Chytej.cz

Ústí nad Labem

V diskuzi je 57.735 příspěvků, z toho 57735 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 10. prosince 2012 ve 21:46® filip111
filip111

sfox> :-)) )

Pondělí 10. prosince 2012 ve 21:00® sfox
sfox

filip111> A podle fotky mu to vydrželo …Śalom…:-D :-D

Pondělí 10. prosince 2012 ve 21:00® filip111
filip111

Piranha> třeba jsi šel z nákupu a neměli na to tašku, tak jsi se do toho navlíknul. Prostě nevykonával a po prd.li :-D D

Pondělí 10. prosince 2012 ve 20:58® filip111
filip111

sfox> jen tě doplním, nejen blbě oblečen, ale i blbě vypadal :-)

Pondělí 10. prosince 2012 ve 20:13® Piranha
Piranha

sfox> neserte mě voba :-))

Pondělí 10. prosince 2012 v 19:35® sfox
sfox

Piranha>možná v brodákách a s prutem ,ale nevykonával. Filip 111 má recht prostě ses coural na cizím ,a jen si byl blbě oblečen…Śalom..:-)) :-))

Pondělí 10. prosince 2012 v 18:46® Piranha
Piranha

filip111> v broďákách a prutem vole

Pondělí 10. prosince 2012 v 17:55® sfox
sfox

rabbit> Po pás možná ,ale záleží v čem …Śalom ..:-D :-D

Pondělí 10. prosince 2012 v 16:37® rabbit
rabbit

sfox> prdelky, prdelky, jen počkej až sleze sníh, hned jsem tam po pás :-D

Pondělí 10. prosince 2012 ve 13:05® majkyss
majkyss

Silničáři jsou překvapeni velice, že sníh zasypal jim silnice..

Pondělí 10. prosince 2012 v 10:15® filip111
filip111

Piranha> no tak to jsi tam neměl co dělat, když jsi nevykonával rybářské právo. Procházet se po cizím pozemku kdo to kdy viděl!!!! :-D

Pondělí 10. prosince 2012 v 8:13® Piranha
Piranha

sfox> Na Nise v Chotyni nám bylo též vyhrožováno exekucí za vstup na jejich pozemek, který nebyl oplocen, označen a vypadal jako tankodromm pač se tam opravoval břeh a Tatry tam udělaly své.Pouze jsme přes ten pozemek přecházeli kolem vody.

Neděle 9. prosince 2012 ve 21:57® sfox
sfox

rabbit> Tak co ,ještě mušíš ,nebo už ti praská šńůra ?…Śalom..:-D :-D

Neděle 9. prosince 2012 ve 21:56® sfox
sfox

pipa> Ještě několik let vzájemné konverzace se mnou ,a věř mi že se ještě pár slov naučíš …Śalom..:-D :-D

Neděle 9. prosince 2012 ve 21:51® rabbit
rabbit

pipa> prosím tě, dědku, nepij to krabicový, blbneš po něm :-D :-D :-D

Neděle 9. prosince 2012 ve 21:44® pipa
pipa

sfox> šalom hovna Mistře…

Neděle 9. prosince 2012 ve 21:21® sfox
sfox

Piranha> Pravda ,výkon ryb. práva může býti velmi adrenalinovou zálibou .Na Kamenici v Jánské na mě pravidelně pouštěli vlčáka ,a na Ploučnici ve Františkově na mě dědek střílel ze vzduchovky ,naštěstí netrefil ..Śalom ..:-D :-D

Neděle 9. prosince 2012 ve 21:15® Piranha
Piranha

sfox> jo to jo, ale ne všude tomu tak je.Byl jsi na pískovně?V Píš­ťanech?Tam to je oplocený až do vody a mám velké obavy zda by jsi vyšel bez újmy pokud by jsi to obešel a sedl si někomu před maringotku :-))

Neděle 9. prosince 2012 ve 20:32® sfox
sfox

Piranha> je to nějaké divné ,já chápu obě strany ,ale pokud je mi známo tak mám při výkonu ryb.práva umožněn i na soukromé pozemky .

Neděle 9. prosince 2012 ve 20:29® Piranha
Piranha

sfox> Stejně tak jak se rybář hájí tímto právem tak se majitel hájí tím že si to zaplatil aby měl klid.Je to spor a jak se tam píše mělo by se to řešit už konečně někde vejš. Narazil jsem na to na netu tak jsem to sem hodil.

Neděle 9. prosince 2012 ve 20:24® sfox
sfox

Piranha> Čau ,není mi to nějak jasné .RŘ přeci upravuje přístup na pozemky pro lidi vykonávající rybářské právo ,tak o co tam jde ?..Śalom.

Neděle 9. prosince 2012 ve 20:19® sfox
sfox

pipa> Ahoj krasavče ,je vidět že tvá slovní zásoba je nevyčerpatelná ,…holt sečtělý člověk se pozná …Śalom..:-D

Neděle 9. prosince 2012 ve 20:17® Piranha
Piranha

Ústí nad Labem, Střekov – Řada rybářů si kvůli rybolovu pronajala parcelu přímo na břehu Labe.

Přesto ale nemají zaručeno, že zde budou chytat ryby sami. Zákon o rybolovu jim to nezaručuje. Místa k lovu ryb si totiž nelze rezervovat předem.

Nejvíce pozemků si rybáři jako své zázemí pronajímají ve střekovském obvodu. „Nejlepší pozemky jsou už pronajmuty. Volných už je skutečně jenom pár,“ uvedl zdejší starosta Vlastimil Žáček. „Každý z občanů má možnost si pozemek za tímto účelem pronajmout. Cena za pronájem je v Sebuzíně 4 Kč za metr čtvereční ročně a v Brné to činí jen o dvě koruny víc. Jsme rádi, že o pronájem pozemků je zájem, zvelebuje se tak vzhled obvodu,“ dodal.

Dle nájemní smlouvy se rybáři musejí o pozemky starat. „To znamená udržovat zde pořádek a sekat trávu. Pozemky ovšem nelze oplotit, avšak je zde možnost umístit informativní cedulku s nápisem oznamujícím, že zmíněný pozemek je v pronájmu,“ doplnila informaci Jitka Chmelová, jinak vedoucí kanceláře střekovského tajemníka.

Dochází tu však k doslova schizofrenní situaci. Zatímco je možné si pozemky pronajmout, vyhláška 197/2004 k zákonu o rybářství stanovuje, jak daleko mohou být rybáři při rybolovu od sebe. „Při lovu ryb na udici musí osoby provádějící lov mezi sebou dodržovat jistou bezpečnostní vzdálenost,“ pokračovala Chmelová.

Třeba při lovu na položenou, při čeřínkování nebo při lovu na plavanou alespoň 3 m, nedohodnou-li se na menší vzdálenosti. Při lovu přívlačí, lovu na umělou mušku nebo muškařením pak alespoň 20 metrů, nedohodnou-li se na menší vzdálenosti. A právě zde je ono pověstné jádro pudla. Vyhláška totiž zároveň říká, že místa k rybolovu nesmí být vyhrazována.

„Vzniká nám tu určitý morální problém. Přestože má rybář pozemek pronajmut a tedy by měl mít svého druhu přednostní právo na něm rybařit, prováděcí vyhláška to v žádném ustanovení neřeší,“ upozornila Chmelová. „Takže může nastat situace, kdy na tomto pozemku může chytat ryby i jiný rybář, protože ten, který za pozemek platí nájem, je povinen dodržet ustanovení zmíněné vyhlášky,“ dodala Chmelová s tím, že by to mohl vyřešit Český rybářský svaz (ČRS).

Tomáš Kava z ústeckého ČRS má obavy, že je tento problém v současnosti často zveličován. „Zatím je to spíš ojedinělé. Může se to ale rozrůst. Celé je to problém vlastnických práv a týká se to více zákonů. V každém případě by se o to měly začít zajímat státní orgány.“

Kava zároveň dodal, že v případě opačném, tedy při porušování rybářského řádu, kdy si část břehu někdo neoprávněně uzurpuje pro sebe, je možné ten úsek nechat vyjmout z revíru. „Potom ztratí smysl se o něj handrkovat.“

I řadoví rybáři si myslí, že to je nutné vyřešit. „Situaci okolo pronajatých pozemků by ministerstvo zemědělství a ústřední výbor ČRS měly vyřešit. Přece jen je nefér, aby si někdo pozemek platil, staral se o něj, a pak tam stejně neměl klid. Platí to ovšem i opačným směrem, tedy na porušování rybářského řádu,“ uvedl rybář Ladislav Muška.

Neděle 9. prosince 2012 v 19:58® vladah
vladah

pipa> to víš venku sněží tak vsichni venku bobujou a ja s Oldou a Majkym soutěžím kdo rychleji sjede kopec na sankách :-))

Tento příspěvek byl editován 9.12.2012 18:59:52 uživatelem vladah.
Neděle 9. prosince 2012 v 19:58® Piranha
Piranha

pipa> Tak děkujeme, že jsi sem vypsal kompletní zásobu svého mozku tak sedni do tý přestárlý mrákoty a jdi se provětrat zase na 3 tejdny aspoň.

:-)) :-))
Neděle 9. prosince 2012 v 19:37® pipa
pipa

Vy kundy mastný,vy už sem ani nepíšete,děte se vysrat.......

Sobota 8. prosince 2012 ve 22:00® pipa
pipa

Trochen sem byl provětrat Mazlika pivo

foto/diskuze/usti_nad_labem/2012/th-img90278.jpgfoto/diskuze/usti_nad_labem/2012/th-img90279.jpgfoto/diskuze/usti_nad_labem/2012/th-img90280.jpgfoto/diskuze/usti_nad_labem/2012/th-img90281.jpg
Sobota 8. prosince 2012 ve 21:48® pipa
pipa

TRANSFORMERS 9-) 9-) 9-)

Pátek 7. prosince 2012 v 16:53® majkyss
majkyss

http://www.novinky.cz/…e-brehu.html

Úterý 4. prosince 2012 v 18:09® majkyss
majkyss
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/usti_nad_labem/2012/th-img90108.jpg