Chytej.cz

Ústí nad Labem

V diskuzi je 57.735 příspěvků, z toho 57735 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 6. prosince 2009 v 19:58® BlueShark
BlueShark

No proto, už bych bohatl z cizího :-))

Neděle 6. prosince 2009 v 19:55® monaster
monaster

vlatně jo u 4 těhotných máš copírajt ty :-)

Neděle 6. prosince 2009 v 19:51® filip111
filip111

monaster> já ti dám borůvkovo :-D

Neděle 6. prosince 2009 v 19:46® monaster
monaster

dlouho jsem hledal inspiraci pro pf. po ukradení borůvkovo fotek tady jsou první dva pokusy. objednávky od 15 ks ;-)

foto/diskuze/usti_nad_labem/2009/th-img29409.jpgfoto/diskuze/usti_nad_labem/2009/th-img29410.jpg
Neděle 6. prosince 2009 v 18:08® BlueShark
BlueShark

Pípo: Vždyť ve víně je pravda, neboj se zacitovat ty nějaký paragraf, ale né z basy :-))

Neděle 6. prosince 2009 v 18:07® Piranha
Piranha

Patlaloš> ve trech taky pekny :-) , i kdyz jsem slysel jinou povidanku ale OK :-P jo kusny to nejsou.Hele tlamo, nebudes tam chtit nahazet nejaky duhaky?By to nebylo marny.Uz jsi to zkousel k sobe neco takovyho dat?

Neděle 6. prosince 2009 v 18:01® pipa
pipa

Opět tu bodujou jen sami žvasty !!!!!!!!

Neděle 6. prosince 2009 v 17:58® monaster
monaster

b.gun: jo tak co se toho týče orgánů… sedí na úřadech fakt hodně…skromný dotaz pokud dovolíš. obšťastnil jsi touto výhradou i ryb. svaz nebo jen naše forum?

Neděle 6. prosince 2009 v 17:57® Patlaloš
Patlaloš

monaster> Já nejel do práce ale domu .-) Na raní jsem jel až v půl třetí .-)))

Neděle 6. prosince 2009 v 17:56® Patlaloš
Patlaloš

Piranha> Čeče na tu bídu 21 kusů .-)

Neděle 6. prosince 2009 v 17:53® b.gun

monaster> Proto píšu, že si to v BP svaz vyřešil šalamounsky – uvedl, že jde pouze o vybrané druhy, nikoliv všechny. Mníka a jesena z tohoto seznamu vynechal a vlastně tím uvádí tak trochu rybáře v omyl. Souvisí to s tím, že již před lety měl svaz zažádat o to, aby byly tyto druhy vyjmuty z chráněných druhů, nicméně MŽP tuto žádost nerteflektovalo a mník s jesenem mezi chráněnými druhy zůstali. Toto ale neopravňuje svaz, aby tak ve svých předpisech učinil a jejich lov svévolně toleroval a ještě je ke všemu vykazoval v souhrnu úlovků. Dopouští se tím porušení zákona. Stejně tak to ale nijak nezbavuje odpovědnosti rybáře, protože vyhláška i BP odkaz na seznam chráněných druhů odkazují.

Navíc tím, že jde o druhy chráněné podle zvláštního předpisu, se dotyční v trofejích nedopouštějí pouze přestupku na úseku rybářství, za což by měli být odměněni minimálně nevydáním povolenky, navíc by jim měla být při zjištění tohoto přestupku udělena pokuta správním orgánem ochrany přírody.

Neděle 6. prosince 2009 v 17:44® monaster
monaster

g.bun: není tedy pak na místě osočovat nejdříve rybářský svaz? přeci po mně nikdo nemůže chtít abych pátral jestli ještě nad něčím podle čeho se mám řídit není jiné cosi…to bych se upátral a učetl. pokud mi dává rybářský svaz povolenku a k ní BP beru to za bernou minci......

Neděle 6. prosince 2009 v 17:44® b.gun

Piranha> V řádu máš jasně napsáno, že ryby chráněné podle zvláštního předpisu musíš pustit zpět (protože jsou celoročně hájené). Jinak si všimni, že ČRS nevyjmenovává tyto druhy taxativně, ale tak trochu šalamounsky u toho seznamu uvádí, že jde pouze o vybrané druhy.

Neděle 6. prosince 2009 v 17:43® Piranha
Piranha

pipa> rano okolo 9:30 ti tram nekdo lozil a smejdil ve vode zahakly spiňouf mon vole :-)) )

Neděle 6. prosince 2009 v 17:42® Piranha
Piranha

pipa> křiváku jak jsi dopadl na touzivyn vcera.Prej jsi uklizel po kamilovi skorapky :-)) )

Neděle 6. prosince 2009 v 17:41® Piranha
Piranha

b.gun> Béďo s tim na mne nechod, nejsem pravnik, jsem rybar, v radu je pro mne jasne cerny na bilym psano ze ma miru a ma hajeni od do, tak od do ho budu poustet :-))

Neděle 6. prosince 2009 v 17:40® pipa
pipa

Piranha> :-O :-O

Neděle 6. prosince 2009 v 17:40® BlueShark
BlueShark

Kua asi sem také opíšu dvě stránky MF DNES :-))

Neděle 6. prosince 2009 v 17:38® b.gun

Bližší podmínky výkonu rybářského práva na revírech ČRS v části I. Doby hájení některých dalších živočichů sice mníka (a vlastně ani jesena či kapra-sazana) mezi celoročně hájenými druhy ryb neuvádí, nicméně nadřazený právní předpis – Prováděcí vyhláška Ministerstva zemědělství ČR č. 197/2004 Sb. k zákonu č. 99/2004 Sb. o rybářství – v § 15 odst. 1 písm. c) říká, že „Ulovené ryby v rybářském revíru, které jsou chráněny podle zvláštních právních předpisů, musí být šetrně vráceny zpět do rybářského revíru, v němž byly uloveny.“ A odkazovaným zvláštním právním předpisem je Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, jehož prováděcí vyhláška Ministerstva životního prostředí ČR č. 395/1992 Sb. ve svých přílohách vyjmenovává chráněné druhy rostlin a živočichů podle stupňů ohrožení. A v Příloze III., bodu 3. se za druhy ohrožené prohlašují jak mník, tak i dokonce jesen a sazan.

Takže – jelikož jde v případě vyhlášek č. 197/2004 Sb. a 395/1992 Sb. o nadřazené právní předpisy vůči BP výkonu rybářského práva, je mník podle těchto předpisů jako chráněný druh celoročně hájen. Pokud by chtěl uživatel revíru povolit lov těchto druhů na svých vodách, musí požádat o udělení výjimky příslušný správní orgán a tuto výjimku pak uvést do BP pro své revíry. Případně musí přímo osoba provádějící lov vlastnit zvláštní oprávnění pro tuto činnost, např. odlov pro vědecké účely. Momentálně je v ČR jediný svaz, který to má právně ošetřené, a to Středočeský územní svaz. O patřičnou výjimku si zažádali, o této výjimce v BP informují a revíry, kde je tento lov povolen, jsou náležitě označeny. Dobu hájení pak mají stanovenu na 01.11. – 31.01.

Bez udělení výjimky či vlastnictví zvláštního oprávnění na lov chráněného druhu jde v případě ponechání si výše jmenovaných druhů ryb o prosté pytláctví.

Ještě bych dodal, že výjimku lze udělit pouze pro lov druhů klasifikovaných v příloze vyhlášky č. 395/1992 Sb. jako druhy ohrožené, u kriticky a silně ohrožených druhů výjimku povolit nelze.

Navíc v místech, kde není lov ohrožených druhů povolen, by se dal jako přestupek proti ochraně přírody a krajiny kvalifikovat již pouhý cílený lov těchto druhů, i když by byly všechny ryby následně všechny puštěny zpět. Ale v tomto případě už se pohybujeme v rovině rybářské etiky, podobně jako s lovem tloušťů v jarních měsících.

Neděle 6. prosince 2009 v 17:37® BlueShark
BlueShark

Nenapálí? Mě si málem napálil :-))

Neděle 6. prosince 2009 v 17:36® Piranha
Piranha

dyz se to tak vezme, tak mi vlastne ani nic spatnyho nenapali a ja vlastne taky ne, jen jsem chtel videt ryby na musku, to je vse.

Neděle 6. prosince 2009 v 17:35® Piranha
Piranha

BlueShark> neřeš

Neděle 6. prosince 2009 v 17:32® BlueShark
BlueShark

Jako třeba?:)

Neděle 6. prosince 2009 v 17:26® Piranha
Piranha

BlueShark> stovky?malo.Jen nemam rad hloupy kecy na jinych diskuzich o kterych ty nem,as ani sajn jendo.

Neděle 6. prosince 2009 v 17:21® pipa
pipa

Piranha> ty si šajse :-D :-D

Neděle 6. prosince 2009 v 17:19® BlueShark
BlueShark

Piranha: Vem na to jed, že Ti nesahaj ani po kotníky, neumějí rybu na hod :-D (ty stovky, oni někdy desítky)

Tento příspěvek byl editován 6.12.2009 16:20:14 uživatelem BlueShark.
Neděle 6. prosince 2009 v 17:17® Piranha
Piranha

Kua tak dozvim se kolik desitek kusu se namusilo?Hovno co, ja to vedel.

Neděle 6. prosince 2009 v 17:14® Piranha
Piranha

monaster> das ist fleichfressend cup.Die Katastrofe.Viz fo­to.

Tento příspěvek byl editován 6.12.2009 16:16:05 uživatelem Piranha.
Neděle 6. prosince 2009 v 17:11® pipa
pipa

monaster> vam volat a prečo :-O :-O

Neděle 6. prosince 2009 v 17:05® monaster
monaster

blueshark: kecáš. jsi doma chcíplej a kurýruješ se. tak nepindej pindale. no tak si šli kluci zamouchovat. taky jsem je zjeb..l že nezavolaj že sem jedou