Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 20. února 2006 v 18:23® regulus
-
pif> Tadu máš recept, kdybys nějakou chytil
Parma dušená
Parma obyčejným způsobem schystaná dusí se dobře přikrytá 1/4 – 1/2 hod. ve 3/4 litru lehkého bílého vína se 125 g čerstvého másla, lžicí soli, cibulí, několika zrnky pepře a nového koření, jakož i s trochou tymiánu, estragonu a basalky. Když je dosti měkká, vyndá se, omáčka se procedí a světlou jíškou zapražená k rybě podá.
Další recepty tady ikuchta.la-ky.net
- Pondělí 20. února 2006 v 18:19® pif
-
regulus> jo,slyšel jsem,že není moc chuťově dobrá.mě třeba irituje,když otevřeš sardinky,tam je tolik mrtvéch ryb,čovoče,co já se u toho nařvu-:)))
- Pondělí 20. února 2006 v 18:13® regulus
-
pif> ryby nejím, tak to vím jen z doslechu, chuť bude podobná jako jelec, záleží na úpravě, ale má spoustu mezisvalovejch kústek, takže víc obíráš než jíš
- Pondělí 20. února 2006 v 18:07® pif
-
co vás furt sere?to foto je nic moc,ale mrtvý ryby mě nepohoršujou.je to privátní revír,přijdeš,zaplatíš,kilneš a sežereš.sakra,už toho moralizování,rádoby etiky a rejpání nechte.já kdybych chytil parmu,tak ju s klidným svědomým praštím do palice a kulinářsky upravým.pokud nebude dobrá,už to neudělám,pokud bude jedlá,klepnu ju kdykoliv a kdekoliv s čistým svědomým zase!!!na vysvětlenou,parmy unás nejsou,takže nevím,jestli by mýho kormorána gurmánsky uspokojila,pré není dobrá,ale prubl bych to.
- Pondělí 20. února 2006 v 17:17® Padis
-
Tomash taky sem na ní koukal/u konkurence/ nemám k tomu slov
- Pondělí 20. února 2006 v 17:05® skwor
-
Ku.va, tohle se nevidí každý den
- Pondělí 20. února 2006 v 16:58® Prutos
-
Tomash> Krása, a jak se tím chlubí!
Jinak proti ponechávání pstruhů ze soukromých vod nic nemám.Koneckonců si je asi zaplatil.
- Pondělí 20. února 2006 v 16:43® Tomash
-
Taky výborná fotka… Holt romantika je romantika (foto je z konkurenčního webu)
- Pondělí 20. února 2006 v 16:37® Tomash
-
HaD, osprey : Díky
- Pondělí 20. února 2006 v 16:23® osprey
-
No, mohl jsem to vysvětlit líp. 0,14 mm byl návazec, takže kmen jsem měl asi 0,16 mm. A není to jediný takový případ, o kterém vím. Přeřízl jsem si asi před 10 lety vlascem na jednom prutu ten na druhém – přejela mi ho ryba při zdolávání a po jejím vylovení jsem ze druhého proutku namotal holou šňůru.
- Pondělí 20. února 2006 v 16:20® osprey
-
Tomash: Je to jak říká HaD. Jde o to, že za jisté situace vytvoří jeden vlasec ohyb a jede po druhém. Zatímco ten ohnutý je namáhán stále ve stejném bodě, ten druhý tím místem prochází a v podstatě řeže. Loni mi kapr 61 cm zdolávaný na 0,14 mm vlasci ujel ke druhému břehu, nž jsem ho zastavil zamotal dvě nahozené udice s těžkými krmítky a zatímco jeden majitel spolupracoval a povoloval, druhý s tím cosi prováděl, já cítil jak jeho sestava klouže po mém vlasci a během 10 vteřin vytáhnul holý vlasec. Takže jsem asi šestnáctkou uřízl zhruba třicítku. Ale prý se to stává i v lepších rodinách
S těmi parmami si nepomůžeš, leda by ses chopil té sekery a přidal do kyblíku další mrtvolku…
- Pondělí 20. února 2006 v 15:52® HaD
-
Tomash> vlasce se navzájem mohou „přeříznout“ a slabší „řeže lépe“
- Pondělí 20. února 2006 v 15:39® Prutos
-
Tomash> No fuj! Dobytek jeden!
Jinak gratuluju,krásný rybky.
- Pondělí 20. února 2006 v 15:38® dwarf
-
nejhorsi na tom vsem je, ze se vsechno deje legalne=((
- Pondělí 20. února 2006 v 15:38® Tomash
-
Ještě bych tu s vámi něco rád probral. Stalo se nám to – ne poprvé. Táhl jsem parmu a ta při úniku zajela do kamarádova vlasce. Dwarf chytal na o0,18 kmen, já na 0,22mm kmen a vlasec praskl mně. Michal měl svou montáž ve vázce… nechápu. může to někdo nějak rozumně vysvětlit?
- Pondělí 20. února 2006 v 15:36® Tomash
-
Hrouzek – nikam neodešel. Balil zrovna věci. V Ústí je výluka – nevím, jestli to platí celorepublikově – parma je brána jako ryba ušlechtilá… Foto lovce bude jindy. My parmy pouštíme!
- Pondělí 20. února 2006 v 15:35® HaD
-
Tomash> fuj
- Pondělí 20. února 2006 v 15:33® Hrouzek
-
Toto tam nechal lovec takhle položený a odešel? A kde je foto lovce?? To je to tvůj kámoš,že ho nezveřejníš,hůrá sem s nim
My mu dáme
- Pondělí 20. února 2006 v 15:22® Shrek
-
Tomash> jenom 16??To bych raději nekupoval papíry.Kvůli 16 rybám.Kdyby řekl aspoň 16 kýblů,nebo něco,ale kusů?To je houvno!!
D
- Pondělí 20. února 2006 v 15:16® Tomash
-
No právě! Tyhle podle slov „šťastného lovce“, byli kurvy až v proudu a než je vycuk, tak obětoval dost olůvek… Nakonec mě omráčil úplně – „No, ale sem spokojenej, už jich mám od ledna 16ks!“
- Pondělí 20. února 2006 v 15:14® Shrek
-
Tomash> to se nedivim,taky by mi zkazilo náladu,kdybych chytil jen dvě.Kujwa k vodě si jdu pro maso ane pro dvě ušmudlaný mřenky,ne?
- Pondělí 20. února 2006 v 15:09® Tomash
-
Zdravím chytejáky. Dneska jsme si pěkně zachytali s Dwarfem na Labi. Náladu nám okamžitě zkazil příchod k vodě. Psal jsem o tom už v článku… no pokochejte se – to je romantika!!! Blueeeeeee
- Pondělí 20. února 2006 ve 13:58® vpi
-
K pití používám něco jiného, na koupání v přírodě je ještě brzo, ale myslel jsem na ryby, jestli v tom úseku od draslovky dolu někdo už letos chytal, loni tam byly docela slušné kousky, ale jinak dík
- Pondělí 20. února 2006 ve 12:52® Shrek
-
vpi> no na pití bude asi špinavá,namytí studená a ryb v tom úseku Od Draslovny dolů taky asi moc nebude.Toť můj názor.
- Pondělí 20. února 2006 ve 12:48® vpi
-
Zdravím, neví někdo jak to je s vodou v Labí, myslím tím katastrofu s kyanidem
- Pondělí 20. února 2006 ve 12:40® Shrek
-
pif> to chce ho občas nakrmit,aby neměl takovej hlad.Já mám v lednici ještě ovar ze včerejška.Pošlu ti fotku,jestli chceš.
))
- Pondělí 20. února 2006 ve 12:20® kulin
-
pif>du se najíst,mňam
- Pondělí 20. února 2006 ve 12:20® kulin
-
pif>nehrabe mu,jen čekal na správnou příležitost
- Pondělí 20. února 2006 ve 12:19® pif
-
kulin> ani nemluv.ten parchant se mě ještě drze smál do očí.kdyby nebyl staré,tak ho asi hodím na pekáč místo oběda-:))) ne,to bych neudělal,ale hrabe mu,nikdy to nedělal
- Pondělí 20. února 2006 ve 12:17® kulin
-
pif>to nase.e co?-))))))