Chytej.cz

Ústí nad Labem

V diskuzi je 57.735 příspěvků, z toho 57735 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 7:36® cormoran
cormoran

filip111> Nemůžeš jim dát zákaz, když nemáš za celej rok důkaz o tom, že něco provádějí. Oni jsou vychcaní a i RS je na ně v mnohých případech krátká. Sebrat jim povolenku, to je asi jen začátek.

A vůbec, kdyby jim nevydala ústecká MO povolenku, tak není problém si jí nechat udělat u jiný organizace. Na nějaký převodky už se moc nehraje. Dneska to tak funguje za pár šlupek.

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 7:34® cormoran
cormoran

Ostatně, propálení jednoho z nejpropálenějších míst v Ústí na nejmenovaném rybářském DVD vedla k tomu, že se tam stahuje verbeš z širokýho okolí. Za to taky moc děkujeme.

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 7:32® filip111
filip111

Vaclav III.> taky se mi ta situaci ani trochu nelíbí. Mám jednu otázku: jak je možný že ta všemi známá partička dostává každej rok papíry? Já bych jim dal prostě zákaz. Jsou to šmejdi, několikrát jsme si s klukama psali o tom, co jsme viděli za prasárny.

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 7:21® cormoran
cormoran

chytrejchytrj> To je právě to, že díky těch echtovým podsekávačům pak budou ti slušní rybáři házet každýho, kdo tam hodí pilkra, do jednoho pytle. A to je špatně.

Já osobně znám pár lidí, kteří chodí na sumce s pilkrama a jak jsem psal, nikdy sumce nepodsekli. Samo, že se občas podsekla i jiná ryba, ale co si budeme povídat, mně se to stalo i při běžný vláčce taky nejednou.

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 7:10® cormoran
cormoran

hering> Já si zase Fando úplně nemyslím, že by pilkr nebo podobná nástraha na řeku nepatřila. V určitých měsících je to top zbraň na boleny lovící v dálce v proudu.

Dál se k tomu rozepisovat nebudu, páč si nejsem zrovna jistej, jestli upozorňování na tohle místo situaci ještě nezhorší..Dořešit to můžeme kdyžtak vedle:-)

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 6:47® Vaclav III.

Pro všechny

Děkuji všem za názory.Víte, pokud by si tam byl někdo zachytat v rámci etiky a rybu si odnesl domů v množství, které může zkonzumovat on sám, popřípadě jeho rodina, neřeknu ani popel..... Tady jde o to , že to co vidím u řeky je sprostá masařina.Vážím si všech, kteří ctí pravidla a etické způsoby lovu.Mám radost, že Vás je dost s takovým postojem k rybolovu.Kdo přistupuje se ctí a pokorou k rybářskému sportu a k rybám samotným , má myslím na břehu řeky své trvalé místo.Ti , co to zatím nechápou se musí znova a znova přesvědčovat, že jejich cesta prostě správná není.Je to běh na dlouhou trať a ta doba , která je tomu vůbec nenahrává.Jestli se proti tomu dá bojovat pod ústeckými zdymadly? …nejsem příznivcem zákazů,které nejvíc nakonec odstáčou ti slušní,pokud bych mluvil sám za sebe, tedy nikoliv za hospodáře na revíru, snažil bych se , aby v těchto místech byla vyhlášena chráněná rybí oblast,nebo aby v těchto místech byla přívlač zakázána…právě kvůli těm, co nechtějí pochopit etickou stánku sportovního rybolovu, ale hlavně především kvůli rybám.Aby měly své území klidu, kde by mohly nerušeně žít,aniž by se jim každou chvíli zasekl do hřbetu trojhák rychle taženého pilkera.

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 0:09® 1Mara
1Mara

chytrejchytrj> Jak mě chceš potom vysvětlit styl vedení pilkru ? něvědomky sním boucháš o kameny a necháváš ho unášet proudem a jen škubeš špicí prutu prudce nahoru , aby to olovo s trojhákem se jen převalovalo přes kameny a sekáš každej náznak drbance o něco ? Víš jak se používá pilkr ? Na vertikální chytání jestli se teda nemýlím a to jaksi v proudu na řece , kde je cca. 1.5m. hloubky nejde žééé ? !!

Středa 31. července 2013 ve 23:47@ chytrejchytrj

Zdar borci. No to abych se bál jít na Labe zkusit nějakýho sumíka. Ti se přece chytaj na těžší plandavky a pilkříky. Náhodou si to tam dovolím nahodit a někdo z Vás tam na mě bude řvát nebo aspoň blbě čumět.. To se mi zdá uhozený. Podsekávání ryb je hnus, to je mi jasný, ale když se mi to tak stane necíleně a nevědomky, pak s tím přece nic nemůžu udělat.

Středa 31. července 2013 ve 23:27® 1Mara
1Mara

Vaclav III.> Když jsem to tady loni psal já , rybáři co tu jsou se mě vysmáli , jsem moc rád , že nemám jedinej kdo má stejnej pohled na tuto věc a oba a i s klukama ( cormoš, hering ) víme oco gou :-((

Středa 31. července 2013 ve 22:44® feederman
feederman

Tak je to od nich fakt prasárna. Sebrat jim noty na ryby a to okamžitě!! To není přeci rybář a už vůbec to není sportovní. V ÚL chytám často, ale nesetkal jsem se s tím zatím a jsem docela rád. Věřím tomu, že je to neprokazatelný, ale zase přeci na něco by se udělat mohli ne ať už jak říkáš vzal tolstoje, což tedy víc jak 7 Kg a k tomu ještě kapra tak okamžitě kontrola a sebrat noty a zákaz aspoň na 5 let rybaření, ale to je to, že by tam musel někdo nepřetržitě stát… Jinak odsuzovat vláčkaře asi ne, také vláčím, ale s ultra light a většinou smáčky, kde je pouze jednoháček malej. To je špína…

Středa 31. července 2013 ve 21:45® hering
hering

Vaclav III.> Můj názor je,že pilkřík či pilkina nemá na řekách co dělat.Je to nastraha zejména na moře.Ten kdo na ní chytá na řekách je dobytek! A toto se zde již přetřásalo vloni.Jedno vyhlášené podsekávací místo je v UL a všichni asi víme kde. Ona vlastně ta přívlač není ve finále tak šetrná jak si rypáčci vláčkaři mýslí když se navážejí do rybyčkářů.

Středa 31. července 2013 ve 21:34® cormoran
cormoran

Vaclav III.> Tak jsi to měl všechno přímo z centra dění a sám jsi slyšel, co se tam děje..

Každá taková kontrola je tam dobrá..

Středa 31. července 2013 ve 21:21® cormoran
cormoran

feederman> Většina těhlech echtových podsekávačů jsou nemakačenka a mají času až po koko*, takže oni si nikdy moc nestěžují, že nejsou ryby. Oni si je prostě „vysedí“.

Ty tolstoje co teď podsekávají, ty vem čert, to je taková ryba k hovnu. I když mi je jich taky líto a jde hlavně o princip. Jde prostě o úmyslný podsekávání, ale je to v podstatě neprokazatelný. Spolu s tolstoji to odserou i kapři a jiná ryba. Už jsem slyšel i o podseklý parmě, cejnech a podobně.

Středa 31. července 2013 ve 21:06® feederman
feederman

cormoran> Tak to je prasárna… Fuj tajbl. Potom budou zrovna tito nadávat, že tu nejsou ryby…

Středa 31. července 2013 ve 20:38® cormoran
cormoran

Vaclav III.> Oba asi víme, jakej flek máš ma mysli. To co se tam letos děje, to už je normálně bez nadsázky těžba ryb. Nechci házet všechny do jednoho pytle, ale 90% z těch pilkrařů tam jde s úmyslem něco podseknout.

Sleduju tam tenhle způsob chytání už asi třetí rok, ale letos, nejspíš kvůli povodni, je to tam dle mých postřehů tak 70/30 pro podseklý ryby. Dneska jsem tam byl vláčet a sledoval jsem jednoho kolegu, na kterýho máte ústecká RS spadeno. Asi po půl hodině od mýho příjezdu si to štrádoval s proudem ke mně. V dálce na vodě byl vidět od jeho šňůry tolstolobik, jak mává ocasem nad hladinou a snaží se ještě zvrátit souboj ve svůj prospěch. I přes silnej proud ale neměl moc šancí, třicítka pletenka už něco snese. Viděl jsem kolegu, jak mává podběrákem a prosil mě, jestli bych mu rybu nepodebral. Po chvíli už byla ryba tak do osmdesáti cm v podběráku. Nafotil jsem pár fotek ze souboje a pak pilkra seknutýho v boku ryby.

Kolegovi jsem řekl, že dosáhl denního limitu a že může jet domů. Tomu se ale očividně nechtělo, ale protože věděl, že na něj mám páky, tak špekuloval dál. Nechtěl se vzdát svýho místa, tak zavolal parťákovi, kterej přijel s prutem a začal chytat místo něj.

Do doby než jsem odjel, tak nic neměli. Na místě ale zůstal kamarád a před malou chvílí mi volal, že ti dva podsekli kapra 76 cm a šli domů. Chvíli před tím měli rybu, kterou nezastavili. Na hladině byl prý chvíli vidět obří tolstoj..

Po rozhovorech s místními masnami se dá lehce dopátrat k tomu, kolik se tam letos odneslo podsekaných ryb a je jasný, že každýmu aspoň trochu slušnýmu rybáři se to nebude líbit. Ale co s tím?

Loni v zimě jsem bombardoval funkcionáře z kraje kvůli střekovský pláži, páč tam je to v zimě taky katastrofa. Zuby nehty se bránili jakémukoliv omezení chytání v této oblasti, byť jen po dobu zimy. Jediný, co se trochu rozhýbalo, byly kontroly RS. Nechaly si vytahovat montáže a dívaly se, jestli se nechytá na trojháky a podobně. Nic víc..

Zpátky k pilkrování. Co se týče sumců, tak je fakt, že jsem tam neviděl nikdy sumce podseknout. Jeden měl dokonce pilkra zažranýho až skoro na jícnu. Lov sumců na pilkry tam byl prvoplánovej, ale zvrtlo se to v těžbu ryb. Myslíš, že je nějaký šance jim to tam zatrhnout?

Jedna aktuální z dneška..

Tento příspěvek byl editován 31.7.2013 20:41:33 uživatelem cormoran.
foto/diskuze/usti_nad_labem/2013/th-img100606.jpg
Středa 31. července 2013 v 16:21® Vaclav III.

Piranha> Ano úmysl nikomu nedokážeš…jen mi vadí ty desítky poraněnech ryb do kterých se zatnuly ostré trojháky rychle taženého pilkera.Vadí mi takto unfér ulovené a pozabíjené ryby.Pokud je někdo dobrej, a přelstí dravce mistrně vedenou nástrahou, tak zaslouží uznání, kdo bezduše podsekává zaslouží co?Ano hned to nezměním, možná se ale najde dost lidí, kteří mají na věc stejný pohled a možná takových lidí je víc než dost a to už je nějaká síla…

Středa 31. července 2013 v 16:11® Piranha
Piranha

Vaclav III.> čau Vendo, můj názor je takovej že to nikomu nedokážeš, nezakážeš a sám asi ani nezměníš. Jak chceš ale s těžkou plandavkou na sumce při nižším stavu vody zabránit tomu, abych nevzal po cestě nějakou rybu.Jen podotýkám ještě se mi to při vláčení nestalo.Je to tím asi, že hrozně málo vláčím.

Středa 31. července 2013 v 15:49® Vaclav III.

Pilker Vážení,co si myslíte o rybářích, kteří za nízkého stavu vody v řece protahují prohlubně v řece těžkými pilkery?Kolik procent ryb ze všech ulovených je podle Vás místních Labských znalců chyceno za hubu a kolik procent podseknuto.Chcete li slyšet můj názor, je podseknuto tak 90% ryb,je to zavrženíhodný rybolovný způsob, zralý na odebrání povolenky a pořádný flastr. Děkuji za Vaše názory.

Středa 31. července 2013 v 15:00® filip111
filip111

Piranha> :-D :-D to je fakt. Ta když vpluje do vody to jsou vlny jak na moři :-D

Středa 31. července 2013 ve 14:44® Piranha
Piranha

filip111> je tam ale i hodně přežranejch štik s celultidou :-D jsou 150cm/120kg

Středa 31. července 2013 ve 13:29® filip111
filip111

cormoran> aha, tatopotomja :-D Jednou jsem tam viděl krásnou štiku, měla cca 180cm, váhu odhaduju kolem 60kg

Středa 31. července 2013 ve 12:52® cormoran
cormoran

filip111> Ále, o reprodukčních schopnostech a možnostech štik na Barboře:-)

Středa 31. července 2013 v 9:36® feederman
feederman

Trabantak> Jinak k té Barboře, koupání je tam super opravdu čistá voda, dokonce jsem slyšel, že to má být do budoucna náhradní zásobárna pitné vody. Jinak co se rybaření týče párkrát jsem tam chytal, ale asi na špatných místech vedle potápěčského střediska. Jezdí se však taký ze strany od tuším, že Košťan, kolem hřbitova, kudy se dostaneš, až k vodě. Já i když to mám kousek, tak tam nejezdím nelíbí se mi to moc. Možná bych si zvykl, ale to bych si musel udělat své místečko a krmit, ale ryby tam být musejí a né malé. Chce to vyzkoušet.

Středa 31. července 2013 v 9:29® feederman
feederman

rabbit> Tak, tak :-) Možná i na souši :-D

Tento příspěvek byl editován 31.7.2013 09:29:33 uživatelem feederman.
Středa 31. července 2013 v 8:39® rabbit
rabbit

filip111> ále chtěli by se třít v mělké vodě :-)

Středa 31. července 2013 v 7:36® filip111
filip111

cormoran> o čem se to bavíte? :-D

Středa 31. července 2013 v 6:53® cormoran
cormoran

feederman> Tak tak…:->

Úterý 30. července 2013 ve 21:53® feederman
feederman

Jo pravda, taky jsem se tam byl podívat a do tření bych šel s nima… :-D Opravdu pěkné kusy a některé fakt moc pěkně stavěné a hlavně i pěkně vybarvené..

Úterý 30. července 2013 ve 21:11® cormoran
cormoran

trabantak> Omezení běžný, jako na ostatních svazovkách, ryby nic moc.

Nejvíc štik je na hlavní pláži přes den, když je hezky. Některý by šly i do tření. Tak hodně štěstí při lovu:->

Úterý 30. července 2013 v 19:02® trabantak

Zdar, tak mam příští týden dovolenou a premyslel jsem , ze bych vyrazil na Barboru jak to tam vypada s chytáním jsou nake omezení nebo dejte naky tip na rybareni a koupani diky moc.