Chytej.cz

Ústí nad Labem

V diskuzi je 57.735 příspěvků, z toho 57735 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 26. února 2012 v 17:42® chosebaits
chosebaits

mannice> Právě ta neučast a tedy nezájem o chod MO se odráží dál.Členská základna něco odhlasuje a výbor se tomu musí podřídit a řešit vaše zájmy.Příjde to na kraj a tam se podívaj že na schuzy přišlo jen 10 procent celé základny .Sic usnesení bylo platné,ale z 10 procent učastníku celé MO tuto změnu chce 6 procent rybářu.Je vás teda v MO 2000 a změnu opravdu chce 120 lidí.Jakou že to má váhu??? Nebudu sprostej! No a vedení na kraji??To bylo voleno zástupci z MO z celého Severu.Kdo že volil zástupce MO??Zase jen rybáři.Je potřeba se v tom nimrat dál???

Neděle 26. února 2012 v 17:37® Piranha
Piranha

To vypadá že na důchod by jsme mohli mít u vody klid :-))

http://valassky.denik.cz/…0120224.html

Neděle 26. února 2012 v 17:08profil byl smazán

chosebaits> Přesně táák,u nás je ještě problém takový a to ten – úzce spjatý s tim co napsal Kyjak. Že je rybář jen rybář a je vlastně bezmocnej. Tudíš nemá zájem o schůze a odhlasovat si to co chtěj.

Pak už je otázka jestli to schválí ÚS,což je taky docela dost pjekérka nemyslíš?

Neděle 26. února 2012 v 17:01® chosebaits
chosebaits

KYJAK> Jak vubec nic neuděláme nebo jsme jen rybáři??? Klasika Čecháček-ber to v dobrém.Rybář a rybáři choděj na schuze a tam se o všem rozhoduje a výbor MO je členum podřízen a to tada musí bojovat za vaše zájmy.Keci typu ale a proč nechci slyšet.To že tam sedí ten a ten a on je hroznej vůl také neslyším.Před dvěma lety byly volby a volily členové MO a to teda vy.Tak asi tak aby bylo jasno kdo na MO sedí a kdo je tam dostal a co se dá dělat.Jenže tady v ČR se sundavaj kalhoty už před brodem.

Neděle 26. února 2012 v 16:29profil byl smazán

KYJAK> Nic mi nepřišlo.

Neděle 26. února 2012 v 16:11® KYJAK

mannice> sz

Neděle 26. února 2012 v 16:02profil byl smazán

KYJAK> Ono by stačilo vytvořit samostatnou organizaci,jakou je třeba MRS. A začít odznova s jinejma lidma.

Neděle 26. února 2012 v 15:52® KYJAK

mannice> jj chapu tak az aspon polovina lidi nekoupi povolenky tak jdu do toho taky)))

Neděle 26. února 2012 v 15:25profil byl smazán

Piranha> Já sem ti taky jenom odpovídal,protože sem nesouhlasil s tim co tady píšeš.

Tento příspěvek byl editován 26.2.2012 15:25:39 uživatelem .
Neděle 26. února 2012 v 15:24profil byl smazán

KYJAK> Máš pravdu v tom, že se dějou některý věci, který by se dít neměli. Viz. vysazování sumce,jak si psal.

A že jsme jen rybáři nemáš pravdu.Každym členem to začíná a u každýho z nás to taky končí.Když budem chtit něco ovlivnit,tak ovlivníme.Jenom­že,tady se pořád žije v domění, že člověk je bez šance. V konečnym důsledku,můžou členi nekoupit povolenky a nepodpořit tenhle systém.

Neděle 26. února 2012 v 15:14® Piranha
Piranha

mannice> jj vím, psal jsem ti to a taky že jsi na netu :-))

Neděle 26. února 2012 v 15:07® KYJAK

mannice> tak nejaka pravda na tom taky je a co mi s tim udelame?? vubec nic protoze sme jen rybari…ikdyz se prestane sumec vysazovat nic se nezlepsi jelikoz kdyz se ma do reviru nasadit rocek sumce co s nim?? hodime to do labe nejednou sem videl stovky rocku v labi kdyz tam nemeli co delat..

Neděle 26. února 2012 v 15:06profil byl smazán

Piranha> A kdo říkal,že máš odpovídat ty?Původní dotaz jsem směřoval někomu jinýmu jestli se nepletu.

Neděle 26. února 2012 v 15:04® Piranha
Piranha

mannice> a myslíš že když to budeš psát mě, nebo sem, že to vyřešíme?Zkus napsat na Územní svaz, tam jsou lidé co o tom ví více a věřím že ti bude odpovězeno.

Neděle 26. února 2012 v 15:00profil byl smazán

KYJAK> Ale před pár rokama se taky nesmělo chytat všude přece? Nebudu tu ventilovat,kde se smělo,kde se nesmělo,ale fakt je takovej,že nejde o to aby jsme se tu o tom hádali. Ryby ve vodách ještě pořád jsou o tom žádná,ale už i ten fakt,že kormoráni odlítaj lovit jinam něco znamená a oba víme proč to tak je.

Nejde o to kolik faktorů do toho vstupuje,ale že máme možnost nějakym způsobem ovlivnit množství a obsádku ryb v naší řece.A jako správná organizace by jsme se mělo snažit o co nejlepší hospodaření.

Jasný je tu jez,kormoráni a další věci.Jenom kvůli tomu se nad všim mávne rukou a bude se žít v domění, že to tak bude lepší?

Piranha> To samý patří i tobě.To můžeš rovnou říct, že když kormorán vyžírá řeku,tak se na to vykašleš a začneš ryby prodávat,protože už to nemá přece cenu.Tohle je jedna z věcí,která by se měla dělat ve prospěch řeky.Konec s vysazovánim sumce,zvýšit poměr dosazování bílý ryby oproti dravcům,různý hájení bílé ryby atd..

Neděle 26. února 2012 ve 14:54® KYJAK

Piranha> jo jo pravda pravda kdyby jen do 90cm loni sem jich mel asi 20 kolem150… at si rikaj co chtej ale reka reka..

Neděle 26. února 2012 ve 14:37® Piranha
Piranha

KYJAK> pokud bude jez, počítej, že zde bude severočeské Ebro.Nebude tady nic jinýho než sumci.Tažná ryba obývající púrody odtáhne pryč a zůstanou tu jelci boleni kapři sumci a nějaký plevel.Ideální hostina pro sumíky.Už teď jich jsou haldy hlavně těch do 90cm.Bodlo by snížení míry na 50cm na jeden rok.Pokud se najde úchyl co to bude jíst :-))

Neděle 26. února 2012 ve 14:33® Piranha
Piranha

mannice> mě je defakto fuk zda se tam bude chytat v zimě, bo ne, já si ryby nachytám i jinde, ale jen říkám, že je to zbytečný.Ryby zabijí jiné věci než rybaření v zimě na pláži.6e se tu neřešilo vypouštění odpadu z čističky, která nedostala zaplaceno, to ne.Jsou Dane jiné věci které dokážou ničit život ve vodě a kolem ní, např. ten jez v DC. Mě přesvědčovat s ničím nemusíš, právě že tolik let chodím na Labe jsem s tím v klidu.Labe je nyní v takové kondici, že by nemělo mít problém.Kolik ryb uhyne rukou rybáře od 1.12. do 28.2 a kolik jich zhyne ve stejném období Kormoránem.Jasně vede Kormorán.Jsou tam každý rok a ryby jsou pořád.

Neděle 26. února 2012 ve 14:22® KYJAK

mannice> ahoj no co se tyce Decina tak urcite hele jeste par let zpet se smelo chytat skoro vsude to ze nejsou ryby je nesmysl neni jich tolik co bylo pred treba 15lety ale sou a ubytek ryb maji nasvedomi i rybari ale hlavni vinu maji kormorani a jestli postavi ten zkurvenej jez tak nejaky parmy atd uz ani resit nebudem…

Neděle 26. února 2012 ve 14:16profil byl smazán

chosebaits> Já bych se tomu ani moc nebránil.

Piranha> Né že bych to nechtěl rozebírat,ale s tebou to nemá evidentně smysl.Na druhou stranu si říkám, když přesvědčim tebe, tak koho ne. Když seš u vody tak často a chodíš k ní tolik let musíš vědět o čem mluvim, nebo ne? Ať ti ukáže MO statistiky určitých úlovených druhů ryb, když mě nevěříš.

Já se nehádám s tebou, že nejseš slušnej rybář.Ale pokud seš slušnej rybář, měl by si vidět co pomůže vodě a co ne..Neříkej mi, že tohle neni tak jednoznačný? Proč se teda na tomhle úseku změnil počet povolených ponechaných parem?Že by snaha o ochranu na úseku,kde se koncentrují ryby/parmy? Když s tim nesouhlasíš,je to tvůj názor neberu ti ho.Ale u rybáře jako si ty a jak se tváříš bych čekal něco jinýho. to je všechno.

KYJAK> Myslíš?

Neděle 26. února 2012 ve 13:57® KYJAK

mannice> cus dane nedalo mi to sem nenapsat,ale jestli ses z dc tak v dc maji ryby jak rikas zimoviste dost velky a jestli ses pro jeste hajit nejakej usek 200m jak rikas tak ses dost mimo nic ve zlym ale neprozivej to tak a bez na ryby

Neděle 26. února 2012 ve 13:53® Piranha
Piranha

mannice> Dane ty by jsi se měl spíš starat o něco jiného a důležitějšího :-)) http://decinsky.denik.cz/…0120223.html

Neděle 26. února 2012 ve 13:48® Piranha
Piranha

mannice> máš nějaký podložený důkaz, že stav ryb celkově v Labi klesá.Máš opravdu viditelný důkaz?Nebo jsi si to jen vsugeroval a chtěl nahodit nějaké téma.Jen aby to nebylo zbytečný jako to téma naposledy.Ryby mám rád a 95% jich po ulovení vracím, ale tohle je hovadina.I když to místo na pláži je evidentně lákavé v zimních dnech a tlak je tam větší, nemyslím si, že by pomohlo uzavření 100m místa na několik desítek kilometrů dlouhém Labi. Co se týče tohoto:V konečnym důsledku co změní,když MO vytříská jejich ryby z revíru? Rozveze je po revírech,ty se sežerou a co pak? Dostanou náhradu za vysazený ryby a co s tou náhradou udělat? Vysaděj kapříčky ? Tak ty ryby patří MO je to jejich ryba a co s tím, tedy.Ano jediné možně řešení je odlov.Ta ryba jim nepatří.

Neděle 26. února 2012 ve 13:21® chosebaits
chosebaits

mannice> On aby také jednou svaz nepřišel i o ty řeky???Dle zákona o rybářství(na rř prď)je uživatel(teda svaz)povinen spoustu věcí a také chránit obsátku .Kde je ta hranice chránit??? Přijde jeden šikula co bude mít zájem o Lábko a s dobrým právníkem se opře o zákon a svaz zavře usta a pápá.

Neděle 26. února 2012 ve 13:00profil byl smazán

Piranha> O ostroretce se radši ani nebavme, je to nepůvodní druh na Labi (jestli to tušíš). To co napíšeš ty jako jednotlivec, že si zachytáš parmy,podoustve pořád dobře, neznamená že těch ryb ubejvá.A na to nemusíš mít mozek, stačí oči aby si to poznal ne? Takže zachytáš si třeba dobře,ale ten stav v Labi klesá. Co se týče hájení – tak rozhodně to hned neber tak krátkozrace.Ra­dikálně se počet úlovků nezvýší, ale ochráníš generační rybu v nejrizikovějšim období a necháš jí „rozjet“ po zimě.Cž v dlouhodobějšim měřítku může ovlivnit i zvýšený počet úlovků. Taková ochrana by měla být snad samozřejmá. Já ani nejsem v MO Ústí nad Labem, takže těžko něco nějak ovlivnim u vás.

Ten flek znám,je pravda,že možná né tak jako Olda, a další z vás. Ale o to tady nejde. Já bych to samý zakázal i u nás a kdybych o něčem takovym věděl u nás,ani bych tam nechodil.

A znovu odpovídáš krátkozrace, nechápu tě. Přirovnávat mi to nemusíš, já vim o čem mluvíš. Tohle je všechno otázka podmínek stanovených při pronájmu, popřípadě odkoupení části pozemku (pokud je to možný).Jenže nikoho tenkrát nenapadlo,že by se při uzavírání smluv mělo myslet taky na zadní vrátka, protože konkurence prakticky neexistovala.Ale bohužel. To přece neni problém člena.

V konečnym důsledku co změní,když MO vytříská jejich ryby z revíru? Rozveze je po revírech,ty se sežerou a co pak? Dostanou náhradu za vysazený ryby a co s tou náhradou udělat? Vysaděj kapříčky ? Nech toho radši Davide.

Neděle 26. února 2012 ve 12:44® Piranha
Piranha

Na druhou stranu respektuji svobodné podnikání a pokud ten zájemce o ten rybník stojí a má s tím pozitivní úmysl, tak mu nelze toto vyčítat.Každý se musí něčím živit.To se nedá nic dělat.

Neděle 26. února 2012 ve 12:39® Piranha
Piranha

mannice> ty rok co rok strádáš víc a víc co se úlovků týče?Já ne, jsem spokojen.Na Labi chytám z 80% a pokaždé si dobře zachytám.Může ti to potvrdit i BlueShark, on si také na podoustve, parmy a ostroretky nestěžuje.Myslíš že by se radikálně zvýšil počet úlovků, kdyby se ten flek, nebo fleky na 3 měsíce hájily?Co se týče RS tak třeba dnes jsem kontrolován byl a chodí.Možná by nebylo na škodu kdyby jich pár přibylo a mladších, protože např. ten kolega co mě kontroloval už taky není nejmladší a nejzdravější. Pokud se ti jedná o pláž, tak tam chodím dost často a nikdy jsem tě tam neviděl sedět.Jen se ptám, protože se o to tak zajímáš. Co se týče revírů o které naše MO přišla, tak příklad.Půjčíš si auto jen za to že si do něj budeš lejt benzín a olej, budeš ho používat a pak přijde majitel a řekne, že potřebuje prachy a to auto prodá.Jak by se ti líbilo přijít o auto s plnou nádrží a co by jsi chtěl s tím dělat.Moc o tom nevíš Dane.

Tento příspěvek byl editován 26.2.2012 12:40:34 uživatelem Piranha.
Neděle 26. února 2012 ve 12:18profil byl smazán

Piranha> Davide,to že MO přichází o revíry nemá s touhle věcí přece nic společnýho ne? Tak jde ti o vodu, která by mohla bt eventuelně lépe obhospodařovaná a tim pádem za pár let by si tam člověk moh lov užít mnohem víc?Nebo o to stěžovat si jak ubejvá revírů? Neříkám,že jenom tohle to změní.Ale na druhou stranu,když se ani tady nezakročí,kde teda? Živočišná nástraha ničemu nepomůže,když tam dochází k porušování RŘ. Ono taky,kdyby všechno fungovalo jak má a MO by záleželo tolik na konkrétnim místě,dá se udělat i jiný řešení. Jak sem napsal,můžou to tam kontrolovat jak jen to často půjde.

Co se ztrát revírů týče může si za to na jednu stranu sama MO,nebo potažmo celý ČRS. Kdyby se starala o revíry komplexně,nemuselo by dojít k ukončení pronájmu.

Neděle 26. února 2012 ve 12:11® majkyss
majkyss

Pujdu s tebou na oční. … asi mi tam spadla tříska :-D

foto/diskuze/usti_nad_labem/2012/th-img47670.png
Neděle 26. února 2012 ve 12:04® ULPA
ULPA

olda> hmn pěkné,:-D .Až půjdeš příště k očnímu,tak si kup jen monokl,když máš jedno oko9-)