Vyhledávání
Ústí nad Labem
V diskuzi je 57.735 příspěvků, z toho 57735 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 7. února 2012 v 19:25® foks01
-
Vaclav III.> asi jsem přehlédl,že se to vztahovalo jen na kapra.
Tento příspěvek byl editován 7.2.2012 19:26:12 uživatelem foks01. - Úterý 7. února 2012 v 19:18® Vaclav III.
-
foks01> No nevím zda dokáže kormorán v hloubce nad zdymadly ulovit kapra, který má 1,5 kg.
- Úterý 7. února 2012 v 19:17® Vaclav III.
-
IVO> Dnes už mám na práci jiné věci, raději odpovím zítra, nejraději bych to probral osobně.Jsou některé citlivé věci…
- Úterý 7. února 2012 v 19:16® foks01
-
Vaclav III.> s tím ,že se nevychytala ani polovina ryb ,co se nasadila, bych mírně nesouhlasil,to co napáchá kormorán,to asi nikde z úlovkáčů spočítat nejde.
Tento příspěvek byl editován 7.2.2012 19:17:21 uživatelem foks01. - Úterý 7. února 2012 v 19:14® Piranha
-
Mára ta nesvazová voda, louže zátop bo cokoliv, není tvým majetkem a tudíž bez povolení tam nemáš co dělat a pokud jo, je to porušení.Patří to někomu.Šachtě, palivovému kombinátu, městu, nebo prostě někomu a ty tam nemáš co dělat.A neoháněj se houbařením a lesem.Mám dojem že i ty houby by se měly sbírat snad s povolením hospodáře.Ale to si nejsem na 100% jist. Milada je taky nesvazová a jdi si tam zachytat
termokamer je tam dost.
- Úterý 7. února 2012 v 19:10® Piranha
-
foks01> pravda.
- Úterý 7. února 2012 v 19:09® foks01
-
MARA-nepochopils,říkáš ,že když dodržovat zákon,tak všichni stejně,tak ti říkám,že sám ho porušuješ,když chodíš chytat ryby na nesvazové vody…tot vše.
- Úterý 7. února 2012 v 18:51® brčkař
-
Vaclav III.> Zdravím. Nic zvlášť osobního a nic zvlášť ve zlém… Mohl bych jen jinými slovy zopakovat svůj předešlý příspěvek. Jen dodám: celé mi to prostě zapadá do kontextu dnešní doby u nás v Čechách.
- Úterý 7. února 2012 v 18:37® brčkař
-
olda> A ještě k tomu třetí…
- Úterý 7. února 2012 v 18:26® IVO
-
Vaclav III.> Václave – záměrně jsem zkopíroval text, jenž si mi níže naspal. A to pouze proto, aby bylo zřejmé , na co nyní reaguji.
„Ahoj Ivoši, jsem jeden z těch, kteří zvedli ruku pro konání závodů.Byli jsme o stanovisko slušně požádáni.Pokud jsme my vznesli určitý požadavek směrem k jiným organizacím,bylo nám vždy slušněodpovězeno a vyhověno.Nevidím jediný důvod, proč bychom v tomto ohledužádosti nevyhověli.To je Labe pro všechny zakázané, tedy myslím pro rybáře odjinuď?Nás ústečáky někdo vyhání z jiných revírů.Nechápu o co vám jde.Nikdy jsme jako Mo ČRS Ústí jiné organizaci nemluvili do toho co může a co nemůže, nemáme na to ani právo.Mám pocit, že si určitá skupina lidí myslí, že je Labe jejich, že jsou kapři jejich a lovná místa taktéž.O tom, zda bude závod probíhat v rámci zákona a výjímek jsme tam my, abychom si celou akci pohlídali.Zase tady vzniká účelová hysterie.Zají¬mavé.Že se ti hrdinové a mravokárci neozvali, když nám bylo znemožněno dále rybařit např. na Podhoří.To všichni čekají za bukem, nikdo z mravokárců neřekne ani popel,čeká se pěkně jak to dopadne.Je to zbabělé.Medvědí službu jsme labským kaprům prokázali před léty v době kaprařských začátků.Pamatu¬ješ?To si každý z nás honil vlastní ego, kdo je nejlepší rybář, kdo chytil největší kapry a jaké nástrahy jsou nejlepší.V ča¬sopisech a na videích to lítalo.Posrali jste (jsme) to všichni tak prosím nechme tu paranoidní agónii být.Věci, co se mají stát, nechť se stanou.“
Předně si myslím, že vyhovět žádosti jiné organizace v rámci ČRS je přeci jen něco jiného, než pořadateli kaprařských závodů. Samozřejmě nepochybuji o tom, že žádost byla podána slušnou formou. Ale budiž. Nikdo nikde nenapsal (a já už vůbec ne), že je Labe zakázané pro rybáře z jiných organizací. To je pouze tvá řečnická otázka, na které následně stavíš své teorie. Pokud se nemýlím, tak ty chystané kaprařské závody nepořádá organizace v rámci ČRS –ale řekněme soukromý subjekt. A to je v tomto ohledu veliký rozdíl. A to „vyhovění“ je v tomto případě nejen mimo rámec ČRS,ale i pouze jednostranné. Nebo se mýlím, je vyrovnané a MO obdrží od organizátora nějakou kompenzaci ? Píšeš, že jste coby MO nemluvili jiné organizaci do toho, co může a nemůže. To je přece v tomto případě z výše popsaného důvodu (viz : kdo že má být pořadatelem závodů)naprosto irelevantní. Netuším, kam míříš větou, že si určitá skupina lidí myslí, že Labe je jejich, že jsou kapři jejich a lovná místa taktéž ?? Spíš by se nabízela otázka – kdo a proč si chce část Labe na pár dní usurpovat ….. A nyní mi odpověz na jednoduché otázky : Čím že je na SVAZOVÉ VODĚ „kaprařský závodník“ nadřazen standardnímu členovi občanského sdružení ČRS , který si zaplatil za možnost výkonu rybářského práva na svazové vodě a bude mu toto právo upřeno , byť jen po dobu cca pěti dnů na cca dvou kilometrech jednoho břehu řeky Labe ? Z důvodu obecného zájmu(který jediný je relevantní) to jistě nebude ….. Čím že je na SVAZOVÉ VODĚ „kaprařský závodník“ nadřazen standardnímu členovi občanského sdružení ČRS , že bude závodníkovi výjimkou umožněno po dobu cca pěti dnů nedodržovat ustanovení o vyhrazování si místa, nedodržení stanovené denní doby lovu , nedodržení ustanovení o horní míře kapra obecného ,atd .? V případě K 70 – přiznávám – spekuluji,ale nepředpokládám, že to bude fungovat stylem – co tým to rozhodčí. Čili ulovené ryby budou nejspíš čekat na příchod rozhodčího ve vezíru. Což ustanovení o horní míře odporuje. Opakuji – netvrdím, že to tak bude, ale s přihlédnutím k tomu, jak to na takových závodech chodí – nebudu daleko od pravdy. Čím se dá odůvodnit souhlas nadřazení zájmů cca padesáti lidí nad zájmy členské základny příslušné MO ? A je mi naprosto jasné, že drtivá část členské základy naší MO nebyla informována o konání závodů, natož aby se jich někdo ptal na názor. A ještě jedna otázka : Byl bys stejně vstřícný ke konání kaprařských závodů na jezeru Žernoseky ? Ono je jisté přísloví : košile je bližší, nežli kabát … Nyní k tomu, co jsi napsal níže. Přiznávám – tehdy se dělaly chyby. Po boji je každý generálem. Ale není lepší ten boj vůbec nezačínat ? Kdyby bylo největší bohatství řeky Labe pryč, taky by jednak nějaká K 70 postrádala smysl a organizátory karpmaratonu by jistě nemotivovala řeka , kde jsou v majoritě násaďáci… Znovu musím opakovat – v minulosti funkcionáře velcí kapři v Labi nezajímali. Vycházím z tehdejších názorů a postojů zdokumentovaných v mnohačetné korespondenci. Ostatně – sám víš, že první žádost o zavedení horní míry kapra na Labi byla zamítnuta. Čekalo se další rok,aby žádost mohla být opakována a teprve pak jí bylo vyhověno. Čili já své tvrzení mohu opřít o fakta. Ty argumentuješ neopodstatněným tvrzením, že mám averzi vůči všemu svazovému, což je absurdní nesmysl !
- Úterý 7. února 2012 v 18:12® olda
-
Piranha> Neříkej mu Vašku,vždyť je Václav.
- Úterý 7. února 2012 v 18:12profil byl smazán
-
Vaclav III.> Netušim jak mám pochopit styl odpovědi, že ty doby kdy si rybáři odnášeli plné vezírky parem a ostatních ryb jsou pryč.Je to taky snad pochopitelný, nebo ne? Ono myslet si, že je řeka bezedná jako třeba Lipno, je přeci špatně a někdy k tomu dojít prostě muselo. Nebudeme tu řešit jak velkou zásluhu v tom mají rybáři a jejich nenasytný braní ryb v takových lokalitách, protože jsou tu i jiný faktory a těžko dojdeme jednoznačnýmu závěru.Ale faktem pořád zůstává, že se na určitý problém mělo reagovat mnohem dříve,stejně jako na další problémy. Pružnost a rychlost rozhodování bych přirovnal k jízdě na kole na rychlosilnici.
Označování ústečáků za škodnou jsem ani neměl tolik na mysli.Je mi jasný,že na tom ani tak nezáleží odkuď rybář je. Ale naskytla se tam krásná možnost, tak proč jí nevyužít.V té době,kdy bylo parem ještě dost se němlo přikročit ke 2kusů, ikdyž to vypadá hezky,ale k celkovému omezení.Pak by třeba nedošlo k tomu, že z 12ti rybářů se vytáhla jedna mírová parma.
A co s tím má dělat migrace ryb? No snad to,že ryby táhnoucí po proudu se zastaví u zdymadel a na pláži a jiných místech je rybáři zdatně loví. Nejde ani tak o to,že je loví.Ale přeci chceme aby v té vodě zůstalo to co tam vždy bylo původní. A na místo toho najednou ve vodách vládnou ostroretky.
Když bude Jez u Děčína,stane se stejná situace.Až na to,že k vám už nebude migrovat nic.Důvod je jasnej,ohraničenej úsek mezi UL a Děčínem bude defakto uzavřená lokalita s kterou si rybáři bez problému poradí s kormoránem (jestli teda ještě bude vůbec mít za čím lítat). A místo toho aby se zastavili ryby pod Vašim jezem,zastaví se pod Děčínskym a tam bude na MO jaký příjme opatření.
Lov non-stop mi je defakto jedno.Pokud se neumí členi chovat dávno takový neměli btý mezi náma.A tím,že omezuje ČRS slušný rybáře v dnešní době,kdy končí doba monopolu akorát tak špatně dopadne.
Ale jinak samozřejmě každá změna k lepšímu je dobrá změna,jen bohužel reakce nastávaj tak pozdě a jsou pořád tak benevolentní,že nejspíš už ničemu nepomůžou.
- Úterý 7. února 2012 v 18:10® Piranha
-
Vaclav III.> Vašku a nezapomeň i na docela zdárný samovýtěr.Labe je úživná voda a ryby se v něm množí dobře i samy.I díky pískovně a ramenům. Nevěřím že jedny závody zničí dolní tok Labe.
- Úterý 7. února 2012 v 17:53® Vaclav III.
-
IVO> Ivoši vždyť víš,že Labe poprvé onemocnělo nemocí moderní kaprařiny.Tehdejší samozvaní mistři kaprařiny sem zvali kamarády z celé republiky,a ti kamarádi další kamarády a ti další…Teď jsou snahy o ochranu ryb jakousi chemoterapií s nejistým výsledkem.To největší bohatství velkých ryb je pryč, ale věř , že je revír Labe zarybňován jako málo který.Tušíš vůbec kolik se nasadilo ryb za 10 let?Nevychytala se ani polovina z nasazených.To, že funkcionáře svazu velcí kapři nezajímali není pravda.Z tvých postojů je možná patrná určitá averze vůči všemu svazovému.Máš na to právo, zachováváš svůj osobní postoj.Já si svůj postoj mohu podložit zkušenostmi z mnoha stran.Proto mě mrzí ta hysterie.To že má měkdo jiný názor ještě neznamená, že ho stavím mezi nepřátele.
- Úterý 7. února 2012 v 17:35® olda
-
IVO> Já bych ho určitě nevyndaval,uviděl bych chapadla a už bych štříhal.Pak výměna trenek a odjezd domů.
- Úterý 7. února 2012 v 17:34® Vaclav III.
-
brčkař>
Ahoj, nevím, co si mám pod Tvojí poznámkou představovat, sám za sebe podobné označení striktně odmítám.
- Úterý 7. února 2012 v 17:31® Vaclav III.
-
mannice>
Tak se konečně dostávám k odpovědi.Nejprve dotaz , kým myslíš ty hovada z Ústí co rabujou parmy ? Myslíš tím rybáře z Teplic, Děčína, České Lípy i samozřejmě z Ústí co chodí pod zdymadla chytat ?Předminulý týden jsme jako rybářská stráž prováděli kontrolu z Valtířova až pod zdymadla.Jediným úlovkem asi 12 ti rybářů na celém úseku byla jediná mírová parma.Ty doby kdy se odnášelo spousty ryb , obzvláště parem jsou pryč.Také jsme jako MO Ústí iniciovali ochranu parem v omezení úlovku na 2 ks denně.Není to moc, ale alespoň něco.Podobně to je se zavedením míry okouna a zatím neúspěšným omezením denního úlovku bílé ryby ze 7 na 4 kg.Další změny se chystají v rámci ochrany dravých ryb,štik, candátů a bolenů. Nevím , co má s tímto dělat tah ryb.Může dojít k dramatickému zhoršení v případě stavby jezů v DC, to by byla skutečná rána.K chytání nonstop ti řeknu svůj názor .To že non stop nechytám je jednak proto, že nemám z rybolovu v noci ten správný požitek a jednak ctím pravidla hry, navíc jako RS je to povinnost, takže je mi úplně jedno jestli non stop chytat budeš , či ne.Když budeš přistižen při porušení dané denní doby lovu máš smůlu.Obecně vzato buď bude lov non stop povolen úplně všude, nebo nikde.Asi netušíš, jak vypadá rybářský revír , který má široko daleko jako jediný výjímku na letní měsíce. Všechna místa trvale obsazená, děsný nepořádek, hrůza-.To, že jsme vydali předběžný souhlas se závody ještě neznamená, že necháme přírodu kolem devastovat a jsme schopni věci pohlídat. I tak si myslím, že moje krátké vysvětlení věci stejně stačit nebude, jsou lidi, ke kterým můžeš promlouvat a je to marný.Nemyslím si, že mám ve všem zákonitě pravdu.Výše je můj názor.
- Úterý 7. února 2012 v 17:26® IVO
-
olda> jak jenom jí ten háček „bezpečně“ vyndat…???
)
- Úterý 7. února 2012 v 17:17® olda
-
- Úterý 7. února 2012 ve 13:06® Piranha
-
Vaclav III.> to je pravda a přidal bych se také.
- Úterý 7. února 2012 ve 12:44® IVO
-
Vaclav III.> Václave, byl jsem přímo u zrodu K 70 a jednou z mých ambicí byla snaha o aplikaci K 70 na řeku Labe , zejména v okolí Ústí n.L. Proč – a pod jakým tlakem ta řeka z hlediska úbytku velkých kaprů byla – asi netřeba zdůrazňovat. Byl jsem první, kdo šel na schůzi , veřejně vystoupil a seznámil přítomné s projektem K70 a důvody, které k němu vedly. Výsledkem byl tehdy téměř stoprocentní souhlas členů a následné podání žádosti o horní míru 70 cm na řeku Labe. Žádost byla podána na SčÚS. A byla zamítnuta. Psal jsem si tehdy s funkcioáři SčÚS . Mám tu korespondenci uloženou. A když tvrdím, že prvotně byla funkcionáři snaha o ocharnu velkých svazových kaprů negována – tak vím, o čem píšu. Není to žádná lež, jak se snažíš tvrdit (proč to děláš – to netuším). Teprve na druhý pokus byla K 70 schválena. Proč – ti jistě víš a máš na tom samozřejmě velký podíl i ty.O mravenčí práci v souvztažnosti s horní mírou mi nemusíš nic vykládat. Vím o ní dost. Tvou narážku o publicitě a vavřínech opravdu nechápu. A pokud se ji snažíš směřovat na mne, tak je to šlápnutí sakra vedle.To, co já jsem sklízel, bylo prioritě nepochopení, odmítání na základě absurdních spekulací, urážky apod. Samozřejmě jen od některých – odpůrců horní míry. Netvrdím,že současný stav – tedy zavedená K 70 na Labi je výhradně mou zásuhou ! Podílel jsem se na tom,ale to není v tomoto ohledu vůbec podstatné. Přečti si pořádně ještě jednou, co jsem napsal . To nejsou žádné manipulace s míněním lidí. To jsou jen fakta uvedená v souvislostech.
- Úterý 7. února 2012 ve 12:34® chosebaits
-
IVO> Však říkám že je to super a taky si udělám závody.To otázka jak dopadnu s obálkou kde bude žádost pouze s mím podpisem.
- Úterý 7. února 2012 ve 12:32® Vaclav III.
-
IVO>
No, já taky.Ale jsem pro celou záležitost probrat osobně, aby nedocházelo k špatně pochopeným omylům.
- Úterý 7. února 2012 ve 12:08® IVO
-
Vaclav III.> promiń, ale jen tiše zírám…
- Úterý 7. února 2012 ve 12:07® Vaclav III.
-
IVO>
Ivoši opět s Tebou nemohu souhlasit, že nikoho z funkcionářů nezajímali velcí kapři z Labe je zavádějící lež.Možná se budeš divit co mravenčí práce bylo ve prospěch K70 uděláno, aby vavříny a osobní publicitu ze všeho sklízeli jiní.Věř, že jenom Tvoje, či okruhu několika málo lidí to zásluha rozhodně není.Když čtu některé zavádějící názory a vidím k jaké falešné manipulaci s míněním rybářů zde dochází, začínám pochybovat o spoustě věcí. Bohužel.
- Úterý 7. února 2012 ve 12:06® IVO
-
chosebaits>přesně tak – podíváš se, kde že se to pár "pitomců " snažilo o záchranu velkých kaprů.Zvolíš na takovém revíru vhodný úsek, obvoláš nutné instituce, požádáš o výjimky ze všeho, oslovíš potenciální sponzory a vybereš startovné. Výsledek ? Vyděláš, máš vyhrazené místo k lovu, lovíš non-stop, sakuješ, auto máš za zadkem a při troše štěstí budeš pasován na nejlepšího kapraře … CHKO – které tě jinak buzeruje ti v tomto případě všechno odkýve a totéž platí o svazu. No není úžasný ??? A pokud k tomu najdeš ještě pár ovcí, které s tebou budou kývat hlavou , hlásat – jak jsou závody všeobecně prospěšné pro místní rybáře, pro kapry samotné a pro přírodu okolí vůbec , tak vše můžeš nazvat ideálním stavem. No ne ?
- Úterý 7. února 2012 ve 12:01® Vaclav III.
-
mannice> Jako útok na svoji osobu to samozřejmě neberu, beru to jako podnět do diskuze.To okolo rybolovu nonstop jste pochopil špatně. Takže nashledanou večer.
- Úterý 7. února 2012 v 11:55® IVO
-
Piranha> jen k tvé obhajobě oraganizátora. Jsou to jen kupecké počty – na to stačí kalkulačka. Sčítni startovné + připočti sponzorské dary (většinou skončí jako ceny) a odečti náklady. Je to vážně jednoduché. Předpokládám, že si nemyslíš, že jde o dobročinnou akci.....
Ale halvně , tady nejde o závist. Mě jen šokuje, že jim jdou všichni na ruku, když pár let před tím nikoho velcí kapři v Labi nezajímali (myšleno funkcionáře svazu) a bylo velmi složité zavést na tomto úseku Labe K 70. Opravdu si myslíš, že jsem svou snahu o zavedení horní míry a současně o ocharnu velkých kaprů realizovál sám pro sebe ? Určitě ne . Navíc – kdo z organizátorů těchto závodů vůbec hnul prstem proto, aby v Labi ta minorita velkých kaprů zůstala ? Nikdo ! Ale přiživit se na tomto faktu – to neváhají.
- Úterý 7. února 2012 v 11:50® 1Mara
-
Piranha> Některé závody jsou ale výdělečný a né málo . Ale jak jsem psal , už se nebudu ktomu vyjadřovat .
- Úterý 7. února 2012 v 11:48® Piranha
-
1Mara> že neumíš psát to vím, ale že i číst, to jsem nevěděl.Nikde jsem nepsal na svazovíé vodě že jsi dělal sraz ani závody.Bylo to jen přirovnání, že to není výdělečný ty rouro. Ty si jantar to není možný.
Tento příspěvek byl editován 7.2.2012 11:50:02 uživatelem Piranha.