Chytej.cz

Ústí nad Labem

V diskuzi je 57.735 příspěvků, z toho 57735 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 7. února 2012 v 11:43profil byl smazán

Vaclav III.> Zarybňovací plán netřeba vysvětlovat.Ikdyž jsou faktory podle kterých by se při zarybňování mělo řídit,stejnak to ne nakonec jinak.A nebavme se jenom o kaprech.

O tahu říčních ryb,taky netřeba vysvětlovat.Ano,né vždy táhne protiproudu,ale naopak.Ale nebudem tu handrkovat o tom,jestli právě teď náhodu netáhnou naopak.To že ty ryby zdymadlo zastaví je prostě holej fakt.A vypovídá o tom množství chycenejch ryb v minulosti.Protože v současný době už to začíná být velice neveselý.

Za ostatnim si stojim a budu stát.Čekal sem,že to budete brát jako útok jen na Vaší osobu,ale pochybuju že jste všemocný a celou MO vedete jen vy.Takže útok to na Vás rozhodně nebyl, nevim co všechno děláte a jak to děláte v MO, popřípadě i mimo ní. Na začátku byla jednoduchá otázka na kterou jste odpověděl snad i s usměvem na tváří.(Vy by jste chtěli chytat non-stop? Já ne → Takže když nechci já,budou mít peška i ostatní.) Neni to doslovný výtažek,ale tak to chápu.

Když závodníci mohou porušovat legislativu (neporušují,mají výjímku).Proč členi,kteří by měli být přednější mají peška?

Tento příspěvek byl editován 7.2.2012 11:45:21 uživatelem .
Úterý 7. února 2012 v 11:30® Vaclav III.

mannice>

Tvůj názor Ti neberu, musím však poznamenat, že se hluboce mýlíš.Až budu mít trošku času, spoustu věcí Ti vysvětlím.

Úterý 7. února 2012 v 11:28® 1Mara
1Mara

BlueShark> Tak mě taky vyhul :-P

Úterý 7. února 2012 v 11:17® BlueShark
BlueShark

1Mara: nene, alespoň lidé vědí, že máš černo a jedeš a už to čteš a vimáš negativně :-D

Úterý 7. února 2012 v 11:05profil byl smazán

brčkař> Měl sem napsanou mnohem delší odpověď na pana Václava, ale ve skutečnosti sem si říkal, že bych nerad směřoval nějakou kritiku,společně s dotazy na jednu osobu.

Ono toho totiž neni málo co mi příjde víc než zajímavý a myslim si,že na to nedoplácí jenom MO UL. Co se týče reofilních ryb, které putují během roku v toku a díky střekovskému zdymadlu se převážná většina o něj zastaví.Tak je pak výsledek jasnej.Dochází k nahromadění ryb a hovada z Ústí si vesele chytají parmy a další druhy ryb téměř pod rybářskym domovem a bez jakýkoliv ochrany rybí populace.Kdyby si tahali svoje nasazený ryby,tak mi je to ukradený, ale takhle ovlivňujou celej tok. Člověk by si na začátku myslel,že v takový MO jsou lidi,který tomu rozuměj,rybařinu maj tak trochu v srdíčku a každej krok,kterej podniknou bude ve prospěch rybí obsádky a revírů.Né ve prospěch členů,to je až na druhym místě.Protože když budou na prvnim místě členi (což ani tak nejsou),tak budou strádat revíry a nakonec stejnak dojde k tomu,že budou členi nespokojení a bude muset dojít k radikálnějšímu řešení v situacích snížení stavu určitýho druhy ryby,nebo celého rybího společenstva (hájení určitýho úseku atd..). Ale všechno špatně,odvede se zarybňovací plán(ještě zcela bez uvažování do budoucnosti a možností úživnosti na konkrétnim revíru),co se povede koupit to se tam nahází.Tisíce štik, který stejnak nakonec nemaj dostatek míst pro svoje teritoria a vyžerou se.Místo bílý ryby ,která je na samym začátku potravního řetězce a především její stav by se měl podporovat a kontrolovat se začíná od konce. Ostatní věci jak kdyby neexistovali.Přitom je tam MO právě od toho.

Ale ono jednou na všechno dojde,buď to bude radikálnější a pánové u koryt vymřou a nastoupí je nová generace,která dostane stejnou šanci (snad se jí chopí mnohem líp a já doufám že jo).Nebo se zvedne počet soukromých vod a čelenové si konečně uvědomí,že můžou určitýma věcma nesouhlasit.A když nebude členská základna,nebude ani třeba vedení.A až dojde k takový situaci,třeba si odpovědní uvědomí, že svůj chátrající systém buď přehodnotí a nebo mají konečnou.

Aby bylo jasno,nepřeju víc soukromákům.Sám bych si mnohem víc přál aby revíry ať už v pronájmu,nebo vlastnictví ČRS fungovali stejně tak kvalitně.Ale to je stejně tak v nedohlednu, jako že nám bude proplouvat labe jeseter velký (původní ryba). Oni nám příští generace poděkujou v jakym stavu necháváme a bojujeme za svoje vody.

Tento příspěvek byl editován 7.2.2012 11:10:30 uživatelem .
Úterý 7. února 2012 v 10:52® 1Mara
1Mara

BlueShark> Asi jsem si to špatně a rychle přečetl , jj už to vidím , on se neposere … :-))

Samosebou to od 3odstavce beru zpět a vůbec , tak to smaž a jeto , jsi přeci admin né :-)

Úterý 7. února 2012 v 10:33® BlueShark
BlueShark

1Mara: Ale vždyť Piranha to psal, tys to teď zopakoval, on nemluvil o závodech ale o křivosrazu, že se daj prachy a ještě to bývá málo, to s ním souhlasím :-) Teď jsi asi špatně ćetl, nebo „SI ZA NÍM STOJÍŠ“, jak jsi sám psal o 3 odstavece níž :-D

Tento příspěvek byl editován 7.2.2012 10:34:17 uživatelem BlueShark.
Úterý 7. února 2012 v 10:22® 1Mara
1Mara

A už končím na toto téma , já jsem svůj názor na to napsal a hotovo. Co se týká toho že chodím na nesvazové vody které vždy někomu patří , stím nemám problém na ty se RŘ nevztahuje a je to jakobych chodil na soukromou vodu , akorád stím že se tam chovám jako rybář a né jako dobytek. Až přijde někdy nějakej majitel těch 50 pinek a nesvazových vod a bude po mě žádat peníze a nebo něco jiného , budu to pak řešit .

Úterý 7. února 2012 v 10:14® 1Mara
1Mara

Piranha> Co ty meleš za kraviny , co sem taháš soukromou vodu a ještě ktomu to že jsem pořádal na ní náš sraz kde jste si každej zaplatili jídlo, pití a atd. ??? To jsi hodně mimo mísu ! Ta voda patří majiteli a ten to pořádal semnou , to co jste si platii nebylo na výdělek , ale na pokrytí toho hlavního jídla a pití co jste vychlastali . Já tam do toho jen pro tvé info ještě doplácel za ceny a ohnostroj ze svého cca. 3500kč. A dodnes jsem neměl potřebu to nějak řešit , ale ty tvé argumenty na odbočení od tématu a nebo co sji tím vlastně vůbec myslel ? To jsem jako u Patlala porušil RŘ ?? !! To jste jako sakovali ryby ????? Meleš tady jen howna a snažíš se prosadit svůj blbej názor na úkor něčeho jiného ! Tohle mě hlava nebere .

Úterý 7. února 2012 v 10:08® 1Mara
1Mara

foks01> Tohle není o nesvazovkách a šachetních pinkách co tu máme a patří to šachtě a nebo někomu jinému , Labe spadá do svazovky tak nevím co sem pleteš naše nesvazovky .Můj názor jsem napsal a stojím si za ním , stejně jako jsem ti napsal názor jinde a ty ses na mě ...... .

Úterý 7. února 2012 v 8:58® chosebaits
chosebaits

Tak já to teda chápu že legálně se dá obejít rř pomocí závodů.Dohodnu se s přátely a uspodářám závod a rř mužu hodit do koše a ještě budu mít rezervé na onoho fleka.To považuju za prulov ve vodách ČRS a není to až tak špatnej nápad.

Úterý 7. února 2012 v 7:58® chosebaits
chosebaits

Piranha>Ten kdo chytá pod vlajkou tak toho ceny a startovné vubec nezajímáj!!!

Úterý 7. února 2012 v 7:11® Piranha
Piranha

O penězích to tu není.Myslím si že se proti závodům bojuje kvůli tomu, že si na 4 dny tam ti majitelé a pronajímatelé s vysekanejma flekama na stojany nebudou moci sednout.Kolikrát jsem měl už zabranej flek kam rád jezdím, a co, jel jsem na flek nambr 2.

Úterý 7. února 2012 v 7:07® Piranha
Piranha

1Mara> mě připadá jako by jsi organizátorovi záviděl výdělek :-)) ty na ty závody nejdeš tak nemusíš.Komu se to bude zdát falešný a drahý tak tam nepůjde.Jsou tam určitě i ceny a pokud pro mě nebudou lákavé v poměru cena/start tak tam nepůjdu.Ono dneska vydělat na závodech není nic lehkýho.Pokud z toho bude mít nějakou korunu tak s tím sotva pokryje vše vynaložené na to, aby se to konalo. Sám víš že když pořádáš křivosraz :-)) tak se od každého vybere na jídlo a pití a ještě jsi do toho zahučel ze svého.A představ si, že by jsme tam i závodili a měl jsi pořídit ceny.

Úterý 7. února 2012 v 6:56® Piranha
Piranha

Vaclav III.> tak tak, co dodat.Část už jsem napsal já.Škoda že jsi Venco přišel tak pozdě. Ten kdo by si chtěl legálně porušit řád lovem 24h tak ať se na ty závody přihlásí, nebo hold to 4 dny bude muset překousnout :-))

Úterý 7. února 2012 v 6:36® foks01
foks01

1Mara> Mara nic ve zlém,ale ted si trochu sypeš popel na hlavu,už samotné chytání na nesvazovkách je porušování zákona…tak pozor kocoure:-1

Úterý 7. února 2012 v 1:02® 1Mara
1Mara

Vaclav III.> Najednu stránku chápu ty zákazy , né všichni kdo nocovali na Labku se chovali tak , aby to zůstalo do dneška zachovaný , co si budem povídat , znám i kapraře co nehodí na zem vaigla , ale znám i kapraře co dělaj bordel a když odjedou , všechno po sobě zahrabou do země a dělají jaký mají po sobě pořádek , určo víš očem mluvím, vo sakování ryb není pochyb a jsem rád že je to zakázané . Právě proto jsem proti tadytěmhle závodům a jejich vijímek. Ať chytají dle RŘ a neřeknu ani popel , na soukromákách to mají jasně daný , majitel by je hnal klackem , kdyby mu sakovali ryby a nebo zahrabali bordel . To že ČRS zakazuje lov nonstop i třeba v letních měsících má asi taky svůj důvod , i když sním nesouhlasím , ale právě proto jsem pro, aby se měřilo všem stejným metrem , platím stejný peníze za povolenku jako jiní . Komu jdou ty peníze za závod ? Proč se z toho polovina nedá do dané MO na třeba obnovu rybí obsádky , popřípadě na něco účelnějšího ? proč si má někdo kdo má funkci mastit svou kapsu a porušovat všeobecný RŘ a na ostatní kašlat .Je fakt že za většinu bordelu a všeho okolo toho si můžeme sami , to je bezdebat , ale doplácí na to i slušní rybáři. Vůbec nemám nic proti Pražákům že si chtějí unás zachytat , ale ať závodí dle platného RŘ a ukážou co umí , četl jsem dosti o velkých kaprech , dvd mám doma hafo , vím dobře že třeba větší ryba ( kapr ) žere hlavně v noci a přez den líně chrní , ale to už jsem hodně odbočil. Píšu jen za sebe a svůj názor . Závody s vyjímkami bych zkrátka zakázal , když dodržovat zákon , tak všichní a to stejným metrem . Dobrou noc.

Úterý 7. února 2012 v 1:01® brčkař
brčkař

mannice> Přesně tak. Dočkali jste se odpovědi, ale vyhýbavé. V tomto státě je klientelismem, jánabráchysmem, lobismem atakpod. zapraseno úplně všechno. Psané zákony a pravidla jako by tu byly od toho, aby se porušovaly… Ten, kdo je porušuje si navíc připadá jako borec (frajer), jako ten, kdo se nebojí, kdo na to má, protože je borec, protože má známosti, chechtáky, moc, prostě to nějak zařídí…

Tento příspěvek byl editován 7.2.2012 01:07:27 uživatelem brčkař.
Úterý 7. února 2012 v 0:28profil byl smazán

Vaclav III.> Podal sem defakto stejnej dotaz jako Mára.Ale ani jeden jsme se nedočkali odpovědi.

Úterý 7. února 2012 v 0:13® Vaclav III.

1Mara> Pokud se budeme bavit jako rybáři, je sakování ryb blbost.Naprostý souhlas.My rozhodně nejsme míň než kapraři, ale jak jsem již říkal , jejich fylozofii chápu,rozumím jí, byť jí už nezdílím.Pro mě má rybařina jiný level, než rybolov z lehátka.Ale proti gustu…netrápí mě to. Ty by jsi chtěl chytat kapry a sumce nonstop.Věř mi Máro že já ne.Já mám už ssvůj vztah s přírodou vyřešenej a myslím že nemusím každému sdělovat jak.Alespoň mi nikdo nebude závidět,že jsem na rybách šťastnej a spokojenej s tím , co mám a s tím co mohu.Kam se proboha všichni ženou.Někdo chce něco víc. No a co…

Pondělí 6. února 2012 ve 23:56® Vaclav III.

mannice> Tak především nejsem od udělování výjímek a můj názor je jasný.Pokud je zákon takový, jaký je já osobně ho budu dodržovat, ikdyž se mi v mnohém nelíbí.Svůj názor jsem na toto téma prezentoval mnohokrát.Kaprařům jejich názor neubírám, má svojí logiku.Abych se s tím srovnal začal jsem před léty chytat tak, abych toto dilema neřešil a mám klid.Jiní rybáři mají požadavky jiné, přednesli je.Já je vzal na vědomí a respektoval, že všechno nemusí být přesně podle mé představy.

Pondělí 6. února 2012 ve 23:56® hering
hering

cormoran> No byly zmrzlý :-D

Pondělí 6. února 2012 ve 23:45® 1Mara
1Mara

Vaclav III.> Ano , já nemluvím jen o konkrétním závodu , ale všeobecně , plavaná , a atd. určo to pro ryby není fér být zasakovaný a držet je ve stresu a pak je hodit zpět. Z jakého důvodu teda nám obič. rybářům je odepřeno chytání kapra a sumce nonstop ? oco jsme mín než kapraři a jiní závodníci ? Že umíme howno a rybám a rybaření nerozumíme ? neber to jako napadení , jde mě jen oto , proč něco jde a něco né , proč se něco zakazuje a pak se kvůli zábavě to může porušit .

Pondělí 6. února 2012 ve 23:44profil byl smazán

Vaclav III.> Můžu zažádat o výjímku? Chtěl bych všude bivakovat, chytat kapři a lovit non-stop. Udělíte mi jí jako jednotlivci? Chovám se příkladně a když to dovolíte prasátkům na závodech,tak proč né malé myšičce jako sem já?

Pondělí 6. února 2012 ve 23:38® Vaclav III.

1Mara> Ahoj,výjímka pro závod , podotýkám pro závod znamená rybolov non stop po dobu závodů.V principu jde o stejnou výjímku jako při konání nočních závodů na úhoře,stejnou výjímku jako lov na dírkách na svazovém revíru, nebo celoroční lov přívlačí na svazovém revíru.Podívej se, co výjímek se z důvodu závodu každoročně po revírech ČRS žádá.Pokud jde o můj vlastní názor kapry přes noc chytat nemusím a bohatě si vystačím s chytáním přes den.Jenže kapraři jsou ,,fajnšmekři,,a musí mít vše nej…

Pondělí 6. února 2012 ve 23:23® 1Mara
1Mara

Vaclav III.> Mám otázku , proč se teda na závodech nechytá dle RŘ ? Z jakého důvodu se udělují vijímky ? Děkuji za odpověd .

Pondělí 6. února 2012 ve 23:16® Vaclav III.

IVO> Ahoj Ivoši, jsem jeden z těch, kteří zvedli ruku pro konání závodů.Byli jsme o stanovisko slušně požádáni.Pokud jsme my vznesli určitý požadavek směrem k jiným organizacím,bylo nám vždy slušně odpovězeno a vyhověno.Nevidím jediný důvod, proč bychom v tomto ohledu žádosti nevyhověli.To je Labe pro všechny zakázané, tedy myslím pro rybáře odjinuď?Nás ústečáky někdo vyhání z jiných revírů.Nechápu o co vám jde.Nikdy jsme jako Mo ČRS Ústí jiné organizaci nemluvili do toho co může a co nemůže, nemáme na to ani právo.Mám pocit, že si určitá skupina lidí myslí, že je Labe jejich, že jsou kapři jejich a lovná místa taktéž.O tom, zda bude závod probíhat v rámci zákona a výjímek jsme tam my, abychom si celou akci pohlídali.Zase tady vzniká účelová hysterie.Zají­mavé.Že se ti hrdinové a mravokárci neozvali, když nám bylo znemožněno dále rybařit např. na Podhoří.To všichni čekají za bukem, nikdo z mravokárců neřekne ani popel,čeká se pěkně jak to dopadne.Je to zbabělé.Medvědí službu jsme labským kaprům prokázali před léty v době kaprařských začátků.Pamatu­ješ?To si každý z nás honil vlastní ego, kdo je nejlepší rybář, kdo chytil největší kapry a jaké nástrahy jsou nejlepší.V ča­sopisech a na videích to lítalo.Posrali jste (jsme) to všichni tak prosím nechme tu paranoidní agónii být.Věci, co se mají stát, nechť se stanou.

Pondělí 6. února 2012 ve 22:16® IVO
IVO

mannice> jasný – tomu rozumím. Měl jsem na mysli přísloví – moudřejší ustoupí …:-)

Pondělí 6. února 2012 ve 22:07profil byl smazán

1Mara> Až teď jsem to zaregistroval. To víš koukám tu na zavážecí lodičky a tak nějak uvažuju nad tim,jak rychle by to jelo s proudem :-)) .

Jinak dneska procházka podél naší řeky a po hladině plavali kry.Bylo jich víc než dost.Možná se dočkáme i zamrzu. :-) Celkem bych to chtěl vidět,protože to už jen tak neuvidíme.

IVO> Nevim jestli zrovna moudrost. Ale k vodě chodim patřičně natěšen, takže nechat se rozhodit něčim takovym v žádnym případě nehrozí. :-))

Pondělí 6. února 2012 ve 21:50® IVO
IVO

mannice> no je fakt, že někdy se moudrost projeví ústupem…:-)) )