provozovatelům těchto stránek, ale to jsem měl na mysli. Už taky chápu, že se konkrétní odpověďi nedočkám.
- Sobota 24. června 2006 v 15:13® Shrek
-
Bečvan> tak řekni o co ti jde!Když víš,že musíš mít splávek vlasec,olůvko a háček,na háček dáš rohlík,nebo červíka,tak co chceš vědět o chytání rybiček.Fakt jsem to asi nepochopil.
- Sobota 24. června 2006 v 15:07® Bečvan
-
Alivio, vidím, že jsi mě nepochopil, když jsem psal, že mě „nemáš teď brát úplně za slovíčko“. O takové triviality mi nešlo.
- Sobota 24. června 2006 ve 14:55® Shrek
-
Bečvan>sakra chlape já teda nevim,ale splávek,olůvko,háček ,vlasec a kus rohlíku..........na tom snad nic neni,ne?
V tvém případě bych Ti doporučil,až půjdeš kupovat splávky a bročky,zeptej se prodavače,jak to sestavit.Sorry,fakt nevim co Ti na to říct.Jsem v koncích. - Sobota 24. června 2006 ve 14:37® Bečvan
-
Alivio, díky za odpověď. Ale to je přesně to, na co jsem co jsem měl na mysli. „…Chytat je můžeš na plavanou,muškou,čeřenem…“ to mi je jasné, ale moc obecné. To se mám znovu ptát, jak se chytá na splávek? Chybí mi detaily. Nebo „…jako když vážeš návazec na kapra…“ Neber mě teď úplně za slovíčko – a jak se váže návazec na kapra? Já měl na mysli to, jestli není někde na webu pohromadě, systematicky, podrobně, s nákresy, fotkami atd. popsaná komplexně základní rybolovná technika. Něco na způsob knihy 1000+1 rada pro rybáře. Abych když něco nevím, mohl na tyto stránky nahlédnout a ne spoustu času strávit nad vyhledavačem a pak se stejně nic nedozvědět. A posílat jednotlivé dotazy? Na to bych musel mít sekretářku. Doufám, že jsi mě pochopil, o co mi jde. Díky.
- Sobota 24. června 2006 ve 13:47® Shrek
-
Bečvan> Pokud jsi to chtěl před týdnem vědět,tak ses měl před týdnem zeptat.Já jsem si teda Tvé otázky nevšimnul. Pokud se jedná o rybičky na štiku,candáta-myslím si že nejpoužívanější je tzv. „bílá ryba“-perlín,plotice,ouklej.Lze používat samozřejmě i jiné druhy ryb kromě lososovitých,lipana,ryb které nemají min. lovnou délku a zákonem chráněných druhů.Chytat je můžeš na plavanou,muškou,čeřenem-jak Ti to vyhovuje.
Co se uzlů s mouchama týče,vážu klasický paternostery,stejně jako když vážeš návazec na kapra.Ale raději chytám jen na jednu mouchu,méně se mi to cuchá.
- Sobota 24. června 2006 ve 13:39® Bečvan
-
Třeba před týdnem jsem chtěl vědět, jak se navazují 3 mušky ma muškařský prut. Detailně. Předevčírem jsem se chtěl dozvědět jak se chytají (jaké, čím, na co, jak atd.) nástražní rybky na candáta nebo štiku. Polopatisticky. Atd. Možná, že jsem to někde přehlédl. Pokud ano, omlouvám se.
- Sobota 24. června 2006 ve 13:29® Shrek
-
Bečvan> a co chceš přesně vědět?Na těchto stránkás se dozvíš všechno o rybařině,jen se prostě musíš konkrétně zeptat co potřebuješ vědět.To snad neni tak těžký,ne?Dále je třeba své dotazy směřovat do diskuze „Začínáme rybařit“,aby si ostatní rybáři všimli,že někdo „nový“ potřebuje poradit.Tady ve všeobecné diskuzi když začnou HDU přednášet své šamanské kletby,tak se jiný příspěvek velice rychle ztratí.Proto ta sekce „začínáme rybařit“.
- Sobota 24. června 2006 ve 13:23® Bečvan
-
Poradil by někdo, jestli jsou někde na webu stránky pro začínající rybáře? Prošel jsem mnoho různých stránek, ale nikde nic není systematicky popsáno třeba i s obrázky. Začínající rybář (si myslím) se nemá možnost toho moc naučit. Děkuji za odpovědi
- Sobota 24. června 2006 ve 12:30® Prichy
-
BigMike: tak to jsem mel stesti…moje ryba byl okoun a misto moji nohy to odskakali nove prsacky, okoun byl za oba trojhaky…jeste ze to bolelo pouze materialne.....ale byt tam sam a mit to jeste ve vlastnim tele si nedokazu predstavit :-/
- Sobota 24. června 2006 v 11:23® kulin
-
Jede jeptiška taxíkem a zpozoruje, že si ji taxikář neustále prohlíží zpětném # zrcátku. Ptá se ho tedy: „Proč na mě neustále hledíš, synu? Máš něco na srdci?“ # „Ale… mám, ale to se nehodí říkat,“ povzdychne si taxikář. „Synu, mně můžeš # říci cokoli, jsem v řádujiž dlouho a lecčemus jsem zvyklá,“ povzbudí jej # jeptiška. „Nu,sestro, již od dětství mám tajné přáni, aby mi ho jeptiška # vykouřila,“svěří se taxikář. „Tvoje přání se ti můze splnit, ale musíš ty # splňovat dvě podmínky,“ odvětí jeptiška. „A jaké, sestro?“ zvědavě se ptá # taxikář. „Musíš být svobodný a katolík,“ na to jeptiška. „No, ale já obě # podmínky splňuju!“ zaraduje se taxikář. „Tak někde v klidu zastav,“poradí mu # jeptiška. Taxikář zastaví na opuštěném místě a jeptiška se dá do kouření. V tom # si všimne, že taxikář brečí. „Co se stalo, synu? Proč pláčeš?“ „Víte, sestro, já # jsem vám lhal. Já jsem Žid a ženatej…“ „Nic si z toho nedělej, synu. Já jsem # Milan a jedu na karneval…“
- Pátek 23. června 2006 ve 21:59® BigMike
-
Vaclav! tak tohle se mi stalo předloni, ale s twistrema sranda byla v tom, že na háčku byla štička tak 30 cm a háček jsem měl mezi ukazovákem a palcem až po oblouček
2 km k autu a hlavně ta štička! Kleště v báglu na zádech a druhou rukou jsem jí musel držet aby se nehátzela
No, bez umrtvení, bez kořalky, přišlápl jsem jí, vyhdal kleště a trhnul! Zdálo se mi o pekle
- Pátek 23. června 2006 v 19:26® skwor
-
Tomash: Tak takovýho bolena bych chtěl zapřáhnout ( a vytáhnout) zítra…
- Pátek 23. června 2006 v 19:01® Tomash
-
Kazan : U roury se povedli 3 jelčáci do 45cm – dva jeseni a tloušť. Dneska jsem byl zase a u Běly jsem za asistence své přítelkyně a sedmi uklízečů (čumilové) zdolával cca 10–15min bolena 70–75cm. Woblera měl zaseknutého mimo tlamu a ve finální fázi se vypnul – ach jo
- Pátek 23. června 2006 ve 14:30® Mirek
-
Vaclav>A máš to!
Tento příspěvek sem 23.6.2006 v 15:15 přesunul z diskuze ''Z lovu'' administrátor CeP
- Pátek 23. června 2006 ve 14:30® Kazan
-
Tomash> jak jste dopadli na Labi?
- Pátek 23. června 2006 ve 12:46® regulus
-
pif> co s ním taky jinýho, ne???
- Pátek 23. června 2006 ve 12:33® pif
-
dneska sem poznal i takovýho „lovce“,které si sedl do chránenýho rybího pásma a v pohodě chytal!!!!a tak sem mu zkonfiskoval papíry-:)))
- Pátek 23. června 2006 ve 12:25® regulus
-
revoke> se nedivím, taky znám pár takovejch co mají nahozený dva pruty a když něco zaloví tak vytáhnou vláčák a pro jistotu to protáhnou. Co k tomu říct.....
- Pátek 23. června 2006 ve 12:10® Robur
-
a kolik vážil a měřil?Tento příspěvek sem 23.6.2006 v 15:15 přesunul z diskuze ''Z lovu'' administrátor CeP
- Pátek 23. června 2006 v 11:42® rarach
-
Václav:Jo a pak naše zdravotnictví vypadá jak vypadá, jeden hlt slivovice na ránu, dva do krku a škubnout jsi mohl Ty, tohle tak hluboko není, už jsem viděl třpytku v ruce , že nebylo vidět dva háčky z trojháku – otec zachytil syna. Tady to je moment, kdy už snad začnete zamačkávat ty protihroty, když ne kvůli rybám, tak kvůli sobě.Tento příspěvek sem 23.6.2006 v 15:15 přesunul z diskuze ''Z lovu'' administrátor CeP
- Pátek 23. června 2006 v 11:31® revoke
-
Jen jsem se dnes krátce kouknul kolem Moravy v UH a hned jsem potkal borce, který uprostřed města vesele vláčel a vedle měl nahozenou kačenu… To prostě nepochopím, ikdyž drobné přestupky občas sám dělám.
- Pátek 23. června 2006 v 7:43® Kazan
-
Padis, zedus > údajně to mělo být při lovu sumců, podvodní splávek a svazek rousnic.