Chytej.cz

Ústí nad Labem

V diskuzi je 57.735 příspěvků, z toho 57735 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 3. srpna 2013 v 15:42® olda
olda

http://cs.wikipedia.org/wiki/Hyeny

Sobota 3. srpna 2013 ve 13:04® Brendy
Brendy

Problém je, že s každým zákazem a omezením jsi vždy o krok zpátky za těmi špatnými. Omezení lovu tak dopadne jen a jen na ty slušné (nebo aspoň slušnější) rybáře. Šmejd si vždy najde nějaký způsob. Možná jiný a jinde, ale věř, že ten šmejd se nechytí po zákazu za hlavu se slovy: „Proboha co jsem to vyváděl?“ Ne bude přemýšlet jak s tím vydrbat jinak. Militantně se vymezovat proti pilkrům je taky špatně. Už jen proto, že tohle místo je pro ně jak dělané.

Pátek 2. srpna 2013 ve 21:58® manous
manous

Kdo bez viny,hoď kamenem.Staré a trefné příslový.Házet všechny co chodí házet pilkry,mi připadá nefér.Sám tam hodím třetím rokem a mimo jiné nástrahy i já si hodím pilkrem.Použí­vám,nebudu říkat kolik vážící pilkry,ale k těm co tam hází dotyční rádoby rybáří se zdaleka nepřiblížím.Pou­žívám je z důvodu toho,že v silně proudící vodě nejsou unášeny proudem a jdou rychleji ke dnu.Neměl jsem na ně bůhví jaké úlovky,ale ty co byli,byli regulérně chyceny za tlamu.Někteří z vás mi jsou světkem.V loni tu padlo pár slov o podsekávání,což se mi ještě nestalo a teď se hodí mé příslový,určitě dělám menší zlo,než když někdo něco chytí a se slovy,toho si vezmu pro strejdu,toho pro kamaráda a tak.Já raby pouštím a z toho co se na onom místě děje poslední dobou mi je smutno.Hodím na místo níž,což si myslím je i důvod toho,proč se mi podsekávání ryb vychýbá.Bylo by těžké,posunout hranici revíru,pod dotyčnou zeď a maníkům,kterým se na prutu houpe 70 a víše gramový pilkr a hází to naschvál tam kde předpokládají nedravou rybu,tím utnou tipec?S pozdravem příjemného večera,ahoj Máňa

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 23:55® rabbit
rabbit

filip111> :-D :-D :-D

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 21:47® filip111
filip111

vladah> takcozabijá ku? jakti be rouryby?

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 21:31® vladah
vladah

olda> utebe zato muže ten nemec co chodí a schovavati ty veci :-))

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 21:14® timbab
timbab

olda> Ale houby demenci,jsi to beztak udělal schválně :-D

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 21:12® olda
olda

timbab> Nebuď přísný,já mám stařeckou demenci tak co stím?:-)

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 20:57® feederman
feederman

Filip111> Myslím si, že když ti seberou noty, tak mají dle mého názoru i pravomoc kromě pokuty i udělit např 2 roky zákaz k vydání rybářského lístku, nebo spíše zákaz lovu ryb, ale stejně se bude jednat pouze o přestupek, který by měl být dále oznámen k příslušnému správnímu orgánu k projednání(což je příslušný Městský úřad s rozšířenou působností v místě, kde se přestupek stal), ale nevím to jistě a nerad bych zde klamal a rád se to dozvím. Ale stejně si myslím, že to tak je,ale to ale…

Tento příspěvek byl editován 1.8.2013 21:00:57 uživatelem feederman.
Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 20:55® cormoran
cormoran

filip111> Já si nejsem jistej, jak je to s kontrolováním tašek a podobně, ale myslím, že mu do ní lézt nesmíš. Něco jinýho je třeba úschovnej prostor v lodi, tam by tě rybář měl nechat nakouknout. Ale nechci plácat blbosti, tak nechám odpověď na znalejších.

Tabulky na sebrání not asi nejsou, spíš bude záležet na konkrétní situaci. Každopádně, sebraná povolenka za nezapsanej příchod by byla asi oříškem i pro přestuokovou komisi.

Pokuty na kraji rozdával pan Vavruša, ale většinou to byly celkem směšný částky a moc bych nedal za to, že ten průserář měl povolenku zanedlouho zpátky.

Lhůty nevím, ale když komise rozhodne, že si dotyčný do konce roku nezachytá, tak má smůlu. Měli jsme u nás asi dva takový. Většinou jsme ale sebraný povolenky řešili po domluvě s hříšníkem v rámci MO odebráním povolenky na určitou dobu a odpracováním třeba třiceti hodin brigád. Záleželo na závažnosti přestupku. Je to ale postup, se kterým já nijak moc nesympatizuju.

Osobně bych tě odkázal na kolegu s nickem b.gun, ten má hodně širokej přehled v těhlech věcech a určitě by ti řekl, jak by to všechno mělo dle regulí probíhat.

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 20:30® timbab
timbab

filip111> Nemůžeš,musíš je mít s sebou při VRP.

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 20:27® filip111
filip111

P.M.> v tuhle chvíli asi jediný možný řešení.

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 20:27® filip111
filip111

P.M.> v tuhle chvíli asi jediný možný řešení.

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 20:25® filip111
filip111

olda> to se mi teď stalo na pstruhovce o víkendu, ale raději jsem nechytal a jel jsem si pro ně. Ale taky by mě to zajímalo. Jestli je třeba můžeš doložit dodatečně.

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 20:24profil byl smazán

Já bych to tam zavřel a poprdeli…

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 20:22® filip111
filip111

Vaclav III.> a cormoran: kluci, díky za vysvětlení. Když nad tím tak přemýšlím, není na ně žádná páka. Takže jedině je sledovat jako RS a při prvním přehmatu jim sebrat papíry. Jaký má vlastně RS práva? může kontrolovat tašku (myslím schovaný ryby) povinnou výbavu atd. A jsou nějaký tabulky za co lze a za co nelze sebrat noty? třeba chybějící pean, nebo nenapsaná ryba atd. Prostě za nějakou prkotinu by stálo za to je pořádně vosolit. A když by se povedlo jim papíry sebrat, tak je nějaká lhůta do který je musí svaz vrátit? a nějaký pokuty? Kdyžtak mi dejte odkaz, nebo radu kde si můžu přečíst tyhle věci. Když by přišel o noty a navíc dostal třeba 5000 pokutu, tak by je to na chvíli mohlo odradit od prasáren. No a kdyby se to povedlo třeba 5× za rok, tak by to bylo fajn :-)

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 19:06® olda
olda

Vaclav III.> měl bych jeden dotaz,jak velký problém bych mohl mít?,minule jsem po navázání obou prutů šel napsat příchod a doklady doma,jsem to se staženou řitkou odchytal, ale není to pravá pohoda. Děkuji za odpověd.

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 18:25® cormoran
cormoran

filip111> Odpověděl bych podobně jako Václav. S určitostí to nevím, ale jestli je řádným členem a má splněný povinnosti, tak mu nic nebrání tu povolenku mít. Provize z prodeje povolenky a členský příspěvky, to je drtivá část peněz, ze kterých organizace neprodukující rybu hospodaří.

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 17:21® feederman
feederman

Vaclav III.> Máš pravdu a souhlasím s tebou od tohoto forum je a krom toho zrovna tato řeka je již v Severních Čechách jednou z mála vod, kde ty krásné ryby různých druhů ještě jsou jinak stojáky jsou o kapřících 30–37cm o řádného dravce, tam již nezavadíš protože je to vymasený a proto mi taky není lhostejné, to co se tam děje…

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 15:24® Vaclav III.

filip111>

Já vím papíry šmejdům…pokud někoho nechytneme za ruku, ty papíry po splnění všech povinností získat musí.Dobré je,aby každý, kdo se podobných morálních hříchů dopouští, měl za zadkem neustále rybářskou stráž,anebo ty rybáře, kterým není takové jednání lhostejné.Na rybáře,kteří dělají ostudu těm slušným opravdovým rybářům musí být vytvářen soustavný tlak ze stran RS a těch, co mají rybařinu a řeku plnou ryb rádi. Osobně si myslím, že vláčení pilkra vedeného při sumčí přívlači velmi pomalu nemůže být nijak účinné,protože jej musíte brzy utrhnout o kamenité dno.Vedení pilkra velkou rychlostí je dle mého názoru bolenová,nebo podsekávací záležitost.Včera mi bylo tvrzeno- na pilkra chytám proto, že žádnou jinou nástrahou tam kde loví boleni nedohodím.Má odpověď je zde. Tak tam nedohodíš, co takhle nechat boleny,ať si loví.....ještě jednou díky všem za názor, myslím si , že přes toto fórum můžeme všichni společně probrat spoustu zajímavých témat kolem ,,našeho,,města a krásné řeky, která jím protéká.

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 11:04® 1Mara
1Mara

Poslední věc k tomuto tématu , to si rovnou můžu vzít 50–80g. jigovou hlavu s velkým jednohákem bez gumy a je to to samí !

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 10:22® feederman
feederman

1Mara> Mára v tom máš taky pravdu, je to složité vše je stavěno pro grázlíky a jim podobné.

Tento příspěvek byl editován 1.8.2013 10:25:21 uživatelem feederman.
Čtvrtek 1. srpna 2013 v 10:17® 1Mara
1Mara

feederman> No , dneska když nemáš svolení toho dotyčného , nesmíš si jej ani fotit a ani natáčet na video a atd. Ono by stačilo zakázat na určitých místech vůbec ten pilkr používat a je po problému , vždyť existují spousty jinejch vláčecích nástrah , woby,jerk,slaidr, gumy ,plandy a atd. Ono si myslím že opravdu kus olova s trojhákem není nástraha na rybu jako taková :-)

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 10:17® feederman
feederman

Piranha> Vím, že se to dokázat nedá jsem z branže, akorát z té, která se snaží podobné tyto přestupky a další protiprávní jednání řešit a vím jak je to složité, když jej chytíte na místě a oni si tvrdí pořád to své jedno, že ano… Nejsou na to páky. Jedině jak říkáš ty zákaz lovu ryb v dané části vody.. Avšak kdo na tom bude nejvíce bit je poctivý rybář,který si chce zachytat v místě, kde ryby berou a hlavně jsou a i kdyby to pomohlo k udržení rybí populace tak si myslím, že slušný rybář by to oželil krmil si své místo, kam mu ryby budou najíždět i z toho chráněného území :-)

Tento příspěvek byl editován 1.8.2013 10:20:28 uživatelem feederman.
Čtvrtek 1. srpna 2013 v 9:56® Piranha
Piranha

feederman> co chceš točit na mobil jak někdo dle rybářského řádu vláčí?Že s tím cuká aby dal nástraze život?To nelze dokázat ani videem.Jediné řešení je to tam uzavřít.ale v tom případě se jděte podívat do Píšťan a na zdymadlo nad LT.Je to to samé.Tak by se muselo zakázat chytání pod zdymadly všude.Pač i když to zavřou na 100m tak si tam s dobrým cajkem dohodí toho pilkra. Je ale zajímavé že se to řeší teprve teď.Na pilkry se tam chytá už 5 let. Osobně bych se zaměřil na večerní a noční kontroly a hlavně na rybáře cizince, pač když vidím co k nám chodí na nákup tak se děsím to potkat u vody.

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 9:48® feederman
feederman

Jo to prostě bude těžké dokazovat jedině točit na mobilní telefony a fotoaparáty a stejně se to asi nepodaří dokázat… :-(( . Hnus!!!

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 8:02® filip111
filip111

cormoran> ještě se vrátím k těm papírům. MO má nějakou povinnost vydat povolenku?

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 7:55® filip111
filip111

cormoran> :-D za to mi Kamil, popelář atd nestojej.

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 7:46® cormoran
cormoran

filip111> O jednom způsobu, jak je zasdtavit, bych věděl, ale je to o kriminál:-)

Když na něj kývneš, budeme ti tam nosit filátka ze sumců:-D

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 7:38® filip111
filip111

cormoran> hmm, je to na prd. Takže jim nejde dát zákaz třeba na severočeský revíry? Není nějakej black list?