Chytej.cz

Ústí nad Labem

V diskuzi je 57.735 příspěvků, z toho 57735 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 6. března 2010 v 19:22® filip111
filip111

Piranha> mě z míry nevyvedeš. To že se vysazuje málo ryb je věc jiná. Já jsem pouze reagoval na tvoji předchozí odpověď a to tu, že by se mělo vyaszovat víc ryb. A pokud by se vysazovalo víc dravých ryb, tak by s největší pravděpodobností došlo k tomu, co jsem psal v minulém příspěvku.
Tím, že se bude vysazovat víc ryb se nic nezlepší. Pomůže to akorát lidem k většímu množství ryb, který budou mít 50 cm (štika) Ale nepomůže se tím tomu, aby měla ta ryba šanci se vytřít.
Ono je taky diskutabilní to mluvení o tom, že ustecká MO vysazuje málo ryb. Dokud člověk nenahlídne do účetnictví, nemůže prohlásit že se tady špatně hospodaří. A tím, že přejdeš do jiný MO tomu rozhodně nepomůžeš. Samozřejmě je to věc každýho kam chce přejít, ale určitě to situaci v ústeckých revírech nezlepší.
Ad hájení po vysazení ryb do evíru, bavili jsme se o tom s Cormoušem, (nebo Luciem,zž si přesně napamatuji) on říkal, že vysazovali ryby do nějakýho rybníka, zavřeli ho na měsíc a ty ryby se stejně po tom měsícy vytahaly.
Ještě se vrátím k tomu, že chceš aby se vysazovalo víc ryb, vzpoměň si na dobu kdy měl kapr míru 35, byl jsi rád, když jsi chytil kapra 38–40cm. Protože lidi chytli kapra 35 cm a šel do solárka. Teď je míra 40 cm, člověk považuje za úspěch když chytí kapra 45 cm. Ale kaprů 38 chytíš poměrně dost. Myslím, že jsem to popsal pochopitelně o co tady jde.

Sobota 6. března 2010 v 19:16profil byl smazán

Piranha> nechci protiřečit,ale třeba candáta toho sem viděl na vlastní oči.Kolik toho bylo, to ti neřeknu protože prostě nevim..Ale už je to nákej pátek

Sobota 6. března 2010 v 19:05® pipa
pipa

Pirana ty zas BODUJEŠ :-)) :-))

Sobota 6. března 2010 v 19:04® Piranha
Piranha

filip111> malinko te musim vyvest z miry.To jak jsi psal ze by se 3× tolik nasazovala stika.Ja jsem byl u plno nasazovani ryb a pokazde se tam hazou jen kpri a s nimi obcas lini a napadany jiny ryby, mirovou stiku jsem tam jeste nevidel.Jeste jsem nezazil a nevim o tom, ze by nekdy clenove crs prijeli s kadema a nasazovali na ustecky reviry stiky, candaty a jinou dravou.Ono by to chtelo je vubec nasazovat nez zvedat mnozstvi.Dava tam strasne malo, dalsi otazka je taky hajeni reviru po vysazeni, to uchrani taky desitky ryb. A pokud se nekdy nasazuje stika, tak bych chtel teda videt kolik.To samy je se pstruhama, je to strasne malo a Usteckej svaz je hamba a lakomost sama o sobe.O proti treba Litomerickymu svazu.Tam davaj i vic ryb.Nikdo se tady o rybniky nestara, pouze Kuzi v chaba a ten zase chodi slechtit jen Glasr. Od pristiho roku asi prestoupim do LT pro klid v duši.

Sobota 6. března 2010 v 18:50® vladah
vladah

filip111> stím stebou souhlasim taky jim ryby ale prostě si je vemu jenom tolik kolik snim což je jedna do půl roku a nebo když vytáhnu něco a má to vyžraný a nejde to vytáhnou tak bych si to taky vzal aby se to neutrápilo ale dle tipu ryby každá ryba to má jinak nějaká to snese dobře a nějaká zase špatně

Sobota 6. března 2010 v 18:43® Manažerka
Manažerka

filip111> Jj je pravda, že to chce začít úplně zdola…děti by to v budoucnu mohly někam posunout…mám to štěstí,že pracuji s těmi nejmenšími a snažím se je učit se k přírodě slušně chovat, nic bezdůvodně neničit atd. Ale všechno je to na hodně dlouhý běh....... 8-(

Sobota 6. března 2010 v 17:50® filip111
filip111

Piranha: já si myslím, že vysazování většího počtu ryb není řešení. Když se nad tím zamyslíš tak co by se stalo, kdyby se vysadilo 3× víc štiky třeba na školák, myslíš, že by to bylo rozumný? Buď by se to požralo navzájem, nebo by to zlikvidovalo bílou rybu. Tudy cesta podle mě rozhodně nevede.
Ideální řešení je podle mě zvednutí míry vybraných druhů ryb a omezení množství ryb, které si člověk může od vody odnést. Já osobně ryby jím, manželka taky, tak si sem tam nějakou tu rybu beru, ale beru to pro osobní spotřebu, případně pro rodiče. Ale nejsem žádnej nadšenec, co by denně snědl 7kg ryb. Tohle povolení mi přijde absurdní. Vážně bych chtěl vidět někoho kdo je schopnej tohle množství sníst. Jsou mezi námi lidi, kteří když jdou k vodě, tak odnášej plno ryb a víme kde ty ryby končej. Další absurdita, která s tím souvisí 2ks ušlechtilých ryb denně. To je další blbost, kdyby to bylo třeba za týden, tak si ještě řeknu, možná nějakej rybí nadšenec…!
Ideální stav, je začít u dětí, vychovávat je k tomu, aby si přírody vážily, uvědomili si, že když vezmou kadou rybu, tak si prostě nezachytaj. Pak by člověk nemusel řešit to, jak prosadit zvednutí míry u ryb. Ale bude to trvat ještě hodně dlouho, než taková generace rybářů doroste.

Sobota 6. března 2010 v 17:31® chosebaits
chosebaits

Manažerka> Tak tak,pokud budem vymýšlet proti argumenty tohoto typu,tak zrušíme rybářský řád uplně a je to.

Sobota 6. března 2010 v 17:24® Manažerka
Manažerka

chosebaits> Také bych byla pro zvýšení míry některých ryb… ale je pravda, že masař je masař a pokud ho nikdo nechytí u toho, že bere podmíráka…těžko s tím někdo něco udělá… ale s tím je problém i při těchto mírách :-((

Sobota 6. března 2010 v 17:21® Manažerka
Manažerka

pipa> na tý fotce není městský… poznávám druha přiřazeného národním výborem :-D vesnickej buran je to :-P

Sobota 6. března 2010 v 17:17® chosebaits
chosebaits

Piranha> Víc ryb chovat je dobrá myšlenka, jelikož jsme přišli díky restitucím o spoustu rybníku,je to oněco těžší.Hlavně odchov dravcu je hodně náročný kort u štiky.Tý dáš do rybníka málo,nebo větší množství se požere.Tady nejde ani tak o sportovní myšlenku,ať si každý rybu vezme,ale štik prostě ubívá.Ona se i umí vytřít sama,ale… Štika se vytírá někde ve velikosti 50+.Nejvíce štik od vody se odnáší ve velikosti 50–60 cm,když byli štiky ve tření,tak tydle měly tak cca. 30cm,tudíš se nevytřely.Není duvod je komplikovaně chovat,stačí je v našich vodáh vytřít.Tady by byla horní míra k h…

Tento příspěvek byl editován 6.3.2010 16:20:43 uživatelem chosebaits.
Sobota 6. března 2010 v 17:08® BlueShark
BlueShark

Piraňáku, plotice míru ne to je blbost!!! To nezaváděj :-))

Sobota 6. března 2010 v 17:07® BlueShark
BlueShark

Piranha: Ano a čím dřív tím lépe, 50 let co to je, že… Jsou tu další generace…

A ty štiky bych zvýšil, to jsem psal, aby ty vysazené chudinky hned nemasakrovali. Okoun míra podle mě ne, stejné jich je hafo a kormoráni je brakují tak co…

Sobota 6. března 2010 v 17:04® Piranha
Piranha

BlueShark> a i plotice bude mit miru a cejni a oukleje.Nohy na zem a nefantazíruk. Ohledne te stiky, nebylo by na zmar a jako zlata stredni cesta by nebyla spatna i horni mira siky.Masař by si prisel na sve a poustec by mel zaruceno ze v budoucnu bude chytat velky ryby.

Tento příspěvek byl editován 6.3.2010 16:04:28 uživatelem Piranha.
Sobota 6. března 2010 v 16:59® BlueShark
BlueShark

chosebaits: Ohledně štiky by to prospělo, ty krasavice co sem Pražáci vysadili, rostou rychle a brzy budou mít lovnou míru a opravdu jich bude škoda, jenže blbečci je stejně vyberou pro maso :-((

To bude zase na okounech ukousanejch gum :-) A pořádný skákačky :-)

Jinak u okounů bych tu míru možná dal, i když… kormoráni, kteří jsou hodně po okounech se na míru neptají :-(( A lidé je tu moc cíleně neloví a je jich dost, jen kam se podějou ti větší??? Buď nejsou naivní nebo je něco sežere…

Sobota 6. března 2010 v 16:55® Piranha
Piranha

chosebaits> nebylo by lepsi nez porad neco hajit a zvedat miry a zakazovat, se radeji zamerit na to aby se tech ryb produkovalo vic?Myslim tim vytery a pestovani pludku az do nasadove velikosti a pak to poustet do řek, rybniku a jezer? Nase rybarstvi bylo uz od Karla IV vyznamnym producentem rybího masa.Proste to u nas tak je a bude, ze se tu budou ryby konzumovat. Ze to tehda nekdo dovlekl sem ze se ryba za kazdou cenu vraci, neznamena ze se kvuli tomu zmeni mentalita a zvyk ceskyho clovek. My mame ve zvyku ryby brat od vody, ale na druhou stranu celkem prisny a pravidly okovany myslivectvi a ve francii se zase ryby poustej a s flintou si muze jit po zaplaceni nejaky castky prasknout knace kdo chce a ma zbran.Je to vsude jiny a osobne bych to nechal tak jk je.Kdo si ryby chce poustet a pousti a kdo si je chce brat tak at si je dle pravidel bere. Ja za sebe rikam ze i kdyz se do CRS budou postupne dostavat mladi lidi s myslenkou tveho tipu (nerikam ze je to spatny) tak to bude trvat minimalne jeste 50 let nez se uzakoni vse tak, aby to rybareni bylo plne sportovni.

Sobota 6. března 2010 v 16:42® chosebaits
chosebaits

Vážený pane Růžičko, lovná míra kapra byla v rámci revírů užívaných ČRS SÚS ústí n. L. zvýšena na 40 cm z důvodu obecného zájmu prezentovaného většinou MO, a to zpravidla na základě veřejného projednání při členských schůzích. Návrhy jednotlivých MO byly v té době rozličné jako např. 37,38, 40 cm apod., ale v rámci trvalé snahy o jednotnost pravidel lovu v záležitostech, kde je to žádoucí byla orgány našeho ÚS lovná míra kapra stanovena pro všechny revíry na 40 cm. V případě předmětné úpravy míry proti vyhlášce k zákonu o rybářství se jedná spíše o veřejný zájem než o odborné důvody. Rybáři prostě chtějí lovit větší kapry a kapr v našich revírech asi i v budoucnu zůstane rybou číslo jedna v zájmu o úlovek. Z hlediska odborného k této úpravě nebyly vzneseny negativní připomínky a proto byla změna schválena.

Toto je odpověď a proto,když to jde u kapra,tak to musí jít i u štiky!!!!!! Je to náš veřejný zájem a chceme chytat větší štiky a proto,čím víc MO o to bude žádat,tím líp by to mělo být pro náš prospěch.

Tento příspěvek byl editován 6.3.2010 15:46:44 uživatelem chosebaits.
Sobota 6. března 2010 v 16:42® vladah
vladah

Piranha> to by pak tady nezbyli žádné malé štiky to radši at udělaj míru od 50–65cm a pak to pouštět

Sobota 6. března 2010 v 16:38® chosebaits
chosebaits

Jmenuji se Josef Růžička,jsem z MO Kadaň a mám k Vám dotaz.Nevím komu ho nasměrovat,ale jelikož jste ......... pravděpodobně k vám.Můžete my vysvětlit,proč má kapr v severočeském kraji zvedlou lovnou míru na 40 cm o proti zákonu,který údává lovnou míru 35 cm.Né,že bych s vyšší lovnou mírou nesouhlasil,ale zajímá mě,skutečný důvod,proč je tato vyjímka zde uplatněna.Předem děkuji za rozsáhlou a smyslplnou odpověď.

S pozdravem Josef Růžička Toto jsem poslal na kraj jedné osobě,abych zjistil proč má kapr vyjímku ze zákona,když je to ryba která se množí bez obtíží a její chov je jednoduchý oproti Štice atd.

Tento příspěvek byl editován 6.3.2010 15:40:34 uživatelem chosebaits.
Sobota 6. března 2010 v 16:35® chosebaits
chosebaits

Vážně,nevěřím tomu že když si vymyslíme spoustu změn že to skousnou.Na kraj musíme zatlačit s pár návrhama a věřím tomu,že se ledy pohnou.když zatlačí jedna MO,tak je to k h…Pro tento rok a nadcházejcí schuze bych tlačil na štiku a případně na okouna.Pak se to muže rozvíjet dál.Pokud ten tlak vyvynem,tak to pujde,ale musíme do toho jít.To proč toto píšu poznáte za pár minut,nebo skopíruji odpověď z Uzemního Svazu Ustí nad Labem .

Sobota 6. března 2010 v 16:34® olda
olda

štika-60cm,candát-60cm,okoun-25cm,parma-hájená celoročně,ostro­retka-50cm,podoustev-40cm,

Sobota 6. března 2010 v 16:33® Piranha
Piranha

Ja bych to otocil vzhuru nohama.Mira 50 tak, ze by se stiky do 50 braly a nad 50 poustely.To se alespon vejde na pekac a ne ty metrovky porad porcovat :-))

Sobota 6. března 2010 v 16:01® filip111
filip111

tak dejte návrhy, jaký ryby a míry k nim.

Sobota 6. března 2010 v 15:38® vladah
vladah

chosebaits> bych tu štiku dal větší lovnou míru tak kolem 60cm a candáta bych dal do 65cm a pak pustiti to samé s parmou těchto ryb je málo

A stím dopisem nevim stejně když se jim to nebude líbit tak to smetou ze stolu

Tento příspěvek byl editován 6.3.2010 14:39:18 uživatelem vladah.
Sobota 6. března 2010 v 15:34® pipa
pipa

chosebaits> tež souhlasim!! Ale vydim to blede 8-( Dost lidi to bude mit na háku!!

Sobota 6. března 2010 v 15:04® chosebaits
chosebaits

BlueShark> Právě zě to mužem změnit na schuzíh,které se budou konat,jen na kraj musí přijít víc žádostí z MO.Pokud požádá jedna MO,tak to smetou ze stolu,pokud jih příjde víc,je velká šánce,že to budou řešit.Toto je muj názor na dopis,který mi nedavno přišel.

Tento příspěvek byl editován 6.3.2010 14:05:22 uživatelem chosebaits.
Sobota 6. března 2010 v 15:00® BlueShark
BlueShark

A jak to můžeme změnit tady? Jedině na schůzi teď :-) Jinak bych zvýšil candáta, to je megablbost 45, to není ryba ale prcek :-(( Samá kost a hlava, škoda ho…

Tento příspěvek byl editován 6.3.2010 14:01:20 uživatelem BlueShark.
Sobota 6. března 2010 ve 14:50® chosebaits
chosebaits

BlueShark> Ber to vážně,já tuto otázku nedávám jako nějaké plácnutí do vody,máme možnost to změnit,ale musíme se shodnout.

Sobota 6. března 2010 ve 14:49® chosebaits
chosebaits

filip111>Ty čteš mé myšlevky,nebo co? Je toho opravdu více s čím by se dalo pohnout,ale začínám u štiky.Jinak o okounovy říčním se mužem bavit také,je to puvodní ryba naših řek již podle názvu a nechápu,že když jih tolik ubývá,proč se stím něco nedělá??? Jsem také pro lovnou míru a nebo jejih hájení,omezení počet kusu. Je to teď jen na vás o čem tu budem diskutovat a kam se dostanem s touto myšlenkou.

Sobota 6. března 2010 ve 14:42® BlueShark
BlueShark

filip111: Já bych ji zvedl na 120cm ať to ty masaře rovnou zežere :-))